yonigrn 7 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Γεια σας, μετα απο το πρωτο μου ενυδρειο γλυκου νερου μου φαινεται οτι κολλησα και τωρα θελω και nano reef Σκεφτομουν το Nano Marinus Cube της Dennerle (http://www.reptilica.gr/product_info.php/product/Dennerle-Nano-Marinus-Cube_%28gr_23060%29) κυριως λογω κοστους και ευκολιας αφου δεν εχω ιδεα περι αλμυρου νερου. Η αλλη μου επιλογη ηταν να παρω ενα ενυδρειο κυβο (30 L) και οτι αλλο με συμβουλεψετε εσεις και να ξεκινησω σιγα-σιγα (με το κοστος βεβαια να μην υπερβαινει εκεινο του ετοιμου αφου μεχρι εκει φτανει η τσεπη μου - και αυτο με το ζορι). Υπαρχει καποιος που να εχει το χρονο και την υπομονη να μου πει τι χρειαζεται να αγορασω και να κανω βημα-βημα ωστε να αρχισω να το στηνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 7 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα φιλε, Δυσκολα μας βάζεις... με τα χρηματα που διαθέτεις και αυτα στο οριο των 200 ευρω ειναι καλη αυτη η έτοιμη λύση. Αλλα... θα σου πρότεινα να κάτσεις πρωτα να διαβάσεις την αρθρογραφία εδω στο φορουμ περί θαλασσινου ενυδρείου και αφου τα εμπεδωσεις και έχεις απορίες ρωτα να σε απαντησουμε ετσι ωστε να εισαι πιο κατασταλαγμενος οταν θα στησεις. Επίσης ετσι πληροφοριακα θέλει αρκετά καλή εμπειρία για να στήσεις ενα τοσο μικρό ενυδρείο θαλασσινό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 7 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα φιλε, Δυσκολα μας βάζεις... με τα χρηματα που διαθέτεις και αυτα στο οριο των 200 ευρω ειναι καλη αυτη η έτοιμη λύση. Αλλα... θα σου πρότεινα να κάτσεις πρωτα να διαβάσεις την αρθρογραφία εδω στο φορουμ περί θαλασσινου ενυδρείου και αφου τα εμπεδωσεις και έχεις απορίες ρωτα να σε απαντησουμε ετσι ωστε να εισαι πιο κατασταλαγμενος οταν θα στησεις. Επίσης ετσι πληροφοριακα θέλει αρκετά καλή εμπειρία για να στήσεις ενα τοσο μικρό ενυδρείο θαλασσινό. :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yonigrn 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Οπότε να μην το επιχειρησω ακόμα ή να το κάνω μόνο με το kit της dennerle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 7 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο που θα σου πω ξανα ειναι να διαβασεις. Να διαβασεις. Και να ξαναδιαβασεις.Επισης χωρις να θελω να σε αποτρεψω, μην περιμενεις να μείνεις μονο σε αυτα τα χρήματα.. εγω στη θεση σου θα υπολογιζα τα διπλασια. Γιατι θα χρειαστείς τεστακια (σκιμερ εχει το πακετο?) Εππλεον αλατι, οσμοση, κυκλοφορητη για την προετοιμασία του νερού συν επιλεον διαφορα ακόμα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 7 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Eίναι δύσκολο για κάποιο αρχάριο να ξεκινήσει σε 30 λίτρα θαλασσινό. Εγώ στην θέση σου θα έψαχνα στις αγγελίες οι οποίες είναι γεμάτες ενυδρεία. Πχ ένα 100λιτρο με την βάση του θα ήταν ιδανικό για το ξεκίνημα. Έπειτα κάνεις έρευνα αγοράς και χάχνεις να βρεις καλά πράγματα σε καλές τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yonigrn 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστω παρα πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 7 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Eίναι δύσκολο για κάποιο αρχάριο να ξεκινήσει σε 30 λίτρα θαλασσινό. Εγώ στην θέση σου θα έψαχνα στις αγγελίες οι οποίες είναι γεμάτες ενυδρεία. Πχ ένα 100λιτρο με την βάση του θα ήταν ιδανικό για το ξεκίνημα. Έπειτα κάνεις έρευνα αγοράς και χάχνεις να βρεις καλά πράγματα σε καλές τιμές. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Eίναι δύσκολο για κάποιο αρχάριο να ξεκινήσει σε 30 λίτρα θαλασσινό. Εγώ στην θέση σου θα έψαχνα στις αγγελίες οι οποίες είναι γεμάτες ενυδρεία. Πχ ένα 100λιτρο με την βάση του θα ήταν ιδανικό για το ξεκίνημα. Έπειτα κάνεις έρευνα αγοράς και χάχνεις να βρεις καλά πράγματα σε καλές τιμές. +2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 7 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Eίναι δύσκολο για κάποιο αρχάριο να ξεκινήσει σε 30 λίτρα θαλασσινό. Εγώ στην θέση σου θα έψαχνα στις αγγελίες οι οποίες είναι γεμάτες ενυδρεία. Πχ ένα 100λιτρο με την βάση του θα ήταν ιδανικό για το ξεκίνημα. Έπειτα κάνεις έρευνα αγοράς και χάχνεις να βρεις καλά πράγματα σε καλές τιμές. +3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος