Jump to content

Επισκευή Φωτιστικού

orbion

Recommended Posts

γεια σας!

μετά απο πολύ καιρο πήρα την απόφαση να επισκευάσω το φωτιστικό απο το μικρο ενυδρειο

η βάση υπάρχει το μήκος είναι 35,5cm (εσωτερικά)

έτσι κοιτάω για λάμπες κάτω του 33cm για να μπούν και τα ακροφύσια

σκεφτόμουν να βάλω 2 λάμπες t5 το ύψος του ενυδρείου είναι 35 cm

η osram βγάζει t5 8w 28cm η 29cm(δεν θυμάμαι ακριβώς) 6500 kelvin και 4500 κέλβιν (5 euro η μια)

χρειάζονται όμως και ballast ετσι

πήγα στον καυκά και μου είπε λόγο της ιδιαιτερότητας κοστίζει το ένα 18 euro μάρκα osram

ακόμα μου είπαν ότι θέλει ξεχωριστό ηλεκτρονικό ballast για κάθε λάμπα (x2 τα ballast).

για να ανάψουν.

το κόστος βγαινει πολύ υψηλό (περίπου 55euro) :waaa:

έχετε καμια ιδέα για κάτι πιο φτηνό κινεζικο κάτι

η αν γνωρίζει κάποιος τιμές για PLL Compact Lamp.

ακόμα έψαξα και στο πράκτικερ να αγοράσω φωτιστικό και να ξηλώσω τα ballast από μέσα και να κάνω την πατέντα μου αλλά εκεί ο πωλητής μου είπε ότι δεν έχει κάτι τέτοιο και ότι αυτά που έχουν μέσα έχουν πλακέτα (καταραμένοι Κινέζοι για να παιδεύουν τον κόσμο)

θα κάνω κάποιες ερωτήσεις ακόμα σε ένα ηλεκτρονικό μαγαζί που γνωρίζω αλλα ρωτάω και εδώ μήπως έχει φτιάξει κανεις κάτι παρόμοιο και γνωρίζει 5 πράγματα παραπάνω γιατί είναι κρίμα το φωτιστικό να είναι στο ντουλάπι και το ενυδρείο χωρίς φως..

υπάρχει μπάλαστ που είναι για 2 λάμπες μαζί και είναι πολύ πιο οικονομικά από το να πάρεις 2. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι αν καεί μια λάμπα δεν ανάβει ούτε η άλλη Για τιμές δεν θυμάμαι αλλά μπορώ να σου πω αύριο

Δεν γνωρίζω αν το ενυδρείο σου είναι φυτεμένο αλλά μπορείς να βάλεις sylvania grolux t5 8w με κόστος 5.40€ την μία που είναι οι καλύτερες που κυκλοφορούν.

καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση

δεν υπάρχει πρόβλημα το να καεί μια λάμπα την αντικαθιστάς άμεσος κοστίζει 5 με 6 euro το πολύ

το θέμα είναι με τα ballast που κοστίζουν 17 το ένα.

το ξέρω το βγαίνει και διπλό αλλα στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορώ να βρω αυτό που θέλω.

το πρόβλημα είναι περισσότερο το κόστος λόγο οικονομικών προβλημάτων αλλα και επειδή νομίζω πως στο σύνολο δεν αξίζει να ξεπεράσει τα 25 euro το πολύ (την πάτησα φτιάχνοντας το πρώτο φωτιστικό μου)

το ενυδρείο θα τρέχει με spliter από μπουκάλα co2 και θα γίνει γαριδαδικο καθώς φιλοξενεί ήδη 2 green neon shrimp και η μια είναι γεμάτη αυγά

από φυτά θα μπούν και εύκολα και δύσκολα με κάποιες πέτρες στο κέντρο σαν κορυφή βουνού

Έγινε επεξεργασία - orbion

Δεν γνωρίζω αν το ενυδρείο σου είναι φυτεμένο αλλά μπορείς να βάλεις sylvania grolux t5 8w με κόστος 5.40€ την μία που είναι οι καλύτερες που κυκλοφορούν.

+1

...ειδικά φίλε Αχιλλέα αν το πας για φουλ φυτεμένο, δαγκωτό επιλέγεςι αυτή που σου πρότεινε ο Ιγνάτιος παραπάνω

Φίλε μου έψαξα στις σημειώσεις μου και βρήκα αυτό που έψαχνα. 2πλό μπάλαστ 2Χ28w (υπέρ αρκετό για αυτό που χρειάζεσαι) 14,50€ και 4 ευρώ τα ακροφύσια + 10,80 οι grolux σύνολο 29,30 το φωτιστικό σου.

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες φιλε και για τον κόπο που έκανες ψάχνοντας τις σημειώσεις σου :)

(αν κρίνω από την λεπτομέρεια αυτή πρέπει να είναι ένα αρκετά καλο σημειωματάριο :bigemo_harabe_net-111: )

μπορείς να μου πεις και την μάρκα του ballast και το μοντέλο?

ακροφύσια είναι στεγανά - αδιάβροχα-? η τα κοινά?

ακροφύσια αδιάβροχα που μπορώ να βρω στην αθηνα? θα με βόλευε ακόμα περισσότερο αν υπάρχει κάποιο μαγαζί κοντά στο νέο ηράκλειο.

ψάχνω ψάχνω κάπου κοντά μου τίποτα δεν ξέρω που να απευθυνθώ για τα ballast :(

Φίλε μου έψαξα στις σημειώσεις μου και βρήκα αυτό που έψαχνα. 2πλό μπάλαστ 2Χ28w (υπέρ αρκετό για αυτό που χρειάζεσαι) 14,50€ και 4 ευρώ τα ακροφύσια + 10,80 οι grolux σύνολο 29,30 το φωτιστικό σου.

φιλε εγώ χρειάζομαι 2x 8w αν όντως έχεις βρει κάτι τέτοιο μπορείς να μου πεις από που το αγόρασες και αν είναι εύκολο το μοντέλο και την εταιρία του ballast.

όπως έγραψα και στο πρώτο post σκεφτόμουν να βάλω 2 t5 6500 kelvin και 4500 kelvin

το ύψος του ενυδρείου είναι 35 cm θα έχει παροχή co2 από μπουκάλα και θα μπούν μέτρια και απαιτητικά φυτά σε φωτισμό.

σκεφτόμουν πως αν δεν καταφέρω να βρω αυτό που θέλω θα καταλήξω σε μια t5 8w η σε ppl λόγο κόστους..

αν βάλω ppl λάμπα μπαίνει 1 αναγκαστικά ποσα kelvin να βαλω? τι άλλο να προσέξω?

πιστεύετε ότι θα με καλύψει μια λάμπα t5 η ppl? σε 35cm ύψος?

τι άλλο να προσέξω στην επιλογή?

όπως έγραψα και στο πρώτο post σκεφτόμουν να βάλω 2 t5 6500 kelvin και 4500 kelvin
το ύψος του ενυδρείου είναι 35 cm θα έχει παροχή co2 από μπουκάλα και θα μπούν μέτρια και απαιτητικά φυτά σε φωτισμό.
σκεφτόμουν πως αν δεν καταφέρω να βρω αυτό που θέλω θα καταλήξω σε μια t5 8w η σε ppl λόγο κόστους..
αν βάλω ppl λάμπα μπαίνει 1 αναγκαστικά ποσα kelvin να βαλω? τι άλλο να προσέξω?
πιστεύετε ότι θα με καλύψει μια λάμπα t5 η ppl? σε 35cm ύψος?
τι άλλο να προσέξω στην επιλογή?

θύμησέ μου λίγο τις διαστάσεις του ενυδρείου σου?.... και τι ιδιαιτερότητα έχει το καπάκι του από θέμα υποστήριξης φωτισμού ??

το ενυδρειο είναι 35x21x35

ψάξε ψάξε βρήκα κάποιες σε ppl
τι γνώμη έχετε?
1 λάμπα με παίρνει να βάλω
ανάλογα με τον μετασχηματιστή που θα χρησιμοποιηθεί
έχω ήδη τον παλιό μετασχηματιστή που είναι για ppl
έκανα μια επισκευή με κολλητήρι σε κάποια καλώδια που είχαν κοπεί στην προσπάθεια μου να τον ανοίξω μέσα παλαιότερα.
αν δεν λειτουργεί πρέπει να αγοραστεί καινούριος!!
δεν ξέρω αν θα βρω στο παλιό μέγεθος για να χωράει μέσα στην βάση του φωτιστικού.
πρέπει να τον μελετήσω για να δω που με παίρνει να τον βάλω.

ίσως χωράνε και δυο αλλα το βλέπω δύσκολο..

προσωρινή λύση
τελικά δουλεύει ο παλιός μετασχηματιστής μετά την επισκευή κάποιων καλωδίων με καλαί
αγοράστηκε και η παρακάτω λάμπα
osram dulux s/e 11w/840 900lm 2g7 4000k cool white
τι γνώμη έχετε σύμφωνα με της προδιαγραφές της ?
λογικά χρειάζομαι μεγαλύτερη στα 18w
διαστάσεις ενυδρείου
35 μήκος
21 πλάτος
35 ύψος
25lt (προς το παρόν καθαρά :meh: )

προσωρινή λύση
τελικά δουλεύει ο παλιός μετασχηματιστής μετά την επισκευή κάποιων καλωδίων με καλαί
αγοράστηκε και η παρακάτω λάμπα
osram dulux s/e 11w/840 900lm 2g7 4000k cool white
τι γνώμη έχετε σύμφωνα με της προδιαγραφές της ?
λογικά χρειάζομαι μεγαλύτερη στα 18w
διαστάσεις ενυδρείου
35 μήκος
21 πλάτος
35 ύψος
25lt (προς το παρόν καθαρά :meh: )

Εμένα αυτό που "δε μ' αρέσει" είναι ότι με τα Κέλβιν αυτά της συγκεκριμένης λάμπας θα δυσκολευτείς να κάνεις δουλειά σε φυτεμένο.. Ψάξε να βρεις λάμπα γύρω στα 6.500Κ κι αν καταφέρεις να βρεις και ροζ ακόμα καλύτερα!!

Υ.Γ. εγώ στο μικρό μου ενυδρείο 16 λίτρων έχω αυτήν http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid=46&mid=10&lan=en⊂=&id=4 (την ροζ την 11W)

Μόλις γύρισα μετα από μπόλικο ποδαροδρόμο στο μοναστηράκι για αναζήτηση λάμπας 18w 6500κ. Λοιπόν το φωτιστικό μου δέχεται την osram dulux s/e είναι 900lm 4000k 11w . 18w δεν υπάρχει πουθενά Όλες ήταν 11w σε παραπάνω w μεγάλωνε το βύσμα. Τέλος έχω τις παρακάτω επιλογές. Η να συνεχίσω με αυτήν η κάποια άλλη osram αλλά κατεβαίνουν τα kelvin. Να αγοράσω μπάλαστ για 2χ 8w t5 κάπου στα 16 ευρώ από μαγαζί στην επαρχία (μόνο εκεί το βρισκω) η να. αγοράσω 2 φωτιστικα 8.5 ευρώ το ένα και λάμπες grolux 5ευρώ η μια (ίσως με κάποια πατέντα ξηλωθουν τα σωθικά και τοποθετηθούν στο δικό μου φωτιστικό) . Έχετε καμία άλλη ιδέα? Ποια από τις παραπάνω διαθέσιμες ιδέες προτείνεται ως αποτελεσματικότερη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...