Jump to content

Επιτελους Μετακομιζουμε!!!

Recommended Posts

Καλημερα στο φορουμ και καλη εβδομαδα !

Εδω και 3 χρονια εχω ενα βιοτοπικο ενυδρειο 50λτ και εφοσον ασχοληθηκα ζεστα και εμαθα κιολας ηρθε ο καιρος και καταφερα να παρω ενα 100λτ!

Με μεγαλη μου χαρα λοιπον περιμενω την διαδικασια του στυσιματος!!!

Kαι εδω παρακαλω θα ηθελα τη γνωμη σας .Εχω αρκετη βιολογια στο 50λτ και σκεφτομουν να μπολιασω!!

Εxω ομως αγορασει και special blend microbe-lift σε μορφη gel!

Tο νεο ενυδρειο εχει εσωτερικη φιλτρανση biobox με 4 επιπεδα 2 με βιολογια ενα με σφουγγαρι και ενα με υαλοβαμβακα.

Σκεφτομαι να αντικαταστησω την βιολογια και με το νερο του παλιου να το αφησω να δουλεψει!Τα ψαρακια μου θα ειναι σε μια γεννηστρα ασφαλη !!!

ετσι λεω να κανω !!μηπως ομως πρεπει να το στρωσω απο την αρχη?

δεν κανω βιαστικα πραγματα για αυτο ερωταω!!!Thanks guys!!!

post-49783-0-62986100-1360578648_thumb.jpg

post-49783-0-65512100-1360578701_thumb.jpg

post-49783-0-16407900-1360579136_thumb.jpg

Το να βαλεις απλα νερο απο το παλιο ενυρειο σου δεν ειναι μπολιασμα.μπολιασμα ειναι να μεταφερεις βιολογικο υλικο απο το παλιο σου ενυδρειο στο νεο φιλτρο σου.

Επεισης,αν δεν κανω λαθος ειδα στην φωτο ενα αγγελοψαρο,σιγουρα δε κανει στα 50λιτρα που το εχεις αλλα δεν κανει ουτε στα100,για τον λογο οτι ειναι κοπαδοψαρο,θελει μεγαλητερο υψος ενυδρειου αλλα και πολυ περισσοτερα λιτρα.

καλημερα και ευχαριστω.οταν λεω μπολιασμα αυτο ακριβως εννοω και εγω επειδη οπως ανεφερα εχω αρκετη βιολογια στα 2 φιλτρακια λεω να την αντικαταστισω με την καινουργια (μιλαω για το υλικο)εχεις δικιο για το αγγελοψαρο αλλα το αγαπαω το πηρα μικρο και εχει μεγαλωσει παντωσ προβληματα δεν ειχα μεχρι τωρα και με τα αλλα ψαρια δεν ειχα θεματα!(2 corydoras 2 zebra danio 1 plecostomous 3 lemon tetra )Αν τον αφησω μονο του πειραζει???

Μπορεις να παρεις λιγο στρωμενο βιολογικο υλικο απο το παλιο σου φιλτρο και να το βαλεις στο νεο και θα εισαι ετοιμος.

Δυστοιχος δεν μπορεις να κρατησεις μονο ενα αγγελοψαρο μιας που ειναι κοπαδοψαρα,καλητερα να το δωσεις σε καποιον με σωστο ενυδρειο γι αυτο.

Επεισης πρεπει να κοιταξεις και τα υπολοιπα ψαρια σου γιατι εχεις λαθη στην ψαροσυνθεση σου.

ευχαριστω και παλι!τη λαθη εχω ?τη συγκεκριμενη ψαροσυνθεση την εχω 2 χρονια γεματα τους τελευταιους 2 μηνες εβαλα το σκαλαρακι!

επισεις αλλη μια απορια αν δεν κουραζω!εχω μια βαλεσινερια που εχει μεγαλωσει πολυ ωραια καμια συμβουλη για τη μεταφορα?

πρεπει να βαλω και υποστρομα !τωρα εχει πιασει μονο με το χαλικακι!!

ευχαριστω και παλι!τη λαθη εχω ?τη συγκεκριμενη ψαροσυνθεση την εχω 2 χρονια γεματα τους τελευταιους 2 μηνες εβαλα το σκαλαρακι!

επισεις αλλη μια απορια αν δεν κουραζω!εχω μια βαλεσινερια που εχει μεγαλωσει πολυ ωραια καμια συμβουλη για τη μεταφορα?

υποστρωμα για μια βαλισνερια? δε χρειαζεται.

τα zebra danio ειναι κοπαδοψαρα.καλο ειναι να ειναι σε ομαδες το λιγοτερο των 6 ατομων..

δεν ειναι θεμα ομορφιας για μας αλλα θεμα για τα ψαρια τα οποια μπορει αυτο να τους προκαλει αγχος..

ειμαι της γνωμης να ψαξεις τις απαιτησεις των ψαριων που εχεις,να δεις ποια ειναι ιδανικα για τα λιτρα σου και μπορουν να συμβιωσουν μαζι και επειτα να κανεις τις ακολουθες ενεργειες(να δωσεις ψαρια..να σχεδιασεις την διακοσμηση κτλ..)

καλημερα και ευχαριστω.οταν λεω μπολιασμα αυτο ακριβως εννοω και εγω επειδη οπως ανεφερα εχω αρκετη βιολογια στα 2 φιλτρακια λεω να την αντικαταστισω με την καινουργια (μιλαω για το υλικο)εχεις δικιο για το αγγελοψαρο αλλα το αγαπαω το πηρα μικρο και εχει μεγαλωσει παντωσ προβληματα δεν ειχα μεχρι τωρα και με τα αλλα ψαρια δεν ειχα θεματα!(2 corydoras 2 zebra danio 1 plecostomous 3 lemon tetra )Αν τον αφησω μονο του πειραζει???

Λοιπον,θα σου πω ποια ειναι τα λαθη σου.

1)Τα corydoras θελουν κοπαδι,στρωμενο βυθο και αμμο

2)Τα zebra danio θελουν κοπαδι και λιγο πιο σκληρο νερο απο τα υπολοιπα.

3)Τα lemon tetra θελουν κοπαδι και μαλακο νερο

5) Για τα αγγελοψαρα σου ειπα πιο πανω.

Γενικα διαλεξε ενα ειδος κοπαδοψαρου για το ενυδρειο σου και φτιαξε τις καταλληλες συνθικες γι αυτο.Με ενα κοπαδοψαρο θα δεις τις πραγματικες συνηθιες ενος κοπαδιου.

παλικαρια ευχαριστω για τις συμβουλες!τα ψαρια που χω μεσα τωρα δεν τα κανα κοπαδια γιατι δεν ειχα και πολυ χορο στα 50λτ!θα μου πεις ρε φιλε βαλε ενα ειδος οκ!παντως τα καμαρια μου 2 χρονια ειναι μια χαρα χωρις απωλιες !εχετε δικιο για το σκαλαρι!να δω που θα το δωσω!?επισεις πιο καλα αμμος η χαλικι?οπως εχω πει εχω μια βαλεσινερια που θα μεταφερω απ το παλιο!!με ενδειφερουν πολυ οι αποψεις σας!καλο βραδι!!

Καλημερα!

Αν θα κρατησεις τα κορυ,τα οποια πρεπει να κανεις κοπαδι θα πρεπει να βαλεις αμμο,η βαλισνερια μη σε απασχολει,πιανει παντου!:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...