mad23 3 Ιουνίου 2014 #226 Share 3 Ιουνίου 2014 Καλα μαστορεματα φιλε karrot Αν εχεις χρονο βαλε μας φωτο οταν με το καλο τ'ολοκληρωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 15 Ιουνίου 2014 Author #227 Share 15 Ιουνίου 2014 Φωταγραφία θα ανέβει σήμερα ή άυριο το πρωί.....Σήμερα μίλαγα με την κοπέλα μου για το ενυδρείο και της είπα για τις άλγες ότι ουσιαστικά κάποιες δεν είναι άλγες αλλά βακτίρια και σηγκεκριμένα κυανοβακτιρίδια αλλά έχει μίνει έτσι να τα λέμε επειδή παλιά τα θεωρούσαν άλγες.....τσπ η κοπέλα μου σπουδάζει ιατρική και μου είπε ότι το αντιβιοτικό ερυθρομυκίνη αντιμετοπίζει τα κυανοβακτίρια και της είπα ότι μπορεί να έχω θέμα μετα κοραλλια κλπ ασπόνδιλα. Η απάντιση της ήταν ότι η ερυθρομυκίνη δρα μόνο σε προκαρυωτικά κύτταρα και συγκεκριμένα στα ριβοσώματα των βακτηριών που είναι διαφορετικά από τα ευκαρυωτικά των ζώων :crazysmile:. Τέλος μου είπε ότι δεν ξέρει άμα βρω ερυθρομυκίνη και ότι την ίδια δουλειά κάνει η κλάριθρομυκίνη το γνωστό Klaricid......από την μία μου μπήκε το μικρόβιο να πειραματιστώ από την άλλη με φοβίζει η ιδέα :nurse: . Επίσης έτσι πληροφοριακά μου έιπε ότι απρατοξίνη Α που απομονώθηκε από το Lyngbya majuscula (κυανοβακτίριο) εμφάνισε σημαντική κυτταροτοξικότητα σε κυτταρικές σειρές ανθρώπινων όγκων ( in vitro) και επέφερε πλήρη ανάρρωση σε ποντίκια που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο αδενοκαρκινώματος καθώς και ότι τα κυανοβακτίρια έχουν και την ιδίοτιτα να σκωτώνουν και άλλα μικρόβια όπως αυτά της ελλονοσίας :bow: :bow: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 16 Ιουνίου 2014 Author #228 Share 16 Ιουνίου 2014 ορίστε και η φωτογραφία...αλλά δεν θα βγάλετε άκρη και γι'αυτό θα σας κάνω μία σύντομη περιγραφήπεριγραφή της συσκευής1+2 υποδοχές είναι για την ψύξη3+4 υποδοχές για θέρμανση5+6 Υποδοχές για τον σενσορα7+8 για το ρεύμαπεριγραφή συνδεσμολογίας1)στο 7+8 τοποθετούμε σε κάθε μία υποδοχή από μία γυμνή άκρη καλωδίου και τα οποία θα καταλήγουν σε αρσενικό σούκο για να πάρει ρεύμα η συσκευή2)στο 5+6 βάζουμε το καλώδιο του σένσορα3)το καλώδιο που καταλήγει σε θηλυκό σούκο για να μπει το ανεμιστηράκι θα μπει η μία άκρη στο 1 και η άλλη στο 74) το καλώδιο που καταλήγει σε θηλυκό σούκο για να μπει η θερμαντική συσκευή θα μπει η μία άκρη στο 3 και η άλλη στο 75) πρώτη γέφυρα θα μπει στο 8 και στο 26) δεύτερη γέφυρα θα μπει στο 8 και στο 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 17 Ιουνίου 2014 Author #229 Share 17 Ιουνίου 2014 Φωταγραφία θα ανέβει σήμερα ή άυριο το πρωί..... Σήμερα μίλαγα με την κοπέλα μου για το ενυδρείο και της είπα για τις άλγες ότι ουσιαστικά κάποιες δεν είναι άλγες αλλά βακτίρια και σηγκεκριμένα κυανοβακτιρίδια αλλά έχει μίνει έτσι να τα λέμε επειδή παλιά τα θεωρούσαν άλγες.....τσπ η κοπέλα μου σπουδάζει ιατρική και μου είπε ότι το αντιβιοτικό ερυθρομυκίνη αντιμετοπίζει τα κυανοβακτίρια και της είπα ότι μπορεί να έχω θέμα μετα κοραλλια κλπ ασπόνδιλα. Η απάντιση της ήταν ότι η ερυθρομυκίνη δρα μόνο σε προκαρυωτικά κύτταρα και συγκεκριμένα στα ριβοσώματα των βακτηριών που είναι διαφορετικά από τα ευκαρυωτικά των ζώων :crazysmile:. Τέλος μου είπε ότι δεν ξέρει άμα βρω ερυθρομυκίνη και ότι την ίδια δουλειά κάνει η κλάριθρομυκίνη το γνωστό Klaricid......από την μία μου μπήκε το μικρόβιο να πειραματιστώ από την άλλη με φοβίζει η ιδέα :nurse: . Επίσης έτσι πληροφοριακά μου έιπε ότι απρατοξίνη Α που απομονώθηκε από το Lyngbya majuscula (κυανοβακτίριο) εμφάνισε σημαντική κυτταροτοξικότητα σε κυτταρικές σειρές ανθρώπινων όγκων ( in vitro) και επέφερε πλήρη ανάρρωση σε ποντίκια που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο αδενοκαρκινώματος καθώς και ότι τα κυανοβακτίρια έχουν και την ιδίοτιτα να σκωτώνουν και άλλα μικρόβια όπως αυτά της ελλονοσίας :bow: :bow: έχει διαβάσει κανένας την περίπτωση αυτή;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 22 Ιουνίου 2014 Author #230 Share 22 Ιουνίου 2014 Γίνεται να βάλω από ψάρια1* cryptocentus cinctus 1* Salarias fasciatus1* Amblygobius fainfordi?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 22 Ιουνίου 2014 #231 Share 22 Ιουνίου 2014 Γίνεται να βάλω από ψάρια 1* cryptocentus cinctus 1* Salarias fasciatus 1* Amblygobius fainfordi ?????? στα πόσα λίτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 22 Ιουνίου 2014 Author #232 Share 22 Ιουνίου 2014 στα 125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 22 Ιουνίου 2014 #233 Share 22 Ιουνίου 2014 Ναι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 22 Ιουνίου 2014 Author #234 Share 22 Ιουνίου 2014 φαντάζομαι οι 2 γοβιοί ( Amblygobius fainfordi , cryptocentus cinctus) ίσως έχουν το θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 22 Ιουνίου 2014 #235 Share 22 Ιουνίου 2014 φαντάζομαι οι 2 γοβιοί ( Amblygobius fainfordi , cryptocentus cinctus) ίσως έχουν το θέμα σωστα,παντος η κοπελα σου εχει δικιο απολυτο για την ερυθρομικινη απλα πρεπει να βρεις την δοσολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουνίου 2014 #236 Share 23 Ιουνίου 2014 Ερυθρομικινη εχω να σου δωσω εγω αν θελεις.Και τα ψαρακια μπορεις να τα βαλεις Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουνίου 2014 #237 Share 23 Ιουνίου 2014 Η δοσολογια ειναι αν θυμαμαι καλα 250mg/100lt. Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 27 Αυγούστου 2014 Author #238 Share 27 Αυγούστου 2014 (edited) αποφάσισα να πάρω αυτό το φωτιστικό led στα 60εκ http://www.fish-street.com/product_details.php?category_id=118&item_id=620¤cy_code=EURΤώρα έχω t5 στα 60wat περίπου η αλλαγή από το ένα φωτιστικό στο άλλο δεν πρέπει να είναι σταδιακή; Έγινε επεξεργασία 27 Αυγούστου 2014 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexiskosm 27 Αυγούστου 2014 #239 Share 27 Αυγούστου 2014 Ναι πρεπη να ειναι επειδή τα κοραλια εχουν πρόβλημα στης μεγαλες αλαγες Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 27 Αυγούστου 2014 Author #240 Share 27 Αυγούστου 2014 να ξεκινήσω με 2 ώρες την ημερά και καθε 5 μέρες περιπου να το αυξάνω σε βάρος του άλλου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 28 Αυγούστου 2014 #241 Share 28 Αυγούστου 2014 σωστα,παντος η κοπελα σου εχει δικιο απολυτο για την ερυθρομικινη απλα πρεπει να βρεις την δοσολογια.Η ερυθρόμικινη δεν ειναι απόλυτο οτι θα δουλέψει να το ξέρεις. Επισης τιποτα απο οτι χημικό σε αυτο το στυλ βάζουμε στο ενυδρειο δεν ειναι 100% αθώο. Αρκετα παιδια έβαλαν αυτο το χημικό και άλλοι είδαν καλα αποτέλεσματα και άλλοι οχι. Το φωτιστικό καλυτερα να το κανεις σταδιακα με βαση την εβδομάδα η τις 7 ημερες. Αποδεδειγμένα αντιδρούν καλυτερα ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 5 Φεβρουαρίου 2015 Author #242 Share 5 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σας μετά από Καιρό!!!Το ενυδρείο πάει πολύ καλά ένα θέμα που είχα με τα κυανοβακτίρια το διορθώσα με αλλάγή των Τ5 λαμπών με αρκέτα σαλιγκαράκια και με άλλους γενικά οργανισμούς. Πριν λίγες μέρες εμαφίστηκε ξανά μιας και είναι ώρα να αλλάξω ξανά λάμπες. Ακόμα και η τριχοειδής που είχα είχε εξαφανιστεί αλλά τώρα εμφανίστηκε λίγο σε ένα σημείο αλλά η Σαλιάρα που έβαλα πριν λίγες μέρες τιν τρώει σιγά σιγά. Τα κοράλλια με τα 60Watt που έχω τώρα μεγαλώνουν αρκετά μερικά από το καλοκαίρι που είχα αλλάξει λάμπες έχουν μεγαλώσει απίστευτα πολύ όπως μία Favia που είχε μόνο 4-5 μάτια και τώρα έχει διπλασιαστεί για να μην πω τριπλασιαστεί η οποία όμως είναι αρκέτα ψηλά για να έχει φως. Ακόμα και 2 plate που έβαλά μεγαλώσανε αρκέτα αλλά όπως έιπα είναι ώρα να αλλάξω λάμπες και γι'αυτό τον τελ μήνα έχουν σταματήσει να μεγαλώνουν τόσο πολύ.Έχω να κάνω ερωτήσεις1) Στο ευνυδρείο εχουν μεγαλώσει κάτι μαύρα πλοκάμια τα οποία στην αρχή ήταν μικρά και δεν έδωσα σημασία. Τώρα όμως έχουν εξαπλωθεί και έχουν μεγαλώσει. 1α)Ξέρει κανένας τι είναι; 1β)Πρέπει να βγουν;2) Επειδή έχω κουραστεί με τις αλλάγες των λαμπών και επειδή θέλω να βάλω πιο πολλά κοραλλιά και χαμηλά όπου το φως δεν είναι αρκέτο αλλά και σε σημεία που έχω σκιά σκέφτομαι να βάλω LED. Έχω δει το coral box m1-60v2 (http://www.fish-street.com/product_details.php?category_id=118&item_id=620¤cy_code=EUR). 2α) Το έχει δοκιμάσει κανένας; 2β) Σε περίπτωση που χαλάσει ένα φωτάκι led ξέρετε άμα αλλάζουν τα Ledάκια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 5 Φεβρουαρίου 2015 Author #243 Share 5 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Γεια σας μετά από Καιρό!!! Το ενυδρείο πάει πολύ καλά ένα θέμα που είχα με τα κυανοβακτίρια το διορθώσα με αλλάγή των Τ5 λαμπών με αρκέτα σαλιγκαράκια και με άλλους γενικά οργανισμούς. Πριν λίγες μέρες εμαφίστηκε ξανά μιας και είναι ώρα να αλλάξω ξανά λάμπες. Ακόμα και η τριχοειδής που είχα είχε εξαφανιστεί αλλά τώρα εμφανίστηκε λίγο σε ένα σημείο αλλά η Σαλιάρα που έβαλα πριν λίγες μέρες τιν τρώει σιγά σιγά. Τα κοράλλια με τα 60Watt που έχω τώρα μεγαλώνουν αρκετά μερικά από το καλοκαίρι που είχα αλλάξει λάμπες έχουν μεγαλώσει απίστευτα πολύ όπως μία Favia που είχε μόνο 4-5 μάτια και τώρα έχει διπλασιαστεί για να μην πω τριπλασιαστεί η οποία όμως είναι αρκέτα ψηλά για να έχει φως. Ακόμα και 2 plate που έβαλά μεγαλώσανε αρκέτα αλλά όπως έιπα είναι ώρα να αλλάξω λάμπες και γι'αυτό τον τελ μήνα έχουν σταματήσει να μεγαλώνουν τόσο πολύ. Έχω να κάνω ερωτήσεις 1) Στο ευνυδρείο εχουν μεγαλώσει κάτι μαύρα πλοκάμια τα οποία στην αρχή ήταν μικρά και δεν έδωσα σημασία. Τώρα όμως έχουν εξαπλωθεί και έχουν μεγαλώσει. 1α)Ξέρει κανένας τι είναι; 1β)Πρέπει να βγουν; 2) Επειδή έχω κουραστεί με τις αλλάγες των λαμπών και επειδή θέλω να βάλω πιο πολλά κοραλλιά και χαμηλά όπου το φως δεν είναι αρκέτο αλλά και σε σημεία που έχω σκιά σκέφτομαι να βάλω LED. Έχω δει το coral box m1-60v2 (http://www.fish-street.com/product_details.php?category_id=118&item_id=620¤cy_code=EUR). 2α) Το έχει δοκιμάσει κανένας; 2β) Σε περίπτωση που χαλάσει ένα φωτάκι led ξέρετε άμα αλλάζουν τα Ledάκια; και έχω να κάνω και μία 3η ερώτηση 3) Τέλος έχω βάλει από κυκλοφορητές τους 2 Χ JAΒΕΟ WP10 Twincontroller ( με ένα χειριστήριο ρυθμίζει και τους 2 ) και τον έχω το στο κλασσικό πρόγραμμα συνεχόμενης κυκολοφρίας. Σκέφτομαι να αλλάξω πρόγραμμα για κάνει κύματα αλλά δεν ξέρω τι πρόγραμμα να βάλω. Ο ένας βλέπει στην επιφάνεια και ο άλλος προς στον βυθό. Ξέρει κανένας να μου σε τι πρόγραμμα πρέπει να μπει; Έγινε επεξεργασία 5 Φεβρουαρίου 2015 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 6 Φεβρουαρίου 2015 Author #244 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #245 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 (edited) ξέρει κανένας; Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2015 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 8 Φεβρουαρίου 2015 #246 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Στο να προσθεσεις λεντ με βρισκει συμφωνο τωρα εαν αλλαζουν τα συγκεκριμενα στειλε ενα mail και θα σου πουν,οσο για την κυκλοφορια βαλεψστο w1 και παιξε με τον ροοστατη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #247 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 ρώτησα άμα αλλάζει το τσιπάκι του led και μου είπε όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Φεβρουαρίου 2015 #248 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 ρώτησα άμα αλλάζει το τσιπάκι του led και μου είπε όχικαταλαβες Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #249 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 δλδ λες απλά στο φωτιστικό που έχω τώρα θα ήταν πιο καλό να βάλω μερικά led Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Φεβρουαρίου 2015 #250 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 δλδ λες απλά στο φωτιστικό που έχω τώρα θα ήταν πιο καλό να βάλω μερικά led Εαν το εχεις καντο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος