Jump to content

Το Ενυδρείο Μου !

Misirlis Aquarium

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου
βιοτοπικο με δίσκους εκτροφής

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):140x50x70
Συνολικά Λίτρα:450
Sump (λίτρα): oxi

Οργανισμοί
Φυτά: Nymphaea , pistia stratiotes
Ψάρια: Δισκοι

Red
Turquoise 20+ Red Turquoise 19+ Pigeon Blood Blue 14+ Red Turquoise 14+
Snake Skin Red 13+ Flamingo 12+ Yellow White 12+ Snow White 11+
Marlboro Red 8+ Alenquer 4+

Άλλα είδη:7 corydoras

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: βαμμένο καφέ σκούρο
Πέτρες: oxi
Ξύλα: red moorwood
Άλλα διακοσμητικά : φιλα catappa
Υπόστρωμα: oxi
Βυθός:λευκή λεπτόκοκκη άσπρη άμμος ουδέτερη

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):1 T5 juwel color - 54W
Διάρκεια φωτισμού: 15:00-00:00

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: 2x eheim2217( σφουγγάρι -5l siporax-ενυδρειακο βαμβάκι)

1x sansan 1400s1(σφουγγάρι -5l siporax-ενυδρειακο βαμβάκι )

1xehaim 2213 (μηχανικό μακαρόνι-σφουγγάρι-purigen -σφουγγάρι-ενυδρειακο βαμβάκι )
Θέρμανση/ Ψύξη: Tetra 300wat , ehaim jager 300 wat
Λίπανση: oxi
Παροχή CO2:oxi
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: αεραντλία , κοντρόλερ θερμοκρασίας (eliwell ic915)

Διατροφή:3-4 φορες τι μέρα ( sera discus granula ,tetra diskus ,
tropikal d-50 plus , tropical spirulina super forte ,tropical astacolor , ocean nutrition discus flakes )

2 φορες την εβδομάδα κατεψυγμένη OCEAN NUTRITION Diacus foud
1 φορα την εβδομαδα OCEAN NUTRITION bloodworms

Παράμετροι
pH: 5
Γενική σκληρότητα (GH): 0-1
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 15
Φωσφορικά (PΟ4): ?
Μέση Θερμοκρασία (°C): 30

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 250lt με νερό αντιστροφης όσμωσης μια φορα την εβδομάδα
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: από την όσμωση στο ενυδρείο απευθείας
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: προσθήκη στο νερό discus trace seachem και pro-discus mineral tropic marin

Φωτογραφίες:

post-52580-0-12369500-1360592040_thumb.jpg

post-52580-0-17186300-1360592052_thumb.jpg

post-52580-0-97410600-1360592067_thumb.jpg

post-52580-0-23318200-1360592084_thumb.jpg

post-52580-0-28405100-1360592097_thumb.jpg

Φαίνεται ότι έχεις πετύχει πολύ καλό αποτέλεσμα! :thumbup:

Φυτάκια άλλα δε θα προσθέσεις ??

Πολυ καλο αποτελεσμα φιλε,μπραβο

Φαίνεται ότι έχεις πετύχει πολύ καλό αποτέλεσμα! :thumbup:

Φυτάκια άλλα δε θα προσθέσεις ??

Με θερμοκρασια 30 δεν εχει και πολλες επιλογες...

πολλές φορες στο χόμπι μας,παλεύουμε για αυτό που θέλουμε και αυτό που πρέπει !
εγώ τα θέλω τα φυτά , γιατί η άλλη μου αγάπη είναι το φυτεμένο ενυδρείο , αλλα η αλήθεια είναι ότι έχω καταλήξει οτι ένα σωστό ενυδρείο για δίσκους δεν πρέπει να έχει καθόλου φυτα !

πολυ ωραιο το ενυδρειο σου

Ωραίες αντιθέσεις χρωμάτων, εύγε

εγώ τα θέλω τα φυτά , γιατί η άλλη μου αγάπη είναι το φυτεμένο ενυδρείο , αλλα η αλήθεια είναι ότι έχω καταλήξει οτι ένα σωστό ενυδρείο για δίσκους δεν πρέπει να έχει καθόλου φυτα !

Σαφώς και το ενυδρειο σου ειναι καταπληκτικό , αλλα γιατι το λες αυτο για τα φυτά ;

Πολυ καλο αποτελεσμα φιλε,μπραβο

Με θερμοκρασια 30 δεν εχει και πολλες επιλογες...

Μπορεί να μην έχει τεράστιες και πάρα πολλές επιλογές αλλά έχει κάποιες που ταιριάζουν και με τον βιότοπο κιόλας :)

Όσον αφορά για τη θερμοκρασία, θα μπορούσε κάλλιστα να την μειώσει στους 28 βαθμούς, και καλύτερη οικονομία ρεύματος θα υπήρχε και οι δίσκοι δε θα είχανε κάποιο πρόβλημα και θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για τα φυτά

έχω πόλους λόγους να πω που έχω καταλήξει στο ότι ένα σωστό δισκοενυδρειο δεν πρέπει να έχει καθόλου φυτά ,βεβαια οι περισσότερες από αυτές υπάρχει περίπτωση να αμφισβητηθούν γιατί στο χόμπι μας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις (αυτό το ομερφενει περισσότερο )

ένας λόγος όμως που τον αποδέχονται σχεδόν όλοι και εγώ το έχω δει και στην πράξει ειναι ότι οι δίσκοι δεν θέλουν χερια μέσα στο ενυδρείο ενώ τα φυτά θέλουν

τι θερμοκρασία έχω επιλέξει να την έχω στους 30 γιατί απότρέπω την εμφάνιση ich που τα βρανχια τον δίσκων είναι ευαίσθητα σε αυτή την ασθένεια αλλα και γιατί αυξάνω την όρεξη τον ψαριών που βρίσκονται ακόμα σε ανάπτυξη μιας και κανένα δεν είναι πάνω από 2 χρονων
η θερμοκρασία φυσικά αυτή είναι απαγορευτική για φυτά :-)

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου και τα ψαράκια σου.

Ενα πιο παλιό θέμα που είχε ανοίξει ίσως σε βοηθήσει λίγο. :)

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28089

Φίλε nospanos σχετικά με αυτο που λες ( Μπορεί να μην έχει τεράστιες και πάρα πολλές επιλογές αλλά έχει κάποιες που ταιριάζουν και με τον βιότοπο κιόλας ) γιατί το έχεις πει και σε άλλη παρουσίαση ενυδρειου με δίσκους.. ΥΓ και εκεί σε διόρθωσαν.

Σε πιο βιοτοπο με δίσκους έχεις δει φυτά ?

Φίλε nospanos σχετικά με αυτο που λες ( Μπορεί να μην έχει τεράστιες και πάρα πολλές επιλογές αλλά έχει κάποιες που ταιριάζουν και με τον βιότοπο κιόλας ) γιατί το έχεις πει και σε άλλη παρουσίαση ενυδρειου με δίσκους.. ΥΓ και εκεί σε διόρθωσαν.

Σε πιο βιοτοπο με δίσκους έχεις δει φυτά ?

Καλημέρα!

Από τη στιγμή που διάβασες στη συγκεκριμένη παρουσίαση τη "διόρθωση" που μου κάνανε σύμφωνα με τα λόγια σου, προφανώς θα είδες και λίγο πιο κάτω και την απάντησή μου (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82933&p=762726), με την οποία σου απαντάω κι εδώ :)

Αν εξαιρέσεις τους δίσκους Heckel (Symphysodon Discus)
που ζουν συγκεκριμένα στον Rio Nhamunda που
όντως μπορεί να βρεθούν μεταξύ θάμνων acara-acu (Licania spp.) και μερικές φόρες
μπορούν να βρεθούν να επιπλέουν από πάνω
τους φυτά της οικογένειας Salvinia ή Eichhornia

Οι άλλοι που ζουν σε αλλά μέρη όπως στο Rio Solimoes στο Marajo κλπ , δεν έχουν.

Αλλά αυτά που σου γράφω είναι ότι έχω διαβάσει εγώ (δεν έχω πάει
κιόλας) :D

Εσύ μπορεί να έχεις πάει :P , η έχεις διαβάσει διαφορετικά από μένα .

Πάντα φιλικά

σαφώς και σε ένα ενυδρείο για δίσκους υπάρχουν επιλογές για φυτά ! παλιοτρεα το ενυδρείο το είχα φυτεμένο , στην πορεία σκέφτηκα σιγά σιγά να το γυρίσω σε βιοτοπικο για να δω πιθανή αλλαγή συμπεριφοράς
αυτό που ανακάλυψα είναι ότι τα είχαν καλύτερη συμπεριφορά , είχαν πολύ ποιο φωτεινά χρώματα χωρίς καθόλου μπάρες και ήταν πολύ ποιο όμορφα

αυτό δεν έχω καταλήξει που μπορεί να οφείλεται , σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι επειδή άρχισε να ξυπνάει το ένστικτο τους. , αλλα μπορεί να είναι γιατί σταμάτησα να βάζω χερια μέσα και να τα στρεσάρω η γιατί αντικατάστησα τον όγκο που έπιαναν τα φυτά με ρίζες που τις προτιμούν και έχουν και περισσότερο χορό να κινούνται ανάμεσα τους .

το σίγουρο είναι ότι η διαφορα που είδα είναι η μέρα με τη νύκτα και σίγουρα δεν θα το ρισκάρω να το ξανά αλλάξω παρόλο που έχω αδυναμία στα φυτά

Ωραία δουλειά και σωστά λίτρα για δισκοενυδρειο!

Το κεφάλαιο φυτεμένο ενυδρείο και δίσκοι είναι μεγάλο και πολύπλοκο αλλά όχι αδύνατο, με σωστές κινήσεις και μεθοδικότητα στην λειτουργιά του και στις ρουτίνες του μπορεί να σταθεί για χρόνια χωρίς προβλήματα όπως το έχουν καταφέρει δεκάδες φίλοι μας! Προσωπικά μου γοητεύει λίγο περισσότερο ένα άδειο από φυτά δισκάδικο, μιας που μας δείχνει την πιο άγρια και φυσική ομορφιά του Αμαζονίου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...