isildur_13 11 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Η μεθοδος αναφερεται σε αλλαγη νερου απο φιλτρα ανθρακα και μικροσωματιδιων,με αποτελεσμα αποχλωριωμενο νερο και χρηση τυρφης ( με μοιρασμενη στα δυο ποσοτητα ) στο εξωτερικο φιλτρο.... -Μειονεκτηματα... α) δε ρυθμιζεται η θερμοκρασια του νερου β) το νερο προερχεται κατευθειαν απο τις σωληνωσεις του δικτυου,με οτι αυτο συνεπαγεται.... γ) η ρυθμιση των παραμετρων του νερου γινεται μονο απο την τυρφη...οποτε εχουμε αυξομειωσεις σαυτες... Μηπως ομως το οτι απλουστευουμε τη ρουτινα της αλλαγης νερου ειναι πιο σημαντικο μακροπροσθεσμα σε σχεση με τις παραπανω αυξομειωσεις ( που ισως ειναι αμελητεες) ? Οι αποψεις σας θα ηταν πολυ ενδιαφερουσες..ευχαριστω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 13 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Σε αυτό το είδος αλλαγής καλό είναι να έχεις υπομονή. Μία μέρα πριν την αλλαγή ανεβάζεις την θερμοκρασία 1 με 1,5 βαθμό. Όταν έρθει η ώρα να ξαναγεμίσεις αφήνεις το νερό να τρέχει πολυυυυ σιγά. Υπολόγισέ το περίπου στο 1,5 λίτρο το λεπτό. Αν μπορείς και λιγότερο ακόμα καλύτερα. Έτσι έχεις καλύτερη αποχλωρίωση, τα φίλτρα σου κρατούν το μέγιστο από μικροσωματίδια και η θερμοκρασία σου δεν πέφτει από τους 27. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio 300 20 Μαρτίου 2013 #3 Share 20 Μαρτίου 2013 Εγω τις αλλαγες μου τις κανω σε βαρελι 50 λιτρων με προφιλτρα.χρηση: γεμιζω σημερα το βαρελι και την επομενη ημερα κανω την αλλαγη, ετσι το νερο περνει την θερμοκρασια του δωματιου και μετα με εναν κυκλοφοριτη ρυθμιζοντας την χαμηλοτερη ενταση το ριχνω στο ενυδρειο με αυτο τον τροπο η θερμοκρασια να πεσει το πολυ 2 βαθμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 20 Μαρτίου 2013 #4 Share 20 Μαρτίου 2013 (edited) Εγώ βάζω νερό βρύσης σε ένα 40λιτρο βαρέλι και επι 3 ημέρες έχω μέσα και λειτουργεί φίλτρο με τύρφη. Την τελευταία ημέρα πρίν την αλλαγή βάζω σε λειτουργία ένα θερμοστάτη που έχω μόνιμα μέσα στο βαρέλι (αλλά μόνο μία ημέρα πρίν την αλλαγή το βάζω σε λειτουργία). Βάζω 10 λεπτά πρίν την αλλαγή αντιχλώριο (αφού έχω σταματήσει την λειτουργία του φίλτρου) και έχω έτοιμο νερό σε ιδανική θερμοκρασία. Προσθέτω και 12 λίτρα απιονισμένο απο Α.Ο. και συμπληρώνω άλλα 12 λίτρα απο προφίλτρα (για αιωρούμενα σωματιδια και άνθρακα) που έχουμε για να πίνουμε πόσιμο νερό στο σπίτι. Σε όλα βάζω όμως aquatan της sera με Bio protect formula για να γίνει ιδανικό το νερό για το ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 20 Μαρτίου 2013 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 20 Μαρτίου 2013 #5 Share 20 Μαρτίου 2013 Παιδευεσαι τζαμπα Και γιατι δεν παιρνεις νερο απ τα προφιλτρα να γλυτωνεις και το αντιχλωριο;;; Κι εγω απ τα προφιλτρα εκανα αλλαγες απ ευθειας αλλα με χαμηλη ροη Ειναι μεγαλη ευκολια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 20 Μαρτίου 2013 #6 Share 20 Μαρτίου 2013 (edited) Είναι το θέμα οτι ποντάρω στο ότι δεν είναι μόνο αντιχλώριο αλλά και βελτιωτικό νερού με ειδική προστατευτική σύνθεση (περισότερο για το δέρμα των ψαριών). Δεν έχω και εμπιστοσύνη στο νερό της ύδρευσης καθόλου , ακόμα και με τον άνθρακα :bigemo_harabe_net-88: . Πρίν απο λίγο καιρό έκανα αλλαγές με μεγάλη ποσότητα απο την Α.Ο. αλλά δεν ξέρω τι πολύτιμα στοιχεία του νερού στερούσα απο τα ψάρια (καθαρά δική μου άποψη και μόνο).Τα 40 λίτρα προετοιμασίας στο βαρέλι που περνάνε απο τύρφη έχουν την ιδανική θερμοκρασία για τις αλλαγές μου. Αρχικά είχα σκεφτεί να βάλω νερό απο τα προφίλτρα στο βαρέλι αλλά θέλει χρόνο (χαμηλή ροή) και ο χρόνος μου είναι πάντα πολύ λίγος (πολυάσχολος βλέπεις :bigemo_harabe_net-74: ). Πιθανόν να έχεις μεγάλο δίκιο :bigemo_harabe_net-64: αλλά συνήθησα την ρουτίνα αυτή και την αποδέχτηκαν πολύ καλά οι δίσκοι μου και φοβάμαι να την αλλάξω! :bigemo_harabe_net-82: Έγινε επεξεργασία 20 Μαρτίου 2013 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 21 Μαρτίου 2013 Author #7 Share 21 Μαρτίου 2013 Παιδια εγω το τρεχω ενα μηνα ετσι το ενυδρειο...τυρφη σε ενα απο τα δυο φιλτρα..(χυμα ενα λιτρο) και αλλαγη 35-40% απο προφιλτρα...! με 400 w θερμοστατες και ενυδρειο 270 λιτρων η θερμοκρασια απο 29 παει στους 27...αλλα θελει προσοχη....οχι στη μεγιστη ροη...(οπως λεει ο Μπαμπης..) ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ το νερακι...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος