Rythor 9 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Πριν ξεκινήσω να παραθέτω τις σκεψεις μου θα ηθελα να ξεκαθαρισω πως δεν εχω σκοπο να θιξω κανεναν (και δεν εχω κανεναν συγκεκριμενο-α μελος-η στο μυαλο μου) αλλα μονο να δωσω καποιες διαφορετικες οπτικες σε καποια θεματα. Ειναι ξεκαθαρα καποιες σκεψεις μου που πιστευω θα ωφελήσουν ολους μας και κατ'επεκταση το ΑΖ.. Αυτη τη στιγμη νομιζω πως το ΑΖ αποτελει ενα φορουμ με πολυ υψηλο πυχη γνωσιακου και πρακτικου επιπεδου, αλλα η γενικη εικονα που εχω για αυτο ειναι ως ενα ακατεργαστο διαμαντι,το οποιο ναι μεν εχει αξια αλλα οχι οση αξια εχει ενα κατεργασμένο.. Ο λογος για αυτην την εικονα που εχω χωριζεται σε δυο σκελη: 1ον Στην μη σωστη αναλυση των γνωσεων 2ον Στις ανοχες λαθους για τα μελη Για το πρωτο σκελος εχω αυτη την εικονα γιατι βλεπω μελη να παραθετουν σε ποστ τις γνωσεις τους διχως να ενδιαφέρονται για το επιπεδο αυτου που ζητα να μαθει.. απλα ξερες ορολογιες για τις οποιες ο αλλος πρεπει να "σπασει" τα μουτρα του ψαχνοντας για να καταλαβει τι του λενε.Εχω πολλα παραδειγματα να δωσω απο ολους τους τομεις του φορουμ, επειδη ομως σκοπος δεν ειναι να δειξω τα λαθος παραδειγματα αλλα να δωσω το σωστο θα δειξω την δικια μου περιπτωση/οπτικη: Για οσους δεν με γνωριζουν ασχολουμαι ερασιτεχνικα(και ελπιζω επαγγελματικα καποτε ) με την φωτογραφια και εχω βραβευτει δυο φορες για αυτη μου την αγαπη. Τωρα σε σχεση με το φορουμ όπου μου ζητηθηκε η βοηθεια μου και οι γνωσεις μου πανω σε αυτο το θεμα την εδωσα απλοχερα και οσο πιο αναλυτικα μπορουσα ωστε αυτος που βοηθησα, να μπορεσει να δει καρπους απο την δουλεια του, να παρει το μικροβιο της δημιουργικοτητας και τελος να μεταφερει την γνωση στους επομενους.. Θα μπορουσα καλλιστα να πεταξω ορους τυπου wb/iso/shutter speed/f/bracketing χωρις να εξηγω τιποτα ή να παραθεσω ψυχρα,βαρετα και ανουσια κατεβατα κειμενων απο εξειδικευμενα site του ειδους. Αντιθετα καθησα και ανελυσα με λιγα λογια εμπειρικα και εδωσα το ζουμι της υποθεσης. Το αποτελεσμα πιο ειναι? -αρχικα χαρουμενοι χομπιστες και δευτερων καινουριοι ενυδρειακοι φιλοι που θα χαρουν ειτε να βοηθησουν στο οτιδηποτε ειτε να δημιουργησουμε μαζι στον τομεα αυτο. Ενα αλλο κομματι αυτου του σκελους-που ειναι καθαρα θεμα οργανωσης- ειναι η προσβαση της γνωσης μεσα στο φορουμ. Για παραδειγμα στο θαλασσινο κομματι του φορουμ εχουμε ενυδρεια κοσμηματα πανελληνιως,για να μην πω οτι "πατανε" κατω πολλα ψαγμενα διεθνη, αλλα το θεμα μου ομως ειναι το πως μπορει καποιος που ενδιαφερεται να φτασει σε αυτα τα επιπεδα? Οταν δεν υπαρχουν καπου μαζεμενες ολες οι πληροφοριες,αποσταγμα γνωσης και εμπειρειων χρονων, αλλα ειναι διασπαρτες μεσα στο φορουμ ή κακοδιατυπωμενες με αποτελεσμα για καποιον που δεν γνωριζει να χρησιμοποιει το φορουμ να αποθαρυνεται να επιχειρησει κατι που οφελος θα ειχε για ολους μας(αρχικα για τον ιδιο, με την ικανοποιηση του χομπυ, και κατ'επεκταση σε ολους, αφου σαν ικανοποιημενος χομπιστας ολο και καπου θα συνεβαλε με το λιθαρακι του). Το θαλασσινο κομματι το εφερα ως πιο χτυπητο παραδειγμα και οχι για να κατηγορήσω ατομα σε καμια περιπτωση! Για το δευτερο σκελος, το οποιο ισως να ειναι το πιο αμφιλεγομενο αλλα πιστευω πως θα αντιληφθειτε το σκεπτικο μου, ειναι αυτο της ανοχης του λαθους απο τους αλλους χρηστες. Σε ολους μας με μια γρηγορη σκεψη μας ερχονται στο μυαλο 2-3 χρηστες οι οποιοι ειναι οι κλασσικοι "κατακεφαλοι/ξεροκεφαλοι" πρωταρηδες του φορουμ και του χομπι γενικα. Σε ατομα σαν και αυτα εχω παρατηρησει απολυτες συμπεριφορες απο τους υπολοιπους μας,παραθετοντας μονο τις σωστες τεχνικες/συμβουλες και τιποτα αλλο παραπερα, χωρις να αφηνουμε το περιθοριο του λαθους σε αυτα τα μελη.Το αποτελεσμα απο ολο αυτο ειναι να αναλωνομαστε σε αντιπαραθεσεις, να χαλιωμαστε ψυχολογικα και απλα να προστίθενται αριθμοι στα ανενεργα μελη. Για μενα η καλυτερη γνωση ειναι αυτη που αποκομειζετε απο την εμπειρια και οχι απο την θεωρια, με αλλα λογια αν δεν παθεις πως θα μαθεις! Πιστευω πως οι περισσοτεροι απο εμας πριν ερθουμε στο φορουμ καναμε τα λαθη μας(ειτε έχοντας απώλειες ειτε οχι) και μπηκαμε σε αυτο για να διορθωσουμε αυτα που καναμε λαθος.Το θεμα ειναι πως οταν καποιος δεν αντιλαμβανεται το τι ειναι σωστο και τι λαθος, λογω της απειριας του, θα επιλεξει αυτο που νομιζει τον συμφερει(οπτικα,οικονομικα) ασχετως σωστου/λαθους. Η επιλογη ομως που θα κανει θα ειναι μια ωρολογιακη βομβα που σιγουρα αργα ή γρηγορα θα σκασει ειτε με απολειες ζωντανων, ειτε μη βλεπωντας αναπτυξη/γεννες ειτε καταστρεφοντας ολο το ενυδρειο του! Αρα μιλαμε για παθημα που παρα πολυ πιθανων να γινει μεγαλο μαθημα, γιατι μιλαμε για πραγματα(ψαρια,φυτα,κοραλια κτλ) που θελει να δει στο ενυδρειο του αλλα δεν μπορεσε επειδη δεν ακουσε τις σωστες συμβουλες. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι να μην ειμαστε απολυτοι (και ετοιμοι να περασουμε απο ιερα εξεταση οποιον πχ δεν εχει τα σωστα λιτρα) αλλα απλα να δινουμε την σωστη συμβουλη/κατευθυντήρια γραμμη και απο εκει και περα ροδα ειναι και γυριζει...αλλα οταν θα γυρισει απεναντι δεν θα εχεις πια ενα επιπόλαιο ατομο, αλλα ενα συνειδητοποιημένο οσονούπω χομπυστα διατιθέμενο να κάνει αυτα που πρεπει, να ζητήσει να εμβαθύνει στην γνώση που του δινετε και να προσφερει με την σειρα του και αυτο στο ΑΖ! Eν ολίγοις ας απαντάμε όσο πιο χαλαρά και όσο πιο αναλυτικά μπορούμε στα νέα μελή ώστε να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν σωστές βάσης χωρίς να απογοητεύονται! Ζητω συγνωμη για το μεγαλο ποστ και να ξαναθυμίσω πως δεν στοχοποιω κανενα μελος απλα δινω μια διαφορετικη οπτικη οπου, για μενα, θα μπορουμε να κυλήσει αρμονικα και παραγωγικά το φορουμ. ευχαριστω για τον χρονο σας, Φιλικα Αλέξανδρος Παπαδόπουλος Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2013 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 9 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Για το πρώτο σκέλος έχω να πω ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τους συντονιστές αλλά και σαν μέλη μπορούμε να κάνουμε πολλά, μάλιστα ποιο πολλά από τους συντονιστές γιατί οι συντονιστές έχουν το βάρος του συντονισμού που τους τρώει πολύτιμο χρόνο, ενώ εμείς τα μέλη δεν το έχουμε άρα είμαστε ποιο ελεύθεροι. Υπάρχουν διαμάντια πληροφορίες μέσα στο φόρουμ και είναι διάσπαρτες, αλλά αν κάποιος έχει όρεξη και θέλει να προσφέρει χωρίς φαμφάρες και δόξες μπορεί να κάνει το εξής. Να σκεφτεί ένα θέμα να κάτσει να ψάξει τα διαμάντια από το φόρουμ να τα συντάξει από αυτά ένα ολοκληρωμένο αρθρακι και στο τέλος να δώσει τα λινκ από πού άντλησε της πληροφορίες. Είναι απλό αλλά θέλει χρόνο στο ψάξιμο και γνώσεις στον τομέα ώστε αυτά που διαβάζει να ξέρει ότι είναι όντος σωστά και όχι απόψεις από μέλη. Εγώ ανέφερα απλά ένα παράδειγμα και σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμη λύσεις και παραλλαγές όπου θα μπορούσαν να βγουν κάποια διαμάντια στην επιφάνεια. Το όνειρο του κάθε φόρουμ είναι να υπάρχουν ενεργά μέλη με διάθεση προσφοράς. Αυτά που λες θέλουν μεθοδική δουλειά και μπόλικους εθελοντές που να δουλέψουν μέχρι να φέρουν πέρας την δουλειά και όχι για ένα φεγγάρι όπως γίνεται ως συνήθως παντού στην Ελλάδα σε όλους τους τομής. Για το δεύτερο σκέλος έχω να πω πως μέσα στο ΑΖ υπάρχουν άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα και με πολλές και διαφορετικές αντιλήψεις με αποτέλεσμα ο κάθε άνθρωπος να αντιδρά διαφορετικά σε κάποιο λάθος ενός άλλου ανθρώπου και να δίνει πληροφορίες καμιά φορά με υπεροψία με καμάρι ότι έχει γνώσεις ή καμιά φορά το κάνουν άθελα τους γιατί έτσι τους βγαίνει και δεν ξέρουν πως αλλιώς να το πουν και υπάρχουν μέλη που προσέχουν το τη θα πουν, με απλά λόγια από κάθε καρυδιάς καρύδι. Είναι ένα πρόβλημα που δύσκολα ελέγχεται. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το επισημάνουμε και να ελπίζουμε στο καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 συμφωνω με τα 2 σεντονια.θα ελεγα περισσοτερα αλλα τωρα βλεπω μπαλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Από το 2005 το ΑΖ είναι μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια και οι πληροφορίες που περιλαμβάνει στης σελίδες του είναι άπειρες και λογικό είναι να βρίσκονται διάσπαρτες σε όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργίας τους. Αλλά από την άλλη και το φόρουμ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και αυτός όπως και το ίδιο μας το χόμπυ. Κάποια άρθρα που χθες τα θεωρούσαμε δεδομένα, αύριο θα είναι ξεπερασμένα. Όπως πολύ σωστά λέει ο Χρήστος μια μικρή ομάδα ατόμων δεν μπορεί να τα συμμαζέψει όσο θα έπρεπε. Γίνονται προσπάθειες αλλά και πάλι δεν μας καλύπτουν και γιαυτό το λόγο έχουμε ανακοινώσει πολλές φορές προς τα μέλη όταν πέφτει στην αντίληψή τους ένα ενδιαφέρον άρθρο να σημειώνουν το λίνκ ώστε κάποια στιγμή να γίνει μια καλύτερη ταξινόμηση απ αυτήν που υπάρχει τώρα....αλλά εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε. Δεν υπήρξε ποτέ η αναμενόμενη συμμετοχή. Ένα φόρουμ δεν είναι μόνο οι συντονιστές που το συντηρούν άλλα όλα τα μέλη που πρέπει να είναι ενεργά. Πάνω σε αυτό το σκεφτικό οργανώθηκαν και οι ομάδες δημιουργίας... χρειάζεται όμως αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν όλα αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Για το δεύτερο σκέλος. Όλοι μας κάναμε λάθει και κάποιος θα είναι ψεύτης αν πει το αντίθετο....αλλά όλοι εμείς που πάθαμε "μάθαμε"? από τα λάθη μας, δεν θα πρέπει λοιπόν να "προστατέψουμε" τους αρχάριους ώστε να μην κάνουν και αυτοί τα ίδια? Ίσως να φαίνονται "αυστηρά" αυτά που λέγονται μερικές φορές και πάντα υπάρχουν ανοχές, αλλά καλύτερα να υπάρχει μια σωστή και δοκιμασμένη πληροφορία, από μια θεωρητική που ίσως να "κάτσει" αλλά και ίσως όχι !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 9 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε Rythor, εαν θες πραγματικα να βοηθησεις, το μονο που εχεις να κανεις ειναι να μελετησεις, αναλυσης και γραψεις ενα θεμα, ετσι ωστε η διασπαρτες πληροφοριες να μαζευτουν στο τελος σε ενα αξιολογο αρθρο. Απο εκει και περα, μπορεις να ερθεις σε επαφη με τους συντονιστες πριν την δημοσιευση του, και να γινουν η τυχων μικροδιορθωσεις και η απαραιτητες προσθηκες ετσι ωστε στο τελος να βγει στο φορουμ ενα ομορφο θεμα και να εισαι σιγουρος πως θα βρει την θεση του (pinned) απο την στιγμη που θα ειναι μελετημενο Απο μερος μου εγραψα οσο μπορεσα μεχρι στιγμης και ελπιζω να μπορεσω να συνεχισω και στο μελλον οταν θα εχω τον χρονο και την διαθεση και θελω να πιστευω πως εβαλα και εγω απο μερος μου ενα μικρο λιθαρακι στην βιβλιοθηκη του Aquazone. Και εγω στο παρελθον ειχα αναλογες ανυσηχιες και η αληθεια ειναι πως χρειαζεται πολυ δουλεια απο πολλους ανθρωπους σε καθημερινη βαση και συνεχεια, μια που οι γνωσεις σε αυτον τον ομορφο κοσμο του ενυδρειου δεν τελιωνη ποτε............ Οσο για το δευτερο σκελος, υπομονη φιλε μου και καλη καρδια. Ολοι μας εχουμε ξεφυγη κατα καιρους καλος ή κακος και ολοι μας υπηρξαμε αρχαριοι. Απο εκει και περα, και μονο που καποιο μελος προσπαθει να βοηθησει καποιον αρχαριο, αυτο ειναι που μετραει. Το τη θα κανει στο τελος ο καθενας στο ενυδρειο του, ειναι επιλογη του, αλλα εσυ απο μερος σου θα εχεις κανει το καθηκον σου, με το παραπανω. Αν οι επιλογες του ειναι λαθος και δεν ακουσει, προβλημα του απο την στιγμη που του εδειξες τον σωστο δρομο αλλα δεν ακουσε για το χ, ψ λογο που συνηθως ειναι και οικονομικος. Χαιρετησματα σε ολοι την παρεα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Παιδιά σίγουρα θέλει δουλεία από όλους εμάς τα μελη, περα της συντονιστικής ομάδας, και ήδη μέλη έχουν αρχίσει να δουλεύουν πραγματα συμπεραμβανομενου και εμου. Για μένα σίγουρα θα πρέπει να επικρατουν οι σωστές συμβουλές, άλλα όταν τα άτομα δεν είναι σε θέση να τις ακούσουν τότε δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν ψυχοφθόρες αντιπαραθέσεις μεχρι εκει.σίγουρα υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι και σίγουρα υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δίνει τον καλύτερο του εαυτο.. Εγώ όμως μιλάω για τον καλό μας εαυτό! Αυτόν τον εαυτό που θα δέσει και θα δεθει σε μια παρέα με όλο το φόρουμ. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγονται αυτά ουτοπικα άλλα αξίζει να το προσπαθήσουμε στους εαυτούς μας.. ξαναλέω ότι είναι άπλα κάποιες σκέψεις μου που τις παταθετω για να μπορεσει να γίνει μια εποικοδομητική συζήτησή προς όφελος ολων . Αυτό και μονο. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τις προθέσεις μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 9 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό που ζητάς είναι αδύνατον γιατί αν όλοι μας δίναμε τον καλύτερο μας εαυτό δεν θα έφτανε η Ελλάδα μας εδώ που έφτασε. Το ΑΖ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, αν γίνει τέλειο το ΑΖ και κάθε ΑΖ τότε θα γίνει τέλια και η Ελλάδα μας. Πάντως δεν βλάπτει να τα πούμε και να προσπαθούμε ελπίζοντας ότι όλο και κάποιος θα πιαστεί από το φιλότιμο και θα βάλει ένα λυθαράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν υπάρχουν άτομα στο ΑΖ και ιδιαίτερα απλά μέλη, που διαθέτουν μέρος από τον ελευθερο χρόνο τους προσπαθόντας να βελτιώσουν το ΑΖ. Και κάθε συζήτηση ή και παράθεση επικοδομιτικών σκέψεων είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Επί της ουσίας, και όσον αφορά τους προβληματισμούς σου έχω να πω τα εξής: Η σωστή καταγραφή και ταξινόμηση των διασπαρτων πληροφοριών είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Και ακόμα πιο δύσκολη είναι η συμπλήρωση των κενών και αλείψεων που φυσικά υπάρχουν. Θέλει πάρα πού χρόνο και καθαρό μυαλό! Ακόμα και ανάμεσα στους συντονιστές είναι δύσκολο να βρεθούν αυτά τα δύο. Πολλά τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συντονιστές και κάθε ένας προσωπικά θέτει τις δικές του προτεραιότητες. Αντίστοιχα, ανάμεσα στα μέλη, που αποτελλούν μια ακόμα μεγαλύτερη δεξαμενή, τα άτομα που διαθέτουν όρεξη και χρόνο είναι εξίσου λίγα. Με τις ομάδες δημιουργίας που στελεχώθηκαν πρόσφατα, προσπαθήσαμε να διευρυνθή ο κύκλος των ατόμων που δουλεύουν για την βελτίωση του forum. Και εκεί τα αποτελέσματα είναι μεικτά. Πολλές συμμετοχές και καλές προθέσεις, λίγα τα άτομα που στρώθηκαν στη δουλειά. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δε βλέπω πως μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Στο δεύτερο σκέλος των σκέψεων σου, και εκεί το θέμα είναι κάπως σύνθετο. Θα συμφωνήσω και εγώ πως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Όχι βέβαια να διαπραγματευόμαστε κάτι το οποίο είναι κοινά αποδεκτό, αλλά να λέμε την γνώμη μας χωρίς να φαίνεται ότι δίνουμε εντολές ή απαγγέλουμε απαράβατους κανόνες. Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος ειρωνίας και απαξίωσης στις απαντήσεις των πιο "έμπειρων". Οι μονολεκτικές και απότομες απαντήσεις του τύπου "αυτά τα ψάρια δεν κάνουν για το ενυδρείο σου" ή "έχεις λάθος σύνθεση" χωρίς να υπάρχει μια στοιχειώδη εξήγηση, κατά την γνώμη μου, δεν προσφέρουν πολλά και ενέχουν τον κίνδυνο αντιπαράθεσης χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Εγώ προτιμώ να απαντήσω κάποια άλλη στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο αντί να γράψω κάτι τέτοιο μονολεκτικά. Βέβαια υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που πολλές φορές μας κάνει να φερόμαστε κάπως απότομα. Τα λάθη στο χόμπι μας δυστυχώς δεν έχουν ναν κάνουν μόνο με χάσιμο χρημάτων και χρόνου ή κάποιο κακό αισθητικό αποτέλεσμα. Έχουν να κάνουν με την διαβίωση και πολλές φορές τον αργό θάνατα των ψαριών μας. Έτσι κάποιοι προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα στο συντομότερο δυνατό διάστημα είναι πιο τσεκουράτοι και απότομοι. Και μη ξεχνάμε πως ο γραπτός λόγος παρεξηγείται εύκολα! Ένας λόγος που πολλές φορές με κάνει να ντρέπομαι για το χόμπι μας είναι πως όλοι μας αποκτήσαμε την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας θυσιάζοντας ψαράκια, τα οποία υποτίθεται αγαπάμε και "φιλοξενουμε" στα ενυδρεία μας. Δε θέλω να σκέφτομαι πόσα ψαράκια πέθαναν μαρτυρικά λόγω της άγνοιας μου μέχρι να αποκτήσω κάποια εμπειρία που ακόμα και τώρα δε μου εξασφαλίζει την σωστή διαβίωση των κατοικιδίων μου. Συνεχίζω να χάνω ψάρια, έστω και σε πολύ μικρότεους αριθμούς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Θα συμφωνήσω σε όλα οσα γράφτηκαν ποιό πάνω , καταλαβαίνω το πνεύμα του καθενός που έχει γράψει εδω μέσα και έχει δίκιο . Κρατάω όμως μια φράση του Θεόδωρου που λέει : "Οι μονολεκτικές και απότομες απαντήσεις του τύπου "αυτά τα ψάρια δενκάνουν για το ενυδρείο σου" ή "έχεις λάθος σύνθεση" χωρίς να υπάρχει μια στοιχειώδη εξήγηση, κατά την γνώμη μου, δεν προσφέρουν πολλά και ενέχουν τον κίνδυνο αντιπαράθεσης χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος." Εχω χρησιμοποιήσει παρόμοιες εκφράσεις κατα το παρελθόν και ο λόγος που το έκανα ήταν αφ ενός οτι τα είχα γράψει κατα το παρελθόν και κουράστικα να γράφω τα ίδιο και τα ίδια , αφ εταίρου περιμένω να δω και νεότερους αν έχουν διαβάσει και κατανοήσει όλα αυτα που έχουν γραφτεί εδω μέσα . Ελάχιστοι ήταν αυτοί που το κατάλαβαν και αμέσως με συμπλήρωναν . Μερικοί απο αυτούς ήταν ο stormtrooper , delta66 , και αργότερα ο Rik ( αξιόλογοι άνθρωποι και τους ευχαριστώ πολύ για όσα μου έμαθαν ) . Θα διαφωνήσω όμως με κάποιους που λένε οτι έχει πέσει το επίπεδο του ΑΖ ( το ακούω συχνά τελευταία ) . Δεν μπορεί να έχει πέσει το επίπεδο απο τη στιγμή που εξακολουθούν να υπάρχουν γραμμένες πληροφορίες πολυ υψηλού επιπέδου . Ισως το οτι το τελευταίο καιρό έχουμε πολλούς νέους στο χώρο και στο ΑΖ σε συνδιασμό που κάποιοι παλιοί σταμάτησαν να γράφουν όπως έγραφαν , να δίδετε η αίσθηση αυτή . Οι συντονιστές που είναι νέοι , δεν τους δίνετε η ευκαιρία να ασχοληθούν με την ουσία γιατι αναλώνονται με το να βάζουν τάξη στα μέλη ( πράγμα πολύ δύσκολο ) και κάποιοι λίγοι δεν λένε να τους βοηθήσουν ........ έστω και με τη σιωπή τους . !!! Ενας πολυ καλός φίλος εδω μέσα έλεγε μια κουβέντα : " Το Aquazone είναι άσκηση " και για τους νέους και για τους παλιούς . Σαν άσκηση λοιπόν θα πρέπει να το δούμε το Aquazone και με περίσσιο σεβασμό μεταξύ μας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Σεβασμός... Μεγάλη κουβέντα δάσκαλε και φίλε Σταμάτη... Το Α και το Ω για την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων (όχι μόνο μέσα στο ΑΖ αλλά παντού). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος