guppyfull3 7 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά!!Θα ήθελα να μου πείτε ποια απο τα 2 ήδη ειναι!!! ο ενυδρειάς που μου τα έδωσε λέει οτι είναι Johanni..!k επίσεις ότι είναι αρσενικό θυλικό ... οι φωτό ειναι απο τα ψάρια μου..Λέω εγω μηπως έκανε λάθος στην ονομασία του ίδους ή δεν ξέρει οτι τα Johanni famele ειναι πορτοκαλοκίτρινα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 7 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Προφανώς αυτός που σου τα έδωσε δεν ξερει τι του γίνεται. Λοιπόν, τα ψαράκια σου ή είναι αρσενικά johanni, ή αρσενικά maingano με μια μικρή περίπτωση το 2ο να είναι θηλυκό maingano. Είναι τόσο λίγες οι διαφορές μεταξύ johanni και maingano που είναι πολύ δύσκολο να τα αναγνωρίσεις. Αν δεν είσαι σίγουρος τι είναι γύρνα τα πίσω. Απο που τα πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 7 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Εμένα πιο πολύ θα με ανησυχούσε η κατάσταση των ψαριών που φαίνονται σε άσχημη κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 7 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Εμένα πιο πολύ θα με ανησυχούσε η κατάσταση των ψαριών που φαίνονται σε άσχημη κατάσταση. +1. Ειδικά το 2ο τώρα που το παρατηρώ έχει και κομμένη ουρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 7 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Προσοχή όταν ψωνίζουμε ζωντανά. Καθόμαστε με ηρεμία και επιλέγουμε ΕΜΕΙΣ τα ψάρια που θα πάρουμε σπίτι. Κανόνας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 7 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Καλησπέρα παιδιά!!Θα ήθελα να μου πείτε ποια απο τα 2 ήδη ειναι!!! ο ενυδρειάς που μου τα έδωσε λέει οτι είναι Johanni..!k επίσεις ότι είναι αρσενικό θυλικό Με τιποτα ή σου δωσε 2 αρσενικα που δεν νομιζω!... οι φωτό ειναι απο τα ψάρια μου..Λέω εγω μηπως έκανε λάθος στην ονομασία του ίδους ή δεν ξέρει οτι τα Johanni famele ειναι πορτοκαλοκίτρινα??? male.jpgfemale.jpg Η πρωτη φωτογραφια μου κανει για johannii αρσενικο αλλα μου φαινεται λιγο δυσκολο να εχει παρει ηδη τα χρωματα του( εννοω λογω ηλικιας/συνθηκες πετσοπ). τα johannii κατα βαση ειναι κιτρινα και μονο το κυριαρχο αρσενικο παιρνει τα χρωματα του.. υγ νομιζω πως θελουν λιγο ταισμα τα ψαρακια.. Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2013 - Rythor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 7 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Πές μας λίγα λόγια για το ενυδρείο σου, πόσα λίτρα είναι, τι άλλα ψάρια έχει μέσα, πόσο καιρό τρέχει, τι μετρήσεις έχεις πάρει, τι εξοπλίσμό διαθέτεις, και αν μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία του. Αν τα κρατήσεις τα ψαράκια, καλό είναι να αρχίσεις θεραπεία με melafix. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guppyfull3 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #8 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 παιδιά τα ψάρια σημερα τα πείρα..απο την θεσσαλονίκη στην πολίχνη...δεν έχουν κομμένες ουρές ούτε φαγωμένες απλα στην φωτό βγήκε ετσι,το οτι θέλουν ταισμα όμως φενεται ξεκάθαρα...Οπως βλέπουμε της φωτό η πρώτη ειναι (αρενικό) κ η δεύτερη ειναι το (θυλικό).. έτσι μου είπε ο ενυδρείας...Μάλιστα το δεύτερο,που στην φωτό δεν διακρίνεται ξεκάθαρα ειναι πιο γαλάζιο κ πιο ύπια τα χρώμματα του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 7 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 επισης να ξερεις οτι αυτο το ειδος επειδη ειναι απο τα πολυ επιθετικα μπαινει παντα σε χαρεμι (1 αρσενικο-3/4 θηλυκά) και ειναι ψαρια που θελουν το χωρο τους δηλαδη 1m ενυδρειο τουλαχιστον (και αυτο διακοσμημενο με πολυ πετρα). ολο αυτο λογω χαρακτηρα του ψαριου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 7 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 παιδιά τα ψάρια σημερα τα πείρα..απο την θεσσαλονίκη στην πολίχνη...δεν έχουν κομμένες ουρές ούτε φαγωμένες απλα στην φωτό βγήκε ετσι,το οτι θέλουν ταισμα όμως φενεται ξεκάθαρα...Οπως βλέπουμε της φωτό η πρώτη ειναι (αρενικό) κ η δεύτερη ειναι το (θυλικό).. έτσι μου είπε ο ενυδρείας...Μάλιστα το δεύτερο,που στην φωτό δεν διακρίνεται ξεκάθαρα ειναι πιο γαλάζιο κ πιο ύπια τα χρώμματα του... Αρσενικό - θηλυκό johanni δεν είναι σίγουρα. Kοίτα να βρεις ποιο είδος είναι για να συμπληρώσεις το χαρέμι. Στις ερωτήσεις που σου έκανα παραπάνω όμως δεν απάντησες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guppyfull3 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 τι είδος είναι όμως??όχι οτι επιδή τα αγόρασα αλλα εμένα πιο πολύ για Pseudotropheus Maingano τα κόβω...γιατί κ τα υπόλειπα που είχε,ξεχώριζαν τα υποτηθέμενα αρσενικά απο τα θυλικά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 (edited) τα johanni ειναι dimorphic φιλε μου, δηλαδη το αρσενικο με το θηλυκο διαφερουν χρωματικα οπως πολυ σωστα ανεφερες, οποτε δεν γινεται να ειναι ζευγαρι! ισως να ειναι και τα 2 αρσενικα, αλλα εμενα πιο πολυ για maingano μου κανουν! αν μπορεις δωσε μερικες πληροφοριες για το ενυδρειο σου οπως σου ειπε ο Παναγιωτης! Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2013 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος