Jump to content

Μια Γνώμη Για Τη Lobelia Cardinalis?

rtolis

Recommended Posts

Επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τη Lobelia Cardinalis, θα ήθελα να ρωτήσω όσους την έχουν χρησιμοποιήσει και έχουν εμπειρία. Θέλω να τη χρησιμοποιήσω σαν "ψηλό" χαλί από τη μέση και πίσω σε 120L ενυδρείο, φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων. Ανάμεσά της θα μπει και καμία τούφα vallisneria tortifolia ή asiatica (όποιος τις ξεχωρίζει ας μου πει), καμία κρυπτοκορίνα κι αν κάτσει κουρεμένος ech. bleheri. Στο μπροστινό μέρος θα συνορεύει με Lilaeopsis Brasiliensis. Ο φωτισμός είναι περίπου 0,40 - 0,45 W/Lt, χαμηλοί βαθμοί Kelvin, Volcanit υπόστρωμα, χρησιμοποιημένο 1+ χρόνο, δεν έχει τίποτα να δώσει... "Σπιτικό" διοξείδιο.
Από λίπανση Flourish 0,6 - 0,7 ml, κατά μέσο όρο τη μέρα, και Trace 0,2 - 0,3 τη μέρα. Υπάρχει και κάλιο και σίδηρος αλλά τα χρησιμοποιώ περισσότερο όταν υπάρχει έλλειψη στα φυτά. Το ύψος του ενυδρείου είναι 50 εκατοστά.
Τι να προσπαθήσω" Την απλή Lobelia ή τη 'Mini"? (Για το λόγο που σας είπα)

Σας παρακαλώ, μόνο προτάσεις και εμπειρίες όσων έχουν ασχοληθεί...

Και τα δυο έχουν ακριβώς της ίδιες απατήσεις καμιά διαφορά παρά μόνο στο φύλλωμα και στο μέγεθος. Στην περίπτωση σου δεν θα έβαζα την μήνη γιατί εκτός ότι δεν φτάνει πολύς φωτισμός στο βυθό ενδεχομένως να σκιάζεται και από άλλα φυτά και δεν θα αναπτυχθεί όμορφα.

Κατά τα άλλα δεν έχεις πρόβλημα ούτε με τον φωτισμό ούτε με την λίπανση αφού αυτά που έχεις στο ενυδρείο σου καλύπτουν στο 100% της ανάγκες του φυτού.
Για ποιο άρτια ανάπτυξη θέλει λίγο παραπάνω από το συνηθες φώσφορο και νιτρικά, αλλά αυτό θα το δεις στην πορεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...