adlib 30 Μαρτίου 2013 #126 Share 30 Μαρτίου 2013 Δεν έχει και πολύ σημασία Γιώργο. Μιλάμε για στρωμένο ενυδρείο πλέον. Αν σε βολεύει κάνε την αλλαγή σου και την ίδια μέρα ή την επόμενη βάζεις τα ψάρια. Στην αλλαγή κάνεις καθαρισμό κάποιου φίλτρου? Αν ναι, μην το κάνεις αυτή την φορά για να κρατήσεις τις ισορροπίες στην βιολογία. Η καφέ άλγη είναι κάτι που όλα τα καινούρια(και όχι μόνο) ενυδρεία περνάνε. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή, για να κάνει τον κύκλο της και να φύγει. Όσο για τα labido, μπορεί να είναι παιχνίδι, μπορεί τσαμπουκάς, μπορεί οτιδήποτε. Όταν είναι να ξεχωρίσει το φύλλο φαίνεται σχετικά εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 30 Μαρτίου 2013 Author #127 Share 30 Μαρτίου 2013 Μονο αλλαγη νερου θα κανω εξαλλου ειχαμε πει την προηγουμενη φορα οτι καθαρισμος των φιλτρων κανουμε καθε τρεις μηνες περιπου,σωστα? Οσο για το νερο που προκειτε να προσθεσω στο ενυδρειο μου το προετοιμαζω απο την προηγουμενη μερα(εχω τεσσερις μεγαλες μπουκαλες των 20 λτ,αυτα που εχουν στα γραφεια για να πινουν οι υπαλληλοι νερο,κ τις γεμιζω απο την προηγουμενη μερα ).Εκει μεσα προσθετω χλωριο κ τις αφηνω.Την ημερα της αλλαγης βαζω το νερο απο τις μπουκαλες μεσα στο ενυδρειο κ μετα απο μια ωρα προσθετω το νιτριβεκ της σερα.Σωστα τα λεω? Για την αλγη εχω αγορασει ενα σφουγγαρακι της jbl .Να καθαρισω μονο το τζαμι με αυτο?Απλα για να το νοικοκυρεψω λιγακι γιατι με τοση αλγη φενετε σαν παραμελημενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 30 Μαρτίου 2013 #128 Share 30 Μαρτίου 2013 Καθαρισμό στα φίλτρα κάνεις ή όποτε δεις να μειώνεται η ροή ή περίπου στους 2-3 μήνες, ανάλογα και το ενυδρείο. Θερμοστάτη δεν βάζεις στο νερό της αλλαγής? Αν έχει διαφορά στην θερμοκρασία θα σου αλλάξει την θερμοκρασία του ενυδρείου και δεν είναι ότι καλύτερο. Όσο για τα βακτήρια μπορείς να βάλεις και αμέσως μετά την αλλαγή, μην περιμένεις μια ώρα. Για τα τζάμια δεν έχεις μαγνήτη καθαρισμού τζαμιών? Τι σφουγγάρι πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 30 Μαρτίου 2013 #129 Share 30 Μαρτίου 2013 Αντιχλωριο βάζεις και όχι χλώριο ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 30 Μαρτίου 2013 Author #130 Share 30 Μαρτίου 2013 Αντιχλωριο βάζεις και όχι χλώριο ;-) εεεεε....σωστα.γραψε λαθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 30 Μαρτίου 2013 Author #131 Share 30 Μαρτίου 2013 Καθαρισμό στα φίλτρα κάνεις ή όποτε δεις να μειώνεται η ροή ή περίπου στους 2-3 μήνες, ανάλογα και το ενυδρείο. Θερμοστάτη δεν βάζεις στο νερό της αλλαγής? Αν έχει διαφορά στην θερμοκρασία θα σου αλλάξει την θερμοκρασία του ενυδρείου και δεν είναι ότι καλύτερο. Όσο για τα βακτήρια μπορείς να βάλεις και αμέσως μετά την αλλαγή, μην περιμένεις μια ώρα. Για τα τζάμια δεν έχεις μαγνήτη καθαρισμού τζαμιών? Τι σφουγγάρι πήρες? δεν εχω μαγνητη.μια "μπουρδα "ειναι.Ενα απλο σφουγγαρι.ΠΑντως προοριζετε για αυτον τον λογο.(ετσι λενε οι οδηγιες)δεν βαζω θερμοστατη γιατι εχω 4 μπουκαλες.Οταν προσθετω το φρεσκο νερο (το χειμωνα κυριως) βαζω κ τον δευτερο θερμοστατη που εχω στους 32 βαθμους κ ταυτοχρονα ζεσταινουν κ οι δυο.Ετσι μεσα σε ενα δυωρακι ι θερμοκρασια εχει επιστρεψει στους 25 βαθμους.Με τα πολλα κρυα ,σκεψου ,οτι φτανει στους 21 βαθμους αλλα μεσα σε ενα δυωρακι περιπου ανεβαινει στους 25.Ειναι επικυνδινο αυτο κατα την γνωμη σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 30 Μαρτίου 2013 #132 Share 30 Μαρτίου 2013 Καλό θα είναι να προετοιμαζεις το νερό δλδ ένα μεγάλο βαρέλι βάζεις νερό Θερμοστατη και αντιχλωριο και μόλις ζεσταθεί το νεράκι τσακ μπαμ το βάζεις! Επικίνδυνο δεν ξέρω αν είναι αλλά σίγουρα μια κρυαδα θα την τρώνε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 30 Μαρτίου 2013 #133 Share 30 Μαρτίου 2013 H μεταβολή της θερμοκρασίας προκαλεί στρες στα ψάρια μας και αλλάζει ο μεταβολισμός τους(που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την θερμοκρασία του νερού). Πιστεύω η κατώτερη θερμοκρασία είναι 23 βαθμούς, από εκεί και κάτω είναι ρίσκο. Δεν νομίζω οτι μπορεί άμεσα να δεις θανάτους, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Μαρτίου 2013 #134 Share 30 Μαρτίου 2013 Γιώργο , όπως σου είπαν και τα παιδιά για τη θερμοκρασία, το ιδανικό είναι, το νερό της αλλαγής να είναι στην ίδια θερμοκρασία με αυτό του ενυδρείου. Η απότομη μεταβολή των 4 βαθμών δεν κάνει καλό στα ζωντανά. Τον θερμοστάτη που βάζεις μέσα στο ενυδρείο για βοήθεια, καλύτερα να τον βάζεις στο δοχείο προετοιμασίας που θα προμηθευτείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 18 Μαίου 2013 Author #135 Share 18 Μαίου 2013 καλησπερα κ παλι.πριν λιγο καιρο προσθεσα τα ντεμασονι στο ενυδρειο(8 συνολο)κ αυτην την στιγμη μου εχουν μεινει μονο 3 .Τα λαμπιντο "ζουν κ βασιλευουν(5 ειχα πεντε παραμενουν). Τα ντεμασονι μπηκαν στο ενυδρειο στις 7-4 Πριν ενα μηνα περιπου ειχα βαλει τα λαμπιντο.Απο τις 23-4 ξεκινησα να χανω τα ντεμασονι οπου μεσα σε 10 μερες πεθαναν τα 5 απο αυτα.Επαιρνα μετρησεις αυτο το διαστημα κ οι μετρησεις εδειχναν καλες οπως ηταν στην αρχη ετσι και τωρα παραμενουν οι ιδιες! Εντομεταξυ εκεινες τις ημερες μιλησα με τον κυριο που τα ειχα αγορασει τα ψαρακια κ μου ειπε οτι μαλλον φταιει η θερμοκρασια που τα ειχα γιατι ηταν χαμηλη οπως υποστηριξε(25 βαθμους)Ετσι την ανεβασα λιγακι στους 27-28.Το κακο ειχε ομωσς γινει.Αλλος λογος που μπορουν να πεθαναναν ηταν ,οπως μου ειπε,οτι ισως τους επιτεθοντουσαν τα αλλα κ στρεσαριστηκανε κ φυσικα εμειναν τα δυνατοτερα!Παντως ολα τα ψαρακια πριν πεθανουν τα εβλεπα να ειναι κρυμμενα πισω απο καποιες πετρες κ να μην κινουνται(πραγματι φαινοντουσαν τρομαγμενα.Αληθεια ποιος ο λογος πιστευτε οτι ηταν κ ειχα αυτες τις απωλειες? Τελος εχω παρατηρησει εδω κ καμια δεκαρια ημερες ενα λαμπιντο να παραμενει παντα σε ενα δικο του βραχο κ ν αμην κανει πολλες βολτες.Επισης φαινετε να ειναι ψηλο φουσκωμενο το στομα του περιπου στον"λαιμο"Λετε να ετοιμαζει τιποτα καλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 18 Μαίου 2013 Author #136 Share 18 Μαίου 2013 Ξεχασα να σας πω οτι το ενυδρειο τωρα εχει αρκετη πρασινη αλγη(πετρες-τζαμι-πλατη).Σε δυο-τρεις πετρες υπαρχει στην ακρη τους κ λιγη μαυρη αλγη σαν χνουδακι.Ειναι επικυνδηνες? Επισης την αλγη την καθαριζω με ενα σφουγγαρι με το χερι.Μηπως ηταν καλυτερα να παρω μαγνητικο σφουγγαρι?Αν ναι ,εχετε κατι κατα νου να μου προτεινετε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 19 Μαίου 2013 #137 Share 19 Μαίου 2013 Κρίμα για τα ψάρια Γιώργο. Λίγο δύσκολο να έγιναν λόγο της θερμοκρασίας. Το στρες παίζει ρόλο αλλά όχι και αστραπιαία να πεθαίνουν. Όταν λες κανονικές μετρήσεις τι εννοείς? Έκανες καλή προσαρμογή? Ήταν σε καλή κατάσταση όταν ήρθαν τα μικρά? Τι μέγεθος είχαν? Είναι λογικό να κρύβονται τον πρώτο καιρό, μην σε απασχολεί αυτό. Ο μαγνήτης καθαρισμού τζαμιών νομίζω οτι είναι σχεδόν απαραίτητος κατά την γνώμη μου. Θα είναι και πιο εύκολο για σένα. Η άλγη είναι must σε ένα αφρικάνικο, αλλά όχι η τριχοειδής. Αφαίρεσε με το χέρι όση μπορείς και διάβασε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 19 Μαίου 2013 Author #138 Share 19 Μαίου 2013 NH4 0 NO3. 0 Ph. 8,5 αυτές τις μέτρησης είχα εκείνη την περίοδο (κρατάω αρχείο για αυτό τις θυμάμαι ) Οσο για την προσαρμογή οπως γίνετε πάντα η σακούλα στο ενυδρειο κ πρόσθετο νερό για μια ώρα περίπου σιγά σιγα.τα μικρά ήταν καλα απο ότι κατάλαβα με την μικρή μου εμπειρία!το μέγεθος τους ηταν 1.5 cm. Ποιος άλλος λόγος υπάρχει κατα την γνώμη σου;(δεν μου πες για το λαμπιντο).λες να "έχουμε γενες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 21 Μαίου 2013 Author #139 Share 21 Μαίου 2013 παιδια καλησπερα κ παλι.Τωρα μολις παρατηρησα το ενα μου λαμπιντο να εχει ψαρακια στο στομα του.Παρακαλω θελω την βοηθεια σας.Ποια επομενα βηματα πρεπει ν αακολουθησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 21 Μαίου 2013 #140 Share 21 Μαίου 2013 Να σου ζήσουν ! Τίποτα δεν κάνεις , αφήνεις τη φύση να κάνει το παιχνίδι της (άποψή μου). Τρίβεις λίγο από το φυλλαράκι που ταΐζεις και αυτά θα βρουν την άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 22 Μαίου 2013 #141 Share 22 Μαίου 2013 Όπως τα λέει ο Δημήτρης, μην κάνεις τίποτα. Αν είναι ακόμα στο στόμα της θηλυκής, μην ρίχνεις τροφή, δεν έχει νόημα. Μόλις δεις οτι τα "φτύσει"(δεν θα αργήσει) τότε καλό είναι να φροντίζεις να πηγαίνουν μερικά τριμμένα φυλαράκια προς τα εκεί. Να σου ζήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 22 Μαίου 2013 #142 Share 22 Μαίου 2013 Kαλώς τα δέχτηκες! Πόσες μέρες τα έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 22 Μαίου 2013 #143 Share 22 Μαίου 2013 και μολις εγραφα χθες αλλα με προλαβε το κλεισιμο του σερβερ (πρεπει να εγινε και 10 λεπτα νωριτερα) τεσπα σας λεω τον πονο μου! καλως τα δεχτηκες οπως σου ειπαν τα παιδια! ασε την φυση και μολις δεις οτι ξεφουσκωσε τριβε λιγο περισσοτερο τα flakes και ταιζε τα 2-3 φορες την ημερα! τα ντεμασονι τα εχασες μαλλον λογω τσαμπουκαδων που σημαινει πως ισως πετυχες πολλα αρσενικα ή χρειαζοσουν και αλλα μελη στην ομαδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 2 Ιουνίου 2013 Author #144 Share 2 Ιουνίου 2013 καλησπερα και παλι..Λοιπον,σημερα καθως εκανα αλλαγη ξεκινησα να καθαριζω κ το εξωτερικο φιλτρο(το εξ φιλ καθαριστηκε τελευταια φορα πριν δυο μηνες περιπου.Οπως βγαζω το μακαρονι μεσα απο το εξ φιλτ κ αρχισα να αδειαζω το νερο βλεπω κατι να κουνιεται.Ηταν αυτο που περιμενα τοσο καιρο.Τεσσερα πολυ μικρα λαμπιντο ειχαν κανει την εμφανιση τους!!!Τα επιασα με παρα πολυ υπομονη κ τα εβαλα σε μια πολυ μικρη γυαλα που ειχα,ωστε να δω τι εχει γινει κ να καταλαβω περιπου τι παιζει..Αν δεν τα εβλεπα?δεν επρεπε να τα ειχα βαλει μεσα σε μια γεννηστρα? Παμε παρακατω .....Παω στο ενυδρειο κ βλεπω αλλα δυο μεσα οπου το ενα το εχασα τελικα γιατι το απορροφησε το εσ φιλτρο κ καθως εβγαζα τα σφουγγαρια απο το εσ φιλτρο για να βρω το ψαρακι το εβγαλα νεκρο.Μαλλον ηταν ενδοιμεσα στο σφουγγαρι κ στο τοιχωμα του ενυδρειου κ οπως το αφερουσα σφηνωθηκε εκει.Το αλλα ακομα προσπαθω να το βγαλω αλλα ακομα δεν το εχω καταφερει.Τα υπολοια μωρακια τα εχω βαλει μεσα σε μια μεγαλη αποχη.Καλα εκανα?Η"μηπως πρεπει ν τα αφησω τελειως μονα τους μεσα στο ενυδρειο?(Αν τα αφησω παντως ετσι ,στανταρ θα τα απορροφησει παλι το εξ φιλτρο.Ισως τα φανε κιολας..) Ενα αλλο θεμα επισης που παρατηρω ειναι οτι η θυληκια ακομα ειναι φουσκωμενη.Λετε να εχει κ αλλα?Αληθεια σε καθε γεννα ποσα γεννιουντε συνηθως? Παρακαλω βοηθηστε με με την εμπειρια σας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 2 Ιουνίου 2013 #145 Share 2 Ιουνίου 2013 Σε κάθε γέννα περίπου 15 με 20. Αλλά δεν είναι στάνταρ. Αν είναι φουσκωμένη η κοιλιά της τότε μάλλον θα ξαναδείς χορούς πολύ σύντομα. Βάλτα σε μια γεννήστρα καλύτερα αν θες οπωσδήποτε να τα βάλλεις κάπου. Αν θέλεις να τα ελευυερώσεις στο ενυδρείο να ξέρεις ότι μπορεί να μην επιβιώσουν όλα ίσως και κανένα και ειδικά αν δεν γνωρίζουν τον κύνδυνο μιας και ήταν τόσο καιρό στο φίλτρο. Αν θες να τα βάλλεις αλλού θα τα βάλλεις σε άλλο ενυδρειάκι(30 λίτρων τουλάχιστον) με φιλτράκι και θερμοστάτη. Και φυσικά να έχει βιολογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος