Aluc4ard 7 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 ΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : κινείται με σπασμωδικές κίνησης με την μύτη πολλές φορες κάθετα κάτω και κάποιες φορες ξαπλώνει χωρίς δυνατότηα να πλοηγηθεί στο νερό σωστάΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:100- Φίλτρανση fulval 202 λευκα σφουγγάρια μαύρο και μετά κεραμικά εσωτερικό φίλτρο "ενιδριακο" υαλοβάμβακα μαύρο σφουγγάρι πράσινο και κεραμικό- Ιστορικό 13/10/12- Ψάρια (είδη και αριθμός):4 σκαλάρια 2 "γουραμις" 2 μελανοταινία ένα pleco και ένα clown και προσέθεσα και δύει γαρίδες- Ρουτίνες προετοιμασία νερού σε ξεχωριστό κάδο μια μέρα πριν με βακτήρια κλπ αλλαγή κάθε δυο βδομάδες βακτήρια και λιπάσματα γιάτα φυτά κάθε βδομάδαΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:7- KH:-- GH:7- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0.05- ΝΟ2 (νιτρώδη):0.025- ΝΟ3 (νιτρικά):20- Θερμοκρασία:27-28cΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:JBL-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:pearl gurami - Ιστορικό Ψαριού:απόλυτα υγιές- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):δεν έφαγε όταν τα τάισα μόλις γύρισα χρώμα κανονικό κάθεται σαν "ζαλσιμεν" οστών πάτο όταν με βλέπει τρομάζει πιο πολύ από όλα ενώ ποτε δεν τρόμαζε και τινάζεται επίση πολλές φορες κάθεται με την μύτη κάθετα- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:καμιαΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚαμιαΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Χθες όλα καλά σήμερα το πρωί το ίδιο ήταν ενεργητικώς κανονικά ήρθε όταν έριξα τροφή όπως και τα αλλα ψαρια μου δεν έχω akoloouthisi ποτε θεραπεία στο ενυδρείο το ενυδρείο είναι 100 λίτρα με δυο φίλτρα μέσα εσωτρικό με υπερχείλισε και ένα εξωτερικό routines: κάθε δεύτερη βδομάδα αλλαγή νερού 25-30% και κάθε μηνα πλύσιμο φίλτρα έσω έχω το ενυδρείο είναι φυτεμένο χωρίς υπόστρωμα επίσης κάθε βδομάδα ρίχνω βακτήρια όπως και τα απαραίτητα γιάτα φυτά λιπάσματα και χρησιμοποιώ το co2-start της sera αυτή τι στιγμή "καεναν" άλλο ψάρι δεν μου δείχνει συμπεριφορά περίεργη έχω 4 σκαλάρια 2 "γουραμις" 2 μελανοταινία ένα pleco και ένα clown και προσέθεσα και δύει γαρίδες πριν γίνει το συμβάν η θερμοκρασία ίνα πάντα σταθερή 27 βαθμούς τα ταΐζω δυο φορες τη ημερα το φως είναι αναμμένο 12 ώρες την ημερα και η φυσαλίδες 9 ώρες όταν είναι σβηστεί η λάμπα επίσης μετά από καιρό εμφανίστηκαν τα σαλιγκάρια σαν βίδες που δημιουργήθηκαν στο ενυδρείο και σκαρφαλώνουν όσο ίνα σβηστό το φως κάποιες φορες δεν ξέρω τι al oan προσθέσω δεν έχω φωτογραφική δυστυχώς όταν πάει κάτι στραβά θα πάνε όλα συνήθως τελευτές μέτρησης No2=0.025 ph=7.0 Γη=7 Nh4=0.05 No3=20 ανήσυχο μήπως γίνει κάτι γενικό στο ενυδρείο μου τον απομόνωσα αμε σοw μόλις το ιδα σε ενα μικρότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Οι μετρήσεις σου δείχνουν άστρωτο ενυδρείο! Πες μας αν θέλεις με πιο τρόπο το έστρωσες και αν περιέχει βιολογικό υλικό το φίλτρο σου γιατί δεν κατάλαβα από την περιγραφή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluc4ard 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Χρησιμοποίησα και συνεχίζω τα βακτήρια της sera αν και το ενυδρείο το πήρα στρωμένο συνέχιζα να κηά ότιη διαδικασία για ένα μηνα ωσότου σταθεροποιηθούν η τιμές σε όλα το ενυδρείο το έστρωσα από 10/9/12 μέχρι και 13/10/12 χρησιμοποιώ κέτα δυο φίλτρα και μέσα περιέχουν το εξωτερικό σφουγγάρια δυο λευκα κενά μαύρο και μετά του έχω βάλει τα κεραμικά στης fulval στο εσωτερικό υπάρχει "ενιδριακος" υαλοβάμβακας μετά μαύρο σφουγγάρι και "ρπασινο" kem eta πάλι κεραμικό η ενδείξεις που γράφω είναι αυτές που λέει η jbl με τους χρωματισμούς στα υγρά test Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Το ότι πήρες στρωμένο το ενυδρείο μπορεί να απέχει από την σημερινή του κατάσταση! Δηλαδή μπορεί το ενυδρείο που φαντάζομαι ότι πήρες μεταχειρισμένο να ήταν στρωμένο από τον προηγούμενο κάτοχο του αλλά κάτι να συνέβη πιθανών στην μεταφορά η σε κάποια από τις ρουτίνες σου και να χάθηκαν σημαντικές αποικίες βακτηρίων! Μήπως έπλυνες το ενυδρείο η τα φίλτρα σου με νερό βρύσης? Οι τιμές της αμμωνίας και των νιτρωδών πρέπει να είναι στο μηδέν σε ένα στρωμένο ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluc4ard 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #5 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 δεν έχω πλύνει ποτε τίποτα με νερό βρύσης απότα εξαρτήματα αυτά όταν το πήρα ha ναι αλλα συνέχισα για ένα μηνα ώστενα να ein ιόλα ok η μέτρηση που λέω είνιαη χαμηλότερες που δίνη η jbl συν αμμωνία επίσης είναι φυτεμένο ενυδρείο η τελετυαία αλλαγή έγινε στης 20/1/13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluc4ard 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 ήταν πω τα πρώτα ψαράκια μου βασικά ποτε δεν μου έπαθε κανένα τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Το σύστημα σου δείχνει μια ανισορροπία! Προσπάθησε να δεις τι την προκαλεί και σου επηρεάζει τις τιμές! Αύξησε την οξυγόνωση σου και πρόσθεσε και λίγα βακτήρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluc4ard 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #8 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Το κάνω ευθύς άμεσος να επισημάνω ότι έχω 12 ώρες το φως και την αεραντλία για 9 ώρες όσο είναι κλειστό το φως Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Το κάνω ευθύς άμεσος να επισημάνω ότι έχω 12 ώρες το φως και την αεραντλία για 9 ώρες όσο είναι κλειστό το φως Τη φωτοπερίοδο καλό είναι να την μειώσεις σταδιακά στις 8 ώρες. Σταδιακή μείωση προτείνω με 15 λεπτά την ημέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluc4ard 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #10 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Στο pet shop όπου πήρα τα φυτά μου γιέχ pi 10 ώρες ώστε να περνούν όσο φως χραιζοντε χρησιμοποιώ λάμπα της jbl tropical Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 9 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 1. πρεπει να "στρωσεις" το ενυδρειο σου. Αμεσα να πεσουν νιτρωδη και αμμωνια 2. πρεπει να φτιαξεις την ψαροσυνθεση σου με οτι αυτο συνεπαγεται 3. μειωσε τα φωτα 4. δεν καταλαβαινω γιατι ανοιγοκλεινεις την παροχη οξυγονου (μπουρμπουληθρες) 5. ειμαι πολυ περιεργος να μαθω πως καταφερες να γραψεις ετσι το κειμενο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος