andriana86 15 Φεβρουαρίου 2013 Author #26 Share 15 Φεβρουαρίου 2013 θα φανώ τελείως αδαής αλλά τι εννοείς πως το έστρωσα???δεν γνώριζα καθόλου στην αρχή αλλά το έκανε άλλος για μένα....η αλήθεια είναι ότι επειδή το ενυδρείο χρησιμοποιείτο κ πριν το πάρω εγώ(δεν ήταν καινούριο) δεν το άφησα να λειτουργήσει πολύ καιρό...στις 2 μέρες έβαλα τα ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 16 Φεβρουαρίου 2013 #27 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Αν δεν ειχε νερο πριν το παρεις επι της ουσιας ηταν σαν καινουριο, δεν διατηρειτε η βιολογια για πολυ αν αδειασει το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 17 Φεβρουαρίου 2013 Author #28 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 κατάλαβα.άρα αυτό μπορεί να δημιούργησε πρόβλημα στο ψάρι?ακομα κ αν το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από 2 μήνες που το ενυδρείο λειτουργούσε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yonigrn 17 Φεβρουαρίου 2013 #29 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Μετα απο λιγο ψαξιμο στο internet βρηκα το παρακατω κειμενο. Ελπιζω να βοηθαει. Andrianna πες μου εαν θες να στο μεταφρασω. Σου εχω υπογραμμισει καποια σημεια που ισως σε ενδιαφερουν περισσοτερο. ¨The external form of Hexamita is referred to as: Hole in the head disease. This disease affects susceptible fish such as discus, angelfish and oscars, which seem to be the most popular carriers of this problem (note that this disease may affect all fish). Thisdisease usually starts out as a small "pimple" on the head, and asthe condition proceeds in severity, ends up to be a very large sorecausing lesions in the epithelium and... eventually ending up indeath of the fish. Sometimes you are able to see small whitenodules, sticking up out of the sore. The lateral line is alsoanother area where this parasitic protozoan can be seen.This disease is best treated early on with Metronidazole, or something stronger like Quinine Sulfate.The internal form of Hexamita are flagellated protozoansfound in the gastrointestinal tract of a wide variety of fishes.They frequently infect discus. Spironucleus may be a distinct organism from Hexamita, as it is longer and possibly more sinuous, but for practical purposes, both organisms appear to cause similar clinical responses. These parasitic protozoa are very motile. The flagella are usually not easily seen. Many times infections are notapparent. In angelfish, discus and gouramis, the disease ischaracterized by poor condition, weight loss and death. The fishmay also show excessive nervousness, turn dark in color, and hide inthe aquarium.Again, Metronidazole is the drug of choice for internal Hexamita. Use 1 teaspoon per pound of food (frozen food ispreferred). Thaw the food and mix the Metronidazole into it.Return the food to the freezer, and once frozen you are ready tostart the treatment. Feed it to the fish once a day for a minimumof ten days. Do not feed the fish any other foods during this treatment. The treatment may take longer according to thecondition of the fish, and the severity of the disease. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yonigrn 17 Φεβρουαρίου 2013 #30 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Παιδια sorry για την παραθεση του κειμενου στα αγγλικα. Δεν εχω ιδεα αν αντιτιθεται σε καποιο κανονα του forum. Απλα ηθελα να βοηθησω την Adrianna και μου φανηκε οτι ψιλοεπειγεται και δεν ειχα χρονο να μεταφρασω αυτη τη στιγμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 18 Φεβρουαρίου 2013 Author #31 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 καλησπέρα!σε ευχαριστώ πολύ για το κείμενο.του έχω δώσει ήδη ένα φάρμακο 2 φορές το οποίο δεν περιέχει Metronidazole. γνωρίζεις μήπως που μπορώ να το βρω?θα γνωρίζουν στο πετ σοπ αν το ζητήσω έτσι? ήθελα επίσης να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τις μετρήσεις.επειδή δεν έχω όπως έχω προαναφέρει υγρά τεστ, θα βοηθούσε να σας στείλω ενδεικτικά τις μετρήσεις που που μου εμφανίζονται με τα strips? κοίταξα λίγο στο ιντερνετ και είναι αρκετά ακριβά για να τα προμηθευτώ αυτή τη στιγμή.εκτός αν κάποιο-α από τα τεστ είναι πιο σημαντικά κ έπαιρνα έστω αυτά για τώρα ώστε να λύσω το πρόβλημα. έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί βλέπω το ψάρι μου να μην έχει καθόλου όρεξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Φεβρουαρίου 2013 #32 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Δυστυχώς τα strips είναι αναξιόπιστα, επειδή εκτός των άλλων, είναι ευαίσθητα στην υγρασία. Τα πιο σημαντικά τεστ είναι για NH3/NH4 (αμμωνία) , No2 (νιτρώδη) και Νο3 (νιτρικά). Είναι τα υγρά τεστ που δεν πρέπει να λείπουν από το ντουλάπι μας. Ένα φάρμακο που περιέχει την δραστική ουσία που αναφέρεις είναι το General Cure της Aquarium Pharmaceuticals. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Φεβρουαρίου 2013 #33 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Μαντευω οτι τα σκαλαρια σου ειναι "πιτσιρικια", το αρρωστο κρυβεται στο πισω μερος του ενυδρειου πισω αΠ τα διακοσμητικα και οταν απομακρυνεσαι απ το ενυδρειο ξεμυτιζει.... Εγω θα προτηνω να παρεις υγρα τεστ, να στεματησεις ολα τα φαρμακα που σου πουλανε στο πετ σοπ, αλλαγες νερου επρεπε και πρεπει να κανει καθε 7 ημερες περιπου 20 λιτρα με χρηση αντιχλωριου.... Οσο ομορφα ειναι τα σκαλαρια τοσο δυσκολα ειναο καμια φορα....θελουν πολυ καλο νερο για να ειναι υγειης και με σωστη αναπτυξη, υπαρχει ενα μικρο κενο βεβαια εδω,ειναι ομαδικα ψαρακια και το καθενα θελει σχεδον 40 λιτρα, αλλα ουτε εγω ακουω αυτους δυο κανονες... Συνοπτηκα λοιπον περνεις υγρα τεστ και αλλαγες καθε 7 ημερες, όπως και να το ξεκινησες το ενυδρειο σου εχουν πετασει 3 μηνες και εχει στρωση(απλα μαλλον εγινε με τον δυσκολο τροπο),κανε καμια προσπαθεια με αρακα αλλα τα διαφανα κοπρανα μου κανουν ασυτια αρκει να ειναι ρουφιγμενη κοιλια αντιθετα αμα ειναι φουσκωμενη μαλλον μιλαμε για dropsy.... Ελα και οι εμπειρη γλυκοι γιατροι του κοσμου....:-) Φιλικα παντα..... Υγ επειδη μπαινω απο κινητο και ειναι δυσκολο να κανω διορθωσεις στις λεξεις που εφαγα, συγγνωμη... Υγ2 σε οποια λεξη δεν βγαζεται νοημα, βαλτε την φαντασια σας να παιξη(να ευθημουμε και λιγο :-) Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 19 Φεβρουαρίου 2013 Author #34 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Μαντευω οτι τα σκαλαρια σου ειναι "πιτσιρικια", το αρρωστο κρυβεται στο πισω μερος του ενυδρειου πισω αΠ τα διακοσμητικα και οταν απομακρυνεσαι απ το ενυδρειο ξεμυτιζει.... Εγω θα προτηνω να παρεις υγρα τεστ, να στεματησεις ολα τα φαρμακα που σου πουλανε στο πετ σοπ, αλλαγες νερου επρεπε και πρεπει να κανει καθε 7 ημερες περιπου 20 λιτρα με χρηση αντιχλωριου.... Οσο ομορφα ειναι τα σκαλαρια τοσο δυσκολα ειναο καμια φορα....θελουν πολυ καλο νερο για να ειναι υγειης και με σωστη αναπτυξη, υπαρχει ενα μικρο κενο βεβαια εδω,ειναι ομαδικα ψαρακια και το καθενα θελει σχεδον 40 λιτρα, αλλα ουτε εγω ακουω αυτους δυο κανονες... Συνοπτηκα λοιπον περνεις υγρα τεστ και αλλαγες καθε 7 ημερες, όπως και να το ξεκινησες το ενυδρειο σου εχουν πετασει 3 μηνες και εχει στρωση(απλα μαλλον εγινε με τον δυσκολο τροπο),κανε καμια προσπαθεια με αρακα αλλα τα διαφανα κοπρανα μου κανουν ασυτια αρκει να ειναι ρουφιγμενη κοιλια αντιθετα αμα ειναι φουσκωμενη μαλλον μιλαμε για dropsy.... Ελα και οι εμπειρη γλυκοι γιατροι του κοσμου....:-) Φιλικα παντα..... Υγ επειδη μπαινω απο κινητο και ειναι δυσκολο να κανω διορθωσεις στις λεξεις που εφαγα, συγγνωμη... Υγ2 σε οποια λεξη δεν βγαζεται νοημα, βαλτε την φαντασια σας να παιξη(να ευθημουμε και λιγο :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 19 Φεβρουαρίου 2013 Author #35 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Δεν μπορώ δυστυχώς να καταλάβω εάν η κοιλιτσα του ειναι πρησμενη η οχι.μου φαίνεται πως οχι.η αληθεια ειναι οτι εχει να φάει μέρες.οποτε εχει σταματήσει κ η ανάπτυξη του σίγουρα.φαντασου το άλλο μου ψαρι ηταν το μισό απο αυτο οταν τα αγόρασα κ κοντεύει να το φτάσει.τον αρακα δεν τον τρώει.. Αυτο που με ανησύχησε τωρα ειναι οτι παρατήρησα μια μικρή τρυπουλα στο κάτω πτερυγιο του κ ίσως να ετοιμάζεται να γίνει κ μια στο επάνω. Αλλαγές νερού κανω συχνά κ πρόσθετω αντιχλωριο.η ασθένεια που μου αναφέρεις εχει κ κάποια αλλα συμπτώματα? Φυσικα οτι αναφέρεις στην αρχή για τη συμπεριφορά του ισχύει ακριβώς.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 20 Φεβρουαρίου 2013 #36 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Το dropsy δεν ειναι ακριβως ασθενεια αλλα πιο πολυ συμπτωμα, μπορει να ειναι απο της συνθηκες του νερου, ισως τα λιγα λιτρα, την μικρη φιλτρανση κτλπ... Της τρυπες που αναφερεις μπορει να ειναι ειτε απο καποιον καβγα μεταξυ των δυο ή ειναι και αυτο καποιο συμπτωμα... Δεν θελω να σε ανχωσω αλλα χωρις μετρησεις δεν μπορω να αποκλεισω πραγματα, τα σκαλαρια θελουν 30-40 λιτρα το καθενα και ειναι ομαδικα ψαρακια(4-6 ατομα) οποτε και αυτο ακομα μπορει να φταιει.... Συνεχεισε τις αλλαγες καθε 7 ημερες και ταιζε 2 φορες την ημερα μικρες ποσοτιτες τροφης, εγω θα προτηνα μια απλη γενικη τροφη(τα φυλαρακια να ειναι κοκκινα-κιτρινα-πρασινα χωρις γαριδες ή αλλα προσθετα γιατι εαν ειναι πιτσιρικια δεν θα μπορουν να τα φανε και θα μενουν μεσα στο νερο με αποτελεσμα να σαπιζουν) και παρακολουθατα... Περιμενε μηπως καποιος πιο εμπειρος απαντησει στο θεμα σου και ενημερωνε μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #37 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 καλημέρα! από καβγά δε νομίζω γιατί είναι πολύ ήσυχα κ τα δύο..δεν τα έχω δει να μαλώνουν εκτός από περίοδο γέννας όπου τον τσιμπούσε το θηλυκό. κ μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ετοιμαζόμαστε κ για νέα γέννα...... θα προσπαθήσω να πάρω υγρά τεστ..έστω αυτά τα 3 που μου είπατε για να σας πω μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Φεβρουαρίου 2013 #38 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Θα πρεπει να δωσεις μετρησεις του ενυδρειου σου,δωσε εστω και με στικς αλλα αμμωνιας που ειναι το πιο σημαντικο πως θα δωσεις?Τα στικς δεν εχουν. Οπως σου ειπα και πιο πανω το ενυδρειο σου ειναι ακαταλληλο γι αυτα τα ψαρια.. Βαλε και μια γενικη φωτο του ενυδρειου να το δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #39 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Είχαμε γέννα σημερα....!!!ποσο θα ήθελα να βγουν ψαράκια...ξέρω οτι ειναι δύσκολο.. Αποφάσισα να μην βάλω το φύλλο στη γεννηστρα τελικά..δε θέλω να τα ταλαιπωρησω.οτι γίνει. Θα βάλω φωτό πιο μετα να δείτε το ενυδρειο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 20 Φεβρουαρίου 2013 #40 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Ανδριαννα θα στο πω οσο πιο ομορφα μπορω... Ψαρακια δεν προκειτε να δεις...ομορφα σου λεει μετα, πφφφ!!! Λοιπον να εξηγουμε και να ξερεις οτι στα λεω με καλη καρδια.... Η αναπαραγωγη των σκαλαριων ειναι ενα μεγαλο κομματι που θελει εμπειρια, διαβασμα και συγουρα των σωστο εξοπλισμο... Υπαρχει ενα θεμα εδω που εξηγει βημα βημα τη και πως και εξηγει γιατι κανουμε το καθε τη και τη πρεπει να αποφευγουμε....εε θελει και λιγη τυχη να σου κατση ζευγαρη.... Με λιγα λογια πρεπει να ξερεις τη να ταισεις τα μικρα, ποτε να μετακινησεις τους γονεις, ποσες και καθε ποτε να κανεις αλλαγες νερου κτλπ κτλπ... Για αρχη παρε το τεστ για αμμωνια και για νιτρωδη....νιτρηκα οποτε μπορεσεις...μην τα χωρισεις λογο γεννων γιατι θα στρεσαριστουν τα ψαρακια και θα χειροτερεψουν.... Για γεννες και αναπαραγωγες αμα εχεις ορεξει και θελεις να ασχοληθεις ξεκινα τι διαβασμα και την αποταμιευση :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #41 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Μμμ τι καλα....άδικα περιμένω τη φύση να κάνει τη δουλεια της ε??μου έκανες την καρδιά περιβόλι.... :-) Εννοείται οτι δεν παρεξηγω... Ξέρω οτι δεν εχω εμπειρία κ έχετε το δικαίωμα να μου πείτε το σωστο φυσικα.. Θεώρησα τύχη που ειναι ζευγάρι κ ευχομουν να δώ ψαράκια...δεν πειράζει..μακάρι το ψαρακι μου να γίνει καλα κ ολα τα αλλα τα συζητάμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 20 Φεβρουαρίου 2013 #42 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Εννοείται οτι δεν παρεξηγω... Ξέρω οτι δεν εχω εμπειρία κ έχετε το δικαίωμα να μου πείτε το σωστο φυσικα.. Θεώρησα τύχη που ειναι ζευγάρι κ ευχομουν να δώ ψαράκια...δεν πειράζει..μακάρι το ψαρακι μου να γίνει καλα κ ολα τα αλλα τα συζητάμε... αυτη ειναι σωστη νοοτροπια!!! Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #43 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 σας στέλνω κ τη φωτογραφία από το ενυδρείο μου όπως σας είπα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Φεβρουαρίου 2013 #44 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 Εκτος απο λαθος λιτρα γι αυτα τα ψαρια εχεις και λαθος διακοσμιση..ξερω οτι η διακοσμιση ενος ενυδρειου ειναι προσωπικη υποθεση αλλα καλο ειναι να φτιαχνουμε ενα φυσικο περιβαλον για τα ψαρακια μας.Διαβασε εδω για τις αναγκες των ψαριων σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 21 Φεβρουαρίου 2013 #45 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 οι πετρες που εχεις βαλει ειναι φυσικες?? λοιπον κοιτα να δεις τη γινεται τωρα, τα λιτρα ειναι λιγα οπως και να το κανουμε ετσι, αλλα εχωντας περρες-διακοσμητικα μειωνοντε κι αλλο. για να τα βοηθεισης στην παρουσα φαση προτεινω, να βγαλεις οοοολα τα διακοσμοιτικα,αμα μπορει να αφησεις λιιιιγο απ το χαλικακι που εχει για αυξηθουν τα λιτρα και ο χωρος.θα φενεται "αδειο" αλλα θα κερδισεις τον χωρο για τα ψαρακια.... πως παει σημερα το καμαρι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Φεβρουαρίου 2013 #46 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 καλημερα θα συμφωνησω με τα παιδια αντριανα και νομιζω αυτες οι πετρες ειναι ασβεστολιθικες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Φεβρουαρίου 2013 #47 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 οι πετρες που εχεις βαλει ειναι φυσικες?? λοιπον κοιτα να δεις τη γινεται τωρα, τα λιτρα ειναι λιγα οπως και να το κανουμε ετσι, αλλα εχωντας περρες-διακοσμητικα μειωνοντε κι αλλο. για να τα βοηθεισης στην παρουσα φαση προτεινω, να βγαλεις οοοολα τα διακοσμοιτικα,αμα μπορει να αφησεις λιιιιγο απ το χαλικακι που εχει για αυξηθουν τα λιτρα και ο χωρος.θα φενεται "αδειο" αλλα θα κερδισεις τον χωρο για τα ψαρακια.... πως παει σημερα το καμαρι?? Οτι και να κανει τα λιτρα ειναι πολυ λιγα! Φιλη,κατι πρεπει να κανεις και να πας σε μεγαλητερο ενυδρειο για να μην εχει ςπροβληματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 21 Φεβρουαρίου 2013 Author #48 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 Παιδιά ακούω προσεκτικά όσα μου λέτε..θεώρησα οτι καλό ηταν να βάλω μεσα κάποια αντικείμενα ώστε να μπορούν να κρύβονται..δεν έβαλα ξύλο ώστε να μη μου χαλάσει το χρωμα του νερου(παρότι εχω άνθρακα). Αν το πρόβλημα του χώρου δε βελτιωθεί βγάζοντας τα να αντικαταστήσω τουλάχιστον τις πέτρες με ξύλο? Η μια που φαίνεται αριστερά ειναι φυσική η άλλη τεχνητή. Οσον αφορά την κατάσταση του ψαριού μου τα ίδια απο το θέμα της τροφής,βλέπω οτι δημιουργούνται τρύπες στο σώμα του σαν απο καρφίτσα...κ με τρομάζει...το μονο διαφορετικό τωρα με τη γέννα οτι κινείται μεσα στο ενυδρειο λιγο παραπάνω και αυτο ίσως επειδή η θηλυκια το εχει ταράξει στην επίθεση.....δεν το αφήνει να πλησιάσει τα αυγά...(το μέρος που του αρέσει να κάθεται ειναι κάτω κ πλάι απο το φύλλο που αφήνει τα αυγά η θηλυκια) Σημερα αυριο θα πάρω υγρά τεστ να σας πω κ μετρήσεις κ μετα θέλω να μου πείτε αν πρέπει τελικά να του δώσω φαρμακο... Ειλικρινά το λυπάμαι πολυ..ηταν υπέρ κινητικο,υγιές και πολυ εντυπωσιακό ψαρι κ στεναχωριεμαι να το βλέπω να μαραζώνει.....:-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Φεβρουαρίου 2013 #49 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Ξαναγραφω για πολλοστη φορα,το ενυδρειο σου ειναι παρα πολυ μικρο γι αυτα τα ψαρια,οτι και να κανεις αυτο δεν αλλαζει,ειτε τα βγαλεις ολα απο μεσα ειτε οχι!Οι μοναδικες λυσεις που εχεις ειναι η αγορα πολυ μεγαλητερου ενυδρειου και οι σωστες συνθικες και διακοσμιση για τα ψαρια η τα δινεις και ασχολησε με αλλα ψαρακια καταλληλα για το ενυδρειο σου.Αν δεν κανεις κατι απο τα 2 μην περιμενεις να δεις βελτιωση.. Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriana86 21 Φεβρουαρίου 2013 Author #50 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 Αρα μου λες ή τα δίνω ή παίρνω μεγαλύτερο ενυδρειο ή πεθαίνουν.......... Καμία μέση λύση λοιπόν....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος