Αργύρης Π 6 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα και πάλι παιδιά ίσως πολλοί από εσάς να έχετε διαβάσει τα post μου για το νέο εγχείρημα του να στήσω μία γεννίστρα .Να πω για αρχή ότι όλα πήγαιναν καλά τα μικρά μου έγινα σαν μεγάλοι κόκκοι ρυζιού για πρώτη μου φορά και θα αρχίσω αρτέμια το βράδυ .2 Απορίες θα ήθελα να μου λύσετε σαν πιο έμπειροι . 1 Τα μικρά κολλάνε πιο πολύ στον πατέρα για φαΐ και όχι τόσο στην μάνα .και 2 υπάρχει το ενδεχόμενο να τα τρώει η μάνα ? Την είδα να τρώει 2-3 χωρίς να τα ξαναφτύνει και την έβγαλα !Παρακαλώ για όσο το δυνατόν γρηγορότερη απάντηση ώστε να αποφευχθεί κάποιο κακό ! έχω 9 μικρά όλα κι όλα μην τα χάσω και αυτά θα ανεβάσω και φώτο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #2 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Συγνώμη για την ποιότητα δεν μπορώ να βγάλω καλύτερη , απλά για να δείτε το μέγεθος των μικρών.Ο μεγάλος είναι γύρο στα 15-16 cm χωρίς ουρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 6 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Εάν είναι πρώτη φορά που γεννάει ....... το συγκεκριμένο ζευγάρι (σε γεννήστρα) σίγουρα θα έχεις απώλειες. Ναί ...μπορεί να τα τρώει το ένα απο τα δύο. Μετά απο μερικές απόπειρες θα τα κρατήσουν και οι δύο μαζί. Προσωπικά πιστεύω οτι ο αρσενικός , μόνος του , θα κουραστεί απο τα μικρά ... θα χάσει το χρώμα του και θα αδυνατήσει πολύ. Προσωπική μου γνώμη είναι να τα αφήσεις μόνα τους , χωρίς ενήλικο δίσκο , εάν αρχίσουν να σου τρώνε την αρτέμια. Βέβαια θα σου πούν την γνώμη τους και πολύ πιό έμπειροι απο εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Είναι περίπου 15-17 ημερών δεν θυμάμαι καλά αν δεν έχουν θέμα να βγάλω και τον αρσενικό δεν με πειράζει αρκεί να την παλέψουν ! Έχουν ήδη πάνω από 6-7 γέννες αλλά είναι η πρώτη όπως είπες στην γεννίστρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 6 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Και να τα χάσεις μην απογοητευτείς.Εμένα , επειδή μου τα έτρωγαν στο κοινωνικό , μιάς που στρεσάρονταν απο τα άλλα ψάρια...το συνέχισαν και στην γεννήστρα κανα δυό φορές ακόμα. Μετά τα κρατούσαν και τα φρόντιζαν "ώς κόρη οφθαλμού". Βάλε και φωτάκι το βράδυ για να βρίσκουν τον αρσενικό και να τρώνε συνέχεια. Αλλά ...εάν σου φάνε αρτέμια ...βγάλτον γιατι θα στον κουράσουν πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Ο φωτισμός μου είναι από ένα παλιό 60άρι και λόγο του ότι η γεννίστρα είναι μεγαλύτερη 100λ περίπου δεν την φωτίζει έντονα βάζω φωτάκι αλλά σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλύτερα να μην σβήνω καθόλου το φως ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 6 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 καλησπερα φιλε μου. αστα οπως ειναι με τον αρσενικο, μην ανησυχεις. θα τα μεγαλωσει μονος του, δεν ειναι αναγκη να ειναι και οι δυο γονεις. φωτακι το βραδυ παντα να εχεις ενα μικρο για να εχει επαφη με τα μωρα ο πατερας. ελπιζω να βοηθησα, φιλικα γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #8 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα Γιώργο από ότι έχω διαβάσει έχεις αρκετή γνώση πάνω στο θέμα το μεγάλο το φως να συνεχίσω να το σβήνω τα βράδια ή να το κάνω 24ωρο και να μην ανάβω φωτάκι ή όχι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Άσε τον αρσενικό μέσα και οπωσδήποτε το φωτάκι το βράδυ. Δεν χρειάζεται συνέχεια το φωτιστικό. Θα γεμίζεις άλγες και πρέπει και ο αρσενικός σου να εχει αν το θελήσει κάποιες στιγμές ξεκούρασης. Το φωτάκι είναι περισσότερο για τα μωρά να βλέπουν τους γονείς. Τώρα με την αρτέμια, αν δεις και τρώνε κανονικά σε καμιά εβδομάδα βγάλε και τον αρσενικό αλλά θα πρέπει να βρεις χρόνο να ταιζεις λίγο παραπάνω, γιατί τα μικρά όπως και να ΄χει τσιμπολογούν συνέχεια απο τους γονείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 7 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 καλημερα. οπως ειπε και ο μπαμπης απο πανω, θα εχεις μια συγκεκριμενη ρουτινα τωρα που υπαρχουν μικρα. εχε μια φωτοπεριοδο σταθερη το πρωι 8-10 ωρες φως, και μετα ενα μικρο φωτακι ολη την υπολοιπη νυχτα. μπορεις να παρεις ενα χρονοδιακοπτη(ειναι πολυ φτηνος) και να εχεις ησυχο το κεφαλι σου. αν δεν δειχνει σημαδια κουρασης ο πατερας (να προσπαθει να ξεφυγει απο τα μωρα, η να τιναζετε αποτομα) αστον μεσα, γιατι αν τον βγαλεις θα πρεπει να ξεκινας ταισμα απο τις 8 το πρωι ανα 2-3ωρες. και να μην ξεχνας τις αλλαγες του νερου, αν ταιζεις μονο αρτεμια προς το παρον ενα 20% το βραδακι πιστευω εινα αρκετο. φιλικα γιωργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές ! Μεχρι στιγμής όλα τα κάνω σχεδόν καλά , αυτο που με προβληματίζει είναι οτι δεν μπςρω να ταιζω τοσο συχνα καθε μερα θα υπάρχει ένα 6ωρο-8ωρο που δεν θα μπορω να ταισω .Εχω παρει και το first bites της hikari tropical το έχει δουλέψει κάποιος να μου πει την γνώμη του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές ! Μεχρι στιγμής όλα τα κάνω σχεδόν καλά , αυτο που με προβληματίζει είναι οτι δεν μπςρω να ταιζω τοσο συχνα καθε μερα θα υπάρχει ένα 6ωρο-8ωρο που δεν θα μπορω να ταισω . Εχω παρει και το first bites της hikari tropical το έχει δουλέψει κάποιος να μου πει την γνώμη του? Δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Εγώ τους έδινα αυτό και ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος