niknik 12 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Καταναλωνουνε νιτρικα τα σαρκοφυτα η οχι?θα τα βαζατε σε reef ενυδρειο?Ακουω τις γνωμες σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Nικολαε ποιος ο σκοπος της ερωτησης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 12 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Καταναλωνουνε νιτρικα τα σαρκοφυτα η οχι?θα τα βαζατε σε reef ενυδρειο?Ακουω τις γνωμες σας. Τα σαρκοφυτα δεν καταναλώνουν νιτρικά Νικολα. Απο την άλλη νιώθουν καλύτερα σε ενυδρείο που έχει λίγο τσιμπημένα νιτρικά... Στην δεύτερη ερώτηση θα σου έλεγα οτι σε καμία περίπτωση δεν θα τα έβαζα σε ενυδρείο με sps και ο λόγος ειναι ο χημικός πόλεμος που κάνουν απέναντι στα άλλα κοράλια με τις δυνατές τοξίνες που εκβάλουν στο ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 ηθελα να ξερω αν το σαρκοφυτο αποροφαει νιτρικα πχ οπως το chaeto βεβαια οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο αποροφισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 12 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Τα σαρκοφυτα δεν καταναλώνουν νιτρικά Νικολα. Απο την άλλη νιώθουν καλύτερα σε ενυδρείο που έχει λίγο τσιμπημένα νιτρικά... Στην δεύτερη ερώτηση θα σου έλεγα οτι σε καμία περίπτωση δεν θα τα έβαζα σε ενυδρείο με sps και ο λόγος ειναι ο χημικός πόλεμος που κάνουν απέναντι στα άλλα κοράλια με τις δυνατές τοξίνες που εκβάλουν στο ενυδρείο... Θαναση ακομα και εαν ειναι ενα το σαρκοφυτο και μακρυα απο τα σκληρα και γενικα απο αλλα κοραλια? Νομιζα πως μονο σαρκοφυτο με σαρκοφυτο εχουν θεμα μεταξυ τους..κανω λαθος? Νικο οσο για τα νιτρικα, ναι και εγω δεν νομιζω να αποροφουν νιτρικα τα σαρκοφυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 εγω Giovanni εχω 2 μαζι και δεν εχω κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 12 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 εχει δικιο ο θανασης...τα σαρκοφυτα οντως πανε καλυτερα σε ενυδρεια με νιτρικα. αυτοσυμβαινει οχι επειδη τρωνε νιτρικα νικο αλλα επειδη τα ενυδρεια πουεχουν νιτρικα συνηθως ειναι και πιο πολουσια σε οργανικα και θρεπτικαστοιχεια γιαννη πολυ παλια που ειχα βαλει 3 μικρα σαρκοφυτα πολυ κοντα δε ειχα δει καποιο προβλημα! ισως να επαιξε ρολο και το μεγεθος βεβαια εκρινουν πολλες τοξινες ειδικα οταν αλλαζουν το \"δερμα\" τους το διαστημα που μεγαλωνουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 12 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Παιδια δεν αντιλεω οτι μπορουν να συνυπαρξουν περισσοτερα απο ενα σε ενα ενυδρειο. Εγω ειδα με τα ματια μου στο ενυδρειο του γαμπρου μου που ειχε 2 σαρκοφυτα,κοντα το ενα με το αλλο ,μεσα σε μια ωρα το ενα να κλεινει και στην κυριολεξια να ψωφαει ακαριαια μεσα σε λιγα λεπτα! Στο ενυδρειο φυσικα χαμος... ειχε γινει βουρκος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 12 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Θαναση ακομα και εαν ειναι ενα το σαρκοφυτο και μακρυα απο τα σκληρα και γενικα απο αλλα κοραλια? Νομιζα πως μονο σαρκοφυτο με σαρκοφυτο εχουν θεμα μεταξυ τους..κανω λαθος? Νικο οσο για τα νιτρικα, ναι και εγω δεν νομιζω να αποροφουν νιτρικα τα σαρκοφυτα. Ενα σαρκοφυτο άνετα μπορεί να κάνει την ζημιά του μακροπρόθεσμα σε ενα ενυδρείο 200-400 λιτρων.Δεν θα το συνιστούσα σε κάποιον που θελει να ασχοληθεί σοβαρά με ενα ενυδρείο απαρτιζόμενο με σκληρά κοραλια.Θα εχει μονίμως εναν σαμποτέρ στο ενυδρείο του και αρκετά προβλήματα όπως τυχαία RTN κοραλιων,αποχρωματισμούς και άλλα πολλά.Το ίδιο ισχύει φυσικά για τις sinularia,κάποια είδη palythoa και δεντρονεφια. Το μονο σοβαρό αντίμετρο ειναι η συστηματική χρίση ενεργού άνθρακα με οσα αρνητικά περιλαμβάνει αυτή για το σύστημα μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 12 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 εκεινη τη στιγμη το εβαλε για πρωτη φορα και εγινε αυτο το μεκελειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 12 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Θαναση ευχαριστω για την απαντηση θα το εχω στο νου μου μιας και εχω ενα μεσα στο ενυδρειο, συστηματικη αλλαγη ανθρακα καθε 15 μερες ειναι μεσα στο προγραμμα ουτος η αλλως και ας ειναι αρκετα τα λιτρα. Μιχαλη,οχι φιλε τα ειχε μαζι τουλαχιτον ενα χρονο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 12 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 ισως να ηταν κατι αλλο τοτε γιαννη το οποιο να μην ειχε σχεση με το δευτερο σαρκοφυτο αφου τοσο καιρο συνυπηρχαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Φεβρουαρίου 2013 #13 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Ενα σαρκοφυτο άνετα μπορεί να κάνει την ζημιά του μακροπρόθεσμα σε ενα ενυδρείο 200-400 λιτρων.Δεν θα το συνιστούσα σε κάποιον που θελει να ασχοληθεί σοβαρά με ενα ενυδρείο απαρτιζόμενο με σκληρά κοραλια.Θα εχει μονίμως εναν σαμποτέρ στο ενυδρείο του και αρκετά προβλήματα όπως τυχαία RTN κοραλιων,αποχρωματισμούς και άλλα πολλά.Το ίδιο ισχύει φυσικά για τις sinularia,κάποια είδη palythoa και δεντρονεφια. Το μονο σοβαρό αντίμετρο ειναι η συστηματική χρίση ενεργού άνθρακα με οσα αρνητικά περιλαμβάνει αυτή για το σύστημα μας... Ελπιζω να κανεις πλακα.......γιατι δεν μου εχει περασει καν απο το μυαλο!!!!!!!!!! Εχω ενα σαρκοφυτο μεσα στο ενυδρειο,το οποιο μεγαλωνει και μια χαρα.........Ρε Θαναση λες;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 12 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Μιχαλη ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 12 Φεβρουαρίου 2013 #15 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 ναι γιαννη ειναι τοοοσα πολλα τα πραγματα που συμβαινουν σε ενα κλειστο συστημα που πραγματαικα ποτε δεν μπορεις να πεις 100% γιατι συμβαινει κατι! στρατο ποσο μεγαλο ειναι το σαρκοφυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Φεβρουαρίου 2013 #16 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Μιχαλη το εχω απο διευρω......τωρα σε διαστημα ενος χρονου πανω κατω,ειναι στα 12-15 εκ. διαμετρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 12 Φεβρουαρίου 2013 #17 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 στρατο δεν το λες και μικρο σε αυτο το μεγεθος! ανθρακα χρησιμοποιεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Φεβρουαρίου 2013 #18 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Δεν χρησιμοποιω πλεον ουτε ανθρακα ουτε αντιφωσφορο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 12 Φεβρουαρίου 2013 #19 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Τα ιδια ακριβως στρατο.τα εχω κοψει εδω και κανα 2μηνο και επισης εχω ενα σαρκοφυτο των15 ποντων που γεννηθηκε και μεγσλωσε στο ενυδρειο μου.βρε λες;;;;; Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Φεβρουαρίου 2013 #20 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Αντιμετωπιζεις κανα θεμα Κωστα; Εγω ειχα ασπρισματα σε sps........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 13 Φεβρουαρίου 2013 #21 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 στρατο μου ισως να βρηκες το προβλημα! συμφωνω με τη μη χρηση ανθρακα και ειδικα αντιφωσφορου αλλα εαν εχουμε τετοια ζωντανα χρειαζεται εστω και περιστασιακα! οσο και συχνες αλλαγες να κανουμε παντα κατι θα μενει μεσα απο τις τοξινες τους! εγω για αυτο θεωρω πολυ δυσκολα τα mixed reef κωστα εχεις κ εσυ ασπρισματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Φεβρουαρίου 2013 #22 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 το μονο παντως που δεν περασε ποτε απο το μυαλο μου ειναι η υπαρξη του σαρκοφυτου. εξ'αλλου εχω δει ενυδρεια,με σινουλαριες και σαρκοφυτα να συνυπαρχουν με sps χωρις προβλημα............ τι να πω;και λυπαμαι να το βγαλω κιολας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 13 Φεβρουαρίου 2013 #23 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 εγω στρατο λεω πως μπορεις η να ξαναβαλεις ανθρακα και να δεις πως θα πανε τα προβληματα η να το δωσεις σε καποιον να το φιλοξενησει και να δεις εαν θ'αλλαξει κατι προς το καλυτερο και μετα βλεπωντας και κανωντας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 13 Φεβρουαρίου 2013 #24 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να κρατήσω έστω και μια acro!! Διαβάζοντας όλα αυτά συνειδητοποιώ ότι όταν το σαρκοφυτο μεγάλωνε οι acro παγαίνανε άκλαυτες!!ενώ όταν ήταν σταθερό απλά διατηρούσα τις acro χωρίς ανάπτυξη όμως Άνθρακα δεν χρησιμοποιούσα(τον τελευταίο μήνα έχω βάλει) έχωένα φραγκ από acro μέσα για να δούμε πως θα πάει… Link to comment Share on other sites More sharing options...
βαρδας 20 Μαρτίου 2013 #25 Share 20 Μαρτίου 2013 καλησπερα και απο εμενα.για να μην ανοιξω νεο θεμα παιζει και σε εμενα προβλημα με σαρκοφυτο(cup).το εχω κανα 3μηνο και ειναι σα μαραμενη μπαμια.πριν καμια εβδομαδα ειδα πολυποδες και απο τοτε ολο βλεννες ειναι.οπως μου εγραψε και ο στρατος ειναι περιεργα ζωντανα και θελουν το χρονο τους.απο συνθηκες μια χαρα ειμαι.το εχω διπλα σε ενα βραχακι με greenstarpolyps.τη τελευταια εβδομαδα παρατηρησα οτι σε μερικα σημεια στις ακρες εχει ασπρισει,αλλα απο τοτε δεν εχει επεκταθει και στο υπολοιπο κοραλι.εχω ανθρακα και αντιφως στο κρεμαστο φιλτρο.απο ζουμια ριχνω μονο ιχνοστοιχια.διαβασα οτι θελει και στροντιο.μπας και θελει κ καμια χορευτρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος