dpap 3 Μαρτίου 2013 #26 Share 3 Μαρτίου 2013 Για τα ψάρια, ότι σου είπε ο Στάθης (adlib). Αεραντλία δεν χρειάζεσαι, θα στρέψεις την έξοδο του φίλτρου στην επιφάνεια και με την ανατάραξη, θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Κοράλλια εγώ δεν θα έβαζα έτσι όπως τα περιγράφεις. Θα έβαζα αραγωνίτη για βυθό και ασβεστολιθικές πέτρες για να κρατήσω το ph στα επίπεδα που χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 3 Μαρτίου 2013 #27 Share 3 Μαρτίου 2013 Το 1,20 μήκος θεωρείται καλό για 2 χαρέμια. Όντως τα demasoni μαζί με ένα ακόμα χαρέμι είναι οριακά αλλά πιστεύω οτι μπορεί να πετύχει λόγο του ήπιου χαρακτήρα των acei, συν οτι οι γέννες θα απομακρύνονται σχετικά σύντομα. Αν δεν μπορείς να πάρεις συγχρόνως τόσα ψάρια, καλύτερα πάρε το αρσενικό acei με τα 2 θηλυκά και μόλις βρεθούν περισσότερα demasoni τα παίρνεις ή αλλιώς παίρνεις ένα οποιοδήποτε άλλο χαρέμι mbuna. Αν δεις οτι τα πάνε καλά ίσως θα προσθέσεις ακόμα ενα χαρέμι μετά απο καιρό. Η διαδικασία που λες με τα ψάρια είναι άκρος επικίνδυνη. Μην το κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 3 Μαρτίου 2013 #28 Share 3 Μαρτίου 2013 επειδη εχω το ιδιο ενυδρειο μπορεις να στρεψεις το πιπακι που εχει το εσωτερικο φιλτρο προς την επιφανεια ! εγω αυτο εχω κανει και μου κανει πολυ καλη αναταραξη! αντι να βαλεις 2m+2f να βαλεις 1m+3f αυτο ειναι σωστο και λεγεται χαρεμι!οσον αφορα τα acei για τα demasoni οπως σου ειπαν θελει ομαδα πιστευω το λιγοτερο 8!εκτος αν πας σε καποιο αλλο ειδος μπουνα που θα το βαλεις και αυτο σε χαρεμι 1m+3f! πως και ξερει ο πετσοπας οτι τα ντεμασονι ειναι 2f+2m ? θα τα παρεις ενηλικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 3 Μαρτίου 2013 Author #29 Share 3 Μαρτίου 2013 Το 1,20 μήκος θεωρείται καλό για 2 χαρέμια. Όντως τα demasoni μαζί με ένα ακόμα χαρέμι είναι οριακά αλλά πιστεύω οτι μπορεί να πετύχει λόγο του ήπιου χαρακτήρα των acei, συν οτι οι γέννες θα απομακρύνονται σχετικά σύντομα. Αν δεν μπορείς να πάρεις συγχρόνως τόσα ψάρια, καλύτερα πάρε το αρσενικό acei με τα 2 θηλυκά και μόλις βρεθούν περισσότερα demasoni τα παίρνεις ή αλλιώς παίρνεις ένα οποιοδήποτε άλλο χαρέμι mbuna. Αν δεις οτι τα πάνε καλά ίσως θα προσθέσεις ακόμα ενα χαρέμι μετά απο καιρό. Η διαδικασία που λες με τα ψάρια είναι άκρος επικίνδυνη. Μην το κάνεις. σ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ κ μαλλον οτι θα ακολουθησω την συμβουλη σου .Απο οτι καταλαβαινω εννοεις να βαλω 3+10 ψαρια συνολο δεκατρια?Επιμενω παλι δεν ειναι μικρο το ενυδρειο για τοσα ψααρια?ΑΝ εβαζα λιγοτερα?π.χ 3+6?τι λες?Παλι δεν ειναι πολλα?Απο την αλλη σκεφτομαι οτι τα εχω παραγγειλει τωρα.Τι να του πω ξαφνικα?Οτι δεν τα θελω?Δεν ειναι σωστο νομιζω.Παντως κ αυτοσ μοθ ειπε οτι αυριο το πρωι θα ψαξει να τα βρει κ θα τα εχει το μεσιμερι λογικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 3 Μαρτίου 2013 Author #30 Share 3 Μαρτίου 2013 επειδη εχω το ιδιο ενυδρειο μπορεις να στρεψεις το πιπακι που εχει το εσωτερικο φιλτρο προς την επιφανεια ! εγω αυτο εχω κανει και μου κανει πολυ καλη αναταραξη! αντι να βαλεις 2m+2f να βαλεις 1m+3f αυτο ειναι σωστο και λεγεται χαρεμι!οσον αφορα τα acei για τα demasoni οπως σου ειπαν θελει ομαδα πιστευω το λιγοτερο 8!εκτος αν πας σε καποιο αλλο ειδος μπουνα που θα το βαλεις και αυτο σε χαρεμι 1m+3f! πως και ξερει ο πετσοπας οτι τα ντεμασονι ειναι 2f+2m ? θα τα παρεις ενηλικα? μπα μικρα θα τα παρω.Αληθεια αυτοσ θα μου πει ποια ειναι αρσενικα κ ποια θυληκα.Αλλα?Δεν ξεχωριζοντε θες να μου πεις?Κ αν ειναι κορυφαιος?Ουτε παλι μπορει να τα ξεχωρισει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 3 Μαρτίου 2013 Author #31 Share 3 Μαρτίου 2013 Για τα ψάρια, ότι σου είπε ο Στάθης (adlib). Αεραντλία δεν χρειάζεσαι, θα στρέψεις την έξοδο του φίλτρου στην επιφάνεια και με την ανατάραξη, θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Κοράλλια εγώ δεν θα έβαζα έτσι όπως τα περιγράφεις. Θα έβαζα αραγωνίτη για βυθό και ασβεστολιθικές πέτρες για να κρατήσω το ph στα επίπεδα που χρειάζεται. παντως με αυτα κ με αυτα το 8,5 ph μου το εχει δωσει, συμφωνα το τεστ της σερα που εχω.Εχω κ ενα τεστ τισ esha σε στικακια,...Ασε αυτο μου το δινει 6,8(οτι να ναι σου λεω...)Οκ ολοι μου λενε οτι τα στικακια δεν ειναι καλα...αλλα τοση μεγαλη διαφορα?Απαραδεκτο νομιζω...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 3 Μαρτίου 2013 Author #32 Share 3 Μαρτίου 2013 ΑΠΟ οτι ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ....σας ενημερωνω οτι πριν 20 μερες ειχα αμμωνια κ μου κακαρωσαν κ τα ΤΡΙ ψαρια που ειχα μεσα(πλεκο κ δυο green terror).Παντως η αμμωνια μου δειχνει μηδενικη συμφωνα το τεστακι τησ jbl Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 3 Μαρτίου 2013 #33 Share 3 Μαρτίου 2013 τα στικακια οντως δεν ειναι αξιοπιστα! μακαρι να μπορει ο πετσοπας να τα ξεχωρισει αλλα εχω τις αμφιβολιες μου οχι μονο για τον συγκεκριμενο αλλα για ολους! ο κορυφαιος δεν σου ειπε οτι δεν μπαινουν σε ζευγαρια αλλα σε χαρεμια?τεσπα δεν με ενδιαφερει ο πετσοπας αλλα εσυ να καταφερεις να κανεις ενα πραγματικα ομορφο βιοτοπο που να μην εχεις προβληματα! θεωρω πως πρεπει να παρεις χαρεμι(1m+3,4f) τα ντεμασονι μπαινουν σε ομαδα θεωρω το λιγοτερο 8! το ενυδρειο σου θα χωρεσει 2 χαρεμια ή ενα χαρεμι και μια ομαδα ντεμασονι! εγω οπως σου θυμιζω θα βαλω 2 χαρεμια! τωρα εχεις ψαρια μεσα?πως κρατας βιολογια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 3 Μαρτίου 2013 Author #34 Share 3 Μαρτίου 2013 τα στικακια οντως δεν ειναι αξιοπιστα! μακαρι να μπορει ο πετσοπας να τα ξεχωρισει αλλα εχω τις αμφιβολιες μου οχι μονο για τον συγκεκριμενο αλλα για ολους! ο κορυφαιος δεν σου ειπε οτι δεν μπαινουν σε ζευγαρια αλλα σε χαρεμια?τεσπα δεν με ενδιαφερει ο πετσοπας αλλα εσυ να καταφερεις να κανεις ενα πραγματικα ομορφο βιοτοπο που να μην εχεις προβληματα! θεωρω πως πρεπει να παρεις χαρεμι(1m+3,4f) τα ντεμασονι μπαινουν σε ομαδα θεωρω το λιγοτερο 8! το ενυδρειο σου θα χωρεσει 2 χαρεμια ή ενα χαρεμι και μια ομαδα ντεμασονι! εγω οπως σου θυμιζω θα βαλω 2 χαρεμια! τωρα εχεις ψαρια μεσα?πως κρατας β EΔΩ Κ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕς ΔΕΝ ΕΧΩ ψαρια ΛΟΓΩ αμμωνιας.... τωρα πως κρατω βιολογια....?καλο ερωτημα.τι να σου πω?δεν ξερω,,,,βοηθησε με αν θες.Οσο για για τον τελευταιο συνδοιασμο που λες (ενα χαρεμι κ μια ομαδα ντεμασονι).Μηπως θα ηταν καλυτερα να εβαζα πρωτα το χαρεμι (εξαλλου τα acei απο οικονομικης πλευρας δεν θεωρουντε κ πολυ ακριβα ψαρια).Αργοτερα να προσθετα κ την ομαδα των ντεμασονι.που ειναι σκληροπυρηνικα ωστε να εχουν ηπιότερη προσαρμογη τα χαρεμι που θα μπει πρωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 3 Μαρτίου 2013 #35 Share 3 Μαρτίου 2013 επειδη θα χρειαστει να ξαναστρωσεις το ενυδρειο σου διοτι εδω και 15 μερες που δεν εχεις ψαρια (φανταζομαι πως δεν ριχνεις τροφη) τα βακτηρια σου μαλλον δεν θα υπαρχουν! νομιζω πως και απο αστρωτο ενυδρειο μας χαιρετισαν τα ψαρακια αρα πρωτα πρεπει να στρωσεις το ενυδρειο και μετα να βαλεις μεσα ψαρακια! δες πως θα το στρωσεις με μπολι ή με υγρα βακτηρια! καλο θα ηταν αφου στρωθει το ενυδρειο να ξεκινησεις με το χαρεμι που λες και μετα απο λιγο καιρο βαζεις και την ομαδα-ντεμασονι που ειναι πιο αγρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 4 Μαρτίου 2013 Author #36 Share 4 Μαρτίου 2013 επειδη θα χρειαστει να ξαναστρωσεις το ενυδρειο σου διοτι εδω και 15 μερες που δεν εχεις ψαρια (φανταζομαι πως δεν ριχνεις τροφη) τα βακτηρια σου μαλλον δεν θα υπαρχουν! νομιζω πως και απο αστρωτο ενυδρειο μας χαιρετισαν τα ψαρακια αρα πρωτα πρεπει να στρωσεις το ενυδρειο και μετα να βαλεις μεσα ψαρακια! δες πως θα το στρωσεις με μπολι ή με υγρα βακτηρια! καλο θα ηταν αφου στρωθει το ενυδρειο να ξεκινησεις με το χαρεμι που λες και μετα απο λιγο καιρο βαζεις και την ομαδα-ντεμασονι που ειναι πιο αγρια!α θα μου πεις για τα υγρα βακτηρια?Δεν μου εβγαλε κατι παραπανω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Μαρτίου 2013 #37 Share 4 Μαρτίου 2013 θα μου πεις για τα υγρα βακτηρια?Δεν μου εβγαλε κατι παραπανω.... Μια εναλλακτική είναι επίσης το μπόλιασμα του φίλτρου σου με έτοιμο βιολογικό υλικό από κάποιο άλλο ενυδρείο. Στο αναφέρω επειδή δεν είσαι από επαρχία και ευτυχώς έχει πολλά παιδιά στην Αθήνα που μπορούν να προσφέρουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Μαρτίου 2013 #38 Share 4 Μαρτίου 2013 Αν μπορείς πες μετρήσεις απο ΝΗ3/4, ΝΟ2 και ΝΟ3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 5 Μαρτίου 2013 #39 Share 5 Μαρτίου 2013 οσον αφορα τα βακτηρια θα πρεπει να αγορασεις ενα μπουκαλακι με βακτηρια και αναλογος με τον κατασκευαστη του θα πρεπει να ριχνεις στο ενυδρειο σου! συνηθως μετα απο 24 ωρες προσθετεις και λιγα ψαρακια ωστε να βοηθησουν να διατηρηθουν και να πολλαπλασιαστουν τα βακτηρια σου! θελει συχνες μετρησεις απο αμμωνια νιτρικα και νιτρωδη ωστε να κανεις συχνες αλλαγες νερου μεχρι να μηδενισουν τα 2 πρωτα, ταιζεις ελαχιστα ολον αυτον τον καιρο! παντως το καλλυτερο ειναι να βρεις μπολι απο καποιον συνχομπιστα! ρικε μια ματια εδω αν μενει κανεις κοντα σου στειλε του pm αν μπορει να σου δωσει! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76469&page=2&hl=%EC%F0%EF%EB%E9#entry716012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 9 Μαρτίου 2013 Author #40 Share 9 Μαρτίου 2013 Αν μπορείς πες μετρήσεις απο ΝΗ3/4, ΝΟ2 και συμφωνα με τις χθεσινες μετρησης εχω αμμωνια 0,05 (jbl test υγρο) nitrate 50-100(esha test ) nitrite 0 (esha test) ph 8,2 (sera test) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Μαρτίου 2013 #41 Share 9 Μαρτίου 2013 Πως το έστρωσες τελικά ; Τα νιτρικά είναι κομπλέ , κάνεις μια καλή αλλαγή νερού και λογικά είσαι έτοιμος. Κατέληξες σε ψαράκια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 9 Μαρτίου 2013 Author #42 Share 9 Μαρτίου 2013 Αλλαγή είχα κάνει πριν 6 ημέρες ,πρόσθεσα βακτηρια(sera nitrivec) για δυο μέρες κ έριχνα ελάχιστη τροφή . Σήμερα έβαλα 5 λαμπιντο όπου πριν τα βάλω πρόσθεσα μια γερή δόση βακτηριων (αυτή που γράφει η δοσολογια). Λες να αρχίσω να προσεύχομαι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Μαρτίου 2013 #43 Share 9 Μαρτίου 2013 Κάνε μια αλλαγή νερού να ρίξεις τα νιτρικά γιατί είναι αρκετά τσιμπημένα. Αν δεν έχεις ταΐσει σήμερα, μην το κάνεις. Μετά την αλλαγή ρίξε πάλι μια δόση βακτήρια ανάλογα με τα λίτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 9 Μαρτίου 2013 Author #44 Share 9 Μαρτίου 2013 Λοιπόν τα νιτρικα μάλλον θα ειναι λάθος ! Τα έχω μετρήσει το esha στικακι. Πριν λίγο καιρό μου έδειχνε για το ph ότι είχα 6,8 κ επειδή εδώ μέσα αρκετοί μου λέγανε ότι δεν ειναι αξιόπιστα αναγκάστηκα κ πήρα υγρά τεστ . Ξέρεις πόσο μου έβγαλε το ph με το sera το υγρό τεστ; 8-8,5!!!! KAΜιΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ. Σήμερα αγόρασα υγρό sera για το no2 κ μου το έβγαλε 0 . Σκέψου ότι το esha to στικακι μου το έβγαζε 3-6! Οσο για το φαγητό δεν έχω ταιση σήμερα κ ούτε το φως έχω ανάψει. Πως τα βλέπεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 9 Μαρτίου 2013 Author #45 Share 9 Μαρτίου 2013 Τα επόμενα που θα βάλω σε καμία δεκαριά μερες(αν όλα πανε καλα φυσικά) θ βάλω 8-10 demasoni μικρα . πωσ θα καταλαβω την αναλογια τουσ Αλήθεια υπάρχει περίπτωση να βρω απο εδώ μέσα ώστε να μην αγοράζω απο το κατάστημα;αν ναι ποια ειναι πλεονέκτηματα- μειονέκτηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 9 Μαρτίου 2013 #46 Share 9 Μαρτίου 2013 Εντελώς αναξιόπιστα τα στικακια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 9 Μαρτίου 2013 #47 Share 9 Μαρτίου 2013 Νομίζω ότι μπορείς να βρεις από δω μέσα! Ρίξε μια μάτια στις αγγελίες αν θυμάμαι καλά κάποιος πούλαγε από γενες του! Να καταλάβεις αρσενικά με θηλυκά εννοείς? Δύσκολο πολύ για αυτό τα βάζουμε και σε ομάδα ώστε να μην κυνηγανε μόνο 1 η 2 αρσενικα αλλά ο κυρίαρχος να κυνηγάει περισσότερα ώστε να εξαντλείται και έτσι μοιράζετε η επιθετικότητα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 10 Μαρτίου 2013 Author #48 Share 10 Μαρτίου 2013 Εντελώς αναξιόπιστα τα στικακια! Συμφωνώ απολύτως κατα την γνώμη μου δεν έπρεπε να τα πουλάνε κάν!!!!ποιος ο λόγος πωλήσεις τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 10 Μαρτίου 2013 #49 Share 10 Μαρτίου 2013 Αν τα διατηρείς σε στεγνό μέρος και προσέχεις πολύ, ώστε να μην πάρουν υγρασία, ίσως να μπορείς να κάνεις μια μέτρηση για να δεις που είσαι στο περίπου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε όμως να βασιστούμε σε αυτά εξολοκλήρου. Πωλούνται επειδή είναι πιο φτηνά από τα υγρά τεστ και συγκεντρώνουν πολλά τεστ σε ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 10 Μαρτίου 2013 #50 Share 10 Μαρτίου 2013 βεβαια θα συμφωνησω απο την στιγμη που ειναι τοσο αξιοπιστα δεν θα επρεπε να τα πουλανε !γιατι δεν εχει νοημα! καμια φωτο απο το ενυδρειο?? πως τα πανε τα ψαρακια ?και εγω τωρα με 5 λαμπιντο ειμαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος