Jump to content

Τρυπες Στο Κεφαλι Σε Δισκο,χωρις Καμια Ενδειξη Αναρρωσης

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : ο ενας απο τους δισκους παρουσίασε τρυπες στο κεφαλι ,πριν τις γιορτες(εμφανιστηκαν σαν μικρες τρυπουλες καρφιτσας),εκανα επαναληψη θεραπειων με hexamita, ανεβασμα θερμοκρασιας στους 35-37βαθμούς, θεραπεια 3 ημερών με flagyl (την βρηκα ψάχνοντας στο ιντερνετ) ταισα με τροφες εμποτισμενες με σκορδο και βιταμίνες, δυστυχώς αυτη τη στιγμη ορισμενες τρυπες εχουν φτασει στο μεγεθος ριζιου και λιγο παραπάνω. ο δισκος συνεχιζει να τρωει κανονικα. και φυσικα ολα αυτα εχουν γινει σε ιατρειο-ενυδρειο 30λιτρων. παρακατω θα αναλυσω τι εχω κανει και θα δειτε και φωτο. Επισης να αναφέρω οτι παρουσιαστηκαν τρυπες στο κεφαλι και σε corydoras....

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

το κανονικο:
- Λίτρα:420
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο σε σφουγγάρι,3 εξωτερικα(fluval103:me ehfi mech,ehfi fix και υαλοβάμβακα, το οποιο ειναι συνδεδεμενο με λαμπα UV, eheim 2233 kai eheim 2217:me ehfi mech, substrat pro kai υαλοβάμβακα.)
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):ειναι κοινονικο ενυδρειο αρκετων χρονων που μεταφερθηκε απο μικροτερο ενυδρειο. Το συγκεκριμένο ειναι στημενο απο το 2008.
- Ψάρια (είδη και αριθμός):σημερα υπαρχουν 3δίσκοι(δυστυχώς... υπηρχαν απωλειες και παλαιοτερα), 4 clown, διαφορα ειδη tetra,cardinal,black,red eye,klp ολα μαζι 20περιπου, 6-8 ροδοστομους, 5-6 corydoras,1 ξεχασμενο κοντοχοντρο γατοψαρο, 2 ζευγαρια πλατυ,1pleco, 1ancistrus,2sae,1Kryptopterus Bicirrhis,μπορει να ξεχασα κανα δυο..αλλα)
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 2-3φορες(συνηθως 2)με διαφορως ειδων τροφες(flakes,granulat,multi crisps,δισκια green algae wafers με spirulina, κατεψυγμένες τροφές.) οι αλλαγές νερου ειναι απο συστημα αντιστροφης οσμωσης. καθε φορα ενα βαρελι 40λιτρων. δυστυχως ενα μεγαλο διαστημα δεν εκανα αλλαγες,αλλα απλα συμπληρωνα το νερο που εξατμιζόταν.

το ιατρειο:
ενα μικρο ενυδρειο 30λιτρων, με ενα εσωτερικο φιλτρο με υαλοβαμβακα,και εξτρα οξυγονο...

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

οι μετρησεις και στα δυο ενυδρεία ειναι περιπου ιδιες....

οι μετρησεις ειναι πριν λιγο αλλα με strips της jbl, δεν ξέρω ποσο ακριβείας ειναι, παλαιοτερα που ειχα κανει τεστ με υγρα, δεν ειχα δει μεγαλες διαφορες.(να αναφερω εδω οτι η GH ποτε δεν μου εβγαλε αποτελεσματα με τα υγρα, δεν ξέρω γιατι..) επισης εχω συστημα CO2, αυτη την στιγμή ειναι εκτος γιατί χαλασε το ηλεκτρόδιο ΡΗ.
- PH:6,4-6,8
- KH:3
- GH:(2kokkina 2πρασινα κουτάκια στο strip,δηλ.>7<14
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0
- ΝΟ2 (νιτρώδη):0-0,5
- ΝΟ3 (νιτρικά):δυστυχώς αυτη τη στιγμή είναι 100-200mg/l

εκανα και test nitrite waterlife με αποτελεσμα 0-5ppm (ελαφρώς ροζ-υποκιτρινο χρωμα)
- Θερμοκρασία:γυρω στους 28
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ: tetra ph, gh kai kh, nitrite, co2
-Strips: jbl
-Ηλεκτρονικά:ph

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: μπλε δισκος μαλλον kobalt...
- Ιστορικό Ψαριού:εχει μεγαλωσει σ'αυτο το ενυδρειο,ειναι απο τα παλιοτερα ψαρια μεσα σ'αυτό.
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: χωρις εμφανη συμπτώματα εχουν ψοφήσει και αλλοι 2 μικροι δισκοι,αλλα ηταν κατοικοι μηνων, και ο πιο προσφατος χαμος στους δισκους, ενας ριγε δισκος στο μεγεθος του μπλε (αυτο εγινε τον σεπτεμβριο). απο τοτε μεχρι σημερα ο δισκος για τον οποιο μιλαμε τωρα πηγαινοερχεται στο ιατρειο.Στην αρχη για προληψη. οι συστηματικες θεραπειες ξεκίνησαν απο τα μεσα οκτωβρη. ειχε συμπτωματα hexamita, αλλα χωρις τρυπες,τελος οκτωβρη γυρισε στο ενυδρειο.. αρχες δεκεμβρη εμφανιστηκαν ασπρα στηγματα και μικρες τρυπουλες σαν τσιμπιμα καρφιτσας στο κεφαλι του. απο τοτε μεχρι σημερα εχουν γινει διαφορες θεραπειες, με hexamita ,flagyl, ανεβασμα θερμοκρασιας, οχι φυσικα ολες μαζεμενες...

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:hexamita στις αρχες δεκεμβρη
-Δοσολογία: αυτη που αναφερει εως διπλασια, με επαναληψη μετα μιας εβδομαδας
-Χρόνος Χρήσης:οπως αναφερουν οι οδηγιες.

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:στα μεσα γεναρη θεραπεια με octozin
-Δοσολογία: 2χαπια στα 30λιτρα του ιατρειου
-Χρόνος Χρήσης:3 μερες.

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:τελος γεναρη θεραπεια με flagyl στο νερο και ανέβασμα θερμοκρασίας στους35-36
-Δοσολογία: 100mg/10lit ανα 8ωρες, και αλλαγη νερου πριν την επομενη δοση

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:αρχες φλεβαρη ακομα μια παρτιδα απο hexamita
-Δοσολογία:διπλη απο αυτη που ελεγαν οι οδηγίες.

εννοείτε οτι σε ολο αυτο το διαστημα γινοταν αλλαγες νερου στο ιατρειο μετα απο τις θεραπειες...
-Αναλυτική περιγραφή:

αυτη τη στιγμη που μιλαμε ο δισκος δειχνει οκ, τρωει, εκτος απο τις τρυπες που συνεχιζουν ακαθεκτες να αναπτυσονται.... :bigemo_harabe_net-86: . επισης να αναφερω οτι στο νερο ριχνω βιταμινες zac-plus, kai discus trace. και η θερμοκρασια ειναι στους 30 αυτη τη στιγμη...

ειπα πολλα πραγματα μαζι και πρεπει να ζαλιστήκατε .... :bigemo_harabe_net-111: :bigemo_harabe_net-101:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)
1. enydreio1 kai enydreio2 (το ενυδρειο αυτη τη στιγμη)
2.diskos 9okt2012a,b kai c (3 φωτο στις αρχες)

3. diskos 16ian2013 a,b kai c (3 φωτο μεσα γεναρη)

4. diskos 12fevr2013a,b,c kai d (4 φωτο σημερα)

τελικά δεν μπορεσα να τις ανεβάσω ολες..., αλλα αυτές που θα δειτε ειναι ενδεικτικές....
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

post-52663-0-18902700-1360694825_thumb.jpg

post-52663-0-94059500-1360694861_thumb.jpg

post-52663-0-74032300-1360694900_thumb.jpg

post-52663-0-35818900-1360695213_thumb.jpg

post-52663-0-54429500-1360695232_thumb.jpg

post-52663-0-58739900-1360695325_thumb.jpg

post-52663-0-84855100-1360695494_thumb.jpg

Όταν λες τρύπες στο κεφάλι? Αυτές πάνω από το στόμα εννοείς?

Έχεις δεί λευκά κόπρανα στο δισκάκι σου?

Το Flagyl που του έδωσες είναι για άλλο πρόβλημα.

Νομίζω ότι τον δίσκο σου τον ταλαιπώρισες άσκοπα.

Μικρές εκδορές και χτυπηματάκια μπορεί να έχουν όλοι οι δίσκοι.

Ο δίσκος σου είναι απλώς ταλαιπωρημένος από τις συνθήκες διαβίωσής του.

Κατά την γνώμη μου κάνε το εξής.

Φτιάξε το νερό σου. ΝΟ2 έστω και 0,5? - ΝΟ3 100-200?

Οι δίσκοι θέλουν ΜΑΧ ΝΟ3 30!! Άρχισε επειγόντως να κάνεις αλλαγές. Πολλές αλλαγές.

Αν το βαρέλι σου είναι 40 λίτρα φτιάχνε νερό και άλλαζε συνέχεια. Αφού κάνεις 2-3 αλλαγές ρίξε στο μεγάλο ενυδρείο και τον δίσκο από την καραντίνα και βάλε και το 30λιτρο για να ετοιμάζεις σύνολο 70λ.

Μην περιμένεις το νερό στο βαρέλι σου να φτάσει στους 30 βαθμούς. Μόλις φτάσει στους 24-25 κάνε αλλαγή για να μπορέσεις να κάνεις πολλές αλλαγές γρήγορα.

Αφού έχεις ΡΗ 6.8 μήν βάζεις σκέτη όσμωση. Βάζε 20-30%.

Για λίγο καιρό και άν βάζεις μόνο 20-30% όσμωση μην ρίξεις στο νερό τίποτα από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ούτε να ανοίξεις το CO2.

Μόλις το ΝΟ3 πέσει στο <30 ξεκίνα ρουτίνα αλλαγής 30% την εβδομάδα.

Φτιάξε την ψαροσύνθεσή σου. Εντελώς λάθος.

Φιλικά, δεν μπορείς κα κρατήσεις δίσκους αν δεν έχεις χρόνο για αλλαγές και με αυτά τα ψαράκια μαζί τους.

Απορώ μάλιστα πως ζούνε όλα αυτά τα ψαράκια σε αυτό το νερό και με θερμοκρασία 30!!!

Ελπίζω να μην υπάρξει παρεξήγηση με τα λεγόμενά μου.

Έχεις άλλο ενυδρείο εκτός το 30λιτρό?

Έγινε επεξεργασία - Mpampis11

Ευχαριστώ για την απαντηση, και φυσικα δεν υπαρχει θεμα παρεξήγησης...,οσο για το ειδος των ψαριών οντως εχουν μπλεχτει αρκετα ειδη. το νερο στο ενυδρειο ειναι στους 28ο. οσο για τις τρυπες οντως υπαρχουν,δεν ειναι και παρα πολυ καλες οι φωτο. Αν προσέξεις στις πρωτες του οκτωβρη ακριβως κατω απο το ματι δεν φενετε σχεδον τιποτα, και σε αυτες του ιατρειου τις χθεσινες υπαρχει τρυπα μακροστενη μεγαλυτερη απο κοκο ρυζιου... φενεται καθαρα το εσωτερικο μπεζ χρωμα του κοκκαλου του κεφαλιου.

ναι τον πρωτο καιρο ειχε και λευκα κοπρανα, γιαυτο και ξεκινησα θεραπεια με hexamita. Στην πορεια ολα εδειχναν οκ, και τον ειχα βαλει παλι στο ενυδρειο. Αλλα απο την στιγμη που εβλεπα τα σημαδακια απο τρυπες καρφιτσαν να μεγαλωνουν και να γινονται τρυπες στο μεγεθος ρυζιου ,τον εβαλα παλι στο ιατρειο, και ακολουθησαν οι υπολοιπες θεραπειες. οσο για την παραμεληση του δεν ηταν θεμα χρονου.., αλλα θεμα πιο σοβαρων καταστασεων.

ενυδρεια εχω αλλα δυο. ενα 100σταρι ,σε ανενεργια, και ενα 180λιτρο που ειχα αλλα ψαρια αγρια, αυτη τη στιγμη εχει 2 γλυφτες μονο( πανω απο 40cm).

το ξερω οτι το νερο ειναι απαραδεκτο, κανω αλλαγες.., προφανως γιαυτο εχω και μεγαλο προβλημα αλγης, λογω της κακης ποιοτητας του.

να επανελθουμε στο προβλημα. οτι υπαρχουν οντως τρυπες που εχουν γινει μακροστενα βαθουλωματα ειναι το μονο σιγουρο.

το θεμα ειναι πως σωζουμε τον δισκο.αφου ο χρονος δειχνει οτι δεν υποχωρει το προβλημα..

ευχαριστω και παλι....

Πάρε το General Cure της ΑΡΙ και ακολούθα την ακριβή δοσολογία.

Είναι πολύ καλό φάρμακο και λογικά θα δείς αποτέλεσμα.

http://www.apifishcare.com/Products/Product.aspx?ProductID=62

Πριν ξεκινήσεις άλλαξε όλο το νερό της καραντίνας με καθαρό.

Μην ξεχάσεις να αλλάξεις νερό στην χορήγηση της δεύτερης δόσης. Φούλ αεραντλία.

Τα λευκά περιτώματα έχουν σταματήσει?

τα λευκά περιτώματα εχουν σταματήσει εδώ και πολυ καιρο,γιαυτο και τον δισκο τον ειχα ξαναβάλει πισω στο ενυδρειο....

το προβλημα αυτη τη στιγμη ειναι οι τρυπες στο κεφαλι..που αντι να σταματησουν ,δεν λες να επουλωθουν αυτο θα παρει καιρο.., αυτες συνεχιζουν να μεγαλωνουν. καπου ειχα διαβασει οτι εκτος απο συμπτωμα της hexamita , οι τρυπες εμφανιζονται και απο ελλειψη στοιχειων οποτε ο οργανισμος τραβαει απο το κοκκαλο του κεφαλιου...

γιαυτο και συνεχιζω τις βιταμινες και το discus trace ellements στο νερο.

ανεβαζω μια σημερινη φωτο, μηπως φανουν καλυτερα οι τρυπες.

post-52663-0-73740000-1360786220_thumb.jpg

Αν σου πω οτι περισσότερο μου κάνει για κάποιο άλλο εξωτερικό παράσιτο ................ για κάνε μια και δοκίμασε με το General Cure όπως λέει και ο Μπάμπης .

τοσα και τοσα δοκιμασα, δεν θα χασω τιποτα, αν και εχω κανει θεραπεια παλιοτερα με moneol, δεν ξερω αν το general cure κανει καλυτερη δουλεια..

ευχαριστω και παλι...

τοσα και τοσα δοκιμασα, δεν θα χασω τιποτα, αν και εχω κανει θεραπεια παλιοτερα με moneol, δεν ξερω αν το general cure κανει καλυτερη δουλεια..

ευχαριστω και παλι...

Δεν το ξέρω το Moneol. Απ΄ότι όμως διάβασα στο ίντερνετ είναι για εξωτερικά παράσιτα και σκουλίκια στα βράγχια. To Genral Cure όμως κάνει και για τις τρύπες στο κεφάλι.

Απ΄ότι βλέπω όμως το έχεις ταλαιπωρίσει πάρα πολύ το ζωντανό.

Εγώ τί θα έκανα? Θα του έκανα μια θεραπεία με το General cure, θα έφτιαχνα σωστά το νερό του κυρίως ενυδρείου μου, θα τον έβαζα εκεί μετά την θεραπεία και θα τον άφηνα ήσυχο.

Για το ίδιο πρόβλημα είχες κάνει θεραπεία με Moneol ;

το moneol το ειχα χρεισιμοποιησει στις αρχες.. πριν παρουσιαστει τοσο εμφανες το προβλημα με τις τρυπες στο κεφαλι..

το θεμα ειναι να βρω general cure.., θα παρω σβαρνα τα μαγαζια..

ευχαριστω παιδια...

Μηπως τις τρύπες στο κεφάλι τις προκαλεί το πολύ χαμηλό gh ή ph ή και τα 2 μαζί??

Χρησιμοποιείς απιονισμένο νερό ή απεσταγμ'ενο???

χρησιμοποιω νερο απο αντιστροφη οσμωση..., αυτη την στιγμη, στο ιατρειο κανω και μικρες αλλαγες με νερο βρυσης, να δουμε τι θα γινει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...