samilias21 16 Φεβρουαρίου 2013 #101 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Βάλε αγγελία η πήγαινε τα από κει που τα πήρες Τεστ πάρε το ξέρεις ότι το ενυδρείο σου πάει να κλείσει μήνα χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Φεβρουαρίου 2013 #102 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 κανενα νεο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #103 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 ήρθαν ήρθαν!!!! λοιπόν από μετρήσεις έχω μόνο νιτρικά και αυτό στα 10 είναι καλό? τι κάνω τωρα????????????? πότε αλλάζω πάλι νερό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 25 Φεβρουαρίου 2013 #104 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 ήρθαν ήρθαν!!!! λοιπόν από μετρήσεις έχω μόνο νιτρικά και αυτό στα 10 είναι καλό? τι κάνω τωρα????????????? πότε αλλάζω πάλι νερό? Έκανες μετρήσεις αμμωνίας , νιτρωδών και νιτρικών και σου έβγαλε μόνο στα νιτρικά μετρήσιμο αποτέλεσμα ; Στα υπόλοιπα 0 ; Για τις αλλαγές νερού , υπάρχει ο μπούσουλας 30% κάθε εβδομάδα. Το ενυδρείο σε ποια φάση είναι τώρα δηλαδή ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #105 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 ναι στα υπολοιπα μηδέν, έχω κάνει αλλαγές νερού τα βακτήρια για αμμωνια νιτρώδη τα προσθέτω ακόμη όπως έλεγε??? τι εννοείς σε ποια φάση? τα φυτά μεγαλώνουν κανονικά, τα ψάρια είναι ζωηρά, εκτός του καρχαρία (όταν υπάρχει κόσμος σπίτι είναι στη γωνία κάτω στο ενυδρείο, όταν έχει ησυχία γυροφέρνει όλο το ενυδρείο) τα μικρά που χω στη γεννήστρα, έχουν μεγαλώσει λίγο!!! αλλά πότε τα βάζω κανονικά μέσα?????) και κάτι άλλο που δεν το χω προσέξει εγώ!!!!!!!!! αλλά μ το πανε οι δικοί μου μέσα μου πανε υπάρχει κατι σαν κοχύλι/σαλιγκάρι μαυρο που προχωρα!!! τι είναι αυτό? και πως μπηκε???? λολ αυτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #106 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 και καθε ποτε πρεπει να κανω τεστ για το νερο??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 25 Φεβρουαρίου 2013 #107 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 ναι στα υπολοιπα μηδέν, έχω κάνει αλλαγές νερού τα βακτήρια για αμμωνια νιτρώδη τα προσθέτω ακόμη όπως έλεγε??? τι εννοείς σε ποια φάση? τα φυτά μεγαλώνουν κανονικά, τα ψάρια είναι ζωηρά, εκτός του καρχαρία (όταν υπάρχει κόσμος σπίτι είναι στη γωνία κάτω στο ενυδρείο, όταν έχει ησυχία γυροφέρνει όλο το ενυδρείο) τα μικρά που χω στη γεννήστρα, έχουν μεγαλώσει λίγο!!! αλλά πότε τα βάζω κανονικά μέσα?????) και κάτι άλλο που δεν το χω προσέξει εγώ!!!!!!!!! αλλά μ το πανε οι δικοί μου μέσα μου πανε υπάρχει κατι σαν κοχύλι/σαλιγκάρι μαυρο που προχωρα!!! τι είναι αυτό? και πως μπηκε???? λολ αυτα!!! Από τι στιγμή που έχει στρώσει πρόσφατα το ενυδρείο σου , καλό είναι να συμπληρώνεις βακτήρια μετά από κάθε αλλαγή, μέχρι να τελειώσει το μπουκαλάκι. Σε τι φάση εννοούσα αν έχεις καταλήξει στην ψαροσύνθεση, γιατί θυμάμαι ότι είχες κάποια προβλήματα... Το σαλιγκάρι πρέπει να ήρθε με κάποια φυτά. και καθε ποτε πρεπει να κανω τεστ για το νερο??????? Τεστ μπορείς να κάνεις πριν από τις αλλαγές για να βλέπεις που βρίσκεσαι καθώς και 2 ημέρες μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #108 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 ok!!! για αρχή!! τι το κανω αυτό το σαλιγκάρι? το βρίσκω? το παίρνω? το πετώ? ναι, ακόμη δεν έχω δώσει κανένα ψάρι με την πρώτη ευκαιρία, τα δίνω όλα! ειδικά τον καρχαρία!!! μου χει σπάσει τα νεύρα τα μικρά, μέχρι τότε τα βάζω μέσα? ή τ αφήνω στη γεννήστρα???? ο στυρμ μ πε συνεστησε τ γκλοουλαιτ, που τα βρίσκω αυτά???? στο πετ σιτυ δεν είχε που πηγα αφηνω καποιο καιρο το ενυδρειο χωρισ ψαρια? μεχρι να βαλω τα καινουρια? αμεσα???στη γωνια κατω εχει κατι πρασινωπα στιγματα!!!! τα καθαριζω εγω??? και πωσ??? ή μπορω να βαλω και εναν γλυφτη? η ειναι νςρισ ακομη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Φεβρουαρίου 2013 #109 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 (edited) ok!!! για αρχή!! τι το κανω αυτό το σαλιγκάρι? το βρίσκω? το παίρνω? το πετώ? αν θες το αφηνεις αλλα να ξερεις οτι θα πολλαπλασιαστει. αν δεν θες το βγαζεις και το πετας. ναι, ακόμη δεν έχω δώσει κανένα ψάρι με την πρώτη ευκαιρία, τα δίνω όλα! ειδικά τον καρχαρία!!! μου χει σπάσει τα νεύρα τα μικρά, μέχρι τότε τα βάζω μέσα? ή τ αφήνω στη γεννήστρα???? ο στυρμ μ πε συνεστησε τ γκλοουλαιτ, που τα βρίσκω αυτά???? στο πετ σιτυ δεν είχε που πηγα γιατι δεν κρατας τα πλατυ αφηνω καποιο καιρο το ενυδρειο χωρισ ψαρια? μεχρι να βαλω τα καινουρια? οχι με τιποτα. το ενυδρειο να μην μεινει χωρις ψαρια. αμεσα???στη γωνια κατω εχει κατι πρασινωπα στιγματα!!!! αλγη τα καθαριζω εγω??? μην εισαι τεμπελακος και καθαρισε το και πωσ??? βαλε την φαντασια σου να δουλεψει, υπαρχουν απειρα καθαριστικα στο εμποριο αλλα μπορεις και με ενα βετεξ η ενα σφουγγαρι αρκει να ειναι αχρησιμοποιητο ή μπορω να βαλω και εναν γλυφτη? η ειναι νςρισ ακομη? οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!! ελπιζω να σε καλυψα; Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #110 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 (edited) loooool με καλυψες.....αλλά θέλεις να μου αναλύσεις λίγο παραπάνω το οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι σου???? λολ πόσο πολύ θα πολ/στει??? κανει τπτ στα ψάρια μου???? και τα πλάτυ ???? είναι τα μαύρα τα μπαλουν που ηδη εχω?? Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2013 - ndonald Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Φεβρουαρίου 2013 #111 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 οχι στον pleco. και κοιτα να δωσεις γρηγορα τα ψαρια, να μεινεις με αυτα που πρεπει να μεινεις για να αρχισεις να βλεπεις τι πρεπει να κανεις, να φτιαξουμε το ενυδρειο κομπλε και να μας κανεις επιτελους μια επισημη παρουσιαση του ενυδρειου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #112 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 ok ποιος θέλει ψάρια λοιπόοοοοοοοον??? Sturm αιτιολόγησέ μου λίγο για τον πλεκο, γιατί ξέρω πως τρέφεται με άλγη και περιττώματα από τα άλλα ψάρια , αν τα λέω καλα, διατηρώντασ έτσι αμμωνία και νιτρικά σ πολυυυυ καλά επίπεδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 25 Φεβρουαρίου 2013 #113 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 ok ποιος θέλει ψάρια λοιπόοοοοοοοον??? Sturm αιτιολόγησέ μου λίγο για τον πλεκο, γιατί ξέρω πως τρέφεται με άλγη και περιττώματα από τα άλλα ψάρια , αν τα λέω καλα, διατηρώντασ έτσι αμμωνία και νιτρικά σ πολυυυυ καλά επίπεδα Δεν τα λες καλά. Κανένα ψάρι δεν τρέφεται με περιττώματα φίλε μου. Αν κάνεις μια αναζήτηση στα προφίλ των ψαριών γλυκού νερού θα καταλάβεις γιατί δεν μπορείς να βάλεις κάποιον πλέκο στο ενυδρείο σου. Κοίτα εδώ για παράδειγμα και εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Φεβρουαρίου 2013 #114 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 Δεν τα λες καλά. Κανένα ψάρι δεν τρέφεται με περιττώματα φίλε μου. Αν κάνεις μια αναζήτηση στα προφίλ των ψαριών γλυκού νερού θα καταλάβεις γιατί δεν μπορείς να βάλεις κάποιον πλέκο στο ενυδρείο σου. Κοίτα εδώ για παράδειγμα και εδώ. Ετσι!!!! Ευχαριστω dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #115 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 okkkkkk ενημερώθηκα πλήρως!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Μαρτίου 2013 #116 Share 11 Μαρτίου 2013 ndonald τι γινεται ρε φιλαρακι με το ενυδρειο σου και τα ψαρακια σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 11 Μαρτίου 2013 #117 Share 11 Μαρτίου 2013 αφηνω καποιο καιρο το ενυδρειο χωρισ ψαρια? μεχρι να βαλω τα καινουρια? αμεσα???στη γωνια κατω εχει κατι πρασινωπα στιγματα!!!! τα καθαριζω εγω??? και πωσ??? ή μπορω να βαλω και εναν γλυφτη? η ειναι νςρισ ακομη? Ο καλύτερος "καθαριστής" στο ενυδρείο μας είμαστε εμείς οι ίδιοι (κάποιου άλλου έκφραση είναι όχι δική μου xexe) Όπως σου είπανε ήδη, το 90% των πλεκόστομων (τους οποίους είναι μεγάλο λάθος να τους θεωρούμε δούλους και καθαριστές) είναι πλήρως ακατάλληλα για τα κοινά ενυδρεία, λόγω του τελικού τους μεγέθους και ότι είναι σε μεγάλο βαθμό ρυπογόνοι Αυτά κι από εμένα Ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις στο ενυδρείο σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 19 Μαρτίου 2013 Author #118 Share 19 Μαρτίου 2013 παιδιαααααααααα γειααααα κ παλι.....λοιπον έχω κρατήσει από τα ψαράκια την μαμα μολυ (μαυρο) που ναι σαν μπαλονι και τα 4 μικρα της....το ενα ψοφησε.......! !!!!! ΕΧΩ ΚΑΦΕ ΑΛΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!(o pet shopas μ πε πως ειναι απο τον ανθρακα του φιλτρου...ισχυει?) ΛΟΙΠΟΝ.....πηρα κατι ταμπλετεσ tetra algizit μου τισ δωσαν στ πετ σοπ και μια γαριδα η οποια ειναι διαφανη!!!! μου πανε οτι κανει δουλεια μ την αλγη (βασικα και να μην κανει....ετσι οπως κολυμπα-περπατωντας στο νερο.....δεν νομιζω να θελω να την αποχωριστω!!!) μπορω να βαλω και αλλεσ? η δεν κανει? λολ σημερα σκεφτομαι να αλλαξω τ φιλτρο!!!! ειχα αυτο το αρχικό του ενυδρείου!!! κ μου χατε πει οτι δεν κανει κ ν παρω αλλο....κ τωρα εχω μαζεψει καποια χρηματακια!!! εχετε να μου προτεινετε κατι???(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ?) 60 λτ ειναι τ ενυδρειο -αν το χετε ξεχασει! - μεταφερω το βιολογικο υλικο του παλιου? + σφουγγραρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 19 Μαρτίου 2013 Author #119 Share 19 Μαρτίου 2013 επισης....θα μπορουσα να αφησω αυτο που ήδη έχω και να βάλω και ένα δεύτερο???? σαν βοηθητικό? γ καλυτερη αποδοση????:D:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Μαρτίου 2013 #120 Share 19 Μαρτίου 2013 Που χαθηκες γιατρε; Λοιπον ενα ενα. α) Εδω ειναι το λινκ για τις αλγες http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80879&p=731581 β) Εγω λεω οχι στις ταμπλετες. γ) Μπορεις να βαλεις κι αλλες γαριδες αλλα με καθε επιφυλαξη μη τυχον στις φανε τα ψαρια. Αυτο καλυτερα να στο πει ενας γαριδας. δ) Για φιλτρο θα σου προτεινα το fluval 105. Αν το παρεις εχει τα παντα μεσα απο βιολογικο οποτε εσυ απλα θα πρεπει να βαλεις λιγο απο το παλιο στο καινουριο για να στρωσει (σε περιπτωση που θα κρατησεις και τα δυο, αν οχι βαζεις ολο το βιολογικο στο καινουριο), το λεγομενο μπολι! Και εννοειται φυσικα οτι μπορεις να κρατησεις και το δευτερο αλλα προσωπικα το θεωρω υπερβολη. Υ.Γ. Βαλε φωτο να δουμε και να σε βλεπουμε και που και που! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 19 Μαρτίου 2013 Author #121 Share 19 Μαρτίου 2013 χημικός....όχι γιατρός χαχαχα ειναι παραααααα πολυ αργα!!!!! διελυσα ηδη 3!!! γτ εισαι αντιθετος? η αληθεια ειναι πως καθάρισε!!!! κ εκανα κ μια γενναια αλλαγη των 80% του νερού! ΡΕΕΕΕΕΕ πωσ απομακρυνω τισ σκατουλες τους? (με σκουπα βυθου κανω την αλλαγή αλλα δεν ρουφουνται ολα!!!! δεν αντεχω πια!!! ειναι πολυ μπιχλιαρικα!!! δεν εχει ενα συστημα να τισ ρουφαει μολις τις κανουν? θα το παρω οσο οσο!!! λολ η γαριδα ειναι τρελα!!!!! <3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Μαρτίου 2013 #122 Share 19 Μαρτίου 2013 Δεν ειμαι υπερ των χημικων μεσα στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 19 Μαρτίου 2013 Author #123 Share 19 Μαρτίου 2013 χαχαχαχ αν ηταν στο χερι μου......και δεν ειχα εμβια οντα μεσα....να σαι σιγουροσ οτι θα παιζα με τισ συνθηκες!!!!!! λολ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndonald 20 Απριλίου 2013 Author #124 Share 20 Απριλίου 2013 guys guys....παρηγγειλα το eheim pick up 2010 gia 60lt k anw exei enaaa keno sth mesh to sfouggari!!!! auto to gemizw me t siporax apo t prohgoumeno filtro???? pws ginetai h douleia????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 20 Απριλίου 2013 #125 Share 20 Απριλίου 2013 guys guys....παρηγγειλα το eheim pick up 2010 gia 60lt k anw exei enaaa keno sth mesh to sfouggari!!!! auto to gemizw me t siporax apo t prohgoumeno filtro???? pws ginetai h douleia????? Γράφε με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες αν μπορείς. Εγώ είχα αφαιρέσει εντελώς το σφουγγάρι και το γέμισα με βιολογικό υλικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος