Jump to content

Diy Co2 Μειγμα

paul.asty

Recommended Posts

πριν δυο μερες εφτιαξα αυτο το μειγμα ----> http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37190

αλλα δεν παραγει καθολου CO2

και νομιζω πως εκανα ενα λαθος με την θερμοκρασια(ηταν λιγο κρυο το μειγμα)

μπορω να κανω κατι για να το φτιαξω ή πρεπει να φτιαξω καινουργιο?

Καλύτερα να φτιάξεις καινούριο. Από τη στιγμή που δεν άρχισε η ζύμωση δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. :)

Το δυσκολο ειναι πως θα κρατησεις το μειγμα σε θερμοκρασια 22-28 για να μη σταματαει..

κουβα και θερμοστατη θελει.....

κουβα και θερμοστατη θελει.....

Μη τα λες ολα εσυ βρε μαρτυριαρη :P

Θα ηταν η επομενη ερωτηση του φιλου. ;)

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

κουβα,θερμοστατη,1 ταψι μπαγκλαβα και ενα μαστιγιο αν θελεις να τα πω ολα ρασταμαν....

κουβα,θερμοστατη,1 ταψι μπαγκλαβα και ενα μαστιγιο αν θελεις να τα πω ολα ρασταμαν....

Μαρτυριαρηηηηηηη!!!!!!!!:P

αντε μην παρω φυλλαδια του γκαμπ και σε κυνηγησω με αυτα.... :bigemo_harabe_net-126::bigemo_harabe_net-74:

αντε μην παρω φυλλαδια του γκαμπ και σε κυνηγησω με αυτα.... :bigemo_harabe_net-126::bigemo_harabe_net-74:

Οχιιιιιι μηηηη εχω αλεργια!:P

Αν βαλουμε τον θερμοστατη μεσα στο μπουκαλι θα εχουμε αποτελεσμα?

Δεν γίνεται αυτό που λες φίλε μου. :)

Πως θα βάλεις τον θερμοστάτη στο μπουκάλι ; :)

Υπαρχουν μπουκαλια με μεγαλυτερο πωμα δεν ειναι αναγκη να ειναι το κλασικο της κοκα κολα, επιπλεον μπορω να κανω τομη και να το κολλησω με σιλικονη. Το θεμα ειναι αν η αμεση θερμοκρασια δημιουργει προβλημα.

Δεν ξερω αν θα πετυχει αυτο που θες να κανεις φιλε μου..επεισης δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει ο θερμαστατης μεσα στο μειγμα απο τις ζαχαρες..

Απλα το CO2 μου αποτυγχανει συνεχως λογω θερμοκρασιας μαλλον και ο κουβας δεν μου φαινεται καλη λυση...

εγω παιδια εχω βαλει κοντα στο μπουκαλι ενα πορτατιφ με μια λαμπα και μολις την αναβω αυξανοντε οι φυσαλιδες.......

Και αφηνεις το πορτατιφ αναμενο ολη μερα??

Η καλητερη λυση ειναι ο κουβας με τον θερμοστατη,κραταει την θερμοκρασια σταθερη παντα!

• 2 weeks later...

Και εγώ παιδιά έφτιαξα το ίδιο μείγμα τις 3 του Φλεβάρη και αρχικά δεν λειτούργησε...

Λόγω βαρεμάρας όμως δεν το πέταξα και το άφησα εκεί που ήταν.

Σκέφτηκα πως ο λόγος που δεν ξεκινούσε η ζύμωση ήταν η χαμηλή θερμοκρασία

και έτσι πριν 4 μέρες (16 του Φλεβάρη) μπήκα στον τεράστιο κόπο του να κόψω ένα κομμάτι χαρτόνι και να το βάλω

κάτω από το μπουκάλι για να μην είναι σε απευθείας επαφή με το μωσαϊκό (ναι ξέρω, είμαι πολύ δραστήριος!).

Σήμερα 20 του Φλεβάρη ενθουσιασμένος διαπίστωσα πως βγάζει περίπου 12 φυσαλίδες CO2 το λεπτό!!!

Και εγώ παιδιά έφτιαξα το ίδιο μείγμα τις 3 του Φλεβάρη και αρχικά δεν λειτούργησε...

Λόγω βαρεμάρας όμως δεν το πέταξα και το άφησα εκεί που ήταν.

Σκέφτηκα πως ο λόγος που δεν ξεκινούσε η ζύμωση ήταν η χαμηλή θερμοκρασία

και έτσι πριν 4 μέρες (16 του Φλεβάρη) μπήκα στον τεράστιο κόπο του να κόψω ένα κομμάτι χαρτόνι και να το βάλω

κάτω από το μπουκάλι για να μην είναι σε απευθείας επαφή με το μωσαϊκό (ναι ξέρω, είμαι πολύ δραστήριος!).

Σήμερα 20 του Φλεβάρη ενθουσιασμένος διαπίστωσα πως βγάζει περίπου 12 φυσαλίδες CO2 το λεπτό!!!

Η καλύτερη λύση φυσικά είναι κουβάς με νερό και θερμοστάτη. ;)

Και εγώ έτσι το δουλεύω εδώ και πάρα πολύ καιρό.Μέσα σε πλαστικό κουβά με έναν θερμοστάτη 50w

ρυθμισμένο στους 26 βαθμούς Κελσίου και δουλεύει μια χαρά.

Λίγο προσοχή θέλει στο νερό στον κουβά(κάθε τόσο να συμπληρώνουμε)

λόγω εξάτμισης να μην μείνει εκτός νερού ο θερμοστάτης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...