filfilip 16 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Ήρθε ο καιρός να κάνω και εγώ την παρουσίαση του ενυδρείου μου. Όλα ξεκίνησαν όταν πήρα ως δώρο 2 χρυσόψαρα για να έχω στο γραφείο στη δουλειά! Η πρώτη σκέψη ήταν τι να κάνω για να νιώθουν καλύτερα και για να μην κινδυνέψουν... Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας καθώς από εντελώς άσχετος κατέληξα να λατρέψω τόσο πολύ αυτό το αξιοθαύμαστο χόμπι! Γενικήκατηγορία ενυδρείου (Κρύου νερού - Χρυσόψαρα)Γενικές ΠληροφορίεςJuwel Rio 180Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 101x41x50cmΣυνολικά Λίτρα:180Sump (λίτρα): -ΟργανισμοίΦυτά: Echinodorus argentinensis, Anubias barteri var. Nana, Vallisneria gigante, Lobelia cardinalisΨάρια: 2x Comet Χρυσόψαρα, 1x Oranda WhiteΆλλα είδη: 2x Zebra Snails, 1x Amano ShrimpsΔιακοσμητικά υλικάΦόντο: -Πέτρες: Green AfricaΞύλα: Ρίζες ΜαλαισίαςΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα: -Βυθός: Χαλαζιακή άμμος με κοκκομετρία 0,5mmΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2xT5 Juwel 45W 100cm 9000K Day LightΔιάρκεια φωτισμού: 9 ώρεςΥποστήριξηοργανισμών Φίλτρανση: Εσωτερική Juwel Bioflow 3.0 600l/hΘέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης Juwel 200WattΛίπανση: Sera FlorenaΠαροχή CO2: -Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: 6 ημέρες flakes βουτηγμένα στο νερό, 1 μέρα δίαιτα, Sera Crabs NaturalΠαράμετροιpH: 7.5Γενική σκληρότητα (GH): -Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): -Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 10Φωσφορικά (PΟ4): -Μέση Θερμοκρασία (°C): 25oCΣυντήρησηΑλλαγές νερού: Κάθε βδομάδα 30%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: βαρέλιπροετοιμασίας με αντιχλώριο, κυκλοφορητή και θερμοστάτηΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Αλλαγή υαλοβάμβακα κάθε βδομάδα Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας!!!! (special thanks @ ebenos, SOTIRIS, rastafarian, delta66, nospanos, krouzer, bbeta, dpap, adlib, yiazoo... αν ξέχασα κανέναν ας με συγχωρέσει ) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #2 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 και ακόμα 2 φωτογραφίες! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 16 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Πολυ ομορφο να το χαιρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Να σαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 16 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 πολλά μπράβο για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα Φίλιππα. Χαίρομαι που τελικά όλα πήγαν καλά. Τώρα κοίτα να το χαρείς γιατί σου αξίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 16 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Ένα μπράβο και από εδώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 16 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου! Μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Γειτονα εχεις κανει εξεrετικη δουλεια για αρχαριος και αξιζεις ενα μεγαλο μπραβο γιατι ετρεξες πολυ για τα ψαρακια σου απο τοτε που βρεθικαν στα χερια σου! Ειμαι σιγουρος οτι θα τα ευχαριστηθεις οπως και αυτα το νεο τους σπιτι!Το μοναδικο λαθος που θεωρω οτι εκανες ειναι οτι βιαστικες λιγο με την γαριδα γιατι οι γαριδες θελουν καλα στρωμενο βυθο,δηλαδη ενυδρειο που τρεχει πανω απο 2 μηνες.Καλη συνεχεια σου ευχομαι και θα τα πουμε και απο κοντα αυριο στην πιτα! Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 16 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Μπραβο πολυ καλη δουλεια εχεις κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #10 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Γείτονα ευχαριστώ πολύ! Τελικά το μοναδικό πράγμα που δεν σας ρώτησα και το έκανα λάθος! Ελπίζω να μην έχουμε καμία απώλεια!!!!!! (τα λέμε και από κοντά αύριο!!!!) Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2013 - filfilip Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 πολλά μπράβο για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα Φίλιππα. Χαίρομαι που τελικά όλα πήγαν καλά. Τώρα κοίτα να το χαρείς γιατί σου αξίζει. Ένα μπράβο και από εδώ! Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου! Μπραβο! Μπραβο πολυ καλη δουλεια εχεις κανει Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 16 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Φίλε μου σου αξίζουν πολλά μπράβο για την φροντίδα των χρυσόψαρων και στην κατάσταση που έφερες και έφτιαξες το ενυδρείο σου. Έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα σου από το προηγούμενο ποστ που είχες ανοίξει. Και πάλι μπράβο. Υ.Γ: ελπίζω να στα αφήσουν τα φυτά σου γιατί εμένα δεν μου αφήνουν ούτε πράσινο φύλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #13 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 manoswoolf σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου!!!! Η αλήθεια είναι πως τα φυτά ούτε που τα ακουμπάνε.... σπάνια πάνε και τα πιπιλάνε για πολύ λίγο και μετά επιστρέφουν πάλι στην αγαπημένη τους άμμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 16 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί τα δικά μου νομίζουν ότι είναι αφρικάνικες κιχλίδες και θέλουν μόνο πέτρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #15 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Πάλι καλά σε εμένα συμβαίνει το αντίθετο! Βέβαια πιστεύω πως αν έβαζα πιο λεπτόφυλλα φυτά θα είχαμε δαγκωματιές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 16 Φεβρουαρίου 2013 #16 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Πάντως όπως και να'ναι να είσαι καλά να το χαρείς γιατί είναι απίστευτα ψάρια τα χρυσόψαρα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #17 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Μάνο... μόλις βρήκα όμως τι θα απειλήσει τα φυτά μου! ...λαθρεπιβάτες πφφφφ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 16 Φεβρουαρίου 2013 #18 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Με αυτούς πιστεύω θα έχεις πρόβλημα ειδικά αν είναι πολλά.Καλό θα είναι να προσπαθήσεις να τους έχεις υπό έλεγχο από θέμα αριθμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 16 Φεβρουαρίου 2013 #19 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 πολυ ομορφο φιλε μου μπραβο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yonigrn 16 Φεβρουαρίου 2013 #20 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Παρα πολύ ωραίο! Να το χαίρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 16 Φεβρουαρίου 2013 #21 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Πολλά μπράβο και από εμένα!! Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως ξεκίνησες και πως έχεις φτάσει να έχεις τα ψαράκια σου! Αυτό πρέπει να κάνει ο καθένας,να βελτιώνεται συνεχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 17 Φεβρουαρίου 2013 #22 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Φίλε Φίλιππε υπέροχο το αποτέλεσμα για το ξεκίνημα και είμαι σίγουρος ότι από τη στιγμή που έχεις μεράκι και ατελείωτη όρεξη θα φτιάξεις ένα υπέροχο υδρόβιο κόσμο, τον οποίον θα απολαμβάνεις κι εσύ και τα χρυσοψαράκια σου και θα τον καμαρώνουμε εμείς!! :thumbup: Θα γνωριστούμε και θα τα πούμε και από κοντά αύριο με τον καλό στην πίτα! Με τις λάμπες που λέγαμε τι έκανες τελικά?? Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 17 Φεβρουαρίου 2013 Author #23 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Παιδιά πραγματικα σας ευχαριστω παρα πολυ! Βέβαια εχει ακομα δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως και που ξέρετε.... Ισως πάμε και για δεύτερο κάποια στιγμή! Πάνο δυστυχώς δεν πρόλαβα να τις πάρω την Παρασκευή! Ελπίζω Δευτέρα να είμαι πιο τυχερός απο άποψη χρόνου! Τα λέμε και απο κοντά φίλε! Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2013 - filfilip Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 17 Φεβρουαρίου 2013 #24 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Καλοριζικο και να το χαιρεσαι, Πολυ ωραια στημενο Μερικες παρατηρησεις. 1. Η θερμοκρασια ειναι ψηλα για αυτην την εποχη. Τσαμπα ρευμα καις. Αυτη πχ τη θερμοκρασια (25C), εχω εγω μαξιμουμ το καλοκαιρι. Τωρα το αφηνω στους 18C (δεν παει παρακατω, αν πηγαινε θα το αφηνα 2-3 ακομα). 2. Θα μου πεις ειναι και τα apple μεσα. Αλλα κι αυτα, μεχρι 18C μπορουν να πανε. Αν τα αφησεις στους 20 θα ειναι ΟΚ. Βεβαια εγω δεν θα εβαζα apple με χρυσοψαρα. Δλδ εβαλα και το μετανοιωσα, αφου δεν με αφηναν να αφησω να κατεβει η θερμοκρασια, ειχα και τα χρυσοψαρα που τους τσιμπαγαν τις κεραιες και τα αναγκαζαν να κλεινονται στο καβουκι τους. Αν τα εβαλες για ομορφια ΟΚ. Αν τα εβαλες για εργατες δεν κανουν τιποτα ιδιαιτερο. Πιο πολυ ρυπαινουν παρα καθαριζουν. Αν θελεις εργατες για αλγες (εχει πιασει λιγο καφε απο οτι ειδα?), το καλυτερο οπλο για χρυσοψαραδικο ειναι τα αρσενικα zebra nerite. Πανε μεχρι 15C θερμοκρασια, τρωνε την καφε και τριχοειδη για πλακα, γυαλιζουν τα παντα θα σου βαλω φωτο να παθεις πλακα, λές και περασε τρακτερ. Μη βαλεις θηλυκα μονο. Αφηνουν κατι ασπρα αβγα παντου, που δεν ξεκολλανε με τιποτα. Θα ευχεσαι να ειχες την αλγη καλυτερα. 3. Αμμο θα προτιμουσα πιο σκουρα καφε. Ακομα και μαυρη.Βγαζει και καλυτερα χρωματα στα ψαρια. 4. Αν βαλεις μαυρο φοντο, θα εχεις πιο ωραιο θεαμα. θα ξεχωριζουν τα ψαρια και η διακοσμηση. Μπορεις να το κανεις βαφωντας 2-3 χερια με ρολακι την πλατη (εξωτερικα φυσικα) με μαυρο πλαστικο χρωμα. (φευγει ευκολα αν θελησεις να το αλλαξεις και το προτιμω απο μαυρη αφισα που αφηνει κενα, φυσαλιδες φαινεται κλπ) Φυσικα, υπαρχουν κι αλλες προτασεις αν θες για φοντο, απο αφισα τυπωμενη σε μουσαμα, μεχρι μεμβρανη τζαμιων αυτοκινητου. ΥΓ η φωτο με το ξυλο. http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/snails/198_resize.jpg Απο το ανοιχτο καφε εχει περασει το σαλιγκαρι ΥΓ βαλε και 1-2 ακομα χρυσοψαρα στην πορεια Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 18 Φεβρουαρίου 2013 Author #25 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Καλοριζικο και να το χαιρεσαι, Πολυ ωραια στημενο Μερικες παρατηρησεις. 1. Η θερμοκρασια ειναι ψηλα για αυτην την εποχη. Τσαμπα ρευμα καις. Αυτη πχ τη θερμοκρασια (25C), εχω εγω μαξιμουμ το καλοκαιρι. Τωρα το αφηνω στους 18C (δεν παει παρακατω, αν πηγαινε θα το αφηνα 2-3 ακομα). 2. Θα μου πεις ειναι και τα apple μεσα. Αλλα κι αυτα, μεχρι 18C μπορουν να πανε. Αν τα αφησεις στους 20 θα ειναι ΟΚ. Βεβαια εγω δεν θα εβαζα apple με χρυσοψαρα. Δλδ εβαλα και το μετανοιωσα, αφου δεν με αφηναν να αφησω να κατεβει η θερμοκρασια, ειχα και τα χρυσοψαρα που τους τσιμπαγαν τις κεραιες και τα αναγκαζαν να κλεινονται στο καβουκι τους. Αν τα εβαλες για ομορφια ΟΚ. Αν τα εβαλες για εργατες δεν κανουν τιποτα ιδιαιτερο. Πιο πολυ ρυπαινουν παρα καθαριζουν. Αν θελεις εργατες για αλγες (εχει πιασει λιγο καφε απο οτι ειδα?), το καλυτερο οπλο για χρυσοψαραδικο ειναι τα αρσενικα zebra nerite. Πανε μεχρι 15C θερμοκρασια, τρωνε την καφε και τριχοειδη για πλακα, γυαλιζουν τα παντα θα σου βαλω φωτο να παθεις πλακα, λές και περασε τρακτερ. Μη βαλεις θηλυκα μονο. Αφηνουν κατι ασπρα αβγα παντου, που δεν ξεκολλανε με τιποτα. Θα ευχεσαι να ειχες την αλγη καλυτερα. 3. Αμμο θα προτιμουσα πιο σκουρα καφε. Ακομα και μαυρη.Βγαζει και καλυτερα χρωματα στα ψαρια. 4. Αν βαλεις μαυρο φοντο, θα εχεις πιο ωραιο θεαμα. θα ξεχωριζουν τα ψαρια και η διακοσμηση. Μπορεις να το κανεις βαφωντας 2-3 χερια με ρολακι την πλατη (εξωτερικα φυσικα) με μαυρο πλαστικο χρωμα. (φευγει ευκολα αν θελησεις να το αλλαξεις και το προτιμω απο μαυρη αφισα που αφηνει κενα, φυσαλιδες φαινεται κλπ) Φυσικα, υπαρχουν κι αλλες προτασεις αν θες για φοντο, απο αφισα τυπωμενη σε μουσαμα, μεχρι μεμβρανη τζαμιων αυτοκινητου. ΥΓ η φωτο με το ξυλο. http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/snails/198_resize.jpg Απο το ανοιχτο καφε εχει περασει το σαλιγκαρι ΥΓ βαλε και 1-2 ακομα χρυσοψαρα στην πορεια Καλημέρα delta66! σε ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σου!!! Καταρχήν την θερμοκρασία την κρατάω προς το παρόν ψηλά για τα φυτά και για την ανάπτυξη των βακτηριδίων. Σχετικά με τα zebra nerite δεν το γνώριζα και θα το λάβω υπόψη!!!!! Όσον αφορά το φόντο πραγματικά είναι η επόμενη κίνηση που θα κάνω γιατί το βλέπω και εγώ πως το χρειάζεται! Και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος