steliost 6 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Εδώ και καιρό έχω θέμα με το ph μου, κυμαίνεται με κλειστά φώτα στο 7,7 και λίγο πριν κλείσουν στο 7,9, το kh μου προσπαθώ να το κρατάω σταθερό στο 8,0... Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανέβει σταδιακά το ph χωρίς να επηρεάσω το kh? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 6 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 ph και kh ειναι αλληλοσυνδετα !!! αλλαξε θεση στους κυκλοφορητες και θα αλλαξουν ολα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Οι κυκλοφορητές έχουν κατέβει (αν εννοείς αυτό) γύρω στα 4 δάκτυλα Σταύρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 6 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 και? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #5 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Είναι κατεβασμένοι εδώ και δύο βδομάδες, καμία διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Τι αλάτι χρησιμοποιείς? ΥΓ: Τι ρόλο παίζουν οι κυκλοφοριτές με το πεχά και το κεχά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #7 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 TM BioActife, το αλάτι είναι μια χαρά μετρημένο στην εβδομαδιαία αλλαγή πριν μπει μέσα στο ενυδρείο ph 8,3, τις επόμενες μέρες πέφτει πάλι στα επίπεδα που προανέφερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Μήπως στην κάνει το αλάτι? Γιατί και εμένα το ΤΜ προ ριφ το μετραω πριν την αλλαγη κεχα 10 πεχα 8,2 και μολις το βαζω το μετραω μετα απο 2,3 μερες κεχα 7,5 σταθερα και πεχα απο 8(το πρωι) μέχρι 8,2-3 μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Οι τιμές σου σε ph, μου φαίνονται φυσιολογικές Παναγιώτη, το κεχά σου προφανώς καταναλώνεται και εξαρτάται από την τιμή που έχει το νερό σου στη γυάλα σου πριν την αλλαγή, όπως επίσης και πόσα λίτρα αλλάζεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 6 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Πρώτα πρώτα τσέκαρε συχνά το pHάμετρο σου γιατί θέλει καλιμπράρισμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Αν έχεις καλά μονωμένο σπίτι και δεν ανοίγεις παράθυρα καθημερινά για λίγες ώρες δεν πρόκειται να στρώσει η κατάσταση. Μπορείς να τρέχεις κάποια μακροάλγη στο σάμπ σε αντίθετη φωτοπερίοδο. Αυτό αρκεί για να διορθώσεις λίγο την κατάσταση. Αν μπορείς δώσε αέρα στο σκίμμερ από τον εξωτερικό αέρα με μια τρύπα στον τοίχο του σπιτιού και κάποιο σωλήνα που θα διοχετεύει φρέσκο αέρα στο ενυδρείο σου. Αν δεν έχεις και αυτή τη δυνατότητα η χρήση Kalkwasser είναι μονόδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Πρώτα πρώτα τσέκαρε συχνά το pHάμετρο σου γιατί θέλει καλιμπράρισμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Αν έχεις καλά μονωμένο σπίτι και δεν ανοίγεις παράθυρα καθημερινά για λίγες ώρες δεν πρόκειται να στρώσει η κατάσταση. Μπορείς να τρέχεις κάποια μακροάλγη στο σάμπ σε αντίθετη φωτοπερίοδο. Αυτό αρκεί για να διορθώσεις λίγο την κατάσταση. Αν μπορείς δώσε αέρα στο σκίμμερ από τον εξωτερικό αέρα με μια τρύπα στον τοίχο του σπιτιού και κάποιο σωλήνα που θα διοχετεύει φρέσκο αέρα στο ενυδρείο σου. Αν δεν έχεις και αυτή τη δυνατότητα η χρήση Kalkwasser είναι μονόδρομος. Αλεξ, νομίζω πέτυχες την αιτία του κακού... Ανοίγω καμία ώρα το πρωί, λόγω χειμώνα είναι δύσκολο να έχεις συνέχεια ανοιχτά... Όσο για τη μόνωση του σπιτιού είναι γεγονός ότι δεν έχω ανοίξει καλοριφέρ φέτος... Κι εγώ προσανατολίζομαι προς το kalkwasser... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος