Jump to content

Kατασκευη 3D Πλατης Ενυδρειου

mixalis-veroia

Recommended Posts

δεν το κανω μονο για την παρουσιαση... αλλα επειδη το κανω για πρωτη φορα μπορει καποιος με περισοτερες γνωσεις να με διορθωσει... :)

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επομενη φαση ηταν να ντυσω με ενα κομματι παχους 6mm (γινετε και με λεπτοτερο απλα αυτο ειχα!) την πλατη για να ειναι ομοιομορφη μιας που αυτη θα κολληθει στο τζαμι μεσα στο ενυδρειο και πρεπει να ειναι ευθεια.

2013-02-12203133_zps650595d7.jpg

και επιτελους ξεκινησε η εργασια με το τσιμεντο-χρωμα ...

2013-02-13125826_zps5358d692.jpg

Αρχικα ξεκινησα με ενα λεπτο-αραιο μειγμα σαν πρωτη στρωση

2013-02-13131251_zpsd405622a.jpg

εδω βλεπεται την διαφορα

2013-02-13131316_zps7a3b1619.jpg

και τελος το αποτελεσμα

2013-02-13132941_zps9b929f73.jpg

2013-02-13132948_zps85d6606e.jpg

Αυτο οπως ειπα παραπανω ειναι το πρωτο χερι...

θα γινουν ακομα 2 χερια... Το δευτερο θα ειναι ποιο παχυ και με ελαχιστο κεραμιδι χρωμα μεσα...και τελος το τριτο χερι που θα ειναι λεπτο και σε καποια σημεια θα μπει ποιο εντονο το κεραμιδι χρωμα...

τα κομματια αφηνονται σε δροσερο μερος και στο δευτερο χερι που θα ειναι το παχυ θα ψεκαζεται ανα διαστηματα με νερο για να μην σκασει και μας δημιουργησει ρωγμες...(κατι που μπορει εμφανισιακα μπορει να μην φανει ασχημο...αναλογος τα γουστα)

θα ποσταρω φυσικα και τα υπολοιπα 2 σταδια...

οπως το υπολογισα θα μου φαει το λιγοτερο ακομα 15 μερουλες... βλεπετε το θεμα ολο ειναι στην εποξειδικη ρητινη που θα μπει τελευταια και θελει minimum 7 ημερες σε θερμοκρασια 22 βαθμους για να στεγνωση τελειως... :) υπομονη λοιπον...και επιμονη... !!!

Δείχνει πολύ όμορφη κατασκευή.

Περιμένουμε τη συνέχεια. :)

Και συνεχισαμε με το δευτερο χερι που ηταν αρκετα πικτο οπως θα δειτε και στις παρακατω φωτο και ελαφρος αλλαξαμε το χρωμα στο ποιο κοκκινοπο... ψεκαζοταν ανα αραια διαστηματα με νερο ωστε να αποφυγουμε το σκασιμο...

στο δεξι ειναι η δευτερη στρωση.

2013-02-14143216_zps22c8b81c.jpg

2013-02-14150025_zpsd346f157.jpg

και σημερα πηγαμε στο τριτο χερι που αποφασισα να γινει και αυτο αρκετα πικτο για να καλυψει τυχον σημεια που θα προδιδουν τις ενωσεις των κομματιων.

Βαλαμε αρκετο κεραμιδι χρωμα αυτη την φορα ωστε να πλησιασουμε τον χρωματισμο που θελαμε.

Αριστερα το νεο.

2013-02-15125932_zpsfd0ad3d7.jpg

2013-02-15125838_zpsb466ee32.jpg

και εδω μια μικρη πατεντα για ποιο πολυ ρεαλισμο.. μια τυπου κολωνα στον βραχο. αν δω αυριο πως καθετε στο ματι καλα μπορει να κανω και αλλες τετοιες επεμβασεις... πριν παμε στο τελευταιο μερος του βαψιματος των λεπτομεριων με το καθαρο κεραμιδι χρωμα.

2013-02-15134817_zps70ddae5f.jpg

νομίζω οτι οι προσθήκες τέτοιων(μιλάω για την κολόνα) λεπτομερειών θα βοηθήσουν πολύ στο να φαίνεται πιο φυσικό. Ωραία εξέλιξη μέχρι τώρα. :)

νομίζω οτι οι προσθήκες τέτοιων(μιλάω για την κολόνα) λεπτομερειών θα βοηθήσουν πολύ στο να φαίνεται πιο φυσικό. Ωραία εξέλιξη μέχρι τώρα. :)

και εγω αυτο σκεφτηκα... και μαλλον θα βαλω αλλα τετοια... :)

πολύ ωραία κατασκευή, ΜΠΡΑΒΟ Μιχάλη με το καλό να το δούμε και στο ενυδρείο.

Έγινε επεξεργασία - jonedessa

Καταπληκτική κατασκευή! Πολύ καλή η εξελιξή της! την κολώνα με τι την έφτιαξες?

τα πας πολυ καλα! μπραβο!

Καταπληκτική κατασκευή! Πολύ καλή η εξελιξή της! την κολώνα με τι την έφτιαξες?

εσωτερικα η κολωνα εχει ενα απλο κομματι πλαστικου...και εξωτερικα με τα δυο χερακια...πλαθω κολωνακια... :)

εσωτερικα η κολωνα εχει ενα απλο κομματι πλαστικου...και εξωτερικα με τα δυο χερακια...πλαθω κολωνακια... :)

πολύ καλή σκέψη! αν κάνεις άλλη κολώνα δοκίμασε να γίνει φαρδιά στις βάσεις και πιο λεπτή στη μέση σαν ανάποδεςπαρενθέσεις )(

Έτσι μια ιδέα δίνω απλά

πολύ καλή σκέψη! αν κάνεις άλλη κολώνα δοκίμασε να γίνει φαρδιά στις βάσεις και πιο λεπτή στη μέση σαν ανάποδεςπαρενθέσεις )(

Έτσι μια ιδέα δίνω απλά

Πολυ καλη η ιδεα σου! αλπα τελικα αποφασισα να μην κανω αλλη τετοια παρεμβολη... σε επομενο ομως project θα κανω σιγουρα και πολυ ποιο καλα... οπως ειπα πρωτη φορα ξεκιναω κατι τετοιο... :)

Σε λιγο ερχονται και οι φωτος απο το τελικο σταδιο .

Λοιπον εφοσον περαστηκε και το τελευταιο μερος τσιμεντοχρωματος ειπα να κανω καποιες λεπτομεριες με κεραμιδι χρωμα ωστε να φανει λιγο ποιο ρεαλιστικο...

2013-02-16143806_zps32ff77a5.jpg

2013-02-16143819_zps830b6065.jpg

και εδω η κολωνιτσα...

2013-02-16143837_zpsc99f2f22.jpg

Εφοσον το αφησα αλλη μια μερα να στεγνωσει καλα το χρωμα , ξεκινησαμε την δουλεια με την εποξειδικη ρητινη.

η οποια βγηκε πολυ παραπανω απο οτι χρειαζομουν (αυτα ειναι τα λαθη που βλεπεις την πρωτη φορα και μαθαινεις για τις επομενες...)

2013-02-17155103_zpsba1a8787.jpg

και σαν τελικο αποτελεσμα εχουμε αυτο... φυσικα ειναι ακομα πολυ ρευστη η εποξειδικη ... οταν στεγνωσει θα ανεβασω παλι φωτο...

Το μπλε που φαινετε πανω στην κατασκευη ειναι μπλε ψιλη αμμος. την οποια "πασπαλισα" εφοσον περαστηκε απο την εποξειδικη ρητινη...το αποτελεσμα μου αρεσε .

2013-02-17162829_zps7560043a.jpg

2013-02-17162910_zpsccf38184.jpg

Αυτα για την ωρα...τωρα περιμενουμε 10 μερουλες για να στεγνωσει 100% και να ειναι safe για να μπει στο ενυδρειο μας το οποιο πρεπει να ξεστηθει τελειως...να καθαριστει σχολαστικα και να ετοιμαστει για την υποδοχη της κατασκευης!!!

ε εντάξει...χρειάζονται οι θησείες του ξεστησίματος! Αυτό που έφτιαξες όμως αξίζει κάθε θυσεία! Συγχαρητήρια!!! Είμαι σίγουρος οτι μέσα στο νερό με κατάλληλο φωτισμό (και moonlight μια ακόμα ιδέα) θα δείχνει φαντασμαγορικό! Περιμένουμε φωτογραφίες για το τελικό αποτέλεσμα μέσα στο ενυδρείο! ;) Ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη περιγραφή!

ε εντάξει...χρειάζονται οι θησείες του ξεστησίματος! Αυτό που έφτιαξες όμως αξίζει κάθε θυσεία! Συγχαρητήρια!!! Είμαι σίγουρος οτι μέσα στο νερό με κατάλληλο φωτισμό (και moonlight μια ακόμα ιδέα) θα δείχνει φαντασμαγορικό! Περιμένουμε φωτογραφίες για το τελικό αποτέλεσμα μέσα στο ενυδρείο! ;) Ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη περιγραφή!

Να ειστε καλα!!! χαρα μου!!!

οσο αφορα το moonlight το σκεφτηκα και ειχα την ιδεα να προσαρμοσω πανω στην κατασκευη κρυφο Led φωτισμο αλλα δεν μου εβγαινε οπως το φανταζομουν και το αφησα... :( δεν πειραζει ομως... κατι θα θα σκεφτω...

Εχω κάνει κατι παρομοιο αλλα δεν το χρησιμοποιω και πολυ. Αν θες καμια συμβουλη πες μου

• 2 weeks later...

Και εφτασε τελικα η ωρα που μπηκε η κατασκευη στο ενυδρειο....
Ακομα φυσικα εχει καποιες λεπτομεριες μεχρι να γινει ετσι οπως το φανταζομουν αλλα πιστευω πως αξιζε την δουλεια και τον κοπο...

Οριστε και το φωτογραφικο υλικο...

2013-03-07103124_zps6d7f1ed0.jpg

2013-03-07134828_zps8de67434.jpg

2013-03-07201929_zps123fc830.jpg

2013-03-07201941_zpsb45650cd.jpg

2013-03-07201946_zpsd5bc6dbe.jpg

οπως θα ειδατε τα ΚΟΙ και τα χρυσοψαρα ακομα τα εχω και ο λογος ειναι πως δεν μπορω να βρω να τα δωσω...

εχω παραγγειλει νεα ψαρακια...μεχρι να τα βρω....πιστευω θα βρουν αλλο σπιτικο... :)

Μια χαρά Μιχάλη. Πιστεύω οτι χρειάζεσαι κάποιο φόντο(σκουρόχρωμο κατά προτίμηση) και αληθινά φυτά. Νομίζω πως κάποιο αναρριχητικό φυτό όπως η moss θα ήταν πολύ καλή προσθήκη στην πλάτη σου.

Επίτηδες έκανες την πλάτη τόσο μικρή σε σχέση με το ενυδρείο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...