Jump to content

Καλώς Σας Βρήκα :) (Μια Μικρή Βοήθεια???)

ndonald

Recommended Posts

οφουυυυυ τι εννοειιιιις? μου πανε να ανοιγω τα φωτα 8 ωρες καθε μερα για να φωτοσυνθέτουν!!!

το άλλο θέλει φως?

το άλλο μ αρεσει πιο πολυ απο το ανουμπια η αληθεια είναι......:P

το λιπασμα είναι sera florena, και πήρα και βιταμίνες για να παστώσω τα ψάρια ειναι jbl atvitol

• Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλο ειναι να βγαλεις τα πάστικα διακοσμητικα απο μεσα και να τα αντικαταστησεις με φυσικα υλικα,οπως ξυλα,πετρες και αληθινα φυτα.Ετσι θα αισθανονται καλα και τα ψαρακια σου αλλα θα εχεις και ενα φυσικο ενυδρειο.

Και οπως σου ειπα και πιο πανω θα πρεπει να κοιταξεις και λιγο την ψαροσυνθεση σου γιατι θα εχεις προβληματα στο μελλον..

ε 8 ωρες καλα ειναι! απλα πρεπει να ειναι σταθερες. οχι οτι ωρα θελεις να τα αναβεις. το αλλο οταν μεγαλωσει θα γινει πολυ ωραιο αλλα και η ανουμπια ειναι ομορφη. τις βιταμινες με μετρο εχει οδηγιες αλλα νομιζω μια φορα την βδομαδα καλα ειναι! το λιπασμα δεν το ξερω!

υποτίθεται οτι την κοιταξα...για αυτό και έβαλα αυτά τα ψάρια. ποσα φυτά να βάλω δηλαδή ακόμη? εχω αυτα που φαίνεται στην εικόνα πιο πάνω.

άρα το ένα θέλει λίπασμα το άλλο όχι! τι να κάνω? να βγάλω την ανουμπια? μου αρεσει πιο πολυ το αλλο που ειναι θαμνώδες

το φυσικό το ξύλο δεν θα χαλάσει? :nerd: λοοοολ

τετοια γεφυριτσα πως θα φτιάξω

έχετε να μου προτείνετε κανενα καταστημα ονλινε? μην τρεχω παλι αθηναααα και ψαχνω να βρω

Ριχνε ελαχιστο λιπασμα αν θες και οπως σου ειπαν και πιο πανω η ανουμπια θελει δεσιμο και σε σκιερο μερος γιατι πιανει αλγη.

Η ψαροσυνθεση σου ειναι εντελως λαθος,τα ψαρια σου ειναι ασυμβατα μεταξυ τους.Εγω θα τα εδινα ολα και θα κρατουσα μονο τα μολλυ σε αναλογια 1αρσ-3 θηλ. μαζι με τα μικρα τους.

Θα χρειαστεις σιγουρα κερατοφυλλο οπου θα το αφησεις στην επιφανεια να επιπλεει για να κρυβονται τα μικρα.

Τα ξυλα να ειναι ενυδρειακα δεν παθαινουν τιποτα και ποτε.

Προσπαθισε να χρησιμοποιεις φυσικα υλικα,ασε τα καραβακια και τις γεφυρες.:)

και συμπληρωσε την φορμα

δεν ξερουμε τι φιλτρο εχεις?

αν εχει μεσα βιολογικο?

τι θεμοκρασια εχεις?

τι ταιζεις και καθε ποτε?

αν εχεις κανει αλλαγες νερου? τα ψαρια μπορει να ειναι τιγκα στην αμμωνια!

αυτα ειναι σοβαρα θεματα σε πρωτη φαση

μετα θα τα φτιαξουμε ολα

φυτα

ντεκορ

ξυλα

ψαροσυνθεση

:innocent: :innocent: :innocent:

Στοιχεία Ενυδρείου
Τύπος Ενυδρείου: hailea aquarium f60
Μήκος :58
Πλάτος:30
Ύψος : περιπου 37
Λίτρα:60lt

Ψάρια :molly,tiger,shark kati, 5-6 neogennhta molly kai ena katakokkino m mayra pterygia, exw photos panw prepei na to ksanapsaksw

φυτά: ανουμπια και το πυκνοφυλλο

Εξοπλισμός
Φιλτράρισμα: hailea hl-bt400

Θερμοστάτης:eheim 3613 aquarium heater 75 w

Φωτισμός: luorescent lamp 24 w

Λίπανση: Παροχή CO2:

Λοιπός Εξοπλισμός:

Διακοσμητικά υλικά:καραβι,γεφυρα με ασβεστοπετρες, πλαστικο ξυλο με τρυπες

Φόντο: -

Λοιπές πληροφορίες:
Αλλαγές νερού:1 σε 2 βδομαδες χθες
Θερμοκρασία: 27οC

διαβασε 2-3 πραγματακια για το φιλτρο σου και οτι απορια εχεις ρωτας

οτι λενε εκει ισχυει και για την δικη σου περιπτωση!εχουν παρομοιο ενυδρειο με το δικο σου !

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71034

εχεις θεμα με το φιλτρο σου πρεπει να αφαιρεσεις τον ανθρακα , δεν κανει καλο και στα φυτα!

και να προσθεσεις βιολογικο υλικο

διαβασε 2-3 πραγματακια για το φιλτρο σου και οτι απορια εχεις ρωτας

οτι λενε εκει ισχυει και για την δικη σου περιπτωση!εχουν παρομοιο ενυδρειο με το δικο σου !

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71034

εχεις θεμα με το φιλτρο σου πρεπει να αφαιρεσεις τον ανθρακα , δεν κανει καλο και στα φυτα!

και να προσθεσεις βιολογικο υλικο

επισης πρεπει να αφαιρεσεις ψαρια αμεσα

διοτι ειναι αστρωτο το ενυδρειο σου και επισης ειναι πολλα τα ψαρια οπως σου ειπα τα παιδια πιο πριν!

και μεχρι να παρεις τεστ νερου κανει αλλη μια αλλαγη νερου αυριο!

ααααα σορρυ έχω κοψει το σφουγγαρι και έχω προσθεσει βιολογικο υλικό (ασπρες ταμπλετες sera filter media) εβαζα και βακτηρια οπως μου λεγανε οκ παω να δω το λινκ

ωραια βρε παιδιά να τα αφαιρέσω και όλα τα ψάρια αν χρειαστεί!!! έχετε να μου προτείνετε πολυχρωμα.....ζωοτοκα για να γεννανε και ζωηρα ψαρακια? και να το φτιαξω από την αρχή ολοκληρο??? αλλα αυτα τα ψάρια που θα τα πάω ρε παιδια ? :(

οταν θα στρωσουμε το ενυδρειο τοτε θα σου προτεινουμε και ψαρακια και τα παντα!!!

ειναι το λιγοτερο που πρεπει να σε ενδιαφερει αυτην την στιγμη!!!

δεν καταλαβα τι βιολογικο υλικο εχεις βαλει?

και μεχρι να παρεις τα τεστ ταιζε ελαχιστα!

για τα ψαρακια αγγελια η πισω! η περιμενε να δεις τι θα σου πουν και τα αλλα παιδια!

οταν θα στρωσουμε το ενυδρειο τοτε θα σου προτεινουμε και ψαρακια και τα παντα!!!

ειναι το λιγοτερο που πρεπει να σε ενδιαφερει αυτην την στιγμη!!!

δεν καταλαβα τι βιολογικο υλικο εχεις βαλει?

και μεχρι να παρεις τα τεστ ταιζε ελαχιστα!

για τα ψαρακια αγγελια η πισω! η περιμενε να δεις τι θα σου πουν και τα αλλα παιδια!

Δεν υπαρχει αλλη επιλογη δυστοιχος..

αυτό ειλιναι το βιολογικό υλικό (αν δεν λεω κοτσάνες!!!!)

χμμμμ είμαι πολύ αρχάριοσ για θαλασσινού ε????

ξεκίνησα με στόχο το νέμο μου χει κατσει από την 1η στιγμή!!! είναι τοσο ωραίο που ναι σαν ψεύτικο λολ

τεσπα ενα ενα τα βηματα :)

post-52507-0-12177900-1360842919_thumb.jpg

για δες ειναι αυτο?

http://www.sera.de/uk/pages/products/in_category/357/product/sera-siporax-mini.html

διοτι δεν μπορω να καταλαβω καλα!

αποφασισε τι θες να κανει θαλασσινο ή γλυκου τωρα που ειμαστε στην αρχη!για να ξερουμε πως θα σε βοηθησουμε!

το θαλασσινο θελει ασχολια, εμπειρια και παραπανω χρηματα απο οτι το γλυκο!

NAIIIIIIIIIIIII αυτο είναι το βιολογικό!!!!!!!! :)

ειλικρινά????? θαλασσινού νερού! αλλα φοβαμαι μην τα θαλασσώσω μόνος μου λοοοολ :D

κανε μια ερωτηση στους θαλασινους που ειναι πιο εμπειρα παιδια απο μενα!

δες τι θα σου πουνε και αποφασισε!

μην παρεις ακομη υγρα τεστ διοτι αλλα ειναι τα θαλασσινα και αλλα του γλυκου!

μην πετας λεφτα!

οταν λες στουσ θαλασσινούς....μπαινω στο θαλασσινο και ανοιγω αλλο τοπικ?

(εχμμμ κοιτωντααααααααας και ψαχνοντας στο θαλασσινο....δεν είμαι σε θέση να ξεκινησω ενα τετοιο ενυδρειο απο πολλες αποψεισ.....ασ περιοριστω με αυτο που εχω λοιπον ) :P

Έγινε επεξεργασία - ndonald

ναι πες τους αναλυτικα τι ενυδρειο και τι περιφεριακα εχεις !

και ρωτα τους αν μπορει να γινει θαλασινο και τι ψαρια θα μπορεις να βαλεις σε ενα τετοιο ενυδρειο!

νομιζω παντως για κλοουν ειναι μικρο αλλα αυτοι θα σου απαντησουν καλυτερα απο μενα !

να ξερεις παντως οτι εχει μεγαλυτερο κοστος !ρωτα τους αν θελεις για ολα μαζεψε πληροφοριες και δες τι θελεις-μπορεις να κανεις!

:sarcasm::sarcasm::sarcasm:

Ξεκινα με ενυδρειο γλυκου νερου και οταν αποκτησεις εμπειρια κανε μεταγραφη στο θαλασσινο που ειναι πολυ ποιο δυσκολο

και πολυ ποιο ακριβο.

παιδιααααα καλησπέρα!!! λοιπον,κατέβηκα ελευσίνα και αφού κατεβηκα ελευσινα πήδα χαιδαρι στο πετ σιτυ και αγορασα μια γεννηστρα τροφη για τα μικρα σε 3 σταδια λεει :P

και ενα κερατοφυλλο? αλλα αυτο δεν στεκεται στην επιφανεια!!!!

να το φυτεψω??? τι να το κανω!!!! και αλλη μια ερωτηση

ειχεκατι μικρουλια!!! με πολυχρωμες ουρες και νομιζω μου τα ειπε γκαπυ η μολυ !!δεν θυμαμαι καν! μπορω να παρω κανενα τετοια με μαμα μολυ και παιδια μολυ????!

τεστ αμμωνιασ νιτρικα νιτρωδη ! δεν ειχε ουτε για δειγμα!!!! ειχαν ολα τελειωσει! μονο στικσ ειχε και δν πηρα! και επιπλεον κανανε 20ευρα το καθενα..... :ranting2:

Λοιπον φιλε μου ακουσε λιγο σε παρακαλω.

Το ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο. εγω εκει μεσα ενα μονομαχο θα εβαζα και τελος.

Καλως η κακως ξεκινησες λαθος οπως κι εγω οταν ειχα ξεκινησει, οπως και πολλοι αλλοι. Πιο πανω σου εχουμε δωσει καποια λινκ να διαβασεις λιγο να δεις ακριβως τι θελει το ενυδρειο σου για να ξεκινησεις να το δουλευεις σωστα και να μην εχεις απωλειες! Για μενα αυτα που πηρες σημερα απ το πετ σιτυ ηταν πεταμενα λεφτα. Για μενα παντα.

Το κερατοφυλλο ειναι για την επιφανεια, δεν φυτευεται. Μαλλον μπορει να φυτευετει αλλα δεν ειναι για φυτεμα.

Τα ειπα λιγο χοντρα και δεν ειναι του χαρακτηρα μου. Ελπιζω να μην με παρεξηγεις

Έγινε επεξεργασία - Sturm

δεν σε παρεξηγω καθόλου...να βοηθήσεις θες...και το κανεις με τον ενα ή τον άλλον τροπο.

την γεννηστρα την πηρα απο τα λινκσ που μου στειλατε και διαβασα, οπως και το κερατοφυλλο που μου το συστήσατε για να σωσω τα μικρά :P εεε γω πηρα και τα 2

τεσπα, τα ψαρια είπαμε θα τα δώσω, τον βραχο και τισ πετρεσ θαλάσσης, τα εβγαλα και αυτά. δεν χρειάζεται να συγχίζεσαι! απλως είμαι πελαγωμένος.υποτίθεται κατά τα λεγόμενα τους ο,τι είναι ιχθυολόγοι και ξέρουν τη δουλειά τους και τα χω κανει αχταρμά όσο και να διαβάζω από τα λινκσ

το κερατοφυλλο καλα εκανες και το πηρες. εγω θα αφηνα το ενυδρειο να στρωσει και θα εβαζα μεσα μονο εναν μονομαχο! τωρα αν θες να κρατησεις το μολυ μονο με τα μωρα κατα την γνωμη μου δεν χρειαζοταν η γεννηστρα ουτε η ιδιαιτερη τροφη. αυτο που χρειαζεσαι ειναι κανα ξυλο, και καμια πετρα. εγω αυτα θα εβαζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...