adlib 11 Μαρτίου 2013 #76 Share 11 Μαρτίου 2013 να μην εχω ανθρακα?ο πετσοπας μου ειπε οτι ειναι απιστευτα χρησιμος ο ανθρακας ,κυριως οταν εχουμε αφρικανες!Αρα τι λες?να τον βγαλω?Εξαλλου με το ammo -ex (jbl) θεωρητικα εκανα θεραπεια.σωστα?Παντα οταν τελειωνει η θεραπεια ξερω οτι προσθετουμε ανθρακα .Με αυτο το σκεπτικο τον εβαλα. παντως ενα θεμα που ηθελα να ανοιξω ,αφου τελειωνα την προσαρμογη με τα ψαρια μου,ηταν αυτο το συγκεκριμενο.Ο ανθρακας χρειαζετε η" δεν χρειαζετε σε ενα ενυδρειο να υπαρχει κ αν οχι ποτε πρεπει να προσθτετε κ ποσεσ μερες πρεπει να μενει στο ενυδρειο.Με λιγα λογια ποια ειναι κ κατα ποσο ειναι σημαντικη η λειτουργεια του ενεργου ανθρακα σε ενα ενυδρειο Είμαι της άποψης οτι ο άνθρακας είναι μόνο για μετά απο θεραπείες και τέτοιου είδους καταστάσεις. Γενικά στο ενυδρείο θα προτιμούσα στην θέση του να έβαζα βιολογία όπως σου είπα. Άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη, όπως γίνεται και με τις λάμπες UV. Οι αφρικάνες μας αν τηρούμε τις ρουτίνες μας και έχουμε καλή φίλτρανση, δεν θέλουν κάτι παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Μαρτίου 2013 #77 Share 11 Μαρτίου 2013 (edited) το ammo-ex δεν θεωρειτε θεραπεια?Δηλαδη να τον βγαλω αν μπορω κ τωρα?πριν 5-6 ωρες τον εβαλα. Μπορείς να τον κρατήσεις τώρα που τον έβαλες για μια βδομάδα και μετά βγάλτον. Όσο για τα βακτήρια καλό θα είναι να ενισχύεις την βιολογία σου ειδικά τον πρώτο καιρό. Τα βακτήρια που χρησιμοποίησες για το στρώσιμο λογικά θα έχουν και δοσολογία συντήρησης. Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2013 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #78 Share 11 Μαρτίου 2013 Είμαι της άποψης οτι ο άνθρακας είναι μόνο για μετά απο θεραπείες και τέτοιου είδους καταστάσεις. Γενικά στο ενυδρείο θα προτιμούσα στην θέση του να έβαζα βιολογία όπως σου είπα. Άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη, όπως γίνεται και με τις λάμπες UV. Οι αφρικάνες μας αν τηρούμε τις ρουτίνες μας και έχουμε καλή φίλτρανση, δεν θέλουν κάτι παραπάνω. μιας κ αρχιζω κ μπαινω για τα καλα στο "παιχνιδι"του ενυδρειου(εσεισ με βαζετε δηλαδη) κ οσο παει γινετε πιο ενδιαφερον οταν λες βιολογια το σιποραξ της σερα εννοεις?εχεις κατι αλλο καλυτερο υποψιν σου? (ενημερωτικα στο εξωτερικο φιλτρο εχει 6 θποδοχες δυο σε καθε "οροφο"κ στις τεσσερις πρωτες εχω σιποραξ.Στις δυο τελευταιες εχω τον ανθρακα.fluval 305) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #79 Share 11 Μαρτίου 2013 μιας κ αρχιζω κ μπαινω για τα καλα στο "παιχνιδι"του ενυδρειου(εσεισ με βαζετε δηλαδη) κ οσο παει γινετε πιο ενδιαφερον οταν λες βιολογια το σιποραξ της σερα εννοεις?εχεις κατι αλλο καλυτερο υποψιν σου? (ενημερωτικα στο εξωτερικο φιλτρο εχει 6 θποδοχες δυο σε καθε "οροφο"κ στις τεσσερις πρωτες εχω σιποραξ.Στις δυο τελευταιες εχω τον ανθρακα.fluval 305) Αυτό που λες , ή το substrat pro της eheim. Υπάρχουν και άλλα υλικά βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #80 Share 11 Μαρτίου 2013 Μπορείς να τον κρατήσεις τώρα που τον έβαλες για μια βδομάδα και μετά βγάλτον. Όσο για τα βακτήρια καλό θα είναι να ενισχύεις την βιολογία σου ειδικά τον πρώτο καιρό. Τα βακτήρια που χρησιμοποίησες για το στρώσιμο λογικά θα έχουν και δοσολογία συντήρησης. sera nitrivec εχω..Γραφει 100ml / εβδομαδα.!!!Αυτο ακολουθαω?Γινετε να βαζω τοσο εβδομαδιαια?Μαλλον θα πρεπει να παω να δουλεψω στην sera μηπως κ μου κανουν καμια προσφορα.Καλα τις προηγουμενες φορες εβαζα 30-40 ml ε καθε αλλαγη νερου (καθε μηνα δηλαδη).ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #81 Share 11 Μαρτίου 2013 sera nitrivec εχω..Γραφει 100ml / εβδομαδα.!!!Αυτο ακολουθαω?Γινετε να βαζω τοσο εβδομαδιαια?Μαλλον θα πρεπει να παω να δουλεψω στην sera μηπως κ μου κανουν καμια προσφορα.Καλα τις προηγουμενες φορες εβαζα 30-40 ml ε καθε αλλαγη νερου (καθε μηνα δηλαδη).ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ. Η δοσολογία είναι 5ml στα 25 λίτρα. Μπορείς να ρίχνεις κάθε 2 μέρες. Καλό είναι να αυξήσεις τις αλλαγές σου, αν όχι κάθε εβδομάδα, κάθε 15 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Μαρτίου 2013 #82 Share 11 Μαρτίου 2013 sera nitrivec εχω..Γραφει 100ml / εβδομαδα.!!!Αυτο ακολουθαω?Γινετε να βαζω τοσο εβδομαδιαια?Μαλλον θα πρεπει να παω να δουλεψω στην sera μηπως κ μου κανουν καμια προσφορα.Καλα τις προηγουμενες φορες εβαζα 30-40 ml ε καθε αλλαγη νερου (καθε μηνα δηλαδη).ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ. Θα βάζεις σε κάθε αλλαγή νερού που κάνεις. Η ποσότητα θα είναι αντίστοιχη με τα πόσα λίτρα κάνεις αλλαγή. Μια φορά τον μήνα είναι πολύ λίγο. Καν τες τουλάχιστον όπως σου λέει ο Δημήτρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Μαρτίου 2013 Author #83 Share 11 Μαρτίου 2013 (edited) Η δοσολογία είναι 5ml στα 25 λίτρα. Μπορείς να ρίχνεις κάθε 2 μέρες. Καλό είναι να αυξήσεις τις αλλαγές σου, αν όχι κάθε εβδομάδα, κάθε 15 μέρες. OTAN λες καθε 15 μερες?δηλαδη?Ολα?Η" μονο αλλαγη νερου?οταν λεο "ολα" εννοω ανοιγμα εξετρικο φιλτρου,ξεπλυμα σφουγγαριων στε εσωτερικο φιλτρο ,σκουπα βυθου....(πωπω....σας κουρασα?η" ακομα αντεχετε?) Παντως οταν κανω αλλαγη (μια φορα το μηνα δηλαδη)κανω ολα αυτα τα παραπανω Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2013 - george78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #84 Share 11 Μαρτίου 2013 OTAN λες καθε 15 μερες?δηλαδη?Ολα?Η" μονο αλλαγη νερου?οταν λεο "ολα" εννοω ανοιγμα εξετρικο φιλτρου,ξεπλυμα σφουγγαριων στε εσωτερικο φιλτρο ,σκουπα βυθου....(πωπω....σας κουρασα?η" ακομα αντεχετε?) Παντως οταν κανω αλλαγη (μια φορα το μηνα δηλαδη)κανω ολα αυτα τα παραπανω Σιγά σιγά ! Κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες αλλαγή νερού. Σκούπα βυθού είναι απαραίτητο να κάνεις σε κάθε αλλαγή ; Έχει τόσα πολλά που πρέπει να καθαρίσεις ; Σκέψου να βάλεις έναν κυκλοφορητή χαμηλά για να σου στέλνει τα πάντα στο φίλτρο. Συντήρηση φίλτρου μπορείς να κάνεις κάθε 3μηνο κατά την άποψή μου. (Στύψιμο σφουγγαριών στο νερό της αλλαγής) Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Μαρτίου 2013 #85 Share 12 Μαρτίου 2013 Εξαρτάτε και από τα υλικά του φίλτρου αν έχεις υαλοβαμβακα μέσα θέλει συχνότερα αλλαγή αλλιώς το φίλτρο το καθαρίζουμε ανά 3 η 6 μήνες αυτό θα. Το δεις μόνος σου! Αλλαγές όπως σου είπε ανά εβδομάδα η κάθε 15 30% min Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 12 Μαρτίου 2013 Author #86 Share 12 Μαρτίου 2013 (edited) Σιγά σιγά ! Κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες αλλαγή νερού. Σκούπα βυθού είναι απαραίτητο να κάνεις σε κάθε αλλαγή ; Έχει τόσα πολλά που πρέπει να καθαρίσεις ; Σκέψου να βάλεις έναν κυκλοφορητή χαμηλά για να σου στέλνει τα πάντα στο φίλτρο. Συντήρηση φίλτρου μπορείς να κάνεις κάθε 3μηνο κατά την άποψή μου. (Στύψιμο σφουγγαριών στο νερό της αλλαγής) α δεν ξερω.Αρα εχουμε κ λεμε 1)ανα 15 μερες αλλαγη νερου 30% τουλαχιστον 2)καθαρισμο φιλτρων καθε 3μηνο περιπου 3)σκουπα βυθου?καθε ποτε?δεν καταλαβα. Ως τωρα παντως καθε μηνα που εκανα αλλαγη νερου καθαριζα κ τα δυο φιλτρα απο την αρχη κ σκουπα εβαζα !!! ΑΝ βαλω κυκλοφορητη σε ποιο σημειο περιπου λες θα ηταν καλυτερα να τον τοποθετουσα?Εμπρος,πισω του ενυδρειου?Τωρα με τις πετρες που εχω?δεν εμποδιζουν?Αντιθετα απο εκει που "τραβαει"το εσωτερικο φιλτρο η" το εξωτερικο? Ενημερωτικα στο εσωτερικο φιλτρο εχω σφουγγαρια κ στο εξωτερικο εχω το "μακαρονι" ΕΕΕΕεεεε...σας επριξα?Η"ακομα?Αντεχεται? Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2013 - george78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 12 Μαρτίου 2013 #87 Share 12 Μαρτίου 2013 (edited) α δεν ξερω.Αρα εχουμε κ λεμε 1)ανα 15 μερες αλλαγη νερου 30% τουλαχιστον Είναι μια χαρά. 2)καθαρισμο φιλτρων καθε 3μηνο περιπου Ή συχνότερα αν δεις οτι πέφτει η απόδοση τους. 3)σκουπα βυθου?καθε ποτε?δεν καταλαβα. Σκούπα εγώ έβαζα όταν έβλεπα οτι μαζεύονταν βρομιές στο βυθό, αλλιώς ούτε καν. Ως τωρα παντως καθε μηνα που εκανα αλλαγη νερου καθαριζα κ τα δυο φιλτρα απο την αρχη κ σκουπα εβαζα !!! Αυτό είναι λάθος γιατί χαλούσες την ισορροπία της βιολογίας. ΑΝ βαλω κυκλοφορητη σε ποιο σημειο περιπου λες θα ηταν καλυτερα να τον τοποθετουσα?Εμπρος,πισω του ενυδρειου?Τωρα με τις πετρες που εχω?δεν εμποδιζουν?Αντιθετα απο εκει που "τραβαει"το εσωτερικο φιλτρο η" το εξωτερικο? Μπορείς να τον βάλεις στα κάτω στρώματα χωρίς να σηκώνει την αμμο. Θα πρότεινα να βαράει όπου βλέπεις οτι μαζεύονται βρομιές. Συνήθως κοντά στις πέτρες που δεν έχει καλή κυκλοφορία. Κανονικά με τα 2 φίλτρα και τον κυκλοφορητή δύσκολα θα έχεις "νεκρά" σημεία. Ενημερωτικα στο εσωτερικο φιλτρο εχω σφουγγαρια κ στο εξωτερικο εχω το "μακαρονι" Κατά την γνώμη μου και αυτό λάθος είναι. Και τα 2 φίλτρα πρέπει να έχουν και σφουγγάρι και βιολογία. Σίγουρα το εσωτερικό θα είναι κυρίως με σφουγγάρι και το εξωτερικό κυρίως με βιολογία. Αλλά όποιο και να πάθει κάτι, το άλλο θα μπορεί να στηρίξει το ενυδρείο μέχρι να διορθωθεί. Επίσης έχοντας σφουγγάρι στο εξωτερικό(1-2 φέτες όχι παραπάνω), "προστατεύεις" την βιολογία σου απο διάφορες βρομιές και εκμεταλλεύεσαι πλήρως όλη την επιφάνεια τους. ΕΕΕΕεεεε...σας επριξα?Η"ακομα?Αντεχεται? Ακόμα λίγο, μετά θα δώσουμε ραντεβού για ξύλο! χαχαχαχααχαχαχαχαχαχχα!!! Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2013 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Μαρτίου 2013 #88 Share 12 Μαρτίου 2013 Θα συμφωνήσω 100% με τον Στάθη στο δικό μου αυτά έκανα χωρίς να βάλω κυκλοφορητη που αν έβαζα θα τον έβαζα εκεί που σου είπε και αντίθετα από κει που ρουφάει το φίλτρο για να σπρώχνει προς τα κει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 12 Μαρτίου 2013 Author #89 Share 12 Μαρτίου 2013 α δεν ξερω.Αρα εχουμε κ λεμε 1)ανα 15 μερες αλλαγη νερου 30% τουλαχιστον Είναι μια χαρά. 2)καθαρισμο φιλτρων καθε 3μηνο περιπου Ή συχνότερα αν δεις οτι πέφτει η απόδοση τους. 3)σκουπα βυθου?καθε ποτε?δεν καταλαβα. Σκούπα εγώ έβαζα όταν έβλεπα οτι μαζεύονταν βρομιές στο βυθό, αλλιώς ούτε καν. Ως τωρα παντως καθε μηνα που εκανα αλλαγη νερου καθαριζα κ τα δυο φιλτρα απο την αρχη κ σκουπα εβαζα !!! Αυτό είναι λάθος γιατί χαλούσες την ισορροπία της βιολογίας. ΑΝ βαλω κυκλοφορητη σε ποιο σημειο περιπου λες θα ηταν καλυτερα να τον τοποθετουσα?Εμπρος,πισω του ενυδρειου?Τωρα με τις πετρες που εχω?δεν εμποδιζουν?Αντιθετα απο εκει που "τραβαει"το εσωτερικο φιλτρο η" το εξωτερικο? Μπορείς να τον βάλεις στα κάτω στρώματα χωρίς να σηκώνει την αμμο. Θα πρότεινα να βαράει όπου βλέπεις οτι μαζεύονται βρομιές. Συνήθως κοντά στις πέτρες που δεν έχει καλή κυκλοφορία. Κανονικά με τα 2 φίλτρα και τον κυκλοφορητή δύσκολα θα έχεις "νεκρά" σημεία. Ενημερωτικα στο εσωτερικο φιλτρο εχω σφουγγαρια κ στο εξωτερικο εχω το "μακαρονι" Κατά την γνώμη μου και αυτό λάθος είναι. Και τα 2 φίλτρα πρέπει να έχουν και σφουγγάρι και βιολογία. Σίγουρα το εσωτερικό θα είναι κυρίως με σφουγγάρι και το εξωτερικό κυρίως με βιολογία. Αλλά όποιο και να πάθει κάτι, το άλλο θα μπορεί να στηρίξει το ενυδρείο μέχρι να διορθωθεί. Επίσης έχοντας σφουγγάρι στο εξωτερικό(1-2 φέτες όχι παραπάνω), "προστατεύεις" την βιολογία σου απο διάφορες βρομιές και εκμεταλλεύεσαι πλήρως όλη την επιφάνεια τους. ΕΕΕΕεεεε...σας επριξα?Η"ακομα?Αντεχεται? Ακόμα λίγο, μετά θα δώσουμε ραντεβού για ξύλο! χαχαχαχααχαχαχαχαχαχχα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 12 Μαρτίου 2013 Author #90 Share 12 Μαρτίου 2013 α δεν ξερω.Αρα εχουμε κ λεμε 1)ανα 15 μερες αλλαγη νερου 30% τουλαχιστον Είναι μια χαρά. 2)καθαρισμο φιλτρων καθε 3μηνο περιπου Ή συχνότερα αν δεις οτι πέφτει η απόδοση τους. 3)σκουπα βυθου?καθε ποτε?δεν καταλαβα. Σκούπα εγώ έβαζα όταν έβλεπα οτι μαζεύονταν βρομιές στο βυθό, αλλιώς ούτε καν. Ως τωρα παντως καθε μηνα που εκανα αλλαγη νερου καθαριζα κ τα δυο φιλτρα απο την αρχη κ σκουπα εβαζα !!! Αυτό είναι λάθος γιατί χαλούσες την ισορροπία της βιολογίας. ΑΝ βαλω κυκλοφορητη σε ποιο σημειο περιπου λες θα ηταν καλυτερα να τον τοποθετουσα?Εμπρος,πισω του ενυδρειου?Τωρα με τις πετρες που εχω?δεν εμποδιζουν?Αντιθετα απο εκει που "τραβαει"το εσωτερικο φιλτρο η" το εξωτερικο? Μπορείς να τον βάλεις στα κάτω στρώματα χωρίς να σηκώνει την αμμο. Θα πρότεινα να βαράει όπου βλέπεις οτι μαζεύονται βρομιές. Συνήθως κοντά στις πέτρες που δεν έχει καλή κυκλοφορία. Κανονικά με τα 2 φίλτρα και τον κυκλοφορητή δύσκολα θα έχεις "νεκρά" σημεία. Ενημερωτικα στο εσωτερικο φιλτρο εχω σφουγγαρια κ στο εξωτερικο εχω το "μακαρονι" Κατά την γνώμη μου και αυτό λάθος είναι. Και τα 2 φίλτρα πρέπει να έχουν και σφουγγάρι και βιολογία. Σίγουρα το εσωτερικό θα είναι κυρίως με σφουγγάρι και το εξωτερικό κυρίως με βιολογία. Αλλά όποιο και να πάθει κάτι, το άλλο θα μπορεί να στηρίξει το ενυδρείο μέχρι να διορθωθεί. Επίσης έχοντας σφουγγάρι στο εξωτερικό(1-2 φέτες όχι παραπάνω), "προστατεύεις" την βιολογία σου απο διάφορες βρομιές και εκμεταλλεύεσαι πλήρως όλη την επιφάνεια τους. ΕΕΕΕεεεε...σας επριξα?Η"ακομα?Αντεχεται? Ακόμα λίγο, μετά θα δώσουμε ραντεβού για ξύλο! χαχαχαχααχαχαχαχαχαχχα!!! Οκ καλώς !!! Λοιπόν φέρε κ την εμπειρια σου μαζί κ απο εκεί κ πέρα διαπραγματευόμαστε την συνέχεια!δεν κάνω πίσω όμως... Έχω μαύρη ζώνη στο "βαρατε"!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 12 Μαρτίου 2013 Author #91 Share 12 Μαρτίου 2013 Να ρωτήσω άλλο ενα "κουφο". Το μεσημέρι,έδωσα φαγητό στα ψαράκια κ απο τότε δεν τα βλέπω κ τόσο " τσιταρισμενα" όπως ήταν πριν νομίζω.ασε που μου φαίνεται ότι οι κοιλιά τους ειναι ψηλό φουσκωμένη!Λέτε να βαρύστομαχιασανε; "Να δώσω σοδα;" Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Μαρτίου 2013 #92 Share 12 Μαρτίου 2013 ποσο ταιζεις ? πρεπει να ταιζεις λιγο δλδ να φανε ολο το φαγητο τους σε 2 λεπτακια οχι παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 12 Μαρτίου 2013 Author #93 Share 12 Μαρτίου 2013 ποσο ταιζεις ? πρεπει να ταιζεις λιγο δλδ να φανε ολο το φαγητο τους σε 2 λεπτακια οχι παραπανω το φαγανε σε λιγοτερο απο λεπτο.. εσενα πως πανε τα δικα σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Μαρτίου 2013 #94 Share 12 Μαρτίου 2013 μια χαρουλα για την ωρα ολα καλα δεν εχω ουτε μανουρες ουτε τπτ! ισα ισα που απεκτησε ζωντανια το ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 16 Μαρτίου 2013 Author #95 Share 16 Μαρτίου 2013 γεια σας κ παλι ,μετα απο λιγο καιρο εμφανηστικα παλι ωστε ν αρχισω τις απανωτες μου ερωτησεις.Ελπιζω ν αμ εβοηθησετε οπως τις προηγουμενες φορες.Καταρχην σας ευχαριστω ολους, οσοι με βοηθησατε δηλαδη,ωστε να ανταπεξελθω στο νεοσυστατο ενυδρειο μου υστερα απο την αμμωνια που μου ειχε εμφανιστει κ στο σχεδον καινουργιο στησιμο παλι .ΤΑ λαμπιντο ως τωρα εχουν αργησει να κυνηγουντε αλλα το θεμα μου ειναι οτι ακομα δεν μπορω να ξεχωρισω το γενος τους!Βοηθεια παρακαλω. Τελος θα ηθελα να ρωτησω ,αν θυμαστε απο την αρχη σκοπος μου ηταν να βαλω demasoni,ποτε πιστευετε οτι εινα η καταλληλη στιγμη για να τα βαλω κ αυτα.Ενημερωτικα τα λαμπιτο μου δεν εχουν κλεισει ακομα εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 16 Μαρτίου 2013 #96 Share 16 Μαρτίου 2013 Ούτε πρόκειται ακόμα να ξεχωρίσεις φύλλο Γιώργο. Θηλυκά ξεχωρίζεις μόνο όταν μπουκωθούν και αρσενικά μόνο όταν δεις κάποιο να κάθετε συνέχεια στις πάνω γωνίες ή να τρώει ανελέητο ξύλο. Αλλιώς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Demasoni ξέρεις οτι είσαι οριακά έτσι? Το λέω γιατί είσαι νέος στα mbuna και μια τέτοια σύνθεση θέλει να είσαι προσεκτικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 16 Μαρτίου 2013 Author #97 Share 16 Μαρτίου 2013 oταν λες οτι πρεπει να ειμαι προσεκτικος τι εννοεις? Αληθεια,τωρα τελευταια παρατηρω στο νερο του ενυδρειου να αιωρουνται κατι πολυ μικρα σωματιδια λευκου χρωματος.Απο τι μπορει ν αειναι αυτα?υπαρχει περιπτωση να προερχονται απο τα κοραλλια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Μαρτίου 2013 #98 Share 17 Μαρτίου 2013 εννοω να εισαι παρατηρητικος για τυχον αψιμαχιες, αν καποιο ψαρι κινδυνευει, να απομακρυθει ή μπορει να χρειαστεις εξτρα πετρες αν καταλαβεις οτι δν ειναι αρκετες ή μολις αρχισουν οι γεννες, να απομακρυνονται τα μικρα κ.τ.λ. Γενικα να κοβει το ματι σου για επικινδυνες καταστασεις. Οταν λες σωματιδια, ειναι κυριως στην επιφανεια ή γενικα στη στηλη του νερου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 18 Μαρτίου 2013 Author #99 Share 18 Μαρτίου 2013 Περί σωματιδίων αιωρούνται σε όλο το ενυδρειο. Οσο για τις πέτρες έχω βάλει γύρω στα 50 kg. Λες να χρειάζονται παραπάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 18 Μαρτίου 2013 Author #100 Share 18 Μαρτίου 2013 Δες περίπου πως ειναι τοποθετημένες οι πέτρες. Αρκετές δεν ειναι; Οτανλες ότι υπάρχει τσακωμος ,ίσως να χρειαστεί να το βγάλω απο εκει. Και; Τι γίνετε μετα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος