Jump to content

Malawi Mbuna 180

malaw

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου
Lion's cove pt

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 1.01Χ41X50
Συνολικά Λίτρα:180

Οργανισμοί
Φυτά: anubia nana, sagittaria subulata
Ψάρια: 7 Labidochromis Caeruleus

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: μπλέ χαρτόνι
Πέτρες: βασάλτη 80 κιλά
Βυθός: ψιλόκοκι χαλαζιακή άμμος 15κιλά με 5 κιλά νεκρό αραγωνίτη
Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1Χ30watt Τ8
Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: Fluval 305 (1000 λ/ω βιολογικό siporax) Fluval 206 (780 λ/ω βιολογικό siporax)
Θέρμανση/ Ψύξη: 150 watt θερμοστατης Eheim jagger
Διατροφή: omega one cichlid pellet, omega one super veggie kelp flake, tropical malawi flake, tropical kelp algae flake, sera granugreen, sera vipagran, ocean nutrition spirulina flakes

Παράμετροι
pH: 8.2
Γενική σκληρότητα (GH): 10
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):9
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):1-5
Φωσφορικά (PΟ4):0
Μέση Θερμοκρασία (°C):25

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 30% ανα βδομαδα
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: σε βαρελι με αντιχλωριο και θερμοστατη για εξισοροπιση θερμοκρασιας
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: καθαρισμος φιλτρων ανά 3 μήνες

post-14095-0-14182300-1360696773_thumb.jpg

post-14095-0-09552400-1360696800_thumb.jpg

post-14095-0-28433900-1360696850_thumb.jpg

post-14095-0-12590100-1360696883_thumb.jpg

post-14095-0-44176100-1360696920_thumb.jpg

post-14095-0-28038800-1360696956_thumb.jpg

πολυ καλο !!!

τελεια τα ψαρακια σου!

ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?

αρσενικα, θηλυκα?

και μια ερωτηση για μενα αν μπορεις να μου πεις καθε ποτε ταιζεις και τι? γιατι και εγω θα παιξω σε αυτες τις τροφες και θα ηθελα την γνωμη σου!

Μια χαρα! Πολύ καλό! Αν και θα προτιμούσα 2 στοίβες.

Καλύτερα κόψε τις sera και τάιζε τις άλλες. Πιο χάλια τροφές απο τις σερα δεν υπάρχουν.

Ωραίος ο Ανέστης!!!! μπράβο φιλαράκι!!

αν και εμένα θα μου άρεσε ψηλότερο νταμάρι, γούστα είναι αυτά!! απο γέννες πως παμε? :)

Ανέστη , επιτέλους ρε φίλε ! Πόσες ώρες έχουμε κουβεντιάσει για αυτά τα ψαράκια ! :)

Πολύ όμορφο , να το χαρείς όσο δεν πάει με υγεία φίλε μου!

πολυ καλο !!!

τελεια τα ψαρακια σου!

ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?

αρσενικα, θηλυκα?

και μια ερωτηση για μενα αν μπορεις να μου πεις καθε ποτε ταιζεις και τι? γιατι και εγω θα παιξω σε αυτες τις τροφες και θα ηθελα την γνωμη σου!

Οσον αφορά την σύνθεση δεν μπορώ να ξέρω γιατί είναι ακόμα ανήλικα...

για τις τροφές...επειδή τα λαμπιντο είναι παμφάγα ταίζω 6 ημέρες την εβδομάδα 3 μέρες βασική τροφή και 3 τροφές veggie/σπιρουλίνα τροφές

Έγινε επεξεργασία - malaw

Μια χαρα! Πολύ καλό! Αν και θα προτιμούσα 2 στοίβες.

Καλύτερα κόψε τις sera και τάιζε τις άλλες. Πιο χάλια τροφές απο τις σερα δεν υπάρχουν.

έχεις δίκιο για τις τροφές της sera δεν θα διαφωνήσω μαζί σου απλά προτίμησα την vipagran γιατί μπαίνει και σε αυτόματες ταίστρες χωρίς να κολλάει όπως το κλασσικό φυλλαράκι

για τις στοίβες σκεφτόμουν απο καιρό να το υλοποιήσω γιατί βλέπω ότι τα ψάρια χρειάζονται περισσότερα λίτρα ελεύθερης κολύμβησης...ευχαριστώ!! :bigemo_harabe_net-64:

Έγινε επεξεργασία - malaw

Ανέστη , επιτέλους ρε φίλε ! Πόσες ώρες έχουμε κουβεντιάσει για αυτά τα ψαράκια ! :)

Πολύ όμορφο , να το χαρείς όσο δεν πάει με υγεία φίλε μου!

Dim σε περιμένω και επίσημα πλέον στο φτωχικό μου να πιούμε καμιά μπύρα με την γυναίκα σου και να τα δούμε όλα απο κοντά!!! μια μικρή προσπάθεια και απο μένα χεχε :)

έχεις δίκιο για τις τροφές της sera δεν θα διαφωνήσω μαζί σου απλά προτίμησα την vipagran γιατί μπαίνει και σε αυτόματες ταίστρες χωρίς να κολλάει όπως το κλασσικό φυλλαράκι

για τις στοίβες σκεφτόμουν απο καιρό να το υλοποιήσω γιατί βλέπω ότι τα ψάρια χρειάζονται περισσότερα λίτρα ελεύθερης κολύμβησης...ευχαριστώ!! :bigemo_harabe_net-64:

υπάρχουν 1002 άλλες τροφές που είναι σε μορφή κόκου και μπαίνουν στις ταίστρες.

υπάρχουν 1002 άλλες τροφές που είναι σε μορφή κόκου και μπαίνουν στις ταίστρες.

οπότε Παναγιώτη λές να τις στείλω??? είναι και καινούργιες ρε γμτ ούτε μήνα δεν κλείσανε στα χέρια μου...

μπραβο γειτονα!!!

μαρεσει περισσοτερο με την νεα σου αλλαγη!!!

καλα στην τεταρτη φωτο στην δεξια μερια εχει πολυ πλακα ο τυπακος στο ρετιρε χαχαχαχαχαχαχ

μπραβο γειτονα!!!

μαρεσει περισσοτερο με την νεα σου αλλαγη!!!

καλα στην τεταρτη φωτο στην δεξια μερια εχει πολυ πλακα ο τυπακος στο ρετιρε χαχαχαχαχαχαχ

κάλα έδωσες ρέστα όντως ο τυπάς είναι ταρατσάτος και ωραίος :matrix:

Μπράβο! Πολύ καλύτερο. Αν και πιστεύω ότι οι μεγάλες πέτρες που έχεις δυσκωλεύουν το στήσιμο. Αν ήταν όλες σαν τις μικρές που έχεις και είχες λίγε μεγάλες θα σε διευκόλυνε καλύτερα. Επίσης, αν έχεις πέτρες να ακουμπάνε στο πίσω τζάμι κάντες να μην ακουμπάνε. Και γενικά μην δημιουργήσεις τούνελ με μονή είσοδο. Την έχω πατήσει έτσι και παραλίγο να έχανα ψάρι.

Τις τροφές αφού τις πήρες τάιζε τες, αλλά μην ξαναπάρεις sera. Προτίμισε πρώτα ocean nutrition και μετά tropical, hikari κ.α.

Μπράβο! Πολύ καλύτερο. Αν και πιστεύω ότι οι μεγάλες πέτρες που έχεις δυσκωλεύουν το στήσιμο. Αν ήταν όλες σαν τις μικρές που έχεις και είχες λίγε μεγάλες θα σε διευκόλυνε καλύτερα. Επίσης, αν έχεις πέτρες να ακουμπάνε στο πίσω τζάμι κάντες να μην ακουμπάνε. Και γενικά μην δημιουργήσεις τούνελ με μονή είσοδο. Την έχω πατήσει έτσι και παραλίγο να έχανα ψάρι.

Τις τροφές αφού τις πήρες τάιζε τες, αλλά μην ξαναπάρεις sera. Προτίμισε πρώτα ocean nutrition και μετά tropical, hikari κ.α.

παναγιωτη εννοεις σπηλια??

αν εννοεις σπηλια τα μπουνα δεν θελουν και σπηλιες??

παναγιωτη εννοεις σπηλια??

αν εννοεις σπηλια τα μπουνα δεν θελουν και σπηλιες??

Σπηλιά και βέβαια θέλουν, αλλά όχι με αδιέξοδους. Δηλαδή να μπορούν να μπουν και ναβγουν και απο αλλού. Γιατί πχ αν μπει καποιο ψάρι και πάει απο πίσω του κάποιο άλλο ψάρι και το στριμώξει μπορεί μέχρι και να το σκοτώσει.

Την είχα πατήσει με μπουκωμένο που είχε κλειστεί σε γωνία απο σπηλιά και είχε μπει το άλλο κυριάρχο θηύκό απο πίσω και το έκανε αγνώριστο. Και έφτυσε τα αυγά πριν την ώρα τους, και του έβγαλε λέπια, και του έκοψε πτερύγια. Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι και έβγαλα το βράχο και το ελευθέρωσα. Και το θέμα είναι ότι είχα ακριβώς τις ίδιες πέτρες με εσένα.

τωρα χαλαμε το θεμα του παιδιου!

αλλα με προβληματισες και οπως ξερεις ετοιμαζομαι να χτησω!

δλδ δεν θα κανω σπηλιες αλλα θα κανω περασματα πχ απο μπροστα εισοδος δεξια αριστερα πετρες και πισω εξοδο κινδυνου??

Για να μην χαλάσουμε το θέμα του παιδιού, θα απαντήσω στην ερώτηση σου, και μετά αν θες και άλλες πληροφορίες στο θέμα σου.

Θα
κοιτάξεις τα περάσματα-σπηλιές να επικοινωνούν και να μην είναι τελείως
κλειστά. Εκτός απο τους λόγους που σου ανέφερα βοηθάς και στην
κυκλοφορία ,μέσα στις σπηλιές.

Παναγιώτη ευχαριστώ θα το ξανα μελετήσω το θέμα των αδιέξοδων γιατί φυσικά και έχεις δίκιο....ίσως αν κάνω καμία βόλτα να πάρω μερικές μικρές πετρούλες και να βγάλω 2-3 μεγάλες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...