Χρήστος 17 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Ρε παιδιά έχω μια απορία Εδώ και λίγο καιρό στην οικογένεια μου παρατηρήσαμε ότι το αλάτι δεν είναι το ίδιο αλμυρό όπως πριν μερικούς μήνες. Βάζουμε βάζουμε βάζουμε και το φαί παραμένει ανάλατο. Παρόμοιες εμπειρίες έχουν και δυο οικογενειακή μας φίλη. Μήπως έχετε ανάλογες εμπειρίες; Τη παίζει με το αλάτι; Βάζουν τίποτα χημικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Γειά σου Χρήστο και χαιρετίσματα στην όμορφη Καβάλα! Το αλάτι αυτό ήταν εισαγωγής?Δώσε μας πληροφορίες... Μήπως ήταν τόσο πετρωμένο που δεν διαλύεται?Μήπως δεν είναι άλας και είναι κάποιο υποκατάστατο? Δεν είχα παρόμοια εμπειρία...αν και χρησιμοποιώ ελάχιστα αλάτι όταν μαγειρεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 17 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Να σου πω ότι δεν παρατήρησα από πού έρχεται το αλάτι αλλά δεν είναι πετρωμένο, δεν παίρνω και της τέρμα γνωστές μάρκες. Θα δοκιμάσω να δω τη γίνεται με της γνωστές μάρκες. Πάντως κάτι προσθετά πρέπει να έχει μέσα γιατί μαζί με το αλάτι υπάρχει μέσα και μια άσπρη σκόνη σαν πούδρα αν δεν το παρατηρήσεις θα νομίζεις ότι είναι τριμμένο αλάτι σε μορφή άχνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 17 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Σόρυ που θα σπαμάρω, αλλά έχω και γω μια απορία. Αν σε μερικά σημεία που το θαλασσινό νερό του ενυδρείου μας εξατμίζεται και μένει το αλάτι, αν πάρουμε το αλάτι μπορούμε να το βάλουμε στο φαγητό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 17 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Καιρο το εχω παρατηρησει στο καλας αλλα και στο περλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
storki1 17 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 κι`εγω το εχω παρατηρησει αλλα δεν ηξερα που να ρωτησω και πως ωστε να μην γινω ρεζιλι. μιλαω ακ`μερους τριων διαφορετικων οικογενειων. εχουμε δοκιμασει το καλας, περλα, ηρα. και τα αποτελεσματα ιδια. μηπως να περνουμε πλεον αλατι απο πετσοπ για θαλλασσινα ενυδρεια να κανουμε δουλεια? χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Γιαυτό η μάνα μου όπου πάει παίρνει και το αλάτι μαζί της? Πέρα από την πλάκα καθαρά στην γλώσσα και στην υπερώα υπάρχουν χιλιάδες υποδοχείς γεύσης αλλά το αλάτι επειδή είναι αρκετά δυνατό σαν γεύση αλλοιώνει την αισθητικότητα των υποδοχέων. Πράγμα που το κάνει ακατάλληλο για τεστ όπως ακριβώς και το καθαρό οινόπνευμα και ο δυνατός καφές για τους υποδοχείς όσφρησης. Συνήθως προτιμάμε πιο ελαφριές γεύσεις όπως κάποια τέστ με οσμές σε υγρή μορφή ή taste stripes με γεύσεις στην γλώσσα... Σε μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς από όσα γνωρίζω επί του θέματος υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι με πρόβλημα στις οδούς όσφρησης και γεύσης που δεν το γνωρίζουν. Εκτός από αυτό υπάρχουν και αρκετές ασθένειες ακριβώς στο πεδίο μου που επηρεάζουν τους εν λόγω υποδοχείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 18 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Σόρυ που θα σπαμάρω, αλλά έχω και γω μια απορία. Αν σε μερικά σημεία που το θαλασσινό νερό του ενυδρείου μας εξατμίζεται και μένει το αλάτι, αν πάρουμε το αλάτι μπορούμε να το βάλουμε στο φαγητό? Παναγιώτη δε παίζεσαι ρε φίλε... :hysterical: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 18 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 xaxaxaxaxaxaxaxa!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος