mixalis-veroia 11 Φεβρουαρίου 2013 Author #26 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 δεν το κανω μονο για την παρουσιαση... αλλα επειδη το κανω για πρωτη φορα μπορει καποιος με περισοτερες γνωσεις να με διορθωσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Φεβρουαρίου 2013 #27 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 μια χαρα το πας Μιχαλη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Φεβρουαρίου 2013 #28 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 πολυ καλο συνεχισε παρακολουθω με αγωνια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 13 Φεβρουαρίου 2013 Author #29 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Επομενη φαση ηταν να ντυσω με ενα κομματι παχους 6mm (γινετε και με λεπτοτερο απλα αυτο ειχα!) την πλατη για να ειναι ομοιομορφη μιας που αυτη θα κολληθει στο τζαμι μεσα στο ενυδρειο και πρεπει να ειναι ευθεια. και επιτελους ξεκινησε η εργασια με το τσιμεντο-χρωμα ... Αρχικα ξεκινησα με ενα λεπτο-αραιο μειγμα σαν πρωτη στρωση εδω βλεπεται την διαφορα και τελος το αποτελεσμα Αυτο οπως ειπα παραπανω ειναι το πρωτο χερι... θα γινουν ακομα 2 χερια... Το δευτερο θα ειναι ποιο παχυ και με ελαχιστο κεραμιδι χρωμα μεσα...και τελος το τριτο χερι που θα ειναι λεπτο και σε καποια σημεια θα μπει ποιο εντονο το κεραμιδι χρωμα... τα κομματια αφηνονται σε δροσερο μερος και στο δευτερο χερι που θα ειναι το παχυ θα ψεκαζεται ανα διαστηματα με νερο για να μην σκασει και μας δημιουργησει ρωγμες...(κατι που μπορει εμφανισιακα μπορει να μην φανει ασχημο...αναλογος τα γουστα) θα ποσταρω φυσικα και τα υπολοιπα 2 σταδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 13 Φεβρουαρίου 2013 #30 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 είμαστε σε αναμονή Μιχάλη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 13 Φεβρουαρίου 2013 Author #31 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 οπως το υπολογισα θα μου φαει το λιγοτερο ακομα 15 μερουλες... βλεπετε το θεμα ολο ειναι στην εποξειδικη ρητινη που θα μπει τελευταια και θελει minimum 7 ημερες σε θερμοκρασια 22 βαθμους για να στεγνωση τελειως... υπομονη λοιπον...και επιμονη... !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Φεβρουαρίου 2013 #32 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Δείχνει πολύ όμορφη κατασκευή. Περιμένουμε τη συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 15 Φεβρουαρίου 2013 Author #33 Share 15 Φεβρουαρίου 2013 Και συνεχισαμε με το δευτερο χερι που ηταν αρκετα πικτο οπως θα δειτε και στις παρακατω φωτο και ελαφρος αλλαξαμε το χρωμα στο ποιο κοκκινοπο... ψεκαζοταν ανα αραια διαστηματα με νερο ωστε να αποφυγουμε το σκασιμο... στο δεξι ειναι η δευτερη στρωση. και σημερα πηγαμε στο τριτο χερι που αποφασισα να γινει και αυτο αρκετα πικτο για να καλυψει τυχον σημεια που θα προδιδουν τις ενωσεις των κομματιων. Βαλαμε αρκετο κεραμιδι χρωμα αυτη την φορα ωστε να πλησιασουμε τον χρωματισμο που θελαμε. Αριστερα το νεο. και εδω μια μικρη πατεντα για ποιο πολυ ρεαλισμο.. μια τυπου κολωνα στον βραχο. αν δω αυριο πως καθετε στο ματι καλα μπορει να κανω και αλλες τετοιες επεμβασεις... πριν παμε στο τελευταιο μερος του βαψιματος των λεπτομεριων με το καθαρο κεραμιδι χρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Φεβρουαρίου 2013 #34 Share 15 Φεβρουαρίου 2013 Προχωράει τέλεια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 15 Φεβρουαρίου 2013 #35 Share 15 Φεβρουαρίου 2013 νομίζω οτι οι προσθήκες τέτοιων(μιλάω για την κολόνα) λεπτομερειών θα βοηθήσουν πολύ στο να φαίνεται πιο φυσικό. Ωραία εξέλιξη μέχρι τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 15 Φεβρουαρίου 2013 Author #36 Share 15 Φεβρουαρίου 2013 νομίζω οτι οι προσθήκες τέτοιων(μιλάω για την κολόνα) λεπτομερειών θα βοηθήσουν πολύ στο να φαίνεται πιο φυσικό. Ωραία εξέλιξη μέχρι τώρα. και εγω αυτο σκεφτηκα... και μαλλον θα βαλω αλλα τετοια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonedessa 16 Φεβρουαρίου 2013 #37 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 (edited) πολύ ωραία κατασκευή, ΜΠΡΑΒΟ Μιχάλη με το καλό να το δούμε και στο ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2013 - jonedessa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios 16 Φεβρουαρίου 2013 #38 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 πολύ καλη δουλειά. Με μεράκι. Χαίρομαι Ειμαι περίεργος να δω το τελικό αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δον Κι-Φώτης 18 Φεβρουαρίου 2013 #39 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Καταπληκτική κατασκευή! Πολύ καλή η εξελιξή της! την κολώνα με τι την έφτιαξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 18 Φεβρουαρίου 2013 #40 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 τα πας πολυ καλα! μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayroslcd 18 Φεβρουαρίου 2013 #41 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 μπράβο ρε αγόρι πολύ ωραίο είδες τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος καλη συνεχεια και παλι μπραβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 18 Φεβρουαρίου 2013 Author #42 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Καταπληκτική κατασκευή! Πολύ καλή η εξελιξή της! την κολώνα με τι την έφτιαξες? εσωτερικα η κολωνα εχει ενα απλο κομματι πλαστικου...και εξωτερικα με τα δυο χερακια...πλαθω κολωνακια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δον Κι-Φώτης 19 Φεβρουαρίου 2013 #43 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 εσωτερικα η κολωνα εχει ενα απλο κομματι πλαστικου...και εξωτερικα με τα δυο χερακια...πλαθω κολωνακια... πολύ καλή σκέψη! αν κάνεις άλλη κολώνα δοκίμασε να γίνει φαρδιά στις βάσεις και πιο λεπτή στη μέση σαν ανάποδεςπαρενθέσεις )( Έτσι μια ιδέα δίνω απλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 19 Φεβρουαρίου 2013 Author #44 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 πολύ καλή σκέψη! αν κάνεις άλλη κολώνα δοκίμασε να γίνει φαρδιά στις βάσεις και πιο λεπτή στη μέση σαν ανάποδεςπαρενθέσεις )( Έτσι μια ιδέα δίνω απλά Πολυ καλη η ιδεα σου! αλπα τελικα αποφασισα να μην κανω αλλη τετοια παρεμβολη... σε επομενο ομως project θα κανω σιγουρα και πολυ ποιο καλα... οπως ειπα πρωτη φορα ξεκιναω κατι τετοιο... Σε λιγο ερχονται και οι φωτος απο το τελικο σταδιο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 19 Φεβρουαρίου 2013 Author #45 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπον εφοσον περαστηκε και το τελευταιο μερος τσιμεντοχρωματος ειπα να κανω καποιες λεπτομεριες με κεραμιδι χρωμα ωστε να φανει λιγο ποιο ρεαλιστικο... και εδω η κολωνιτσα... Εφοσον το αφησα αλλη μια μερα να στεγνωσει καλα το χρωμα , ξεκινησαμε την δουλεια με την εποξειδικη ρητινη. η οποια βγηκε πολυ παραπανω απο οτι χρειαζομουν (αυτα ειναι τα λαθη που βλεπεις την πρωτη φορα και μαθαινεις για τις επομενες...) και σαν τελικο αποτελεσμα εχουμε αυτο... φυσικα ειναι ακομα πολυ ρευστη η εποξειδικη ... οταν στεγνωσει θα ανεβασω παλι φωτο... Το μπλε που φαινετε πανω στην κατασκευη ειναι μπλε ψιλη αμμος. την οποια "πασπαλισα" εφοσον περαστηκε απο την εποξειδικη ρητινη...το αποτελεσμα μου αρεσε . Αυτα για την ωρα...τωρα περιμενουμε 10 μερουλες για να στεγνωσει 100% και να ειναι safe για να μπει στο ενυδρειο μας το οποιο πρεπει να ξεστηθει τελειως...να καθαριστει σχολαστικα και να ετοιμαστει για την υποδοχη της κατασκευης!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δον Κι-Φώτης 19 Φεβρουαρίου 2013 #46 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 ε εντάξει...χρειάζονται οι θησείες του ξεστησίματος! Αυτό που έφτιαξες όμως αξίζει κάθε θυσεία! Συγχαρητήρια!!! Είμαι σίγουρος οτι μέσα στο νερό με κατάλληλο φωτισμό (και moonlight μια ακόμα ιδέα) θα δείχνει φαντασμαγορικό! Περιμένουμε φωτογραφίες για το τελικό αποτέλεσμα μέσα στο ενυδρείο! Ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη περιγραφή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #47 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 ε εντάξει...χρειάζονται οι θησείες του ξεστησίματος! Αυτό που έφτιαξες όμως αξίζει κάθε θυσεία! Συγχαρητήρια!!! Είμαι σίγουρος οτι μέσα στο νερό με κατάλληλο φωτισμό (και moonlight μια ακόμα ιδέα) θα δείχνει φαντασμαγορικό! Περιμένουμε φωτογραφίες για το τελικό αποτέλεσμα μέσα στο ενυδρείο! Ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη περιγραφή! Να ειστε καλα!!! χαρα μου!!! οσο αφορα το moonlight το σκεφτηκα και ειχα την ιδεα να προσαρμοσω πανω στην κατασκευη κρυφο Led φωτισμο αλλα δεν μου εβγαινε οπως το φανταζομουν και το αφησα... δεν πειραζει ομως... κατι θα θα σκεφτω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δον Κι-Φώτης 20 Φεβρουαρίου 2013 #48 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Εχω κάνει κατι παρομοιο αλλα δεν το χρησιμοποιω και πολυ. Αν θες καμια συμβουλη πες μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 7 Μαρτίου 2013 Author #49 Share 7 Μαρτίου 2013 Και εφτασε τελικα η ωρα που μπηκε η κατασκευη στο ενυδρειο....Ακομα φυσικα εχει καποιες λεπτομεριες μεχρι να γινει ετσι οπως το φανταζομουν αλλα πιστευω πως αξιζε την δουλεια και τον κοπο... Οριστε και το φωτογραφικο υλικο... οπως θα ειδατε τα ΚΟΙ και τα χρυσοψαρα ακομα τα εχω και ο λογος ειναι πως δεν μπορω να βρω να τα δωσω... εχω παραγγειλει νεα ψαρακια...μεχρι να τα βρω....πιστευω θα βρουν αλλο σπιτικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Μαρτίου 2013 #50 Share 7 Μαρτίου 2013 Μια χαρά Μιχάλη. Πιστεύω οτι χρειάζεσαι κάποιο φόντο(σκουρόχρωμο κατά προτίμηση) και αληθινά φυτά. Νομίζω πως κάποιο αναρριχητικό φυτό όπως η moss θα ήταν πολύ καλή προσθήκη στην πλάτη σου. Επίτηδες έκανες την πλάτη τόσο μικρή σε σχέση με το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος