Jump to content

Μπουκωμενη Λαμπιντο

savvaskom

Recommended Posts

καλησπερα παιδες!!!!ειχα μια θυληκια απο 25/12 πρησμενη και μετα την ειχα δει κανονικα......καπου μεσα στον γεναρη ειδα παλι μπουκωμα και μεχρι τωρα τα κραταει κανονικα......βλεπω τα μικρα κανονικα στο στομα της....τις τελευταιες μερες την βλεπω και εγω σαν να ψαχνει καπου να τα αφησει....ειχα μιλησει με τον παναγιωτη(cr7)και με ειχε συμβουλεψει να βαλω παραπανω πετρες για να εχει κρυψωνες αλλα ακομα τιποτα......δεν μου εχει ξανα τυχει γεννα και δεν ξερω τι να κανω φοβαμαι πως αν την μεταφερω θα την στρεσαρω περιμενω συμβουλες

ευχαριστω:D:D:D:D

Σαββα καλησπέρα το κανείς;;;κ μένα φίλε η δικια όπου να ναι τα βγάζει σήμερα την κοιταζα κ τα έβλεπα πεντακάθαρα....κοιτα απο ότι εχω διαβάσει ο απο ότι μου έχουν πει οι πιο παλιοι αν την στρεσαρεις παίζει μέχρι να τα καταπιει...αν έβαλες πετρες μεσα κ έχουν κρυψωνες κάποια στιγμη θα τα αφήσει....την προηγούμενη φορα την ώρα που έριξα φαΐ πήγε να φάει κ τα άφησε....εγω πάντως την αφήνω Μονή της...κάτσε φυσικα μαμάς πει κ κάποιος πιο έμπειρος....

Σάββα μην ανησυχεις φιλαράκι. εσύ κοιτα να είσαι σωστός με τις ρουτίνες σου και το στήσιμο όπως σου είπαν τα παιδιά και άσε την φύση να κάνει την δουλειά της. Αν είναι οι πρώτες φορές λογικό είναι να μην καταφέρνει να κρατήσει γέννα. Όσο περνάει ο καιρός θα αποκτά εμπειρία. :)

Σάββα μην ανησυχεις φιλαράκι. εσύ κοιτα να είσαι σωστός με τις ρουτίνες σου και το στήσιμο όπως σου είπαν τα παιδιά και άσε την φύση να κάνει την δουλειά της. Αν είναι οι πρώτες φορές λογικό είναι να μην καταφέρνει να κρατήσει γέννα. Όσο περνάει ο καιρός θα αποκτά εμπειρία. :)

ευχαριστω φιλε μου!!!!!!!!να σαι καλα μακαρι να τα κρατησει να δω κανα ζουζουνι εν τω μεταξυ κανω αλλαγες καθε 15 μερες αν τελικα τα βγαλει ποτε θα τα δω εγω ????φοβαμαι σε καμμια αλλαγη μην τα τραβηξω με τον σωληνα αδειαζοντας το νερο

Έγινε επεξεργασία - savvaskom

Όταν ξεμπουκωσει έννοια σου και θα τα λαταλάβεις. Το ενυδρείο σου έχει λίγες πέτρες. Αν μπορείς να βάλειςλίγες ακόμα ακόμα καλύτερα. Άστην να κάνει την δουλειά της. Ακόμα και να τα φάει που αποκλείεται στο στάδιο που έφτασε, θα δεις πάμπολες άλλες γέννες οπότε μην ταράζεσαι και ανησυχείς.

Καλημερα!!!!!!Οπως σου ειπαν και οι φιλοι,ασε την φυση να κανει την δουλεια της.Εγω στις πρωτες γεννες εβγαζα και ξεμπουκωνα την θυλικια!Τωρα εχω βαλει σε ενα σημειο πετρες με μικρα περασματα και τοποθετημενες ετσι ωστε να μην μπορει να σκαφτη το μερος(δηλδ.και να σκαψη καποι μεγαλο σε εκεινες τις πετρες παλι θα πεσει πανω σε πετρα!!!!Καταφυγιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup:

καλησπερα τωρα μολις εκανα την αλλαγη.....πηρα πετρες (5κομ) και τις ανακατεψα με τις παλιες....μολις ξεθολώσει το νερο θα βαλω φωτο να μου πειτε γνωμες

Σαββα πως πηγε το στησιμο καμμια φωτο!! :bigemo_harabe_net-82:

Σαββα πως πηγε το στησιμο καμμια φωτο!! :bigemo_harabe_net-82:

ελπιζω να ειναι καλυτερα ετσι

post-51025-0-48946300-1361034638_thumb.jpg

post-51025-0-52420200-1361034656_thumb.jpg

post-51025-0-47450900-1361034672_thumb.jpg

βαλε και μια γενική. Κοίτα οι πέτρες να μην ακουμπάνε στα τζάμια και να είναι καλά στερεωμένες!

οχι δεν ακουμπανε στο τζαμι......θα βαλω και καποιες γενικες

Μην ανυσηχεις για τις γέννες ολα θα πανε καλα θα βρει ενα ασφαλές μέρος και θα τα αφήσει και σίγουρα δεν θα το κουνάει από εκει μεχρι να ειναι σίγουρη οτι τα μικρά ειναι ασφαλη

Μην ανυσηχεις για τις γέννες ολα θα πανε καλα θα βρει ενα ασφαλές μέρος και θα τα αφήσει και σίγουρα δεν θα το κουνάει από εκει μεχρι να ειναι σίγουρη οτι τα μικρά ειναι ασφαλη

Στα Mbuna δεν είναι σίγουρο αυτό. Ανάλογα στο ψάρι. Εμένα οι θηλυκιές που είχα τα άφηναν και δεν ξανασχολούνταν. Μπορεί και την επόμενη μέρα αν τα έβρισκαν να τα κυνηγούσαν κιόλας για να σου δώσω να καταλάβεις. Άλλο τα tropheus και άλλο τα Mbuna.

Στα Mbuna δεν είναι σίγουρο αυτό. Ανάλογα στο ψάρι. Εμένα οι θηλυκιές που είχα τα άφηναν και δεν ξανασχολούνταν. Μπορεί και την επόμενη μέρα αν τα έβρισκαν να τα κυνηγούσαν κιόλας για να σου δώσω να καταλάβεις. Άλλο τα tropheus και άλλο τα Mbuna.

Με τις κιχλιδες τίποτα δεν ειναι σίγουρο συμφωνώ.αυτό που λεω εγινε με τα psedotropheus Lombardi που έχω δεν άφηνε τα πλησιάσει κανένα άλλο ψάρι στην γύρω περιοχή και από καις γεννά της σούμα

40 ψαρακια σίγουρα!να σημειώσω οτι ειχαπαρα πολλές πέτρες

καλησπερα παιδες!!!!!η μικρη ειναι ξεπρισμενη ουτε μπουκωμα ουτε τιποτα.....εφαγε κανονικα την ωρα που ταισα αλλα μωρα αφαντα........?????

Μπορεί να είναι κάπου κρυμμένα ή μπορεί να μην επιβίωσαν κιόλας. Κάνε υπομονή φίλε μου, πιστεύω οτι αν τα έφτυσε και δεν τα κατάπιε, τότε έστω και ένα θα σωθεί. :)

καλημερα παιδες!!!!σημερα θα κανω μετρησεις νιτρικα γιατι ακομα δεν εχω δει ουριτσες...αν ειχαν ψοφισει δεν θα εβγαιναν στην επιφανεια???θα κανω μετρησεις και βλεπουμε....παντως ολα τρωνε κανονικα καμμια αλλαγη συμπεριφορας

Αν ήταν το πρώτο μπούκωμα της πιθανό να μην τα κατάφερε λόγω απειριας !

Μην μασάς από την στιγμή που έγινε μια θα ξαναγίνει πολλές ;-)

Αν έχουν ψοφήσει όχι δεν θα έβγαιναν. Αν έχεις την δυνατότητα μέτρα λίγο τα φωσφορικά σου.

Τελικά τι έγινε? Είδες μικρά?

παιδες μολις εκανα μετρησεις νιτρικα και εχω 50mg θα κανω 50% αλλαγη νερου.....παιζει ρολο μηπως το οτι κανω αλλαγη καθε 15 μερες????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...