Jump to content

Σπόροι Anubias!!!

panoss

Recommended Posts

Έχω μια anubia varteri nana και από ότι φαίνεται, άνθισε και έβγαλε σπόρους!!!! :bigemo_harabe_net-95::bigemo_harabe_net-95:

Ξέρει κανένας πώς να καλλιεργήσω τους σπόρους?? :innocent::innocent:

Η ανούμπιες συχνά ανθίζουν μέσα στο νερό αλλά ποτέ δεν κάνουν σπόρους, για να δεις σπόρους πρέπει να την καλλιεργήσεις εκτός νερού.

Και μετά Χρήστο οι σπόροι γίνονται εύκολα φυτά?

Οι ρυθμοί ανάπτυξης των Anubia σε emersed είναι τόσο αργοί όσο και μέσα στο ενυδρείο?

Και εμένα είναι όπως της φωτογραφίας.!!

2 έξω 3 μέσα.

τους "σπόρους " τους έχω παρατηρήσει μέσα στο νερό..

τα έξω μόλις άνοιξαν..

οπότε τι να τα κάνω???

Καν ένας δεν ξέρει ρε παιδιά?? :helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

Δεν θέλω να τους χάσω, οπότε βοηθάτε το συντομότερο!! :bigemo_harabe_net-83::bigemo_harabe_net-83:

Δεν αξίζει ο κόπος να μπεις σε αυτήν την διαδικασία, ποιο εύκολα θα έχεις νέο φυτό αν κόψεις ένα κομμάτι από το αρχικό παρά από σπόρους.

Εκτός και αν θες να μπεις σε μια τέτοια χρονοβόρα περιπέτεια καθαρά για λόγους εμπειρίας.

Θέλω να μπω στη διαδικασία μόνο για την εμπειρία!!

Λοιπόν, πώς γίνεται??? :bigemo_harabe_net-72::bigemo_harabe_net-72:

Βασικές οδηγίες για τη συγκομιδή και αποθήκευση σπόρων όλων των φυτών, μπορείς να βρεις εδώ:

Συγκομιδή επεξεργασία και αποθήκευση σπόρων

http://www.ftiaxno.gr/2007/07/blog-post_04.html

DΕΝ ΈΧΕΙ ΓΙΑ ANUBIES!! :waaa::waaa::waaa:

Τότε χρειάζεσαι μεγάλη υπομονή μπόλικα φυτά που να ανθήσουν και μελισούλες, ενώ δεν πρέπει να τους λίπη η υγρασία.

Αφού κάνεις σπόρους θέλουν πολύ ζέστη υγρασία και χούμους ανακατεμένο με πολλά κομμάτια ξύλου για να αναπτυχθούν και να είναι έτυμα να μπουν στο ενυδρείο θέλουν περίπου ένα χρόνο.

Η ανάπτυξη των μικρών φυτών θα γίνει εκτός νερού έτσι??

Δηλαδή πέρνω τους σπόρους και τους βάζω σε αυτό το μίγμα με τις κατάλληλες συνθήκες???

πότε να τους μαζέψω???

Θα το καταλάβεις γίνονται σαν μούρα όπως στην φωτογραφία παρακάτω και αρχίζει το λουλούδι-καρπός πλέον- να ξεραίνετε

ANUBIAS-4.JPG

…τα αφήνεις απαλά η ελαφρός σκεπασμένα και σε συνέχει υγρασία, σε 6 μήνες θα είναι κάπως έτσι.

ANUBIAS-3.JPG

Θα το καταλάβεις γίνονται σαν μούρα όπως στην φωτογραφία παρακάτω και αρχίζει το λουλούδι-καρπός πλέον- να ξεραίνετε

ANUBIAS-4.JPG

…τα αφήνεις απαλά η ελαφρός σκεπασμένα και σε συνέχει υγρασία, σε 6 μήνες θα είναι κάπως έτσι.

ANUBIAS-3.JPG

αυτο με τις μελισσουλες να δω πως θα το κανει..... :bigemo_harabe_net-88:

αυτο με τις μελισσουλες να δω πως θα το κανει..... :bigemo_harabe_net-88:

Τώρα που κοντεύουν απόκριες καλό είναι να προμηθευτεί ένα κουστούμι μέλισσας θα του φανεί χρήσιμο :bigemo_harabe_net-74:

ΘΑ ντυθώ μέλισος!!!!! χαχαχαχαχαχαχ!!!

Τώρα που κοντεύουν απόκριες καλό είναι να προμηθευτεί ένα κουστούμι μέλισσας θα του φανεί χρήσιμο :bigemo_harabe_net-74:

:bigemo_harabe_net-76::bigemo_harabe_net-76::bigemo_harabe_net-76:

Εστω ρε παλικάρι!!!! κηφήνας!!!!!!!

Με εκφοβίζουν ψυχολογικά!!!

Χωρίς πλάκα τώρα, μιας που έχω και σαρκοφάγα φυτά θα βάλω τους σπόρους εκεί και βλέπουμε!!!!

Αν θες να το επιχειρήσεις επιχείρησε το εγώ θα σου δώσω κάποιες πληροφορίες,

Η ανουμπια βγάζει άνθος με θηλυκά και αρσενικά λουλούδια, αλλά για να μην αυτόεπικονιαστή το φυτό μόνο του δεν ανθίζουν ταυτόχρονα όλα τα άνθη, πρώτα ανθίζουν τα θηλυκά που βρίσκονται στο κάτω μισό του άνθους και μετά τα αρσενικά που ανθίζουν στο πάνω μισότου άνθους.

Έτσι το φυτό για να καρποφορήσει χρειάζεται το λιγότερο ένα ακόμη άνθος από ένα άλλο φυτό το οποίο δεν θα έχει ανθήσει ταυτόχρονα με το άλλα αλλά ούτε και με μεγάλη καθυστέρηση, ο επικονιασμός με το χέρι πχ βατονετα κτλ είναι δύσκολος γιατί τα άνθη της ανουμπιας είναι μικρά, πάντως δεν είναι ακατόρθωτος αν έχουμε εμπειρία με τέτοιου είδους επικονιασμού.

Τον καλύτερο επικονιασμο τον κάνουν τα έντομα, αλλά αν έχουμε στο μπαλκόνι μας 3-4 άνθη μέσα σε μια μεγαλούπολη είναι δύσκολο να προσελκύσουν κάποια μέλισσα η οποία από την φύση της ψάχνει τοποθεσίες με πολλά άνθη.

Το δύσκολο είναι να αποκτήσεις καρπούς έτσι και τους αποκτήσεις μετά μπαίνεις στην δεύτερη φάση που και αυτή είναι δύσκολη σε σχέση με τα άλλα φυτά.
Θέλουν υγρασία και φρέσκο αέρα ώστε να μην πιάσουν μύκητες και χαλάσουν. Αν μια φορά σκάσουν οι σπόροι τότε τα πράγματα πλέον είναι εύκολα αλλά θέλει πολύ χρόνο.

Ok!!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!

Θα το δοκιμάσω θα δω πως θα πάει και θα σας ενημερώνω με νεότερα!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...