sergeant 9 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 ειχα κανει ενα ενυδρειο μικρο 15 λτ , ειχα βαλει μεσα βακτηρια και αντιχλωριο , το αφησα για περιπου μια βδομαδα, και μετα εκανα εισαγωγη το ψαρι, για περιπου 5-6 μερες ηταν μια χαρα, τωρα ξαφνικα τον ειδα να τον λειπουν τα μακρια του τα πεταλλα λες και εχουν φαγωθει και το νερο απο πανω ειχε σχηματισει κατι σαν σημαδια απο λαδι, και απο μεσα αρκετα ασπρα κοματτακια , δεν ξερω τι εχει αν μπορει καποιος να με βοηθησει στο τι φταει, τον εχω βγαλει απο εκει τωρα ,( οχι δεν εχω κανει μετρησεις) αν μπορει καποιος να με βοηθησει , (δεν ειχα κανει αλλαγη νερου για περιπου 7-9 μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Το θεμα μεταφερθικε στην σωστη κατηγορια! Φιλε μου συμπληρωσε την φορμα και βαλε καθαρες φωτογραφιες του ψαριου Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : τα μακρια του πεταλλα εχουν αποκοπει και ειναι εντελως μικρα, ενψ ως την προηγουμενη μερα ηταν μια χαρα,το νερο του ενυδρειου εχει γεμισει κατι ασπρα μεσα, και απο πανω κατι σαν λαδιεςΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα: 15- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο φιλτρο- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):10 μερες- Ψάρια (είδη και αριθμός):1, μονομαχος- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):1 φορα ανα δυο μερες ταισμα αλλαγη εγινε χθες αφου διαπιστωσα το προβλημαΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ(δεν εχω κανει)- PH:- KH:- GH:- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- ΝΟ2 (νιτρώδη):- ΝΟ3 (νιτρικά):- Θερμοκρασία:ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:μονομαχος- Ιστορικό Ψαριού:τον εχω περιπου 6 μηνες μια βδομαδα εχει που μπηκε σε ενυδρειο για πρωτη φορα- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):τα πεταλλα τοθ εχοθν μικρυνει , αποκοπει,χθες τον βρηκα να καθετε στο πατο, χρωματισμος εκει που αναπνει λιγο γκριζο- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:καμιαΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 9 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Πριν τον βαλεις στο ενυδρειο που τον ειχες 6 μηνες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 9 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Συμπλήρωσε την φόρμα σωστά σε παρακαλώ γιατί δεν μας βοηθάς έτσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Μετρησεις εχεις? Φωτογραφια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 9 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Σταματάς το τάισμα , αλλαγη νερού μεγάλη και δώσε στοιχεία και φωτογραφίες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #8 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 η 1η φωτογραφια ειναι πως ειναι τωρα, η 2η πως ηταν στην αρχη , τα φυτα ειναι ψευτικα, μετρησεις δεν εχω.και το νερο απο πανω ειναι οπως στη φωτογραφια 1 , οπως τις λαδιες, διερωτομε αν αυτο προκαλειτα απο τα πλαστικα φαγητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 παιζει να γνωριζει κανεις απο που δημιουργηθηκαν αυτα τα σημαδια (λαδιες στην επιφανεια του νερου ) ?? επειδη εγω νομιζω ειναι απο τα πλαστικα τυτα, αλλα τα ειχα καθαρισει πριν τα βαλω.(ειναι τα ιδια με αυτα στη φωτογραφια 1) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 10 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Λογικά είναι βιοφίλμ. Ρίξε μια ματιά εδώ. Εμένα θα με ανησυχούσε πρώτα η κατάσταση του μονομάχου και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να καλυτερεύσει. Απάντησε αν μπορείς στις ερωτήσεις του rastafarian και του Σταμάτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 απ οτι διεβασα πρεπει να ειναι αυτο που λες, με το μονομαχο δεν ξερω τι να κανω αν πρεπει να τον αφησω στο ενυδρειο η στην γυαλα που τον ειχα μεχρι να γινει καλυτερα,για τις ερωτησεις οπως ανεφερα δυστυχως δεν εχω μετρησεις και φωτογραφιες εχω ανεβασει αυτες τις 2 δεν ξερω αν χρειαζονται και αλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Σταμάτησες το τάισμα ; Εκανες αλλαγή νερού ; Να μας βάλεις μια πολύ καλή φωτογραφία του Μονομάχου σου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #13 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 εχω σταματησει το ταισμα εκαμα αλλαγη νερου αλλα τον εχω βαλει στην γυαλα γιατι πιθανον να εχει προβλημα το φιλτρο. θα τον αφησω εκει να δω πως θα εξελιχτει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 10 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Τι πρόβλημα έχει το φίλτρο ; Μηχανικό εννοείς ; Περιέγραψέ μας μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Η γυάλα δεν είναι και το καλύτερο μέρος φίλε μου αυτή τη στιγμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #15 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 ελπιζω σε αυτες να φαινεται καλυτερα, και οπως αναφερα τον εχω βαλει τωρα στην παλια του γυαλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 11 Φεβρουαρίου 2013 Author #16 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Τι πρόβλημα έχει το φίλτρο ; Μηχανικό εννοείς ; Περιέγραψέ μας μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Η γυάλα δεν είναι και το καλύτερο μέρος φίλε μου αυτή τη στιγμή. Βασικα οταν το φιλτρο ηταν μαζι με τη γυαλα που πηρα απ το τζαμπο, και ισως δεν φιλτραρει καλα, αυριο να το ανοιξω να το βγαλω μια φωτογραφια να δειται πως ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Φεβρουαρίου 2013 #17 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Τι υλικά έχει μέσα το φίλτρο ; Αν έχει μαύρο σφουγγάρι βγάλε το και βάλε λίγο ενυδρειακό βαμβάκι μαζί με βιολογικό υλικό siporax mini , ή κάποιο άλλο που μπορείς να βρεις. Ο μονομάχος καλό είναι να μη μείνε σε γυάλα χωρίς την στοιχειώδη φίλτρανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 11 Φεβρουαρίου 2013 Author #18 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Τι υλικά έχει μέσα το φίλτρο ; Αν έχει μαύρο σφουγγάρι βγάλε το και βάλε λίγο ενυδρειακό βαμβάκι μαζί με βιολογικό υλικό siporax mini , ή κάποιο άλλο που μπορείς να βρεις. Ο μονομάχος καλό είναι να μη μείνε σε γυάλα χωρίς την στοιχειώδη φίλτρανση. αυτα εχει το φιλτρο μου, ειχα πει στον petshopa για να παρω seporaxmini αλλα μου ειπε δεν θα χωρουσε μεσα, και μου ειπαι να περασω κανενα μηνα περιπου με αυτο καο μετα να βαλουμε καρβουνακι κατι τετοιο. να παω να παρω ενα αλλο καλυτερα και να βαλω μεσα seporax mini ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Φεβρουαρίου 2013 #19 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό που είναι μέσα στο πλαστικό πρέπει να είναι άνθρακας τον οποίο δεν χρειάζεσαι. Ο άνθρακας χρειάζεται σε περίπτωση που κάνουμε κάποια θεραπεία και θέλουμε να απαλλαγούμε από τα υπολλλείματα. Αν αφαιρέσεις αυτό, καθώς και το μαύρο σφουγγάρι , νομίζω ότι χωράει siporax mini. ΜΙα άλλη λύση είναι το hailea bt200 το οποίο έχω σε ένα 20λιτρο μονομαχοενυδρείο και είμαι ικανοποιημένος. Είναι απαραίτητες αυτές οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 11 Φεβρουαρίου 2013 Author #20 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 εγινε φιλε μου σευχαριστω πολυ για ακομη μια φορα, να σαι καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Φεβρουαρίου 2013 #21 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Φρόντισε το ψαράκι σου για να το χαρείς. Για ότι άλλο εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergeant 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #22 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό που είναι μέσα στο πλαστικό πρέπει να είναι άνθρακας τον οποίο δεν χρειάζεσαι. Ο άνθρακας χρειάζεται σε περίπτωση που κάνουμε κάποια θεραπεία και θέλουμε να απαλλαγούμε από τα υπολλλείματα. Αν αφαιρέσεις αυτό, καθώς και το μαύρο σφουγγάρι , νομίζω ότι χωράει siporax mini. ΜΙα άλλη λύση είναι το hailea bt200 το οποίο έχω σε ένα 20λιτρο μονομαχοενυδρείο και είμαι ικανοποιημένος. Είναι απαραίτητες αυτές οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις. ακομη μια ερωτηση αν παρω καινοθριο φιλτρο, η βαλω το μινι σεποραξ θα θελει ξανα στρωσιμο το ενυδρειο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 12 Φεβρουαρίου 2013 #23 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Το ενυδρείο από τη στιγμή που δεν έχεις βιολογικό υλικό στο φίλτρο , είναι άστρωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος