Alexandros perama 14 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Αφού απο γλυκος προσπαθώ να γίνω αλμυρος έχω ξεκινήσει το διάβασμα αλλά επειδή δεν τα περνώ και πολύ και με μπερδεύουν κάποια πράγματα είπα να γράψω για να με βοηθήσετε,βέβαια το ξέρω ότι υπάρχουν και αλλά θέματα με καινούργια ξεκινηματα αλλά με βήμα πρώτο βήμα δεύτερο βήμα τρίτο δεν βρήκα τίποτα...... Εχω λοιπόν ένα 250 λίτρο της Rena ενυδρειο και ένα φιλτρο fx5 Οι σκέψεις μου ήταν οι εξής Θέλω να βάλω μέσα κάποιους κλόουν καμία "dory"γαρίδες σαλιγκάρια αχινους αν γίνεται ανέμωνες και πολύ αργότερα κάποια κοράκια...... Πήρα εχτες κάποια τεστ ενα κυκλοφορεί τη 12000 l/h της sunsun με δυο κεφαλές που αργότερα θα το έχω για την προετοιμασία του νερού μου και θα βάλω 2 tunze 6055 και 6025 πήρα αλάτι 10κιλα ενα θερμοστατη καλό και βακτηρια..... Επειδή έχω σκοπό να βάλω το skimmer της deltem mce600 Μπορω να ξεκινήσω το ενυδρειο μου χωρίς skimmer για το πρώτο μήνα μέχρι να αγοράσω το 600αρη;;;; Εκεί που χρειάζομαι την βοήθεια σας βήμα βημα ειναι πως βάζουμε τον αραγονιτη και πως το βράχο δηλαδή αφού ειναι άδειο το ενυδρειο στήνουμε τον νεκρό βράχο που έχω σκοπό να πάρω και μετά να ρίξω αφού ξέπλυνω το νεκρό αραγονιτη που και αυτόν θα πάρω μετά απο πάνω η το αντίθετο ;;;;και στο τέλος βάζω νερό απο τη βρύση ρίχνω αντιχλωριο βάζω τον κυκλοφορεί τη να δουλεύει και την επόμενη μέρα ρίχνω το αλάτι μετραω αλατοτιτα και ρίχνω τα βακτηρια και το αφήνω κανένα μήνα έτσι;;;ωστόσο όμως θα μπορούσα να βάλω και ζωντανό μέσα;;; Δεν εχω πρόβλημα υπομονή κανω μέχρι να μπουν τα ψάρια Υπολόγιζα μετά το τρίμηνο λειτουργίας του..... Σας παρακαλώ απαντηστε μου και μην με παραπεμψεται και κάποια είδη απαντημενει ερώτηση γιατί τα εχω ξεσκονισει όλα..... Σας ευχαριστώ.....!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros perama 14 Φεβρουαρίου 2013 Author #2 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης σκεφτομουνα το φιλτρο να το χρεισιμοποιησω ως εξής: Επειδή έχει μεγάλο ροή και πολλά λίτρα κάδο να βγάλω τα πάντα απο μέσα και να το γέμισε με ζωντανό βράχο και ότι άλλο θα έμπαινε σε ενα sumb..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 14 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Αφού απο γλυκος προσπαθώ να γίνω αλμυρος έχω ξεκινήσει το διάβασμα αλλά επειδή δεν τα περνώ και πολύ και με μπερδεύουν κάποια πράγματα είπα να γράψω για να με βοηθήσετε,βέβαια το ξέρω ότι υπάρχουν και αλλά θέματα με καινούργια ξεκινηματα αλλά με βήμα πρώτο βήμα δεύτερο βήμα τρίτο δεν βρήκα τίποτα...... Εχω λοιπόν ένα 250 λίτρο της Rena ενυδρειο και ένα φιλτρο fx5 Οι σκέψεις μου ήταν οι εξής Θέλω να βάλω μέσα κάποιους κλόουν καμία "dory"γαρίδες σαλιγκάρια αχινους αν γίνεται ανέμωνες και πολύ αργότερα κάποια κοράκια...... Πήρα εχτες κάποια τεστ ενα κυκλοφορεί τη 12000 l/h της sunsun με δυο κεφαλές που αργότερα θα το έχω για την προετοιμασία του νερού μου και θα βάλω 2 tunze 6055 και 6025 πήρα αλάτι 10κιλα ενα θερμοστατη καλό και βακτηρια..... Επειδή έχω σκοπό να βάλω το skimmer της deltem mce600 Μπορω να ξεκινήσω το ενυδρειο μου χωρίς skimmer για το πρώτο μήνα μέχρι να αγοράσω το 600αρη;;;;απο την στιγμη που δεν εχεις ζωντανα μεσα κανενα προβλημα να το καθυστερισεις μπορεις πρωτα να στροσεις το ενυδρειο και μετα πριν την εισαγωγη ψαριων να βαλεις το σκιμμερακι σου Εκεί που χρειάζομαι την βοήθεια σας βήμα βημα ειναι πως βάζουμε τον αραγονιτη και πως το βράχο δηλαδή αφού ειναι άδειο το ενυδρειο στήνουμε τον νεκρό βράχο που έχω σκοπό να πάρω και μετά να ρίξω αφού ξέπλυνω το νεκρό αραγονιτη που και αυτόν θα πάρω μετά απο πάνω η το αντίθετο ;;;; δεν υπαρχει σωστος και λαθος τροπος αλλοι προτειμουν πρωτα τον βραχο για να δεσει μολις πεσει ο αραγωνιτης αλλοι το αντιθετο και στο τέλος βάζω νερό απο τη βρύση ρίχνω αντιχλωριο βάζω τον κυκλοφορεί τη να δουλεύει και την επόμενη μέρα ρίχνω το αλάτι μετραω αλατοτιτα και ρίχνω τα βακτηρια και το αφήνω κανένα μήνα έτσι;;;ωστόσο όμως θα μπορούσα να βάλω και ζωντανό μέσα;;; πιο "σωστο" θα ηταν να το γεμιζες με νερο οσμοσις αλλα υποθετω δεν εχεις οποτε αναγκαστηκα βρυση/αντιχλοριο ριχνεις αλατακι το αφηνεις 24 ωρες να σπασει σωστα και μετα μετρας να δεις που εισαι βακτηρια οτι γραφει η συσκευασια πιστα! ζωντανο αν δεν κανει τον κυκλο του δεν βαζεις Δεν εχω πρόβλημα υπομονή κανω μέχρι να μπουν τα ψάρια Υπολόγιζα μετά το τρίμηνο λειτουργίας του.....ισως λιγοτερο Σας παρακαλώ απαντηστε μου και μην με παραπεμψεται και κάποια είδη απαντημενει ερώτηση γιατί τα εχω ξεσκονισει όλα..... Σας ευχαριστώ.....!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 14 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε μου γεια σ ειμαι επισης νεος στην θαλασσα κ αν δεις εχω φτιαξει κ εγω ενα μικρουλη ενυδρειο!!θα σ πω λοιπον για τις αποριες π εχεις οτι εκανα εγω κ οτι εχω διαβασει οτι εχουν κανει κ αλλοι!! 1. Λοιπον πρωτα απο ολα θα φτιαξεις το νερο!δηλαδη θα γεμισεις το ενυδρειο σ με νερο και θα ριξεις αλατι,με το ματι ασ πουμε οσο χρειαζεται για τα λιτρα σ,η σακουλα απ εξω γραφει για ποσα περιπου λιτρα ειναι οποτε υπολογισε.μην ξεχιλισεισ το ενυδρειο γτ μπορει να χρειαζεται επιπλεον νερο για να το αρεωσεισ η αλλατι,επισησ μην το γεμισεισ γτ θα πρεπει να βαλεισ αργοτερα κ το βραχο οποτε θα σ ανεβει πολυ η σταθμη!προσεξε να παρεις καλο αλατι γτ δεν ειναι ολα ιδια!2ον τον αραγονητη τον ριχνεις εσυ οποτε θες!πριν η μετα το νερο κ δεν χρειαζεται ξεπλυμα οπως κανουμε ας πουμε με το χαλικι στο γλυκο νερο!αραγωνητης υπαρχει δυο ειδων στα κατστηματα,ζωντανος και νεκρος.για μενα παντα το να παρεις ζωντανο ειναι πεταμενα λεφτα μιας κ ειναι αρκετα πιο εκριβως,αλλα αυτο ξαναλεω ειναι καθαρα δικη μ αποψη.να ακουσεις κ συμβουλες αλλων παιδιων.αφου λοιπον βαλεις κ τον αραγωνητη μπορεις να θεσεις σε λειτουργεια το θερμοστατη κ τον κυκλοφορητη και να τ αφισεις να λειτουργησουν για κανενα 24ωρο μεχρι να σπασει το αλατι κ να παει το νερο στους 26 βαθμους κ να καθαρισει!τοτε κανε την πρωτη μετρηση αλατοτητας κ δες π βρισκεσαι!θελουμε γυρω στο 1024 με 1025!!αφου τα κανεις κ αυτα αποφασισε για το ποσο ζωντανο βραχο θα βαλεις γτ αυτο παιζει ρολο κ στο ποσο συντομα θα στρωθει το ενυδρειο σ!εγω ας πουμε εβαλα μονο ζωντανο κ οι μετρησεις μ ηταν ενταξει σε εννια μερες!ο νεκρος να ξερεις ζωντανευει μετα απο πολους μηνες!!οταν λοιπον αποφασισεις τι θα κανεις υπολογισε να βαλεις περιπου ενα κιλο βραχο στα δεκα λιτρα!βαλε με το καλο κ τα βραχακια κ τοτε ξεκινα να ριχνεις βακτηρια οπως λεει η συσκευασια! κ να τα ταιζεισ με λιγη τρωφη ομωσ.τελος πσον αφορα το σκιμμερ οχι για ενα μηνα δενυπαρχει κανενα θεμα αρκει να καβεις αλλαγουλες ανα βδομαδα!οσο για ψαρια κανε υπομονη μεχρι τα 3πρψτα νουμερα π μας αφορουν να ειναι ενταξη!(nh4,no2,no3)ελπιζω να σε βοηθησα αλλα να ξαναπω οτι ειμαι πολυ καινουριος οποτε αν εχω κανει καποιο λαθος ας με συγχωρησεις και ας με διορθωσουν οι παλιοτεροι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Νομίζω καλή επιλογή είναι να αγοράσεις νεκρό βράχο και να τον στήσεις έξω απο το ενυδρείο στο σχήμα που επιθυμείς.Όταν βρεις το σχήμα που σου αρέσει θα τον τοποθετήσεις προσεκτικά στο άδειο ενυδρείο και ύστερα θα προσθέσεις και τον νεκρό αραγωνίτη. Προσεκτικά ύστερα θα προσθέσεις και το νεράκι...καλύτερα θα ήταν να είχες προετοιμάσει το αλατόνερο πρώτα σε κάποιο δοχείο. Θα σε συμβούλευα το πρώτο πράγμα που θα αγοράσεις να είναι ένα καλό φίλτρο αντίστροφης όσμωσης με μονάδα απιονισμού...καθώς το νερο είναι το Α-Ω σε ένα ενυδρείο και αφού θα δώσεις αρκετά χρήματα για να το διακοσμήσεις θέλεις να έχεις όσο πιο ποιοτικό νερό γίνεται. Το νερό της βρύσης δεν κάνει για Reef,αργά ή γρήγορα θα το καταλάβεις και όσο πιο γρήγορα αποκτήσεις Α/Ο θα έχεις περισσότερο χρόνο να απολαύσεις το ενυδρείο σου και όχι να χαλάς τον χρόνο σου αντιμετωπίζοντας προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros perama 14 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απάντησεις σας....!!! Αντίστροφη οσμωση είχα σκοπό να πάρω μετά το skimmer ως ενα απο τα πιο αναγκαία...!!!!! Α δηλαδή τα βακτηρια τα ρίχνουμε μετά την τοποθέτηση βράχου;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 14 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 (edited) καλημερα και καλη αρχη απο εμενα.σκεφτεσαι να ξεκινησεις με νεκρο βραχο?παντως η αντιστροφη οσμωση ειναι μονοδρομος μιας και εγω τρεχω το ενυδρειο με νερο βρυσης και εχω αρχισει να εχω θεματα αλγης.και φαντασου πως μιλαμε μονο για συμπληρωμα της εξατμισης και 10 λιτρα νερο την εβδομαδα για να αραιωσω το θαλασσινο.που να εκανα αλλαγη νερου με ολη τη ποσοτητα απο βρυση. Έγινε επεξεργασία 14 Φεβρουαρίου 2013 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 14 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Καλή αρχή και απο εμένα. Το φίλτρο μπορείς να το κάνεις έτσι όπως το σκέφτεσαι. Δηλαδή βάζεις άνθρακα και αντιφώσφορο μέσα, και τα υπόλλοιπα διαμερίσματα βάζεις βράχο. Αν ξεκινήσεις με νεκρό βράχο να ξέρεις ότι θα κάνει καιρό να αποικιστεί με τον ζωντανό. Πάντως στα 250 λίτρα θες περίπου 25 κιλά. Αν είναι τόσο μεγάλο το θεμα σου με τον βράχο και θες οπωσδήποτε να βάλεις νεκρό, βάλε 20 κιλά νεκρό και 5 κιλά ζωντανό. Κάποια πράγματα που πρέπει να πάρεις(κάποια ίσως τα έχεις) είναι: 1) σκίμερ(καλα το σκέφτηκες. Πάρε το deltec) 2) θερμοστάτη(περίπου 300 βατ), 3) κυκλοφορητές, 4) θερμόμετρο, 5) αραγωνίτη(περίπου 25 κιλά) 6) δοχείο προετοιμασία νερού, 7) θερμοστάτη δοχείου(προτίμισε eheim jager, ή τους titanium τους shego ή aqua medic), 8) κυκλοφοριτή δοχείου, 9) αλάτι 10) αντίστροφη όσμωση, 11) αυτόματη αναπληρωση, 12) φωτιστικό(είτε με λάμπες είτε με λεντ), 13) λάμπες ή λεντ, 14) άνθρακα, 15) αντιφώσφορο, 16) τεστ υγρα θαλασσινού(προτίμισε salifert, red sea ή tropic marin), 17) ρεφρακτόμετρο ή υδρόμετρο(καλύτερα ρεφρακτόμετρο), 18) τροφές(προτίμισε ocean nutrition), 19) δοχείο αναπλήρωσης, 20) κοντρόλερ θερμοκρασίας, 21) ανεμιστήρια ψύξης(εκτός και αν πας σε ψυκτικό μηχάνημα), 22) Βράχος(περίπου 25 κιλά. Και παραπάνω να βάλεις καλύτερα θα είναι, απλά κοίτα να μην το μπουκώσεις), 23) ζυγαριά, 24) χρονοδιακόπτης-ες Αυτά είναι τα βασικά για να αρχίσεις. Στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλα που ίσως χρειαστείς. Μπορείς να το ξεκινήσεις και χωρίς σκίμερ, απλά καλό είναι το συντομότερο δυνατό να βάλεις καθώς και τα λίτρα δεν είναι και λίγα. Προετοιμάζεις νερό στο δοχείο προετοιμασίας(το δοχείο να είναι πάνω απο 50 λίτρα να σε βολεύει). Το αφήνεις πάνω απο 24 ώρες να σπάει το αλάτι. Εφόσον η άμμος είναι νεκρή την ξεπλένεις καλα, μετά την στρώνεις στο ενυδρείο. Βάζεις το νερό προσεκτικά για να μην σηκώσεις πολύ θολούρα. Το αφήνεις καμια μέρα να κυκλοφορεί το νερό μέσα(αν σε παίρνει) για να ξεθολώσει και μετά προσθέτεις τον βράχο. Μόλις τελειώσεις βάζεις και το υπόλοιπο νερό(θαλασσινό πάντα) μέχρι να γεμίσει και τότε το ταξίδι σου ξεκινά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros perama 14 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Σε ευχαριστω πολύ ήσουν πολύ κατατοπιστικος να είσαι καλά γιατί με βοηθησες να τα βάλω σε μια τάξη όλα..... Αντιχλωριο βάζω πριν προσθέσω το αλάτι;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 14 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Σε ευχαριστω πολύ ήσουν πολύ κατατοπιστικος να είσαι καλά γιατί με βοηθησες να τα βάλω σε μια τάξη όλα..... Αντιχλωριο βάζω πριν προσθέσω το αλάτι;;; Aντιχλώριο δεν χρειάζεται στην όσμωση. Μόνο αν βάλεις νερό βρύσης που δεν στο συνιστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 ωραιες συμβουλες πανο αλεξανδρε ενα κολπακι για να μη σηκωσεις πολυ την αμμο οταν θα βαλεις το νερο μεσα ειναι να ακουμπησεις ενα μεγαλο πιατο στην αμμο αναποδα και να πεφτει το νερο απο το λαστιχο πανω στο πιατο,τουλαχιστον για τα πρωτα λιτρα! οταν παει μεχρι τη μεση το βγαζεις και ριχνεις το νερο πανω στο βραχο καλη αρχη κ απο μενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος