Jump to content

Καλώς Σας Βρήκα :) (Μια Μικρή Βοήθεια???)

ndonald

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα και καλώς ήρθες στο χόμπι. Τα παιδιά σου έχουν απαντήσει σε όλες τις απορίες και έχουν προτείνει τις καταλληλότερες λύσεις για το ενυδρείο σου.

Κάνε έναν κόπο και διάβασε αυτά που σου έχουν παραθέσει, ώστε να μπορέσεις να ευχαριστηθείς το χόμπι χωρίς άγχη και απώλειες.

Τα λίτρα που έχεις , σου επιτρέπουν να κρατήσεις ένα είδος ζωοτόκων (αφού έχει γεννήσει ήδη) με έλεγχο του πληθυσμού όταν αυτός αυξάνεται.

Ρίξε διάβασμα και μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. :)

• Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν φαινεται καλα. μονο κατι ροζ βλεπω που μπορει να ειναι και σαλιγκαρια. με τι μοιαζουν; δεν ξερω μηπως καποιος αλλος μπορει να βοηθησει αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι;

h trofh einai kokkinh! dn kserw an einai afydatwmenh k molis mpainei mesa na fouskwnei ligo k na vgazei k trixes xaxxa :P

gia na sas to perigrapsw.....pws einai edw....http://iqingenieros.com/blog/uploaded_images/virus-daonol-gumblar-759397.jpg

o terma katw deksia virus???? etsi einai k auta!!!!

post-52507-0-40447200-1360941334_thumb.jpg

post-52507-0-95912000-1360941418_thumb.jpg

h trofh einai kokkinh! dn kserw an einai afydatwmenh k molis mpainei mesa na fouskwnei ligo k na vgazei k trixes xaxxa :P

gia na sas to perigrapsw.....pws einai edw....http://iqingenieros.com/blog/uploaded_images/virus-daonol-gumblar-759397.jpg

o terma katw deksia virus???? etsi einai k auta!!!!

Θα σε παρακαλουσα να γραφεις με πεζα Ελληνικα γιατι ειναι κανονισμος του φορουμ!

post-52507-0-10619600-1360943897_thumb.jpgpost-52507-0-89957900-1360943900_thumb.jpgναι συγγνωμη rastafarian , το παρατηρησα μετα, και πηγα να το επεξεργαστω αλλα δεν μου δινε τη δυνατότητα

ξανα ανεβαζω τισ φωτος

και βαζω σκουπα????αλλαζω πόσο νερό?

ποιες είναι οι κινησεις μου?????

ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ που ανακατευονται και εβαλε ο πατέρασ μου τροφή και (ενω εγω βάζω με τη σπατουλιτσα του εργαστηριου [δεν εχω ακουμπησει χημικα με αυτην , μην ταραζεστε,λολ]) εκεινοσ πρεπει να ριξε το μισο μπουκαλι!!!! ΘΕΕΕΕΕ μου

Αν ειναι οντως τροφη που εχει μεινει πρεπει να την αφαιρεσεις το ταχυτερο γιατι θα εχεις προβλημα αμμωνιας.

Ποτε εκανες την τελευταια αλλαγη νερου?

Τροφη ριχνουμε τοση ωστε μεσα σε 2 λεπτα να εχει φαγωθει ολη και δεν αφηνουμε κανεναν να ταιζει εκτος απο μας που ξερουμε την ποσοτητα...

το ξερω!!!!!!!!! δεν τουσ αφηνω!!! νομιζουν πως λιμοκτονουν τα ψαρια και την βρηκαν που την ειχα κρυμμενη και ρίξανε!!!! (βαλαμε έναν καυγά άλλο πράμα λολ)

σε περίπτωση που δεν είναι τροφή? έχετε καμιά άλλη ιδέα να ριξετε στο τραπέζι?

τελευταία αλλαγή νερού έγινε πριν 2 μέρεσ το 1/4 περίπου όπως το υπολογίζω και κυρίως στο βυθό για να φύγουν οι σκατο@λες :P

Προσπαθισε να τα πιασεις με την αποχη και να τα απομακρυνεις.

Αν ειναι ζωντανα τοτε μιλαμε για προνυμφες καποιου εντομου.

Καλο ειναι να κανεις και μετρησεις να δεις τι γινετε.

ο μόνος τρόπος να κάνω οποιεσδήποτε μετρήσεις είναι με χαρτάκια που χει το πετ σοπ της πολης μου

αλλιως να παραγγειλω απο το νετ το κιτ τησ api (ebay)

ή μεμονωμενα τα τεστ απο καποιο ονλινε πετ σοπ

επειδη μου φαινονται απειρα αυτα απο εκει μέσα και χουν κολλησει και στα φυτα,όπως βλέπετε...μπορώ να κάνω αλλαγή νερού? η τσου?

Σου προτείνω το freshwater master kit της API.

Αν δεν το έχει κάποιο πετ μπορείς να το παραγγείλεις.

Την τροφή που δεν έχει καταναλωθεί πρέπει να την αφαιρέσεις, όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω. :)

Δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή νερού για να μην βγάλεις την τροφή.

ναι το freshwater ths api ειχα σταμπαρει και γω!

ήταν ειλικρινά άπειρα μέσα στο ενυδρείο αυτά. έβαλα σε ενα μεγάλο βάζο (με νερο του ενυδρειου τα ψαρια) και σε ενα μικρο τα νεογεννητα. κρατησα το 1/4 του ενυδρειου μεσα και μετα το γεμισα με νερό της βρυσης.

καθαρισα και το φιλτρομε νερό ενυδρειου (μεσα σ αυτο ηταν ενα νεκρο νεογεννητο και πολλα κόκκινα τριχωτα μπιλακια)

το βιολογικο υλικο το ξαναβαλα μεσα στο φιλτρο.

προσθεσα βακρηριο όσα εγραφε το μπουκαλι και βελτιωτικο νερου

και απο αυριο θα ξαναβαλω τα ψαρια!

τα κόκκινα παίζει να τα μετέφερα με το κερατόφυλλο που αγόρασα?

οκ, τα ξαναέβαλα!

ρε σεις τι είναι αυτά τα κόκκινα? με έχουν προβληματίσει!

αυγα δεν παίζει να ΄ναι έτσι?

να χει πιάσει τπτ το ενυδρείο???

δεν έχει τύχει σε κανέναν σας?

πιαστα και δες τα, ζουληξε τα. τι ειναι ζωντανος οργανισμος η κατι αλλο; τι σοι χημικος εισαι; :) στο μαθημα μηπως :bigemo_harabe_net-101: ;;;;;

τι σχέση η χημεια που έκανα (περιβάλλοντος και αντικαρκινικα και πολυμερή) με την ιχθυολογία κ.ο.κ.?

δεν ειμαι βιολόγος :P

τα ζούληξα παντως μια φορά,

1 σε τζαμι 1 σ χαρτοπετσέτα! λιώσαν αλλα δεν ξέρω τι είναι!!!!!!!!!

η τροφή ειναι jbl cranocolor mini.

δεν ξέρω μηπως είναι αυτή! και βγάζει όπως προείπα και τρίχες λοοοολ

να!!!! το καθαρό πλέον ενυδρείο!!!!! μονο τα ψάρια και τα φυτά. (και η γεννήστρα)

τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο :bigemo_harabe_net-82:

παιδια......ο καρχαρίας όταν είχα το καράβι έμπαινε εκεί μέσα.....όταν λείπουμε ή δεν μιλάμε βγαίνει σιγα σιγα και κόβει βόλτες.

με το που μιλάμε ξανακρύβεται!!!! τώρα που δεν έχει τρύπα για να μπει

σκαβει και βάζει όλη την κεφάλα του μεσ στο χαλίκι!!!!!

έτσι πρέπει να κάνει αυτός???post-52507-0-64927300-1360965059_thumb.jpgpost-52507-0-36850500-1360965095_thumb.jpgpost-52507-0-14784800-1360965024_thumb.jpgpost-52507-0-57358400-1360965124_thumb.jpg

Πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις με τα ψαράκια. Σου προτείναμε να τα δώσεις όλα και να κρατήσεις τα ζωοτόκα (μάνα και μικρά).

Με το να τα μεταφέρεις από βάζο σε ενυδρείο και από ενυδρείο σε βάζο , μόνο μπελάδες μπορεί να σου φέρει. :)

στη θηβα πες μου που ακριβως να τα δωσω! και θα το κανω!

αν δεν κατέβω Αθηνα είναι λίγο δύσκολο αυτό που μου λέτε!

μπορώ να δώσω και μάνα και μικρά καθώς και τα υπολοιπααλλα θέλω κάποιον να μου πει τι να βάλω!!! να ναι πολυχρωμα και ζωηρα..... και όχι μονομάχο και μονο του

ακούω απόψεις :P και κατα προτίμηση >1 :bigemo_harabe_net-108:

να!!!! το καθαρό πλέον ενυδρείο!!!!! μονο τα ψάρια και τα φυτά. (και η γεννήστρα)

τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο :bigemo_harabe_net-82:

παιδια......ο καρχαρίας όταν είχα το καράβι έμπαινε εκεί μέσα.....όταν λείπουμε ή δεν μιλάμε βγαίνει σιγα σιγα και κόβει βόλτες.

με το που μιλάμε ξανακρύβεται!!!! τώρα που δεν έχει τρύπα για να μπει

σκαβει και βάζει όλη την κεφάλα του μεσ στο χαλίκι!!!!!

έτσι πρέπει να κάνει αυτός???attachicon.gif20130215_231143.jpgattachicon.gif20130215_231235.jpgattachicon.gif20130215_231123.jpgattachicon.gif20130215_231243.jpg

τα ψαρακια σου ειναι στρεσαρισμενα απ το πηγαινε ελα. γιαυτο κι ο ''καρχαριας'' κρυβεται. μπορει να μην εχει προσαρμοστει ακομη.

οσο για το ενυδρειο σου, δικο μου λαθος νομιζα οτι ηταν μικροτερο. αλλα και παλι δεν μπορεις να βαλεις και πολλα.

μπορεις να κρατησεις την μαμα με τα μωρα αλλα να ξερεις πως σε καποια στιγμη θα πηξεις εκει μεσα απο ψαρια γιατι γεννανε συνεχως, οποτε θα πρεπει να βρεις καπου να τα δινεις.

εναλλακτικα,ξερω γω, ισως κι ενα μικρο κοπαδι απο νεον ή glowlight (6 ατομα).

την ανουμπια γιατι την εβγαλες;

τα ψαρακια το ξερω οτι μπορει να ειναι δυσκολο αλλα πρεπει να τα πας πισω η να βρεις καπου να τα χαρισεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...