Jump to content

Καλώς Σας Βρήκα :) (Μια Μικρή Βοήθεια???)

ndonald

Recommended Posts

καλησπέρα.....

λοιποοοοοοοοόν....να ξεκινήσω από την αρχή.... καθώς έκανα πρακτική στη Γαλλία & επισκεπτόμενος κάποια σπίτια, εντόπισα πολλάααααα ενυδρεία και με εντυπωσίασε ενα τεράστιο βάζο στο δάπεδο με δυο χρυσόψαρα & ένα άλλο ενυδρείο μέσα στον τοίχο κάτω από σκάλα σε μεζονέτα (τέλεια διακοσμημένο και με πολλα και ωραία ψαράκια...ΕΤΣΙ λοιπόν μου κάθησε και μένα να πάρω ενυδρειο....έψαξααααα σε πολλάααα φορουμ ελληνικά και ξένα για τα ψάρια (εντυπωσιακά και δραστήρια) που μπορώ να βάλω,αληθινά φυτά και πάει λέγοντας.

πήγα λοιπόν στο πετ σιτυ και πήρα ενα 60λιτρο ενυδρείο με φίλτρο, βιολογικό υλικό, βακτήρια, χωμα, 2 σακια χαλικια 5κιλα (νομίζω) , αντιχλώριο ένα φυτό πλατύφυλλο (ανουμπια νομιζω μου το 'πανε) και 2 χρυσόψαρα για να μου φτιάξουν το νερό (από ότι με συμβουλέψανε).

μετά από 2 εβδομάδες ξανακατέβηκα αθηνα και πήγα πάλι στο ίδιο κατάστημα και πηρα αυτά τα ψαράκια που βλέπετε στις φωτος. τα οποία δεν ξέρω τα ονόματά τους και πωσ μπορω να τα ψαξω.....(1)

το ένα από αυτά μου 'πανε πως είναι καρχαριάκι....και ρε παιδιά....όλη την ώρα κρύβεται σε ένα καραβιιιιιι μέσα!!!!! δεν έχει βγει ουτε να φαει!!! μπορω να κάνω κάτι για αυτο?? (2)

μου δώσανε μια τροφή ποy κάνει για όλα αυτά (JBL NOVO CRANOCOLOR MINI [farbfutter colour food], που είναι πάρα πολύ μικρή και μου είπε ο εκεί ιχθυολόγος να τους δίνω από 3 μπιλίτσες στο καθένα, όχι παραπανω γιατι θα σκάσουν. αληθεύει????? (3) και ο καρχαριάκος που δεν προλαβάινει???? πως θα το τα¨ίσω???? (4)

επειδή είναι πολύ σπόρια...και δεν φαίνονται στο ενυδρείο, μπορώ να προσθέσω και κανένα άλλο? ή ούτε συζήτηση? (5)

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια και ελπίζω να ανοίγω σωστά νέο θέμα :)post-52507-0-75365600-1360786429_thumb.jpgpost-52507-0-46083300-1360786433_thumb.jpgpost-52507-0-14419200-1360786436_thumb.jpgpost-52507-0-79147100-1360786440_thumb.jpg

• Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα! Καταρχας δεν ειναι σωστο αυτο που κανουν ολοι οι petshopαδες. Δεν
στρωνεις ενυδρειο τιρανιοντας ψαρακια για κανει τον κυκλο της η αμμωνια.Το
αλλο θεμα ειναι ο συνδυασμος των ψαριων που εχεις κανει. Νομιζω πως δεν
μπορουν να συμβιωσουν λογο του οτι θελουν διαφορετικες αναλογιες στο
νερο.

Για να σε βοηθησουμε καλο θα ηταν να κανεις μετρησεις νερου και να συμπληρωσεις τη φορμα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739&p=210428

:welcome::welcome::welcome:

το ενυδρειο πως το εστρωσες?

τι διαδικασια ακολουθησες?

μετρησεις νερου κανεις?

συμπληρωσε την φορμα που σου ειπαν για να εχουμε μια εικονα για να μπορεσουμε να βοηθησουμε!

οπως θα ειδες απο τα προφιλ που σου εστειλε ο niknik τα ψαρακια χρειαζοντε μεγαλυτερο ενυδρειο και αλλες παραμετρους νερου!

μην ανησυχεις ομως θα φτιαχτουν ολα!!!

xaxaxaax πως θα φτιαχτουν? τι καρδια περιβόλι μου κανατε. ρωτησα για τεστ για το νερο και μου είπαν ότι δν χρειαζεται γ αυτο δεν πήρα :P gia to pH έχω χαρτάκια από το εργαστήριο μιας και είμαι χημικός lol

οκ οκ αρχιζω σιγα σιγα! αρα παω να παρω για τεστ?

να συμπληρωσω οτι μου δωσαν αυτα τα ψαρια γιατι μου 'πανε οτι ταιριαζουν , πως ειναι ημιαγρια και δεν θα χω προβλημα (και δεν μου δωσαν αγγελοψαρο για να μην φαγωθει με τον tiger οπως βλεπω από τα παραπεμπτικά σας...ευχαριστώ παιδιά

Έγινε επεξεργασία - ndonald

σε πρωτη φαση πρεπει να παρεις τεστ και οπως θα σου πουν οι περισσοτεροι κατα προτιμηση υγρα τεστ!

μην αγχωνεσαι και μην στεναχωριεσαι ολοι στην αρχη λαθη καναμε !

με πρωτο και καλυτερο εμενα χεχεχεχε

οσον αφορα την τροφή τους? τόσο πρέπει να τα ταιζω? εγω θα παω να παρω τεστ (αυριο...) ο,τι έχει στη Θήβα (δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά πως θα τα βρω όλα :P)

αυτό σημαίνει πως θα διώξω κανένα???

μπορώ να βάλω κανά άλλο ψάρι?? χρωματιστό , ζωηρο, περίεργο και τσαχπινογαργαλιάρικο κατά προτίμηση :P ( ρίξτε καμία ιδέα αν ναι :P )

κανε λιγο υπομονη για τα ψαρια θα σου πουν και οι εμπειροτεροι καποια πραγματα!

αυτο που μας απασχολει για την ωρα ειναι να δουμε αν ειναι στρωμενο το ενυδρειο!

και μετα θα δουμε τι ψαρακια σου αρεσουν αλλα και τι μπορει να ζησει στο ενυδρειο σου!

πιστεψε με οταν θα εχεις ενα σωστα στημενο ενυδρειο θα το χαρεις πολυ περισσοτερο και ας εχει λιγα ψαρακια μεσα!!!

συνηθως ταιζουμε τοσο οσο να εχει φαγωθει ολη η τροφη μεσα σε 2 λεπτα!

την συγκεκριμενη τροφη δεν την γνωριζω εγω προσωπικα!

παιδιιααααααααααα!!!!!!! μου ΒΓΗΚΑΝ 4 κατραμια ψαρακιαααα!!!! πολυ πολυ πολυ μικρα!!! τα γεννησε το καρχαριακι? η αυτο με τη χοντρη κοιλια????? θα μου τα φανε τα αλλα???? τι τα κανω???? σοσ σοσ σοσ πειτε!!!!! :P εχω κατενθουσιαστει χαχαχα

δεν το πιστευω!!!!!! ο τιγρησ εφαγε το ενα !!!! τον εβαλα σε ενα μεγαλο βαζο!!!! τι να κανω???? να βγαλω τα ψαρακια και να τα βάλω στο βαζοοοοο???? !!!!!!? πφφφφφ αγχωθηκΑ!!!!!

καλως ηρεθς και καλως τα δεχτηκες!

μαλλον καποια απ τα 2 ζωοτοκοκα που εχεις γεννησε! αν δεν εχει φυτα το ενυδρειο μαλλον ειναι καταδικασμενα αλλα ποτε δεν ξερεις! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79915&p=717028 ριξε μια ματια εδω για τις παραπανω αποριες σου !

εχει φυτα το ενυδρειο!!!! παιδια εβγαλα τα πολυ μικρα!!!! και τα εβαλα στη γυαλα με νερο του ενυδρειου , και επειδη τρεχαν στο θερμοστατη και εβαλα και αυτον μεσα! επειδη δεν προλαβα να δω και με εχει συνεπαρει να σωσω τα μικρά ,τα ζωοτοκα ειναι και ο καρχαριασ? που ναι και αυτος λιγο μαυροσ? η ειναι αυτουνου με την χοντρη κοιλια? αν ειναι του καρχαρια αρα ισως ειναι δικαιολογημενο που καθοταν στο καραβι και δεν αφηνε κανενα αλλο να πλησιασει????? !!!? η λες μ@@@@@ς?

χωρις να θελω να σε στεναχωρησω !

αυτο ειναι αποτελεσμα ενος μη σωστου ενυδρειου που δεν φταις εσυ αλλα ο πετσοπας!

οταν το στησεις ετσι οπως πρεπει να θα χαρεις πολλες τετοιες συμπεριφορες!

ειλικρινα δεν ξερω τι να κανεις τωρα!

φανταζομαι 2η γυαλα δεν εχεις?

Θεεεεεε μου!!! τελικα πιστευω πωσ μπορει να ναι και του χοντρουλη!!! του πεσε και η κοιλια :P αλλα και παλι δεν θελω να λεω μ@@#@@ς :P οποιος ξερει κατι τις ας βοηθησει pls και 100000 ευχαριστω για το support <3 :D

ζωοτοκα ειναι το ενα κοκκινο που αν βλεπω καλα ειναι πλατυ και το αλλο το μαυρο με την χοντρη κοιλια αν και η φωτο δεν βοηθαει πρεπει να ειναι μολυ! ο καρχαριας που λες που ουτε αυτος φαινεται καθολου δεν ειναι ζωτοκο! ζωοτοκα ειναι τα ψαρακια που βγαζουν κατευθειαν ζωντανα ψαρακια και οχι αυγα!

ριξε μια ματια στο λινκ που σου εδωσα πιο πανω και θα συμφωνησω απολυτα με τον samilias21! τωρα τα ψαρακια πρεπει να εχουν και φιλτρανση αλλα και ζεστη αλλα το ιδιο και τα αλλα στο ενυδρειο!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

δεν εχω αλλο φιλτρο. ποοοοοοοοοο! προλαβαινω ως αυριο??? δεν θελω να μου ψοφήσουν!!! AQU..... ισχυει!!! το μαυρο με την χοντρη κοιλια τα κανε :P

τα χω σε μεγαλο βαζο με τον θερμοστατη και το φιλτρο το χω στο κανονικό ενυδρειο!!! ΡΕΕΕΕ συνεχιζει και γεννα!!! ποσα θα κανει???????????

κατι ακόμη, πήγα στο λινκ που μου δωσατε αλλα δεν ειδα κατι για νεογεννητα!!!! αυτα τι φαι τρωνε????

τωρα εχεις αφησει το ενυδρειο χωρις θερμοστατη και στο βαζο εχεις θερμοστατη χωρις θερμομετρο!

τα μεν θα κρυοσουνε και το αλλο θα βρασει!

ηρεμησε!

αν εχεις flakes τριψτα και θα φανε!

α) το φιλτρο τωρα δεν επειγει νομιζω γιατι τα μικρα τι αμμωνια να σηκωσουν;

β) το νερο που τους εβαλες ειναι αποχλωριομενο;

γ) τα ψαρακια τα πηρες και τα εβαλες στην γυαλα ετσι απλα χωρις προσαρμογη;

δ) αντε και σημερα τα σωνεις, αυριο;

ε) τι φυτα εχεις; αν ειναι πυκνα φυτα τα ψαρακια θα επιβιωσουν. οχι ολα βεβαια.

στ) το λινκ ειναι για ολα τα αλλα που σου λεμε πιο πανω!

για μενα ασε τα ψαρακια μεσα κι οτι γινει και απο αυριο βαλε μια ταξη στο ενυδρειο σου! αποφασισε ποια θες να κρατησεις και τα αλλα πισω! κι εδω ειμαστε!

εχεις μικρο ενυδρειο και αν το αφησεις χωρις θερμοστατη ειναι πολλες οι ωρες και θα πεσει η θερμοκρασια!

μεσα στο ενυδρειο δεν εχεις φυτα και μερη που μπορουν να κρηφτουν τα μικρα?

θεωρω πως πρεπει να τα βαλεις ολα ξανα μεσα και να αφησεις την τυχη και την φυση να διαλεξει!

οπως σου ειπα και πιο πριν θα εχεις την ευκαιρια να ζησεις πολλες τετοιες στιγμες σε ενα σωστο ενυδρειο

το νερο το μισο ηταν απο το ενυδρειο το αλλο μισο βρυσης και προσθεσα αντιχλωριο και επειδη σε ενα αλλο τοπικ διαβασα οτι μπορει να μην ειναι οξυγονωμενο εβαλα και μιση ωρα αεραντλια :S οταν λεσ flakes να ρωτησω τι εννοεισ? η θα με παρει και θα με σηκωσει?λολ

πηρα ενα πυκνο φυτο (νομιζω) φαινεται στην 1η εικονα με τον τιγρη

ηρεμησε!

αν εχεις flakes τριψτα και θα φανε!

α) το φιλτρο τωρα δεν επειγει νομιζω γιατι τα μικρα τι αμμωνια να σηκωσουν;

β) το νερο που τους εβαλες ειναι αποχλωριομενο;

γ) τα ψαρακια τα πηρες και τα εβαλες στην γυαλα ετσι απλα χωρις προσαρμογη;

δ) αντε και σημερα τα σωνεις, αυριο;

ε) τι φυτα εχεις; αν ειναι πυκνα φυτα τα ψαρακια θα επιβιωσουν. οχι ολα βεβαια.

στ) το λινκ ειναι για ολα τα αλλα που σου λεμε πιο πανω!

για μενα ασε τα ψαρακια μεσα κι οτι γινει και απο αυριο βαλε μια ταξη στο ενυδρειο σου! αποφασισε ποια θες να κρατησεις και τα αλλα πισω! κι εδω ειμαστε!

νομιζω πως δεν εχει flakes αλλα τις μπιλιτσες

ναι μπιλαακια ειναι! φλακεσ ειχα για τα χρυσοψαρα αν λεγονται ετσι! και ηταν τροφη για χρυσοψαρα

φιλε μου αν ηταν οποιος δεν ξερει και ρωταει να τον παιρνει και να τον σηκωνει πρωτον εμενα θα ειχε παρει η μπαλα!

κανενας δεν γεννηθηκε παντογνωστης και γιαυτο ειμαστε εδω για να μαθαινουμε! τα flakes ειναι τροφη σε νυφαδες ή φυλλαρακια οπως τα λεμε!

τωρα αν δεν εχεις δεν χαθηκε κι ο κοσμος αλλα καλο θα ηταν να παρεις!

το φυτο αν βλεπω σωστα λεγεται cabomba! καλο θα ηταν να βαλεις κι αλλα φυτα οπως κερατοφυλλο η καποιο ευκολο γαρασιδακι. επισης καποια πετρα που να κανει καπως σαν σπηλια αλλα και ξυλλα ωστε να χωθουν τα μικρα απο κατω και να κρυβονται!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...