Παναγιώτης Κ 16 Φεβρουαρίου 2013 #26 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 E, εντάξει, τώρα 45 με 50 δεν λέω είναι διαφορά αλλά όχι τόσο μεγάλη. Με 4 χαρέμια είναι οκ. Αν και εγώ στην θέση του δεν θα έβαζα 4, αλλά μπορεί να το λειτουργήσει έτσι με την προυπόθεση ότι δεν θα κρατάει τις γέννες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 16 Φεβρουαρίου 2013 #27 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Εδώ σε αυτά τα λίτρα άλλοι κρατάνε τροφέους με μεγάλη επιτυχία που είναι δυσκολότερα ψάρια από τα mbuna και πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 με 14 ψάρια και φτάνουν τελικό μήκος 14εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Φεβρουαρίου 2013 #28 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 E, εντάξει, τώρα 45 με 50 δεν λέω είναι διαφορά αλλά όχι τόσο μεγάλη. Με 4 χαρέμια είναι οκ. Αν και εγώ στην θέση του δεν θα έβαζα 4, αλλά μπορεί να το λειτουργήσει έτσι με την προυπόθεση ότι δεν θα κρατάει τις γέννες. και το 40 με 45 δεν ειναι τοσο μεγαλη διαφορα τοτε! απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι στο ριο 240 λεμε 2 χαρεμια ενω στο ανουμπια 4, για τους 5 ποντους διαφορα στο πλατος? υγ1 εσυ ποσα χαρεμια θα προτεινες? εγω θα ελεγα οτι και στο ριο240 2 χαρεμια και το τριτο θα το κρινεις μονος σου μετα απο καιρο! υγ2 για να μην παρεξηγηθω ο σκοπος μου δεν εινα να ερθω σε αντιπαραθεση σε αυτα που λες, ουτε ειμαι πνευμα αντιλογιας! απλα να μαθω θελω σαν πιο νεος! φιλικα και καλοπροαιρετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Φεβρουαρίου 2013 #29 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Εδώ σε αυτά τα λίτρα άλλοι κρατάνε τροφέους με μεγάλη επιτυχία που είναι δυσκολότερα ψάρια από τα mbuna και πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 με 14 ψάρια και φτάνουν τελικό μήκος 14εκ. συμφωνω ! αλλα οπως εχω μαθει (απο εδω μεσα!)ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι στον αριθμο των ψαριων αλλα στα ποσα αρσενικα θα εχεις! διοτι ειναι περιοχικα ψαρια και τα 4 αρσενικα θα θελουν να δημιουργησουν-διεκδικησουν 4 περιοχες! και αυτο ειναι δυσκολο να δημιουργηθει σε 120 μηκος! υγ να τα ξεκαθαρισω στο μυαλο μου προσπαθω και οχι να φερω αντιρησεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 16 Φεβρουαρίου 2013 #30 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Φίλε μου δεν είναι μόνο το πλάτος ο φύλος έχει 350λίτρα 120 μήκος 45 πλάτος 65 ύψος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 16 Φεβρουαρίου 2013 #31 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Το καλό είναι ότι ο φίλος έχει 12θηλυκά 4αρσενικά εννοώ ότι έχει αρκετά κορίτσια μέσα για να μην ασχοληθούν με τα αλλα αρσενικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 16 Φεβρουαρίου 2013 #32 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 (edited) και το 40 με 45 δεν ειναι τοσο μεγαλη διαφορα τοτε! απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι στο ριο 240 λεμε 2 χαρεμια ενω στο ανουμπια 4, για τους 5 ποντους διαφορα στο πλατος? υγ1 εσυ ποσα χαρεμια θα προτεινες? εγω θα ελεγα οτι και στο ριο240 2 χαρεμια και το τριτο θα το κρινεις μονος σου μετα απο καιρο! υγ2 για να μην παρεξηγηθω ο σκοπος μου δεν εινα να ερθω σε αντιπαραθεση σε αυτα που λες, ουτε ειμαι πνευμα αντιλογιας! απλα να μαθω θελω σαν πιο νεος! φιλικα και καλοπροαιρετα Εγώ θα έβαζα το πολύ 3 χαρέμια και αυτό ανάλογα τον χαρακτήρα των ψαριων και στο ΡΙΟ 240 και στο συγκεκριμένο. ο φίλος μας μπορεί να έχει τόσα είδη αλλα απ'ότι είδα τα 2 απο τα 4 είδη του είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος οπότε δεν είναι ώριμα σεξουαλικά. Ασε που μόλις μεγαλώσουν τα συγκεκριμένα είδη(μιλάω για τα Melanochromis Auratus και για snow white, τα οποία είναι η αλμπίνο έκδοση των Pseudotropheus Socolofi) θα γίνει χαμός μέσα στο ενυδρείο γιατι δεν πρόκειται και για τα πιο ήρεμα mbuna. Να θυμίσω οτι τα Auratus προτείνονται για 150 εκ. μήκος κανονικά. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά στο ενυδρείο του φίλου γιατί όντως έχει λίτρα, απλά εγώ αναφέρω την βιβλιογραφία η οποία σίγουρα αρκετές φορές μπορεί να υπερβάλει αλλά να μην την ξεχνάμε και εντελώς. Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2013 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 16 Φεβρουαρίου 2013 #33 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Εδώ βρε Στάθη η βιβλιογραφία λέει ότι το λιγότερο που θέλουν κάποια είδη τροφέους είναι 500λίτρα ενώ για κάποια αλλα λένε το λιγότερο 750λίτρα ενώ για της φροντοζες λέει η βιβλιογραφία ότι μπορείς να της φιλοξενήσεις σε 450λίτρα σε πολλά που λέει η βιβλιογραφία υπερβάλει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Φεβρουαρίου 2013 #34 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Φίλε μου δεν είναι μόνο το πλάτος ο φύλος έχει 350λίτρα 120 μήκος 45 πλάτος 65 ύψος. απο την στιγμη που μιλαμε για μπουνα μιλαμε για πετροψαρα και εδαφικα ψαρια! νομιζω ως εδω δεν διαφωνει κανεις μας! το υψος δεν μας βοηθαει σε τιποτα αλλο παρα να εχουμε περισσοτερα λιτρα(δηλαδη ογκο νερου) διοτι τα συγκεκριμενα ψαρια θα δημιουργησουν εδαφικες περιοχες στο πατο! για αυτο εστιασα στο πλατος εκει που διαφερουν ουσιαστικα τα 2 ενυδρεια! και μου φανηκε παραξενο για 5 ποντους διαφορα να βαζουμε τα διπλα χαρεμια! εγω αυτο που εχω μαθει και μου εχουν πει παιδια και απο δω μεσα ειναι οτι την μεγαλυτερη σημασια την δινουμε στο μηκος, και στο 120 cm 2 το πολυ 3 χαρεμια χωρανε! οπως ειπε και ο σταθης τωρα στο συγκεκριμενο που ειναι λιγο πιο πλατυ να το καταλαβω να μπουνε 3 χαρεμια αλλα 4 μου φαινοντε πολλα! φιλικα παντα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 16 Φεβρουαρίου 2013 #35 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ σε 300-350 λίτρα θα έβαζα 3 χαρέμια μαξ. Όταν ανεβαίνει ο πληθυσμός και τα είδη τα ψάρια απο τον υπερπληθυσμό δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4 και δεν δείχνουν συμπεριφορές. Είναι στρεσαρισμένα και δεν έχουν το χώρο τους. Πιστευω να καταλαβαίνεις το εννοώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Φεβρουαρίου 2013 #36 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Παναγιωτη αν αναφερεσαι σε μενα θα συμφωνησω μαζι σου 101% αυτο νομιζω και εγω και προσπαθω να πω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Φεβρουαρίου 2013 #37 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε Sailias 21,στα αφρικανικα ενυδρεια υπαρχει ενας αρσενικος που ειναι το αφεντικο,που παει οπου θελει,και οι υπολοιποι αρσενικοι,αναλογα με την θεση τους στην ιεραρχεια,βολεβονται οπως μπορουν.Και εγω σε αυτα τα λιτρα θα εβαζα 4 χαρεμια,αλλα με προυποθεση οτι τα ψαρια που θα εβαζα,θα ειχαν ηπιο χαρακτηρα,Πχ αν ειχα σοκολοφι θα εβαζα 3 χαρεμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Φεβρουαρίου 2013 #38 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε Sailias 21,στα αφρικανικα ενυδρεια υπαρχει ενας αρσενικος που ειναι το αφεντικο,που παει οπου θελει,και οι υπολοιποι αρσενικοι,αναλογα με την θεση τους στην ιεραρχεια,βολεβονται οπως μπορουν.Και εγω σε αυτα τα λιτρα θα εβαζα 4 χαρεμια,αλλα με προυποθεση οτι τα ψαρια που θα εβαζα,θα ειχαν ηπιο χαρακτηρα,Πχ αν ειχα σοκολοφι θα εβαζα 3 χαρεμια. Αυτο δεν το γνωριζα! νομιζα πως τα αρσενικα ειναι ισα μεταξυ τους και πως το καθενα καταλαμβανει τον χωρο του! Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση! απλα μαρεσει να μαθαινω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renieris777 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #39 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα κι απο μενα. Η αληθεια ειναι οτι ξεκινησα με 8 ψαρια στην συνεχεια προσθεσα αλλα τεσσερα και μετα απο κανα μηνα τα υπολοιπα. Ολες αυτες οι κινησεις εγιναν με πολυ παρατηρηση. Οσο εβλεπα οτι δεν υπαρχει προβλημα με τις συμπεριφορες τους συνεχιζα να προσθετω ψαρακια. Βεβαια εχω αρχισει να σκεφτομαι μηπως αφαιρεσω καποια μονο και μονο για να ειναι πιο ανετα μεταξυ τους. Φοβαμαι τι θα γινει αν μεγαλωσουν κι αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Φεβρουαρίου 2013 #40 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα κι απο μενα. Η αληθεια ειναι οτι ξεκινησα με 8 ψαρια στην συνεχεια προσθεσα αλλα τεσσερα και μετα απο κανα μηνα τα υπολοιπα. Ολες αυτες οι κινησεις εγιναν με πολυ παρατηρηση. Οσο εβλεπα οτι δεν υπαρχει προβλημα με τις συμπεριφορες τους συνεχιζα να προσθετω ψαρακια. Βεβαια εχω αρχισει να σκεφτομαι μηπως αφαιρεσω καποια μονο και μονο για να ειναι πιο ανετα μεταξυ τους. Φοβαμαι τι θα γινει αν μεγαλωσουν κι αλλο... Ακριβώς! Χαίρομαι που δεν είσαι σαν μερικούς "ξεροκέφαλους" που ενδιαφέρονται μόνο για το μάτι τους. Σου εξήγησα και πιο πάνω, οτι είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος 2 απο τα 4 είδη που έχεις. Ελπίζω να μην γίνει τίποτα φυσικά, αλλα έχε τον νου σου. Συνέχισε να ενημερώνεις με φωτογραφικό υλικό όποτε μπορείς γιατί είμαστε ματάκηδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renieris777 18 Φεβρουαρίου 2013 Author #41 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Και μια ακομα... http--,,--// Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Φεβρουαρίου 2013 #42 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 μπράβο σου φίλε μου. Πολύ όμορφη φωτογραφία. Στο φτύσιμο το πέτυχες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Φεβρουαρίου 2013 #43 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Αυτή αξίζει να μπει στις african photo contest!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 18 Φεβρουαρίου 2013 #44 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Ούτε με Photoshop να το είχες κάνει Παρά πολύ καλή φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Φεβρουαρίου 2013 #45 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Άφωνος ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantrif 18 Φεβρουαρίου 2013 #46 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Έτσι καλά το πας …Συνέχισε έτσι.. Και το δικό μου τίποτε εεε??? Θα βγάζω με το κινητό εγώ εεε???? :bigemo_harabe_net-87: Που να γεμίσεις άλγες και να μην μπορείς να βγάλεις αλλη φωτογραφία!!! :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petros7 19 Φεβρουαρίου 2013 #47 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 ποοποπο κακιααααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #48 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 zong Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 9 Νοεμβρίου 2013 #49 Share 9 Νοεμβρίου 2013 Πολυ καλο το ενυδρειο σου. Καπακι εχεισ πανω? Δεν σαλταρουν εξω τα ψαρακια σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος