Jump to content

Συνεχής Αλλαγή Νερού - Μια Παράτολμη Πρόταση-

magman

Recommended Posts

Η ιδέα είναι απλή... προφίλτρα στερεών και άνθρακα, μία υπερχείληση και νερό βρύσης να τρέχει ασταμάτητα στο ενυδρείο με πολύ μικρή ροή... ίσα να αντικαθιστά όσο θα αλλάζαμε σε όσες μέρες θα θέλαμε να αλλάξουμε. Το νερό που θα μπάινει θα έχει σταθερές τιμές δικτύου, η θερμοκρασία δεν θα έχει θέμα μιας και η εισροή θα είναι πάααρα πολύ αργή και το νερό θα είναι αποχλωριομένο λόγω του άνθρακα. Παίζει η ιδέα ή έχω σκοντάψει και δεν το ξέρω;;

Λέω να μπλέξω για... να ξεμπλέξω!!!! Αν το στρώσεις το κόλπο νομίζω οτι δεν θα χρειάζεται να αλλάζει νερό ΠΟΤΕ! Θές να μειώσεις τις αλλαγές σου; Κόβεις τη ροή. Θές να τις αυξήσεις; Μεγαλώνεις τη ροή. Νομίζω οτι όσοι μπορούν να κάνουν μια μόνιμη εγκατάσταση ενώς τέτοιου συστήματος θα ξενοιάσουν!

Έγινε επεξεργασία - magman

Έγραψες είδα η αποχλωρίωση θα γίνεται απο το προφίλτρο ανθρακα..... πόσο σίγουρος είσαι οτι συμβαίνει αυτό??

Έγραψες είδα η αποχλωρίωση θα γίνεται απο το προφίλτρο ανθρακα..... πόσο σίγουρος είσαι οτι συμβαίνει αυτό??

6:50 η απαντηση για τον ανθρακα.. και δεν νομιζω να λεει οτι να ναι ο τυπος και να το δοκιμαζει σε ενυδρειο με σαλαχια.. ;)

Με τις τιμες του δικτύου ομως τι γινεται? πχ για τους δισκαδες που θελουν μαλακο νερο.. για αφρικανικο παντως ειναι οκ!

Έγινε επεξεργασία - Rythor

Με την προυπόθεση οτι ο άνθρακας αποχλωριώνει το νερό η βιολογία δεν πρέπει να έχει θέμα!! Τώρα για το σίγουρος... οχι δεν είμαι για τίποτα!

το εχω δοκιμασει στο παρελθον για καποιους μηνες με νερο οσμωσης που εφτιαχνα οταν ειχα τους δισκους......το αποτελεσμα εκπληκτικο με ανυπαρκτες αλγες κλπ στο ενυδρειο,τα ψαρια ελαμπαν,αλλα οι λογαριασμοι φουσκωναν απειλητικα......

και εγω το ειχα εφαρμοσει καθαρα πηλωτικα να δω πως παει και οντως εμεινα πολυ ικανοποιημενος.

Αν το νερό δικτύου είναι συμβατό με τα ψάρια του ενυδρείου τοτε δεν έχεις θέμα.... τώρα αν έχεις δίσκους.... ίσως μία τύρφη μόνιμα στο φίλτρο ΊΣΩΣ προλάβαινε να φτιάξει την κατάσταση.

6:50 η απαντηση για τον ανθρακα.. και δεν νομιζω να λεει οτι να ναι ο τυπος και να το δοκιμαζει σε ενυδρειο με σαλαχια.. ;)

Με τις τιμες του δικτύου ομως τι γινεται? πχ για τους δισκαδες που θελουν μαλακο νερο.. για αφρικανικο παντως ειναι οκ!

Όπως τα λες Αλέκο ακριβός! :thumbup:

Επειδή την πατέντα την έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν για να την κάνω πράξη στην περίπτωση των δίσκων μια παροχή απευθείας από νερό Α/Ο θα λύση το πρόβλημα!

το εχω δοκιμασει στο παρελθον για καποιους μηνες με νερο οσμωσης που εφτιαχνα οταν ειχα τους δισκους......το αποτελεσμα εκπληκτικο με ανυπαρκτες αλγες κλπ στο ενυδρειο,τα ψαρια ελαμπαν,αλλα οι λογαριασμοι φουσκωναν απειλητικα......

και εγω το ειχα εφαρμοσει καθαρα πηλωτικα να δω πως παει και οντως εμεινα πολυ ικανοποιημενος.

Άρα κάποιος που δεν έχει θέμα με τις σκληρότητες κλπ νομίζω οτι απαλάσεται κυριολεκτικά απο τις αλλαγές και αυτός αλλά και τα ψαρια του!!!

:thumbup: :thumbup:

σωστα αλλα ειναι σχεδον αδυνατο να εφαρμοστει μονιμως....εκτος και αν εισαι ο ωνασης η εισαι μετοχος στην υδρευση.

Παιδιά βλέπω οτι το... διαφοροποιείτε το θέμα.... Νομίζω οτι όσοι κάνουν αλλαγές με νερό βρύσης λύνουν τα χέρια τους έτσι. Όσο για εκείνους που θέλουν να χαμηλώνουν το pH...

σωστα αλλα ειναι σχεδον αδυνατο να εφαρμοστει μονιμως....εκτος και αν εισαι ο ωνασης η εισαι μετοχος στην υδρευση.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι το λές αυτο.... αφού λεμε να κάνεις αλλαγή την ΙΔΙΑ ποσότητα νερού στην ΙΔΙΑ συχνότητα που θα την έκανες αν την άλλαζες μονομιάς! Δεν μίλησε κανείς για καμία βρύση ανοιχή μες το σπίτι! Λέμε έκανες 40 λίτρα κάθε βδομάδα; Ρίχτα σε διάρκεια μίας εβδομάδας!!! Σου φαίνονται λίγα;; Κάντα 100... πολλά;;; 20.... το θέμα είναι ο αυτοματισμός... ούτε βαρέλια ούτε ζεστάματα το νερό.... ένας μετητοίς ροής και καθάρισες!

λαθος δικο μου.αλλα λιτρα εγω καταλαβα.

και παλι εχεις να αντιμετωπισεις αρκετα θεματακια....

ΥΓ.εγω ειχα βρυση ανοιχτη για σχεδον 3 μηνες........χεχε

Όταν λες ανοιχτή...;;; Ρε παιδιά αν είναι να κάνεις εκτροπή τον κηφισσό στο ενυδρείο δεν έχει νόημα LOL δε νομίζω να χρειάζεται να έχεις τόσο μεγάλη ροή για να γίνεται η συνεχής αλλαγή.... και δεν μπορώ να φανταστώ για ποιό λόγο πρέπει να είναι παραπάνω τα λίτρα που θα πέφτουν σταδιακά απο αν θα άλλαζες μεμιάς....

λαθος δικο μου.αλλα λιτρα εγω καταλαβα.

και παλι εχεις να αντιμετωπισεις αρκετα θεματακια....

ΥΓ.εγω ειχα βρυση ανοιχτη για σχεδον 3 μηνες........χεχε

Τί θεματάκια έχεις στο νού σου;

Όταν λες ανοιχτή...;;; Ρε παιδιά αν είναι να κάνεις εκτροπή τον κηφισσό στο ενυδρείο δεν έχει νόημα LOL δε νομίζω να χρειάζεται να έχεις τόσο μεγάλη ροή για να γίνεται η συνεχής αλλαγή.... και δεν μπορώ να φανταστώ για ποιό λόγο πρέπει να είναι παραπάνω τα λίτρα που θα πέφτουν σταδιακά απο αν θα άλλαζες μεμιάς....

Αν έχεις την υποδομή για ένα τέτοιο σύστημα φτιάξε το!

Θα σου λύσει τα χέρια!

Ε....ναι.... πιστεύω οτι θα χρειατώ μια βρύση... τα προφίλτρα.... μία υπερεχείληση και μερικά μέτρα σωλήνα απο τη βρύση και προς την αποχέτευση.... Όσο για την ροή θα ψάξω να βρώ αυτό που έχει ο τύπος... όλα αυτά όταν απαλλαγώ απο τους δίσκους μου :D

Εγώ το είχα κάνει στο δωμάτιο με τις γεννήστρες όταν πιά πήρα χαμπάρι ότι οι δίσκοι ζούν και αναπαράγωνται άνετα σε νερό βρύσης. Είχα χρησιμοποιήσει ένα κιτ αυτόματου ποτίσματος με χρονοδιακόπτη. Όταν έρχονταν η ώρα άνοιγε μία αντλία και τράβαγε νερό για κάποια λεπτά από το ενυδρείο και το πέταγε στην αποχέτευση και μόλις έκλεινε άνοιγε η βαλβίδα του αυτόματου ποτίσματος και έριχνε φρέσκο νερό στο ενυδρείο αφού το πέρναγα από αρκετά προφίλτρα για σιγουριά. Βέβαια θέλει χρόνο για να πετύχεις να πέφτει ο ίδιος όγκος νερού με αυτόν που βγαίνει σε κάθε ενυδρείο, αλλά αυτό γίνεται μία φορά και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Μιλάμε ξεκουραζόμουν μόνο που το έβλεπα.

Για να είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά είχα βάλει και ένα φλοτέρ στο πρώτο ενυδρείο ώστε αν δεν δουλέψει η αντλία εξαγωγής να μην πέσει νερό. Τα ενυδρεία τα είχα συνδέσει όλα μαζί στην ίδια αντλία εξαγωγής και στο αυτόματο πότισμα, αλλά το καθένα είχε και ξεχωριστό βανάκι για να βγαίνει και να μπαίνει το ίδιο ακριβώς νερό σε όλα τα ενυδρεία.

Για ένα μόνο ενυδρείο δεν το είχα κάνει αλλά είχα σκεφτεί και εκεί πως θα γινόταν.

Θα υπάρχει σίγουρα φλοτέρ. Μία μικρή αντλία με χρονοδιακόπτη θα τραβάει νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και την ίδια στιγμή θα πέφτει μέσα καινούργιο νερό. Έτσι θα ρυθμίζεις ακριβώς πόσο νερό θες να αλλάξεις σε μία μέρα χωρίς να μπείς στην διαδικασία της υπερχείλησης και χωρίς να τρέχει συνέχεια η βρύση. Μπορείς έτσι να αλλάζεις ας πούμε 10 λίτρα στις 10 το πρωί, άλλα 10 λίτρα στις 12........ μέχρι να συμπηρώσεις τα επιθυμητά λίτρα της ημέρας.

Πρώτων εγώ δεν κατάλαβα για τη είδους ενυδρείο πρόκειται, πχ φυτεμένο λίγο πολύ κτλ. Τη ψάρια θα μπουν μέσα και τη νερό έχει το δίκτυο σου.

Δεύτερων το θέμα του χλωρίου είναι μεγάλο κάποιοι λένε ότι το νερό μας έχει χλωραμίνη κάποιοι λένε ότι πλέον δεν έχει κοκ.

Τρίτων πρέπει να φτιάξεις ένα καλό προφίλτρο με ποιοτικό άνθρακα να ξέρεις την επιφάνεια του άνθρακα και σε πόσα λίτρα θα επέλθει ο κορεσμός ώστε να τον αντικαταστήσεις εγκαίρως με καινούργιο.

Αν χρησιμοποιηθούν 3 προφίλτρα στην σειρά (2 άνθρακα και ένα κεραμικό), με ροή νερού περίπου 1,5-2 λίτρα το λεπτό θα είναι εντάξει. Ούτως ή άλλως αυτό είναι αυτόματη αλλαγή, να μην είσαι απο πάνω την ώρα εκείνη. Οπότε δεν μας απασχολεί πόση ώρα θα πάρει να γεμίσει το ενυδρείο.

Δεν έγραψα στο παραπάνω πόστ και λάθος μου, ότι όλα αυτά μπορεί να γίνουν σε ενυδρεία που το νερό δεν θέλει κάποια προετοιμασία και να έχει κάποιο όγκο σε λίτρα ώστε να μην έχουμε πρόβλημα με την θερμοκρασία τον χειμώνα αν και οι αλλαγές ανα ώρα είναι ελάχιστες.

Σίγουρα όμως σε ένα πολύ φυτεμένο που ίσως είναι απαραίτητο το CO2 ή αν κάποιος θέλει ενυδρείο με ρυθμιζόμενο ΡΗ αυτό είναι αδύνατο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...