teke 9 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Γενική κατηγορία ενυδρείου (αμαζόνιος-τροπικο)Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):Συνολικά Λίτρα:65λ(καθαρά)Sump (λίτρα):όχιΟργανισμοίΦυτά:valisneria americana, anuvias barteri nana, keratophylum,Ψάρια:2 απιστογραμμα cacatuides,6 corydoras paleatus,1 corydoras sterbai,9 black neon tetra.Άλλα είδη: 2 γαριδες amano,3 apple snail.Διακοσμητικά υλικάΦόντο:μαυρο χαρτονι.Πέτρες:μονο για να δεσω 2 ανουμπιεςΞύλα:ναιΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα: ναιΒυθός:ψιλοκκοκο χαλικακι γκρι.ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):1 λαμπα haquoss 24w -12.000kΔιάρκεια φωτισμού:10ωρες.Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: filter haquoss (βιολογικο,μηχανικο,χημικο)Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης haquoss 150wΛίπανση: sera florena(μια φορα τον μηνα) Παροχή CO2:οχιΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:χρηση τυρφης,φυλλων almond leavesΔιατροφή: sera vipagran,sera vipachips,tetra tabi min,discus gran d-50 plus,blood worms κατεψυγμενα.ΠαράμετροιpH:6,5-7Γενική σκληρότητα (GH):Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):οΝιτρικά (ΝΟ3):12Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C):26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:ανα 15 μερες 30%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:χρηση τυρφης,αντιχλωριο.Άλλες ρουτίνες συντήρησης:καθάρισμα υλικών φίλτρου σε νερό του ενυδρείου (κυρίως το σφουγγάρι και τον υαλοβάμβακα)Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 9 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Φωτο δεν εχουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teke 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teke 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 και ακομα λιγεςςςς.... ετσι ηταν στην αρχη... γενικα θελω να ευχαριστησω ολο το φορουμ......χωρις αυτο δεν θα ειχα καταφερει τιποτα(δεν ηξερα και τπτ πριν απο αυτο).....ολα τα παιδια που με βοηθησαν απο εδω μεσα....εδω και ενα χρονο που εχω το ενυδρειο παιδια δεν εχω ουτε ενα θανατο(πιστευω καλο ειναι αυτο).....και φυσικα μετα το μικροβιο που κολλησα ερχονται και αλλο ενυδρειο σιγα σιγα(προς ταγκανικα μεριααα).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 9 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 ΠαραΠολυΩραιοοοοο αλλα εγω θα εβαζα carnidal για περισσοτερο χρωμα(γουστο του καθενις ομως) Link to comment Share on other sites More sharing options...
teke 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 φιλε αν σ πω οτι ειχα φαει τον τοπο να βρω kardinal tetra εδω θεσσαλονικη και δεν βρηκα(ηταν μαλλον εκεινη η περιοδος που δεν θα βρισκα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 10 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Από πρώτης ματιάς, η ένστασή μου έχει να κάνει με τη λάμπα που έχεις επιλέξει, η οποία βγάζει 12.000 Kelvin... Αυτό θα σου έχει ως αρνητική συνέπεια την ανάπτυξη ανεπιθύμητων άλγεων (αν δεν έχει ήδη συμβεί) καθώς τα Κέλβιν που χρειάζεται ένα φυτεμένο ενυδρείο είναι μεταξύ 4.000 - 6.500 ...άντε το μέγιστο 8.500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 10 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 καλα εσυ δεν εφτιαξες ενυδρειο αλλα πηγες στον αμαζονιο εκοψες ενα κομματι και το εβαλες σε ενυδρειο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 10 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 καλα εσυ δεν εφτιαξες ενυδρειο αλλα πηγες στον αμαζονιο εκοψες ενα κομματι και το εβαλες σε ενυδρειο!!! Όντως θα συμφωνήσω, είανι πάρα πολύ ιδιαίτερο! Φαντάζει λόγω της φυσικότητάς του λες και θα βγει κανένα μυστικό τέρας της μυθολογίας από εκεί μέσα.. xexe!! Κοίτα τι μπορείς να κάνεις τελικά και με τόσο απλά φυτά.... Θαύματα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 10 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 πολυ ομορφο φιλαρακι! μπραβο σου!!! (το tanganyika μεριά το επιασα...το νου σου!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
teke 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Από πρώτης ματιάς, η ένστασή μου έχει να κάνει με τη λάμπα που έχεις επιλέξει, η οποία βγάζει 12.000 Kelvin... Αυτό θα σου έχει ως αρνητική συνέπεια την ανάπτυξη ανεπιθύμητων άλγεων (αν δεν έχει ήδη συμβεί) καθώς τα Κέλβιν που χρειάζεται ένα φυτεμένο ενυδρείο είναι μεταξύ 4.000 - 6.500 ...άντε το μέγιστο 8.500 φιλε μου δεν την αγορασα ξεχωριστα την λαμπα ,αλλα ηταν στο πακετο του ενυδρειου....πραγματικα κ χτυπα ξυλο μεχρι τωρα καμμια αλγη παρα μονο λιγη πανω σε κανα 2 φυλλα της ανουμπιας της μεγαλης(καφε αλγη)...πιστευω αυτο ειναι πανω -κατω φυσιολογικο μετα απο 1 χρονο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teke 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #12 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια για τα καλα σας λογια....πιστευω για πρωτη προσπαθεια που εκανα ειχε αποτελεσμα καλο.....το μικροβιο εχει μπει.....και το επομενο adlib πιθανος προορισμος lake tanganyika..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 10 Φεβρουαρίου 2013 #13 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 ισως και μαλαουι!!! μην εισαι αρνητικος χαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Οντως πολυ ομορφο και φυσικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teke 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #15 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 ισως και μαλαουι!!! μην εισαι αρνητικος χαχαχαχα ετσι που εμπλεξαααα φιλε μμμ για τπτ δεν ειμαι αρνητικος...χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 10 Φεβρουαρίου 2013 #16 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Ομορφο να το χαιρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george ekonomou 10 Φεβρουαρίου 2013 #17 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 πολυ ωραια η ζουγκλα σου!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 10 Φεβρουαρίου 2013 #18 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Πολύ ωραία δουλειά. Μπράβο. :bigemo_harabe_net-64: Και σιγά μην δεν πάρεις δεύτερο ενυδρείο. Αμα κολήσεις ....κόλησες. Εγω σαν φοιτητής ξεκίνησα με μία γυάλα και είχα φτάσει τότε τα 9 ενυδρεία . Καλή συνέχεια φίλε μου!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 12 Φεβρουαρίου 2013 #19 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Ω ρε φιλε ζουγκλομανι!!! Στο καπακι δεν χωρανε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 12 Φεβρουαρίου 2013 #20 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Είναι κάτι ιδιαίτερο, εύγε Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Φεβρουαρίου 2013 #21 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Ωραία η ζούγκλα σου !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teke 13 Φεβρουαρίου 2013 Author #22 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 ευχαριστωωωωωω παιδιααα......καθε συμβουλη για να γινει καλυτεροοοοο δεκτή......χαιρομαι που σας αρεσε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teke 13 Φεβρουαρίου 2013 Author #23 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 παντως φιλοι μου το οτι ενα χρονο τωρα δεν εχω κανενα θανατο ζωντανου μεσα στο ενυδρειο κ ολα μεγαλωνουν σιγα σιγα μ εχει κανει μεγαλη εντυπωση και με βαλε μια κ καλη το μικροβιο,ωστε να στησω και αλλο ενυδρειακι σιγα σιγααα.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannhs 3 Απριλίου 2013 #24 Share 3 Απριλίου 2013 πολυ ωραιο, συγχαρητηρια κι απο εμενα εχω κ μια ερωτηση.. τον μονομαχο σου πως τον ταίζεις? εννοω αντε εσυ να βρεις καμοια τρυπα στην επιφανεια να ριξεις τροφη, ο μονομαχος σου πως την βρισκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Απριλίου 2013 #25 Share 3 Απριλίου 2013 πολυ ωραιο, συγχαρητηρια κι απο εμενα εχω κ μια ερωτηση.. τον μονομαχο σου πως τον ταίζεις? εννοω αντε εσυ να βρεις καμοια τρυπα στην επιφανεια να ριξεις τροφη, ο μονομαχος σου πως την βρισκει? Εγω γιατι δεν βλεπω μονομαχο μεσα στο ενυδρειο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος