Vangelis21 18 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Θα ηθελα καποιος εμπειρος να μου αναλυσει την διαφορα του να πλυνουμε τα υλικα ενος φιλτρου με Α) νερο απο το ενυδρειο Β) νερο βρυσης προετοιμασμενο με αντιχλωριο Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 18 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Εξαρτάται τι θέλεις να πλυνεις Τα βιολογικα με νερο Ενυδρειου Τα μηχανικά με ότι θες αρκει να καθαρίσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 18 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Αν πλύνεις τα υλικά του φίλτρου (σφουγγάρια) με νερό βρύσης (με αντιχλώριο η χωρίς), καταστρέφεις όλες τις αποικίες των βακτηρηδίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, για τον επόμενο ένα με δύο μήνες, τα ψαράκια να ζουν μέσα στην αμμωνία και θα περάσουν την ταλαιπωρία του στρωσίματος του φίλτρου απ την αρχή. Έγινε επεξεργασία 18 Φεβρουαρίου 2013 - asgiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 18 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Αν πλύνεις τα υλικά του φίλτρου (σφουγγάρια) με νερό βρύσης (με αντιχλώριο η χωρίς), καταστρέφεις όλες τις αποικίες των βακτηρηδίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, για τον επόμενο ένα με δύο μήνες, τα ψαράκια να ζουν μέσα στην αμμωνία και θα περάσουν την ταλαιπωρία του στρωσίματος του φίλτρου απ την αρχή. Sorry που μπαίνω σφήνα στη συζήτηση, αλλά νομίζω φίλε μου πως υπερβάλεις λιγάκι με αυτό που ανέφερες για τον καθαρισμό των σφουγγαριών.... ακόμα κι αυτό να γινόταν όπως λες σίγουρα θα υπάρχει και το βιολογικό υλικό οπότε θα υπάρχουν εν ζωή αποικίες (κατά περίπου 30% λιγότερες αλλά δε φα αφανιστούν τελείως) αλλά ακούγεται λίγο υπερβολικό το ότι θα ξαναξεκινήσει το στρώσιμο από την αρχή.. εντελώς φιλικά, Πάνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 18 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Έχεις δίκιο Πάνο! Δεν το είπα με κακή πρόσθεση, αλλά για να μην κάνουν ποτέ τον καθαρισμό οι φίλοι μας χομπίστες μ αυτό τον τρόπο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 18 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Έχεις δίκιο Πάνο! Δεν το είπα με κακή πρόσθεση, αλλά για να μην κάνουν ποτέ τον καθαρισμό οι φίλοι μας χομπίστες μ αυτό τον τρόπο! Κοίτα... εξαρτάται! και εξηγώ αμέσως τι θέλω να πω: - Αν ο φίλος μας θέλει απλά να ξεπλύνει τα μηχανικά ή βιολογικά του υλικά, για να ξεμπλοκάρει έτσι τη ροή του φίλτρου και το διάδρομη του νερού που έχουνε βουλώσει από την ενυδρειακή μπίχλα, δεν έχει παρά να ξεπλύνει ελαφρώς τα βιολογικά υλικά σε κουβά με νερό αλλαγής από το ενυδρείο ή να στίψει τα σφουγγάρια και να τα ξεπλύνει στο ίδιο νερό. Φυσικά, όπως έχει προαναφερθεί και αρκετές φορές σε σχετικά θέματα, επειδή ακόμα και με αυτό το "καθάρισμα" θα έχουμε κάποιες μικρές αλλά θα υπάρχουν απώλειες αποικιών, προτείνεται να "καθαρίζουμε" τμηματικά το υλικό και όχι ολόκληρο ή παραπάνω από 30% κάθε φορά (φυσικά ο επόμενος καθαρισμός συστήνεται μετά από 1,5 μήνα ή και περισσότερο). - Στην περίπτωση που το ίδιο βιολογικό υλικό χρησιμοποιείται πάνω από 2 χρόνια, καλό θα ήταν να γίνεται κυριολεκτικός καθαρισμός των υλικών με βράσιμο ή πλύσιμο σε ζεστό νερό (πάλι τμηματικά και εννοείται με μεγαλύτερη προσοχή διότι αφορά το κυρίως υλικό που ζούνε οι περισσότερες αποικίες μας), για την απομάκρυνση των νεκρών βακτηρίων από τους πόρους και αποσυμφόρηση με αυτό τον τρόπο των πόρων τους οποίους βουλώνουν και αχρηστεύουν οι νεκρές ύλες με την παραμονή τους σε αυτούς Έγινε επεξεργασία 18 Φεβρουαρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 18 Φεβρουαρίου 2013 Author #7 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Ωραια. Καπως ετσι τα ξερω κι εγω τα πραγματα αλλα ειχαμε μια διαφωνια σε ενα ξενο φορουμ και ηθελα γνωμες. Το αλλο που θα ηθελα ειναι να μου πειτε γιατι να αφηνουμε το νερο αρκετες ωρες να καθεται και να προετοιμαζεται με καποιο κυκλοφορητη πριν την αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος