Jump to content

Επιτελους Αρχισαμε Ανακαινιση!!

yonigrn

Recommended Posts

Το ενυδρειο μου μεχρι τωρα ηταν διακοσμημενο με πλαστικα διακοσμητικα και ψευτικα φυτα απο γνωστη αλυσιδα pet-shop κατι το οποιο απο την στιγμη που αρχισα να ασχολουμαι με το forum αρχισε και με χαλαγε οπτικα καθε φορα που το εβλεπα. Σημερα λοιπον πηρα την μεγαλη αποφαση και αρχισα ανακαινιση!!! :bigemo_harabe_net-95:

Ανεβαζω λοιπον μια φωτογραφια με το πως ητανε (το ξερω, το ξερω ειναι για κραξιμο) και το πως εγινε σημερα αφου το αδειασα και το ξαναεστησα απο την αρχη με πετρες απο λαβα, mangrove root, 2 anubias και 2 microsorum pteropus 'narrow'. Φυσικα εχει αρκετη δουλεια μεχρι να τελειωσει αλλα θελω να πιστευω οτι τουλαχιστον ειμαι στο σωστο δρομο.

post-50333-0-05037200-1361037163_thumb.jpg πως ηταν

post-50333-0-54421600-1361037217_thumb.jpg και πως ειναι

Έχει μεγάααααααλη διαφορά :bigemo_harabe_net-64:

Πιστεύω πως αν βάλεις και ένα σκούρο φόντο στην πίσω οθόνη θα δείξει πολύ καλύτερα.

Manoswoolf έχεις δίκιο. Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα και στην πορεία αρκετά περισσότερα φυτά!

Με δυο τρία φυσικά πραγματάκια που ουσιαστικά δεν θέλουν σχεδόν καμία Φροντιδα ποσο αλλάζει μια εικόνα προς το καλύτερο

Μπράβο για τις αλλαγές

Βάλε όπως λεχθηκε φόντο και βάλε τον εξοπλισμό προς τις άκρες

Αισθητη διαφορα!

Πολυ ομορφο!

Θα εβαζα 2-3 ακομα ευκολα φυτακια!

Savou σκοπεύω να βάλω 2 microsorum pteropus ακόμα και ίσως άλλη μια anubia. Απλά περιμένω να πληρωθω πρώτα γιατί αλλιώς θα πρέπει να τρώμε anubias και θα πέσει παντοφλα - lol

Savou σκοπεύω να βάλω 2 microsorum pteropus ακόμα και ίσως άλλη μια anubia. Απλά περιμένω να πληρωθω πρώτα γιατί αλλιώς θα πρέπει να τρώμε anubias και θα πέσει παντοφλα - lol

Θα σου ελεγα να βαλεις διαφορετικα φυτα με αυατα που εχεις τωρα!

Λιγο moss θα εδενα σε καποιο ξυλο και πισω δεξια θα εβαζα μια bacopa caroliniana!

Ωραία προσπάθεια.

Συνέχισε έτσι και σίγουρα θα ανταμειφτείς!!

Η διαφορά είναι πράγματι μεγάλη, είσαι πλέον σε πολύ καλό δρόμο. :thumbup:

Φαντάζομαι πως την anubia και το microsorum δεν τα έχεις φυτέψει στο έδαφος.

Οχι δεν τα εχω φυτεψει στο εδαφος, καποια τα εχω βαλει αναμεσα στις πετρες και καποια στα ξυλα :ph34r:

Βελτίωση απο ....... "εδώ ....ως τον ουρανό" Μπράβο!!!!!!!!!!!!

Μεγαλη βελτιωση και μπραβο σου!Με λιγο φαντασια και με μερικα ευκολα φυτα μπορεις να κανεις θαυματα!

Πιστευω οτι μ ενα μαυρο φοντο,οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω θα δειξει πολυ πιο ομορφο!

Κανε μας μια αναλυτικη παρουσιαση συμπληρωνοντας την φορμα :)

Υπέροχη εικόνα αν και βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο... έδειξε πραγματικά τη φυσική του αξία το ενυδρείο!! :bigemo_harabe_net-64:

Υ.Γ. αυτό το πλαστικό βυθισμένο αεροπλάνο ήθελα κι εγώ να το έβαζα στην αρχή (πριν μπω και διαβάζω 2 μήνες εδώ).... :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Το γούστο είναι γούστο αλλά η φυσική ομορφιά δεν συγκρίνεται ! Μπράβο για το αποτέλεσμα. :)

• 1 month later...

Μετα απο λιγο καιρο ολοκληρωθηκε (εστω και προσωρινα) η ανακαινιση. Ειμαι ανοιχτος σε συμβουλες για περαιτερω βελτιωση.

Γενική κατηγορία ενυδρείου
Amazon Wannabe
Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x35x40
Συνολικά Λίτρα: 100 περιπου
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά: 3x microsorum pteropus narrow, 2x anubias var. nana, 2x anubias var. barteri, 1x anubias var. angustifolia
Ψάρια: 10x cardinal tetras, 3x bronze corydoras, 1x corydoras trilineatus, 3x apistogramma cacatuoides, 1 red-eyed tetra (προσπαθω να τον πιασω και να τον βγαλω απο το ενυδρειο εδω και ενα μηνα αλλα την εχει ψυλιαστει) & 1 pleco
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: μαυρο χαρτονι
Πέτρες: lava stones
Ξύλα: malaysian driftwood
Άλλα διακοσμητικά : catappa leaves
Υπόστρωμα:
Βυθός:ψιλοκοκκο μαυρο χαλικι και αμμος

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1x 18w (JBL solar tropic) & Aquael Moonlight Led
Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: JBL cristalprofi e700 & Fluval U1
Θέρμανση/ Ψύξη: Fluval E200
Λίπανση: Microbe Lift All in One, Seachem Flourish Excel
Παροχή CO2:
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή: καθε μερα και διαφορετικο γευμα κυριως της Ocean Nutrition (την εχουν καλυτερα κι απο εμενα)

Παράμετροι
pH: 7.2
Γενική σκληρότητα (GH):11
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 8
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C): 25.5

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 20% ανα εβδομαδα
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: μολις πηρα ΑΟ οποτε απο 30/3 ξεκιναω 50% ΑΟ και 50% νερο βρυσης με Seachem Prime
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

post-50333-0-35410100-1364312945_thumb.jpg

post-50333-0-70425500-1364312961_thumb.jpg

Βίντεο:

Έγινε επεξεργασία - yonigrn

Πολυ ωραιο μπραβο. Αλλαξε ολο το σκηνικο σε σχεση με τις πλαστικουρες που ειχες πριν!

Το μονο που με χαλαει ειναι ο θερμοστατης που ειναι ετσι πλαγιασμενος, η αεραντλια που κατα την γνωμη μου δεν χρειαζεται και ο πλεκο.

Το δεξια ξυλο μου αρεσε καλυτερα που ηταν ορθιο και φαινοταν σαν να διασταυρωνεται με το αριστερο και δεν ξερω αν σε περιπτωση που εχεις γεννα με τα απιστο τι θα γινει με τα κορυ!

Ευχαριστω! Δυστυχως ο θερμοστατης δεν χωραει αλλιως! Την αεραντλια λες να την βγαλω?

Σε περιπτωση γεννας των απιστο θα εχουμε πολεμο λες με τα cory?

Την αεραντλια εγω λεω εξω. Δεν νομιζω να εχεις αναγκη απο οξυγονο (εκτος κι αν κανω λαθος τοτε καποιος να με διορθωσει). Σε περιπτωση γεννας των απιστο θεωρητικα μαλλον θα γινει μαχη αν πλησιαζουνε τα κορυ. Οσο για τον θερμοστατη γιατι δεν παιρνεις εναν μικροτερο;

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Πολύ μεγάλη αλλαγή φίλε μου. Μπράβο σου!

Από τα απίστο βγήκε ζευγάρι? Πιστεύω οτι δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα με τα cory επειδή δεν είναι και πολλά και έχεις αρκετά καλό στήσιμο, με κρυψώνες.

Αεραντλία δεν χρειάζεσαι αν έχεις αρκετή ανατάραξη επιφανείας απο το φίλτρο. Επίσης ο πλέκο νομίζω οτι πρέπει να φύγει, γιατί έχεις πολλά ψάρια που κινούνται στον βυθό για τα λίτρα σου, συν οτι αν είναι ο κοινός πλέκο γίνεται τεράστιος. :)

Πολυ πολυ πολυ πολυ πολυ πιο όμορφο από πριν με τα πλαστικά. Νομίζω και εγω ότι δεν χρειάζεσαι την αεραντλία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...