Jump to content

Sinularia Αρρωστη...???

petran halen

Recommended Posts

Καλησπερασε ολους θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση για την σινουλαρια μ... στα κλαδακια της στης ακρες αρχιζει και ασπριζει λιγακι..δεν γνωριζω εαν ειναι αρρωστια ι κατι αλλο..μ το κοραλλι ταχτικα βγαζει την διαφανει του βδελλα..και ειναι συνεχεια ανοιχτο.. επισεις η μετρησεις μου ειναι 8,1 αλκαλικοτιτα 480 ασβεστιο (εβαζα περπλ Απ και μου τα τιναξε) επισεις προσθετο ιοδινι ι πυκνοτητα μου ειναι στο 1.023-24.... μεσα βαζω και το ρεεφ πλασ της σεαχεμ. Εχω στο ενυδρειο μ ανεμονες ζοανθους μανιταρια ξενια... και ταιζω ζωντανο φυτοπλακτον και κυκλοπες.σας ευχαριστω παρα πολυ.... :-) :-) :-)

μην δινεις ιδιαιτερη σημασια.τα σαρκοφυτα εχουν τετοια περιεργη συμπεριφορα αρκετες φορες.

αφου διατηρεις τετοιου ειδους κοραλια,καλης ποιοτητος ενεργο ανθρακα και τακτικη αλλαγη του..

Φιλαράκι reef plus γιατί βάζεις; με το συγκεκριμένο προσθέτεις αμινοξέα! αν δεν είσαι μηδενικό σε φωσφορικά μην το ρίχνεις. Αν κάνεις τακτικές αλλαγές νερού μην προσθέτεις ιωδίνη(κακό μπορεί να κάνει)ακόμα και αν δεν κάνεις, ιωδίνη καλά είναι να προσθέτουμε όταν υπάρχει μεγάλο φορτίο.Τώρα όσον αφορά την sinularia(αν έγραφες ποια είναι θα βοηθούσε)θα σου πρότεινα να αλλάξεις λίγο τις κυκλοφορίες(σε πειράματα με τις δικές μου κατάλαβα πως λειτουργούν καλύτερα όταν περνάει αρκετό νερό από πάνω τους και τις ξεπλένει ειδικά τώρα που είναι έτσι)να καθαρίζεις πιο συχνά το σκίμμερ σου(αν έχει μικρό σκιμμερ μπορεί να μην επαρκή να τραβήξει όλα αυτά τα τοξικά που ελευθερώνονται στο ενυδρείο, εδώ να συμφωνήσω και με τον Klaz για την χρήση άνθρακα που κρίνεται απαραίτητη)και έλεγξε την στην βάση της(κορμό της)αν έχει μαύρα σημεία που δημιουργούν τρύπες(αν έχει με μια τουρμπέλα ρίξε με δύναμη νερό στο σημείο που παρουσιάζεται)και αφού τα κάνεις όλα αυτά άφησέ την στην θέση της να ηρεμήσει και σε καμιά βδομάδα όλα αυτά θα είναι παρελθόν.

Α! και ρίξε λίγο το ασβέστιο δεν χρειάζεται τόσο ειδικά στα μαλακά :)

Φιλαράκι reef plus γιατί βάζεις; με το συγκεκριμένο προσθέτεις αμινοξέα! αν δεν είσαι μηδενικό σε φωσφορικά μην το ρίχνεις. Αν κάνεις τακτικές αλλαγές νερού μην προσθέτεις ιωδίνη(κακό μπορεί να κάνει)ακόμα και αν δεν κάνεις, ιωδίνη καλά είναι να προσθέτουμε όταν υπάρχει μεγάλο φορτίο.Τώρα όσον αφορά την sinularia(αν έγραφες ποια είναι θα βοηθούσε)θα σου πρότεινα να αλλάξεις λίγο τις κυκλοφορίες(σε πειράματα με τις δικές μου κατάλαβα πως λειτουργούν καλύτερα όταν περνάει αρκετό νερό από πάνω τους και τις ξεπλένει ειδικά τώρα που είναι έτσι)να καθαρίζεις πιο συχνά το σκίμμερ σου(αν έχει μικρό σκιμμερ μπορεί να μην επαρκή να τραβήξει όλα αυτά τα τοξικά που ελευθερώνονται στο ενυδρείο, εδώ να συμφωνήσω και με τον Klaz για την χρήση άνθρακα που κρίνεται απαραίτητη)και έλεγξε την στην βάση της(κορμό της)αν έχει μαύρα σημεία που δημιουργούν τρύπες(αν έχει με μια τουρμπέλα ρίξε με δύναμη νερό στο σημείο που παρουσιάζεται)και αφού τα κάνεις όλα αυτά άφησέ την στην θέση της να ηρεμήσει και σε καμιά βδομάδα όλα αυτά θα είναι παρελθόν.

Καλά λέει ο φίλος Sammy...άντε να κόψουμε την βασιλόπιτα να πιούμε καφεδούμπα φιλαράκι.Ψήσε και τον ξάδερφο!!!

o ξαδελφος θελει πολυ προεργασια πρωτα για να ψηθει.θα αναλαβω και εγω το ψηστηρι...

Να ανάψουμε από τώρα τα κάρβουνα; :bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

γεια σας παιδια και ευχαριστω για το ενδιαφερων σας!!!!!!!!! λοιπον ενεργο ανθρακα βαζω σε εσωτερικο φιλτρακι καθε βδομαδα για 2 3 μερες στο κυριο μου φιλτρο μονιμα εχω αντιφοσφορο..... το τουρμπέλα τι θες να πεις δεν σε καταλαβα.... θα δοκιμασω αυτο με την ροη και νομιζω θα ειναι ολα καλα!!!!!!!!!! :bigemo_harabe_net-64:

αντλία-κυκλοφορητής-wave maker-koralia(τουρμπέλα). Τον άνθρακα να τον χρησιμοποιείς συνεχώς απλά να τον αλλάζεις τουλάχιστον μια φορά τον μήνα όπως επίσης και τον αντιφώσφορο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...