Jump to content

Αποριες...

Recommended Posts

Εχω ενα 80L community ενυδρειο το οποιο φιλτραρεται απο το JBL e700. Σκεφτομουν εαν θα βοηθουσε εαν προσθετα ενα μικρο εσωτερικο με σφουγγαρι σαν βοηθητικο.

Επισης θελω να ρωτησω εαν μπορει καποιος να μου πει γιατι ενω ολες μου οι μετρησεις και τα τεστ του νερου μου βγαινουν καλα, το νερο μου δεν ειναι "κρυσταλλινο" αφου βλεπω σωματιδια να αιωρουνται. Μου φαινεται λιγο δυσκολο να ειναι υπολειμματα τροφης αφου ειμαι πολυ προσεκτικος/φιδωλος με το ταϊσμα.

Μπορείς να το βάλεις και να τρέχεις μέσα λίγο άνθρακα! Θα σε βοηθήσει πολύ στην διαύγεια του νερού αλλά θα χρειαστεί να τον αλλάζεις τακτικά!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πόσο τακτικά θα πρέπει να αλλάζω τον άνθρακα? θα τον βάλω μαζί με το σφουγγάρι ή μόνο του?

Ο κάθε άνθρακας ανάλογα με την ποιότητα του αναφέρει πάνω στην συσκευασία κάθε πότε θέλει αλλαγή! Συνήθως τον τοποθετούμε μέσα σε κάλτσα και τον κρατάμε για μια εβδομάδα, μετά τον αντικαθιστούμε με καινούργιο!

Προσοχή στην ταυτόχρονη χρήση με λιπάσματα η φάρμακα!

Το ενυδρείο σου τι ψάρια έχει μέσα?

Φυτά έχει?

Απο ψαρια το ενυδρειο εχει 1 plecostomus, 4 red-eyed tetras, 4 zebra danios, 3 mollys, 1 dwarf gurami & 1 angelfish. απο φυτα εχω μια anubias και egeria densa. Λιπασμα βαζω μια φορα την εβδομαδα λιγο florena της sera.

Τον ανθρακα να τον βαλω μαζι με το σφουγγαρι 'η αντικαθιστα τελειως το σφουγγαρι του βοηθητικου/εσωτερικου?

Απο ψαρια το ενυδρειο εχει 1 plecostomus, 4 red-eyed tetras, 4 zebra danios, 3 mollys, 1 dwarf gurami & 1 angelfish. απο φυτα εχω μια anubias και egeria densa. Λιπασμα βαζω μια φορα την εβδομαδα λιγο florena της sera.

Τον ανθρακα να τον βαλω μαζι με το σφουγγαρι 'η αντικαθιστα τελειως το σφουγγαρι του βοηθητικου/εσωτερικου?

Να σου πω την αληθεια,εγω θα σκεφτομουν πως να φτιαξω μια σωστη ψαροσυνθεση για αυτα τα λιτρα και μετα θα εψαχνα να κανω το νερο μου κρυσταλλο...:)

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Ειλικρινά δεν νομίζω ότι ήταν ωραίος ο τρόπος σου rastafarian. Διακρίνω μια ειρωνια/υπεροψία. Διαβάζω και ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω. Πηρα οτι ψαρακια μου προτειναν απο το pet shop. Πίστευα και ειχα ακουσει ότι σε αυτό το φόρουμ δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Δεν πειράζει όμως... Αφού δεν έχω σωστή φάρο σύνθεση όπως λες κι εσύ δεν δικαιούμαι να ρωτάω για το πως να κάνω καλύτερο το νερό μου. Sorry...

Ειλικρινά δεν νομίζω ότι ήταν ωραίος ο τρόπος σου rastafarian. Διακρίνω μια ειρωνια/υπεροψία. Διαβάζω και ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω. Πηρα οτι ψαρακια μου προτειναν απο το pet shop. Πίστευα και ειχα ακουσει ότι σε αυτό το φόρουμ δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Δεν πειράζει όμως... Αφού δεν έχω σωστή φάρο σύνθεση όπως λες κι εσύ δεν δικαιούμαι να ρωτάω για το πως να κάνω καλύτερο το νερό μου. Sorry...

Φιλε μου,καμια ειρωνια και καμια υπεροψια δεν υπαρχει σ αυτα που εγραψα,ισως ηταν λαθος διατυπωση.

Η ψαροσυνθεση σου οπως σου ειπα ειναι τελειως λαθος και κατι θα πρεπει να κανεις γι αυτο γιατι αργα η γρηγορα θα εχεις προβληματα.Ασε τον ανθρακα στην ακρη και ψαξε να δεις τι θα κανεις με τα ψαρια σου.:)

Τι πρέπει να κάνω? τι να βγάλω και τι να προσθέσω?

Καταρχην αγγελοψαρο και πλεκο πρεπει να φυγουν ( πλεκο αν ειναι ο κοινος)

Μετα θα πρεπει να μας πεις αν θες να μπεις στην διαδηκασια και μαλακωνεις το νερο της βρυσης σου η αν θες να ριχνεις νερο βρυσης με αντιχλωριο.

Μερικα ψαρια θελουν πιο μαλακο νερο απο αυτο που βγαζει η βρυση μας.

οκ. οποτε προτεινεις να φυγει το angelfish και ο plecostomus. μπορω να βαλω καποιο αλλο bottom-feeder/algae eater αντι του pleco?

αυτα ηταν τα ψαρια που μου προτειναν οταν αρχισα το ενυδρειο. μαλιστα το angelfish μου ειναι αρκετα μιρκο γιατι ετσι με "συμβουλεψαν" ωστε να μην πειραξει τα αλλα.

μεχρι στιγμης βαζω νερο βρυσης με αντιχλωριο.

ευχαριστω για τον χρονο σου και τις συμβουλες :bigemo_harabe_net-64:

Έγινε επεξεργασία - yonigrn

Αν θες να βαζεις νερο βρυσης τοτε θα πας σε ζωοτοκα ψαρακια και αργοτερα μπορεις να βαλεις και μερικες γαριδουλες.

Παλι με νερακι βρυσης μπορεις να κρατησεις τα zebra danios και να μεγαλωσεις το κοπαδι τους και να βαλεις και μερικες γαριδες αργοτερα.

Στην πρωτη περιπτωση διωχνεις ολα τα ψαρια που εχεις και κρατας τα molly.

Στην δευτερη τα διωχνεις ολα και κρατας τα zebra danios σε μεγαλητερο κοπαδι.

Δυστοιχος τα αλλα ψαρακια που εχεις θελουν μαλακο νερο

Τα αγγελοψαρα εκτος οτι θελουν κοπαδι,θελουν και περισσοτερα λιτρα,μεγαλητερο υψος ενυδρειου και μαλακο νερο.

Ο πλεκο αν ειναι ο κοινος γινετε τεραστιος.

Ωραία. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Τώρα για το θέμα του νερού μου και την τοποθέτηση βοηθητικού εσωτερικού φιλτρου στο ενυδρειο με άνθρακα όπως είπε ο ebenos. Τον άνθρακα να τον βάλω μαζί με το σφουγγάρι ή αντί αυτού? το ότι χρησιμοποιώ λίπασμα για την anubias και την egeria μου επηρεάζει την χρήση άνθρακα?

στο τελευταιο,ναι.ο ανθρακας επηρεαζει τα λιπασματα.τα ρουφαει...

Οπότε τι κάνουμε? να σταματήσω το λίπασμα δεν γίνεται, σωστά? άρα δεν βάζω άνθρακα ή υπάρχει άλλος τρόπος?

εαν βλεπεις σωματιδια,ενα κομματι υαλοβαμβακα στο φιλτρο και συχνη αλλαγη του.ΟΧΙ ΑΝΘΡΑΚΑ μαζι με φυτα.

παραλληλα ισως να αλλαζες και μαρκα τροφης?(τι μαρκα εχεις τωρα..?)

Ευχαριστω πολυ,

το βαζω μαζι με το σφουγγαρι 'η μονο του μεσα στο μικρο εσωτερικο?

Απο τροφες τους βαζω εναλλαξ Krill η Galla της JBL Platinum, κατεψυγμενα bloodworms της Ocean Nutrition και Community Formula Pellets παλι της Ocean Nutrition. Ειμαι αρκετα προσεκτικος και φειδωλος στο φαγητο παντως...

Έγινε επεξεργασία - yonigrn

ισως καποια απο αυτες να επηρεαζει-αυξανει τα αιωρουμενα.....παρατηρησε το.

εχεις επισης μηποως παρατηρησει καποια ''λαδιλα'' στην επιφανεια..?

οχι, οχι καμια λαδιλα. πιστευω οτι ειναι ολες αρκετα καλες τροφες...

τον υαλοβαμβακα να τον βαλω μονο του στο μικρο εσωτερικο 'η μαζι με το σφουγγαρι?

δεν εχει σημασια που θα μπει,αρκει να περναει αρκετα γρηγορα νερο απο μεσα του ωστε να φιλτραρει τα αιωρουμενα σου.

ok :bigemo_harabe_net-134:

σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας. Θα παρω το μικρο εσωτερικο την Τριτη και ας ελπισουμε οτι θα βοηθησει :bigemo_harabe_net-130:

δεν ειμαι πολλοι........χεχεχε ενας ειμαι.

Εννοουσα όλους που μου απάντησαν -lol

καλησπερα και απο μενα

σφουγγαρια τα εχεις καθαρισει?

για να εχεις καθαρο νερο θα πρεπει να τραβαει καλα το φιλτρο σου και να καθαριζει και καλα!

θυμισε μου τι φιλτρο εχεις και δουλευει τωρα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...