george78 10 Μαρτίου 2013 Author #51 Share 10 Μαρτίου 2013 Εχθές τα έβαλα κ πριν λίγο άναψε το φως για πρώτη φορά κ νομίζω ότι ψηλό πανικοβληθηκαν!!! Σταμάτησαν στην κάτω αριστερή γωνία του ενυδρειου κ δεν κολυμπουσαν για περίπου μισή ώρα.σιγα σιγά εμφανίστηκαν πάλι κ νομίζω ότι πανε καλα!( πρώτη φορά βάζω αφρικανες στο ενυδρειο) . Δεν σταματάνε λεπτό πάντως. Πανε παντού κάτω, πάνω,δεξιά,αριστερά, λοξα , διαγώνια μόνο με την όπισθεν δεν πανε !το μεσημέρι τους πέταξα για πρώτη φορά τροφη και την τσακησαν!photos θα κοιτάξω να βάλω σήμερα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 10 Μαρτίου 2013 #52 Share 10 Μαρτίου 2013 περιμενουμεεε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 10 Μαρτίου 2013 Author #53 Share 10 Μαρτίου 2013 Πως θα καταλάβω το γένος των λαμπιντο που έχω;στο pet shop μου είπαν ότι ειναι μικρά ακόμα κ δεν ξεχωρίζουν ακόμα.παντως τα δικά μου ειναι 4-5 cm περιπου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 10 Μαρτίου 2013 #54 Share 10 Μαρτίου 2013 δυσκολο και εγω 5 εχω με σκοπο να βγαλω ενα χαρεμι! πηρα 3 πριν 2 εβδομαδες και υποτιθεται πως πηρα 3 θηλυκα αλλα μαλλον για αρσενικα τα βλεπω ! φανταζομαι οτι πηρες και εσυ 5 για να βγαλεις χαρεμι? σου ειπε τπτ ο πετσοπας η στην τυχη τα διαλεξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 10 Μαρτίου 2013 Author #55 Share 10 Μαρτίου 2013 και καλα τα μεγαλυτερα που μου εδωσε ειπε οτι ΙΣΩΣ ειναι κ αρσενικα.Δυο απο αυτα ειναι κατα ελαχιστα μεγαλητερα απο τα αλλα τρια .Ναι θελω να βγαλω χαρεμι κ μετα αν πανε ολα καλα να αγορασω κ μια ομαδα demasoni.Eσυ καμια photo εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Μαρτίου 2013 #56 Share 11 Μαρτίου 2013 Είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να καταλάβεις το φύλλο Γιώργο. Θα περιμένεις να στο δείξουν με την συμπεριφορά τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 11 Μαρτίου 2013 #57 Share 11 Μαρτίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=81643&&page=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #58 Share 11 Μαρτίου 2013 ααααα...ζηλεψα κ εγω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #59 Share 11 Μαρτίου 2013 Είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να καταλάβεις το φύλλο Γιώργο. Θα περιμένεις να στο δείξουν με την συμπεριφορά τους. Οταν λες συμπεριφορες? Τι κανουν τα ερσενικα κ τι δεν κανουν τα θυληκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 11 Μαρτίου 2013 #60 Share 11 Μαρτίου 2013 μπραβο πολυ ομορφα τα ψαρακια σου αλλα και το ενυδρειο σου!!! τι αλλο σκεφτεσαι να βαλεις θυμισε μου! εγω σημερα εβαλα και ενα χαρεμι σοκολοφι Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #61 Share 11 Μαρτίου 2013 μπραβο πολυ ομορφα τα ψαρακια σου αλλα και το ενυδρειο σου!!! τι αλλο σκεφτεσαι να βαλεις θυμισε μου! εγω σημερα εβαλα και ενα χαρεμι σοκολοφι A δειξε κ καμια δικια σου πανοραμικη φωτο αν μπορεις. demasoni σκεφτομαι να βαλω 8-10 . Τελος ,σε αυχαριστω για τα καλα σου λογια Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 11 Μαρτίου 2013 #62 Share 11 Μαρτίου 2013 εδω παρουσιαζω το ενυδρειο μου και εχω φωτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83922 θα προσθεσω καποια στιγμη καινουργιες με τα σοκολοφι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #63 Share 11 Μαρτίου 2013 Ωραίο στήσιμο Γιώργο ! To ammoEX τι το κάνεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Μαρτίου 2013 #64 Share 11 Μαρτίου 2013 Οταν λες συμπεριφορες? Τι κανουν τα ερσενικα κ τι δεν κανουν τα θυληκα Τα ηττημένα αρσενικά τις περισσότερες φορές πάνε στις πάνω γωνίες και κάθονται ή απλά θα τρώνε πάρα πολύ ξύλο κάθε φορά που ξεμυτίζουν Και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει να απομακρυνθούν. Αρσενικό θα μείνει ένα απο κάθε είδος. Τα θηλυκά θα σιγουρευτείς οτι είναι θηλυκά μόλις δεις μπουκωμένο. Μέχρι τότε για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Γενικά η διαδικασία του να ξεχωρίσεις το χαρέμι είναι αρκετά δύσκολη, χρονοβόρα αλλά συνάμα πολύ ενδιαφέρουσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Μαρτίου 2013 #65 Share 11 Μαρτίου 2013 Πολύ όμορφο το στήσιμο σου. Το μόνο που θα άλλαζα είναι οι πέτρες που "προστατεύουν" τα φυτά σου και θα έβγαζα το κοράλλι. Αν το έχεις για τις σκληρότητες τότε μπορείς να το κρύψεις. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη για το οπτικό του στησίματος, κατά τ'άλλα φαίνεται αρκετά λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #66 Share 11 Μαρτίου 2013 Ωραίο στήσιμο Γιώργο ! To ammoEX τι το κάνεις ; ακριβως πριν ενα μηνα μου σηκωσε αμμωνια κ ψοφησαν ολα τα ψαρια που ειχα,(πλεκο ,δυο green terror).απο το καταστημα που ψωνιζω μου ειπαν να το βαλω μεσα στο φιλτρο ωστε ν ααπορροφησει την αμμωνια.για ενα μηνα μου ειπαν.Πραγματι το εκανα κ σημερα το αφαιρεσα.ΣΤΗΝ θεση του εβαλα περιποιυ μισο κιλο ανθρακα.Λετε να μου σηκωσει τιποτα αμμωνειες αυριο?εχω τρομοκρατηθει υστερα απο την ζημια που επαθα πριν ενα μηνα.Για να δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Μαρτίου 2013 #67 Share 11 Μαρτίου 2013 Ο άνθρακας δεν χρειάζεται φίλε μου κατά την γνώμη μου. Καλό θα ήταν να τον αντικαταστήσεις με βιολογικό υλικό για να υποστηρίξεις την ισορροπία του συστήματος σου. Η αμμωνία δεν γίνεται να εμφανίστηκε απο μόνη της, κάτι έγινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #68 Share 11 Μαρτίου 2013 Πολύ όμορφο το στήσιμο σου. Το μόνο που θα άλλαζα είναι οι πέτρες που "προστατεύουν" τα φυτά σου και θα έβγαζα το κοράλλι. Αν το έχεις για τις σκληρότητες τότε μπορείς να το κρύψεις. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη για το οπτικό του στησίματος, κατά τ'άλλα φαίνεται αρκετά λειτουργικό. σε ευχαριστω για την βοηθεια γενικως κ επειδη σου αρεσε το στησιμο.Οσο για το κοραλλιι το εχω για τις σκληροτητες αλλα μου ειπαν για να μπορει να ενεργει θα πρεπει να ειναι σε σημειο οπου το βλεπει το φως.Και μενα δεν μου αρεσει τοσο γιατι γενικως δεν ταιριαζει με το υπολοιπο στησιμο αλλα που λες να το πηγαινα?Τις πετρουλες τις εβαλα ωστε να τους κοψω την ορεξη ,για την ωρα,να σκαβουνε στα φυτα μπροστα κ επειδη πριν 2-3 μερες αγορασα τα φυτα ,δεν θελω "μεθαυριο"να τα πεταξω κιολας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #69 Share 11 Μαρτίου 2013 εδω παρουσιαζω το ενυδρειο μου και εχω φωτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83922 θα προσθεσω καποια στιγμη καινουργιες με τα σοκολοφι! μια χαρα...πολυ ωραιο.ΑΝΑΜΕΝΩ για τις υπολοιπες φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #70 Share 11 Μαρτίου 2013 μπραβο πολυ ομορφα τα ψαρακια σου αλλα και το ενυδρειο σου!!! τι αλλο σκεφτεσαι να βαλεις θυμισε μου! εγω σημερα εβαλα και ενα χαρεμι σοκολοφι τα ειδα ηδη στην προσαρμογουλα τους.Μια χαρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #71 Share 11 Μαρτίου 2013 ακριβως πριν ενα μηνα μου σηκωσε αμμωνια κ ψοφησαν ολα τα ψαρια που ειχα,(πλεκο ,δυο green terror).απο το καταστημα που ψωνιζω μου ειπαν να το βαλω μεσα στο φιλτρο ωστε ν ααπορροφησει την αμμωνια.για ενα μηνα μου ειπαν.Πραγματι το εκανα κ σημερα το αφαιρεσα.ΣΤΗΝ θεση του εβαλα περιποιυ μισο κιλο ανθρακα.Λετε να μου σηκωσει τιποτα αμμωνειες αυριο?εχω τρομοκρατηθει υστερα απο την ζημια που επαθα πριν ενα μηνα.Για να δουμε Όπως σου είπε και ο Στάθης, προτείνω και εγώ να αφαιρέσεις τον άνθρακα και να βάλεις βιολογικό υλικό. Επίσης ο ζεόλιθος δεσμεύει την αμμωνία, η οποία είναι το "καύσιμο" για τη βιολογία του ενυδρείου. Λίγη προσοχή με το τάισμα , ενίσχυση με βακτήρια και θα είσαι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #72 Share 11 Μαρτίου 2013 Ο άνθρακας δεν χρειάζεται φίλε μου κατά την γνώμη μου. Καλό θα ήταν να τον αντικαταστήσεις με βιολογικό υλικό για να υποστηρίξεις την ισορροπία του συστήματος σου. Η αμμωνία δεν γίνεται να εμφανίστηκε απο μόνη της, κάτι έγινε. να μην εχω ανθρακα?ο πετσοπας μου ειπε οτι ειναι απιστευτα χρησιμος ο ανθρακας ,κυριως οταν εχουμε αφρικανες!Αρα τι λες?να τον βγαλω?Εξαλλου με το ammo -ex (jbl) θεωρητικα εκανα θεραπεια.σωστα?Παντα οταν τελειωνει η θεραπεια ξερω οτι προσθετουμε ανθρακα .Με αυτο το σκεπτικο τον εβαλα. παντως ενα θεμα που ηθελα να ανοιξω ,αφου τελειωνα την προσαρμογη με τα ψαρια μου,ηταν αυτο το συγκεκριμενο.Ο ανθρακας χρειαζετε η" δεν χρειαζετε σε ενα ενυδρειο να υπαρχει κ αν οχι ποτε πρεπει να προσθτετε κ ποσεσ μερες πρεπει να μενει στο ενυδρειο.Με λιγα λογια ποια ειναι κ κατα ποσο ειναι σημαντικη η λειτουργεια του ενεργου ανθρακα σε ενα ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #73 Share 11 Μαρτίου 2013 Όπως σου είπε και ο Στάθης, προτείνω και εγώ να αφαιρέσεις τον άνθρακα και να βάλεις βιολογικό υλικό. Λίγη προσοχή με το τάισμα , ενίσχυση με βακτήρια και θα είσαι μια χαρά. οταν λες ενισχυση?πεσ μου χρονους ,τροπους κ ποσοτητες αν μπορεις. Επίσης ο ζεόλιθος δεσμεύει την αμμωνία, η οποία είναι το "καύσιμο" για τη βιολογία του ενυδρείου.(δεν καταλαβα την προταση αυτη,Βοηθησε με..Καν" την πιο "λιανα"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #74 Share 11 Μαρτίου 2013 να μην εχω ανθρακα?ο πετσοπας μου ειπε οτι ειναι απιστευτα χρησιμος ο ανθρακας ,κυριως οταν εχουμε αφρικανες!Αρα τι λες?να τον βγαλω?Εξαλλου με το ammo -ex (jbl) θεωρητικα εκανα θεραπεια.σωστα?Παντα οταν τελειωνει η θεραπεια ξερω οτι προσθετουμε ανθρακα .Με αυτο το σκεπτικο τον εβαλα. παντως ενα θεμα που ηθελα να ανοιξω ,αφου τελειωνα την προσαρμογη με τα ψαρια μου,ηταν αυτο το συγκεκριμενο.Ο ανθρακας χρειαζετε η" δεν χρειαζετε σε ενα ενυδρειο να υπαρχει κ αν οχι ποτε πρεπει να προσθτετε κ ποσεσ μερες πρεπει να μενει στο ενυδρειο.Με λιγα λογια ποια ειναι κ κατα ποσο ειναι σημαντικη η λειτουργεια του ενεργου ανθρακα σε ενα ενυδρειο Τον άνθρακα τον βάζεις μετά από θεραπείες όπως λες για να τραβήξει τα χημικά που έχουν μείνει. Δεν χρειάζεται να τον έχουμε συνέχεια στο ενυδρείο. Δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα και άλλα συστατικά του νερού. Επίσης δεν μπαίνει όταν έχουμε φυτεμένο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #75 Share 11 Μαρτίου 2013 Τον άνθρακα τον βάζεις μετά από θεραπείες όπως λες για να τραβήξει τα χημικά που έχουν μείνει. Δεν χρειάζεται να τον έχουμε συνέχεια στο ενυδρείο. Δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα και άλλα συστατικά του νερού. Επίσης δεν μπαίνει όταν έχουμε φυτεμένο ενυδρείο. το ammo-ex δεν θεωρειτε θεραπεια?Δηλαδη να τον βγαλω αν μπορω κ τωρα?πριν 5-6 ωρες τον εβαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος