Jump to content

Neo Αφρικανικο Ενυδρειο 240 Λτ

george78

Recommended Posts

Μ΄αρέσει σαν στήσιμο απλά το δεξί νταμάρι δεν φαίνεται πολύ φυσικό και νομίζω οτι δεν δημιουργούνται αρκετές σπηλιές και περάσματα. Ίσως να χρειαστείς μερικές ακόμα, αλλά πριν το κάνεις δοκίμασε να τις στήσεις διαφορετικά.

Όσο για τα σωματίδια, μάλλον είναι απο την άμμο. Αν δεις οτι δεν φεύγουν μπορείς να προσθέσεις λίγο ενυδρειακό βαμβάκι για μερικές μέρες.

Θύμισε μου λίγο τον φωτισμό σου Γιώργο. Βλέπω έχεις και μπλέ σωστά? :)

• Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μ΄αρέσει σαν στήσιμο απλά το δεξί νταμάρι δεν φαίνεται πολύ φυσικό και νομίζω οτι δεν δημιουργούνται αρκετές σπηλιές και περάσματα. Ίσως να χρειαστείς μερικές ακόμα, αλλά πριν το κάνεις δοκίμασε να τις στήσεις διαφορετικά.

Όσο για τα σωματίδια, μάλλον είναι απο την άμμο. Αν δεις οτι δεν φεύγουν μπορείς να προσθέσεις λίγο ενυδρειακό βαμβάκι για μερικές μέρες.

+1 και απο μενα.. βλεπω σαν ξεκινησαν ωραιες αλγες να πιανουν στην πλατη και στις πετρες σου ή μου φαινεται?

Μπραβο καλη δουλεια!

ισως να θελεις και αλλες πετρες η λιγο καλυτερο στυσιμο!

σκεψου πως αν βαλεις ντεμασονι θα βαλεις καμια 10αρια μαζι με τα λαμπιντο σου χρειαζεσαι πανω απο 15-20 σπηλιες-περασματα

για αυτο σου λεει ο Σταθης οτι χρειαζετε προσοχη και παρακολουθηση!

πρωτα εβαλες αμμο ή τις πετρες?

+1 και απο μενα.. βλεπω σαν ξεκινησαν ωραιες αλγες να πιανουν στην πλατη και στις πετρες σου ή μου φαινεται?

ωωω,,,εχει σχεδον τιγκαρη σε αλγη!Ειναι σωστο αυτο?Ειναι καφε αλγη κ οπως παει σιγα σιγα δεν θα βλεπετε η πλατη!(τσαμπα τα χρηματα).

Οσο για τα φυτα τι λετε?Σωστο η" λαθος?

Μπραβο καλη δουλεια!

ισως να θελεις και αλλες πετρες η λιγο καλυτερο στυσιμο!

σκεψου πως αν βαλεις ντεμασονι θα βαλεις καμια 10αρια μαζι με τα λαμπιντο σου χρειαζεσαι πανω απο 15-20 σπηλιες-περασματα

για αυτο σου λεει ο Σταθης οτι χρειαζετε προσοχη και παρακολουθηση!

πρωτα εβαλες αμμο ή τις πετρες?

πρωτα πετρες κ μετα αμμο(ειχα φροντισει κ ενημερωθει απο τα παιδια του φορουμ).

οσο για τις πετρες ειναι 50 κ . Μα ποσες ακομα να βαλω?Ξερεις εχει μαζευτει σχεδον 400κιλα εκει.Δεν ειναι επικυνδινο?ΓΙΑ τα ντεμασονι,να σου πω την αληθεια,εχω παραγγειλει 8.Νομιζω οτι ειναι ενταξει μαζι με τα 5 λαμπιντο.Η" μηπως δεν ειναι?

εχω μπλε κ λευκο.Ειναι λαθος κατα την γνωμη σου?Ενεδρειακο βαμβακι ενοοεις το λευκο?Αυτο υπαρχει ηδη μεσα στο εσωτερικο φιλτρο κ αλλαζω σχεδον καθε μηνα.

Ta σωματιδια πρεπει να ειναι απο το αφρολεξ το dow που ειχα βαλει αρχικα στο ενυδρειο, ωσπου μετα απο λιγο ηθελα να το κοψω μεσα στο ενυδρειο επειδη ηθελα νa το μικρινω κ δεν το εβγαλα εξω παρα το εκοψα εκει μεσα.Αρα πρεπει να ειναι τα "κομματακια"απο το dow.Δεν το εχω στησει τοσο καλα το δεξι γιατι εχω προσπαθησει ν αειναι στο πλατος του ενυδρειου στην μεση περιπου, ωστε να μην εμποδιζω το εσωτερικο φιλτρο που βρισκετε πισω κ διαγωνια.Απο εκει κατω χαμηλα τραβαει το εσωτερικο φιλτρο.?(εχω το juwel 240lt).Λες να χρειαστουν κ αλλες πετρες?Δεν ειναι επικινδυνο?

οσον αφορα τα κιλα απο την στιγμη που δεν ακουμπανε στα πλαινα τζαμια μην φοβασαι τπτ!

και εγω το ιδιο ανγχος ειχα αλλα ειναι πολυ καλη κατασκευη!

τσεκαρε εσυ που το βλεπεις το ενυδρειο απο ολες τις πλευρες και απο κοντα αν ειναι αρκετες η οχι η σπηλιες!

θα εχεις 13 ψαρακια στο συνολο για αρχη και τα ντεμασονι ειναι αρκετα τσαμπουκαληδηκα πραγμα που σημαινει πως θα εχεις κυνηγι! επισης να ξερεις οτι δεν ειναι μαθηματικα (εχω 13 ψαρια αρα με 13 σπηλιες ειμαι οκ) και να υπολογισεις οτι αργοτερα θα εχεις και γεννες! για αυτο χρειαζεσε αρκετες πετρες για να δημιουργηθουν αρκετα περαμστα και σπηλιες!

εγω θεωρω οτι τα 8 ειναι το λιγοτερο που θα μπορουσες να βαλεις! βεβαια αν μπορεις να βαλεις 10 ακομη καλυτερα διοτι ετσι μειωνεις την επιθετικοτητα τους ακομη περισσοτερο + οτι μπορει να εχεις και κανα 2 απωλειες μεχρι να ισοροπηση το συστημα σου

το βαμβακι αν θελεις μπορεις να το αλλαζεις και συχνοτερα απο μηνα!

και καθε εβδομαδα μην σου πω!

το φιλτρο τραβαει οπως κοιτας το ενυδρειο απο μπροστα σου και ψηλα και αριστερα χαμηλα τραβαει για τον θερμοστατη!

νομιζω πως μπορεις να πας τις πετρες και πιο κοντα στο φιλτρο δεν θα εχει προβλημα!

θυμισε μου εχεις και αλλο φιλτρο?

αν τα σωματιδια ειναι στην επιφανεια και νομιζεις οτι ειναι απο το dow δοκιμασε μηπως μπορεις να τα ψαρεψεις τα πολλα με την αποχη!

Tα 8 demasoni πιστεύω είναι μια χαρά. Με τον καιρό θα προσπαθήσεις να έχεις όσο το δυνατό περισσότερα θηλυκά αλλά να μην ξεφύγεις στον συνολικό αριθμό. Δηλαδή αν με τον καιρό καταφέρεις να έχεις 1 με 2 αρσενικά και 6-7 θηλυκά θα είσαι άρχοντας!

Η άλγη θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει μην αγχώνεσαι.

Ο φωτισμός είναι λίγο ρίσκο γιατί μπορεί να γεμίσει άλγη(όχι καφέ, αυτή θα φύγει με τον καιρό), είναι ένας συνδυασμός που θα τολμούσα και εγώ, αλλά σε Tanganyika γιατί βγάζει τρομερά χρώματα στα ψάρια. Της malawi δεν ξέρω. Ίσως να μην τα κολακεύει και πολύ γιατί μιλάμε για πολύ έντονα χρώματα απο μόνα τους.

Όσο για τα φυτά σου ξαναείπα οτι δεν μου άρεσαν οι πέτρες που τα "προστατεύουν". Επίσης τις ανούμπιες εγώ θα τις έδενα πάνω σε καμια πέτρα.

Η δεξιά πλευρά πιστεύω θα χρειαστεί και άλλες πέτρες, αλλά πάλεψε το με αυτές για αρχή. Το φίλτρο μην το μπουκώνεις αλλά και μην φοβάσαι να μπουν μερικές πέτρες μπροστά του. Μπορεί να είναι και καλύτερα γιατί θα ρουφάει όλη την βρόμα μέσα απο τις πέτρες.

το βαμβακι αν θελεις μπορεις να το αλλαζεις και συχνοτερα απο μηνα!

και καθε εβδομαδα μην σου πω!

το φιλτρο τραβαει οπως κοιτας το ενυδρειο απο μπροστα σου και ψηλα και αριστερα χαμηλα τραβαει για τον θερμοστατη!

νομιζω πως μπορεις να πας τις πετρες και πιο κοντα στο φιλτρο δεν θα εχει προβλημα!

θυμισε μου εχεις και αλλο φιλτρο?

αν τα σωματιδια ειναι στην επιφανεια και νομιζεις οτι ειναι απο το dow δοκιμασε μηπως μπορεις να τα ψαρεψεις τα πολλα με την αποχη!

εχω ενα εξωτερικο fluval 305 .Ειμαστε στα ιδια κυβικα νομιζω...!!!χαχα...κ εσυ το ιδιο ενυδρειο δεν εχεις?κ το ιδιο φιλτρο αν θυμαμε καλα....

σημερα εκανα μια αλλαγη κ εβγαλα οσα μπορουσα αλλα φυσικα εξακολουθουν να αιωρουνται!!Μαλλον ειναι χιλιαδες....

Tα 8 demasoni πιστεύω είναι μια χαρά. Με τον καιρό θα προσπαθήσεις να έχεις όσο το δυνατό περισσότερα θηλυκά αλλά να μην ξεφύγεις στον συνολικό αριθμό. Δηλαδή αν με τον καιρό καταφέρεις να έχεις 1 με 2 αρσενικά και 6-7 θηλυκά θα είσαι άρχοντας!

Η άλγη θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει μην αγχώνεσαι.

Ο φωτισμός είναι λίγο ρίσκο γιατί μπορεί να γεμίσει άλγη(όχι καφέ, αυτή θα φύγει με τον καιρό), είναι ένας συνδυασμός που θα τολμούσα και εγώ, αλλά σε Tanganyika γιατί βγάζει τρομερά χρώματα στα ψάρια. Της malawi δεν ξέρω. Ίσως να μην τα κολακεύει και πολύ γιατί μιλάμε για πολύ έντονα χρώματα απο μόνα τους.

Όσο για τα φυτά σου ξαναείπα οτι δεν μου άρεσαν οι πέτρες που τα "προστατεύουν". Επίσης τις ανούμπιες εγώ θα τις έδενα πάνω σε καμια πέτρα.

Η δεξιά πλευρά πιστεύω θα χρειαστεί και άλλες πέτρες, αλλά πάλεψε το με αυτές για αρχή. Το φίλτρο μην το μπουκώνεις αλλά και μην φοβάσαι να μπουν μερικές πέτρες μπροστά του. Μπορεί να είναι και καλύτερα γιατί θα ρουφάει όλη την βρόμα μέσα απο τις πέτρες.

διαφορες στα ντεμασονι μεταξυ αρσενικου -θυληκου?Ξερουμε?Παντως αυτα που εχω βρει ειναι ,για την ωρα ,5cm.

παραπανω γραφεις αν καταφερω να εχω 1-2 αρσενικα κ τα υπολοιπα θυληκα.Αληθεια πως πετυχαίνετε?

Έγινε επεξεργασία - george78

το 306 εχω

μηπως και εσυ εχεις το 306 γιατι κατι τετοιο θυμαμαι!

προσπαθησε με τις αλλαγες νερου η με αποχη αν πιανοντε!

με το καιρο θεωρω πως θα τα τραβηξει το φιλτρο οποτε μην ανησυχεις!

διαφορες στα ντεμασονι μεταξυ αρσενικου -θυληκου?Ξερουμε?Παντως αυτα που εχω βρει ειναι ,για την ωρα ,5cm.

Δυστυχώς καμία διαφορά μεταξύ των φύλλων. Πολύ παρατήρηση μόνο για συμπεριφορές. Μπουκώματα, ηττημένους και τέτοια.

το 306 εχω

μηπως και εσυ εχεις το 306 γιατι κατι τετοιο θυμαμαι!

προσπαθησε με τις αλλαγες νερου η με αποχη αν πιανοντε!

με το καιρο θεωρω πως θα τα τραβηξει το φιλτρο οποτε μην ανησυχεις!

το ειχαμε αναφερει κ πιο παλια κ τοτε το κοιταξα και ειναι το 305 .μαλλον ειναι πιο παλιο μοντελο το δικο μου

σορυ δεν το θυμομουνα!

η διαφορα μας ειναι στον κυκλοφοριτη!αλλα μικρη σημασια εχει!

απο θεμα διατροφης οι τροφες που εχω ειναι sera vipagran(καθημερινως μια φορα την ημερα),Omega one VEGGIE rounds(δεν την εχω βαλει ακομα) .

επισης εχω το βιταμινες της sera fishtamin(δυο φορες την εβδομαδα) και Seachem garlic guard(μια φορα ανα δεκαπντε μερες).

Περιμενω αποψεις ως προς την ποιοτητα των τροφων κ καθε ποτε πρεπει να ταιζω

ταιζεις καθε μερα και αν θες μια μερα κανε νηστεια!

παρε και μια σπιρουλινα

H πρώτη τροφή της sera είναι βασική τροφή οπότε είναι μια χαρά. Η άλλη της omega είναι σε ταμπλέτες και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να την φάνε. Τα μικρότερα σίγουρα δεν θα μπορούν. Γιατί δεν πήρες φυλλαράκια που είναι σταθερή αξία?

Θα χρειαστείς σπιρουλίνα και ίσως μια τροφή για φυτοφάγα αν δεν τρώνε αυτή της omega. Καλό θα είναι να μην δίνεις κάθε μέρα την ίδια τροφή. Μια μέρα την βασική και μια για φυτοφάγα. Σπιρουλίνα 1-2 φορές την εβδομάδα. Μια φορά την εβδομάδα βιταμίνες(φαντάζομαι είναι το υγρό που μουλιάζεις την τροφή μέσα ε?) και κάθε 15 όπως κάνεις σκορδόζουμο. Μπορείς να κάνεις και μια μέρα νυστεία όπως είπε και ο |Ηλίας. :)

Της omega την είχα πάρει για τον πλεκο όπου δεν υπάρχει τώρα. Να πάρω την αντίστοιχη σε φύλλαρακια;επίσης μου είπες μια σπιρουλινα κ μια τροφη για φυτοφαγα. Εχεις υπόψιν σου κάποιες συγκεκριμένες μαρκες?

Οι βιταμίνες ειναι πράγματι αυτές που λες. Οσο για το διατροφή μπορείς να μου προτείνεις κάποιο προγράμμα( Δευτέρα ..... Τρίτη .....Τετάρτη ......κτλ)γιατί δεν κατάλαβα πως θα δίνω αυτές τις τροφές.Υποθετω ότι πρέπει να ταισω περισσότερο απο μια μέρα;

Προτείνω να πάρεις μια για φυτοφάγα και μια σπιρουλίνα. Την omega ας την έχεις, μπορεί να την φάνε μπορεί και όχι.

Γενικά απο τροφές έχει πολύ πράμα, θα σου πω αυτές που έχω δοκιμάσει εγώ και έμεινα ευχαριστημένος. Μ' άρεσε πολύ η σπιρουλίνα της Tropical σε φυλλαράκια και για φυτοφάγα της ocean nutrition-vegi flakes.

Γενικά μ' αρέσει να παίζω με τις τροφές. Δεν έχω στάνταρ πρόγραμμα, δηλαδή μεσημέρι "γενική" βράδυ "φυτοφάγα" κ.τ.λ. φροντίζοντας όμως να είναι σωστά ισορροπημένη διατροφή. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει η διατροφή να έχει σαν βασικό της συστατικό τις φυτικές πρωτεΐνες. Ενα βασικό πρόγραμμα είναι Δευτέρα-Τρίτη ocean nutrition, Τετάρτη sera vipagran, Πέμπτη-Παρασκευή ocean nutrition, Σάββατο sera vipagran, Κυριακή νηστεία. Σπιρουλίνα θα έδινα 2 φορές την εβδομάδα όποιες μέρες να ΄ναι. Μπορείς να παίξεις με βάση αυτό το πρόγραμμα φροντίζοντας όμως να στηρίζεται στις φυτικές πρωτεΐνες (τροφή για φυτοφάγα και σπιρουλίνα)

Πολλοί ταΐζουν μια φορά την μέρα, εμένα μ' αρέσει 2 φορές, έτσι μπορείς να παίξεις και πιο εύκολα. :)

Οταν λες ότι ταιζεις δυο φορές την ημέρα πως το εννοείς; Π.χ την Τετάρτη που δίνεις sera vipagran το δίνεις δυο φορές την ημέρα;αν ειναι να δώσεις κ σπιρουλινα ; Αυτό σημαίνει τρία γεύματα;επίσης ελλατωνουμε κ την ποσότητα,σωστά;

(Καταλαβαίνω , ότι μου δίνεις ενα πλάνο . Πάνω-κάτω θα προσπαθήσω να το τήρησω....)

Πάντα ταΐζω 2 φορές. Ναι την Τετάρτη π.χ. μόνο sera. Αν θες να δώσεις και σπιρουλίνα τότε αντί το απόγευμα να δώσεις sera, δίνεις σπιρουλίνα. Η ποσότητα θα είναι τόση ώστε να την έχουν φάει σε 1 λεπτό περίπου.

Αν θες μπορείς να παίξεις και με το πρωί-απόγευμα, να δίνεις 2 τροφές, αλλά θα πρέπει το πάνω χέρι να το έχει αυτή για τα φυτοφάγα.

μην αγχωνεσαι τοσο πολυ για το φαγητο !

οπως ειπε πιο πριν ο Σταθης

αλλοι ταιζουν μια φορα την ημερα(ενας απο αυτους ειμαι και εγω!)

και αλλοι 2

το σημαντικο ειναι να εχεις σωστες τροφες!

τα λαμπιντο αν και παμφαγα θα προτιμησουν τροφες για φυτοφαγα και τα ντεμασονι ειναι φυτοφαγα αρα καλο ειναι η βαση σου να ειναι για φυτοφαγα

• 2 weeks later...

ηρθε καιρος να προσθεσω τα ντεμασονι(8 συνολο) κ θα ηθελα να σας ρωτησω οτι πρεπει την δευτερα να κανω μια αλλαγη νερου.30%. ποτε ειναι καλυτερα να τα προσθεσω?πριν η" μετα την αλλαγη ?αν ειναι μετα την αλλαγη μετα απο ποσες μερες πιστευετε?αυτη την στιγμη εχω μονο 5 λαμπιντο.

Τελος,εχει "τιγκαρη"με καφε αλγη το ενυδρειο.Σκεφτειτε οτι ειναι πολυ δυσκολο να διακρινω μεσα απο το τζαμι. υπαρχει παντου αλγη (τζαμι,πετρες,πλατη ενυδρειου).Ειναι σωστο κ λογικο?

Εχθες το βραδυ παρατηρησα δυο απο τα λαμπιντο μου, κανανε στροφες γυρω τους με πολυ μεγαλη ταχυτητα σαν να ηθελε το ενα να πιασει του αλλου την ουρα.Τι σημαινει αυτο?

Κάνε πριν την αλλαγή του νερού και βαλτα μετά από κάνα 2 μέρες

Αν κάνανε γρήγορα το γύρω γύρω όλοι μάλλον είναι αρσενικά και ήταν ένας μικρός τσαμπουκας!

Όταν ζευγαρώνουν κάνουν το ίδιο πράγμα πολύ αργά όμως χωρίς να κηνυγιουντε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...