Jump to content

Neo Αφρικανικο Ενυδρειο 240 Λτ

george78

Recommended Posts

το ενυδρειο υπαρχει της juwel

εξωτερικο φιλτρο fluval 306

εσωτερικο φιλτρο

αεραντλια με κουρτινα κατα μηκος

θερμοστατης.

Προχθες αγοραστηκαν 57 κιλα κροκαλα black pearl(μηπως ειναι παρα πολυ?) και αμμος χαλαζιακη 0,3-2mm. (20κιλα)

Μενει να αγοραστη μια λαμπα γιατι μου εχει καει.θα παρω μπλε.(juwel high-lite blue 54W)

Αυτο που θα θελα να ρωτησω ειναι στο οτι δεν εχω καταληξει ακομα τι ψαρακια να βαλω.Μπορειτε να μου δωσετε καποιες ιδεες ως ποιο ειναι πιο σωστο σε αυτο το μεγεθος ενυδρειου?.malawi "η Τanganika?

• Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλή αρχη.

Και malawi και tanganyika μπορείς.Το θέμα είναι τι σου αρέσει εσένα.

Αν κατάλαβα καλά έχεις το ριο 240. Απο malawi μπορείς να το κάνεις species ή με 2 χαρεμια mbuna, και απο tanganyika Μπορείς να βάλεις 2 ίσως και 3 είδη ψαριών αρκεί να τα συνδιάσεις σωστά. Πχ αν βάλεις 1 ειδος κολυλόψαρα, 1 είδος πετρόψαρα και 1 είδος επιφανείας είσαι σούπερ.

Καλησπέρα φίλε μου και από εμένα και κακη αρχή πρώτα από όλα βγάλε την αεράντλια δεν χρειάζεται! Τώρα από επιλογή ψαριών θα σου πρώτηνα από Μαλαουη 2 ψάρεμακια 1λάμπηντο ίσως και αλλο 1 από την ίδια οικογένεια. Και από Τάγκανηκα είσαι στο όριο για να βάλεις ψάρια επιφάνειας!

Καλησπέρα φίλε μου και από εμένα και κακη αρχή πρώτα από όλα βγάλε την αεράντλια δεν χρειάζεται! Τώρα από επιλογή ψαριών θα σου πρώτηνα από Μαλαουη 2 ψάρεμακια 1λάμπηντο ίσως και αλλο 1 από την ίδια οικογένεια. Και από Τάγκανηκα είσαι στο όριο για να βάλεις ψάρια επιφάνειας!

Πιστεύω ότι με αυτο το μήκος μπορεί να το επιχειρήσει για κάποιο είδος επιφανείας.

Φίλε Παναγιώτη τα περισσότερα είδη επιφάνειας ξεπερνούν τα 8 εκατοστά και μπενουν ομάδα τουλάχιστον 5 ατόμων. Και τα είδη κιπρηνοχρομης που έρχονται Ελλάδα θέλουν τουλάχιστον 300 λίτρα ενυδρείο. Πρέπει όταν κάνουμε μία πρόταση για μία ψάροσύνθεση να έχουμε γνώμονα και τι φέρνουν στην Ελλάδα γιατί ειδικά από Τάγκανηκα δεν φέρνουν πολλά είδη εδώ δυστυχώς!

Καλή αρχη.

Και malawi και tanganyika μπορείς.Το θέμα είναι τι σου αρέσει εσένα.

Αν κατάλαβα καλά έχεις το ριο 240. Απο malawi μπορείς να το κάνεις species ή με 2 χαρεμια mbuna, και απο tanganyika Μπορείς να βάλεις 2 ίσως και 3 είδη ψαριών αρκεί να τα συνδιάσεις σωστά.

Πχ αν βάλεις 1 ειδος κολυλόψαρα, 1 είδος πετρόψαρα και 1 είδος επιφανείας είσαι σούπερ.

oταν λες "ειδος" τι εννοεις?Ζευγαρι?

μπορεις να μου πεις απο καθε κατηγορια ενα ειδος ψαριου για να με βοηθησεις?

Οταν λες χαρεμια ?Εννοεις ενα αρσενικο κ τρια θυληκα?

Αληθεια τι ειναι το species?

καλησπερα και απο μενα!

φτιαχνω και εγω τωρα ριο 240 !μαλαουι

εχουμε και ιδιο φιλτρο(306)!!

ωπ,καλη αρχη κ σε σενα...Παντως εσυ εισαι ενα βημα παραπερα απο μενα.Εχεις δειαλεξει το ειδος των ψαριων.Εγω ακομα σκεφτομαι...

Αληθεια για ποιο λογο διαλεξες μαλαουι?

Φίλε Παναγιώτη τα περισσότερα είδη επιφάνειας ξεπερνούν τα 8 εκατοστά και μπενουν ομάδα τουλάχιστον 5 ατόμων. Και τα είδη κιπρηνοχρομης που έρχονται Ελλάδα θέλουν τουλάχιστον 300 λίτρα ενυδρείο. Πρέπει όταν κάνουμε μία πρόταση για μία ψάροσύνθεση να έχουμε γνώμονα και τι φέρνουν στην Ελλάδα γιατί ειδικά από Τάγκανηκα δεν φέρνουν πολλά είδη εδώ δυστυχώς!

Οπως καταλαβαινω για ταγκανηκα δεν μου το συνιστας λογω μεγεθους ενυδρειου ή για καποιον αλλο διαφορετικο λογο?

ειναι καθαρα θεμα γουστου δλδ εμφανησιακα μου αρεσουν παρα πολυ!

και εχω διαλεξει να βαλω 2 χαρεμακια απο λαμπιντο(κιτρινα) και σοκολοφι(γαλαζια)

νομιζω πως θα ειναι ενας ομορφος συνδιασμος!

χαρεμια ειναι 1m -3,4f

και species ειναι οταν εχεις μονο ενα ειδος

Καλησπέρα φίλε μου και από εμένα και κακη αρχή(ΚΑΛΗ Ή ΚΑΚΗ?Χαχαχα...με φτιαξες πρωι πρωι.

οσο για την αεραντλια βοηθησε με σε παρακαλω γιατι δεν χρειαζετε?

με την αναταραξη που θα κανουν οι εξοδοι απο τα φιλτρα σου (θα τα εχεις κοντα στην επιφανια)

οξυγονονετε το νερο

Αν στρέψεις την έξοδο του 306 προς την επιφάνεια θα έχεις όλη την ανατάραξη που χρειάζεσαι.

Γι αυτό δεν είναι απαραίτητη η αεραντλία. :)

Μάνο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω :D

Πιστεύω πως μπορεί στα λιτρα του να βάλει μια ομαδούλα πχ cyprichromis leptosoma. Δεν μιλαω για Paracyprichromis, Γιατί σαφώς θ'ελουν περισσότερα λιτρα.

Εγώ στην θέση του πχ αν πήγαινα για tanganyika θα έβαζα 1 χαρεμάκι l.ocelatus gold, ένα ζευγαράκι julidochromis(τώρα ακριβώς ποιο είδος δεν ξέρω. Μ'αρέσουν πολλα) και μια ομαδούλα cyprichromis leptosoma jumbo.

Παναγιώτη τα ίδια λέμε! Απλα όταν είχα φτιάξει το κοινωνικό τάγκανηκα και έψαχνα για λεπτόσομα τζάμπο δεν βρήκα ποτέ! Αν τα βρει κάπου οκ τότε θα προτείνω ένα χαρεμι 1αρ 3 θλ n.brevis ένα ζευγάρι τζούλιδοχρομις μου αρέσουν πολύ τα regani και αν βρεις τα λεπτόσομα με 5 ψάρια είσαι μία χαρά! Η Τάγκανηκα έχει τα ποιο περίεργα και όμορφα ψάρια γλυκού νερού το θέμα είναι να τα βρεις!

Παιδιά καπου εχτε μπερδευτεί!.....τα Cyprichromis leptosoma "Jumbo" εχουν τελικό μεγεθος 15εκ.

Τα leptosoma εχουν κοντα στα 12εκ και τα parcyprichromis 10εκ περιπου.

Αρα καταλληλότερα ειναι τα Paracyprichromis.

Παιδιά καπου εχτε μπερδευτεί!.....τα Cyprichromis leptosoma "Jumbo" εχουν τελικό μεγεθος 15εκ.

Τα leptosoma εχουν κοντα στα 12εκ και τα parcyprichromis 10εκ περιπου.

Αρα καταλληλότερα ειναι τα Paracyprichromis.

Πρίγκηπα μου, συμφωνώ με τα λεγόμενα σου όσον αφορά το μεγεθος των ψαριών, αλλά πολλές φορες το πόσα λίτρα χρειάζεται ενα ψάρι ή μια ομάδα ψαριών δεν καθορίζεται απο το τελικό του μέγεθος, αλλά απο άλλα πράγματα όπως τον χαρακτήρα του, την ενεργητικότητα του, και άλλα.

Θα παραθέσω κάποια λόγια απο κάποιος site για να καταλάβεις τι εννοώ:

πχ paracyprichromis nigripinnis και cyprichromis leptosoma

Παναγιώτη δεν μπορείς να βασιστείς στον χαρακτήρα του ψαριού για να σχεδιάσεις την σύνθεση ενώς ενυδρείου. Η βιβλιογραφία είναι οδηγός μας για να έχουμε ένα μπούσουλα από δοκιμασμένες επιλογές. Προσωπικά Cyprichromis, Paracyprichromis σε μικρότερο από 1,5μ μήκος ενυδρείου, δύσκολα θα έβαζα. Τα έχω δει σε 1,20μ μήκος και τα θηλυκά δεινοπαθούσαν.

:)

• 4 weeks later...

LOIPON ,Μετα απο καιρο νομιζω οτι ειμαι ετοιμος με το να ξεκινησω το αφρικανικο μου ενυδρειο.Παμε απο την αρχη 240 λτ ρνυδριο(1,20χ0,40χ0,50)καπου εκει δηλαδη.Για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι το μηκος του.

εσωτερικο φιλτρο με σφουγγαρια κ σιποραξ -εξωτερικο φιλτρο με σιποραξ fluval 305

χαλαζιακη αμμος λεπτη δεν θυμαμε την κοκομετρια της κ πετρες κροκαλα 55 κιλα..

πλατη της juwel (Background Cliff Light),οξυγονο κ δυο κοραλια 1 κιλο περιπου(για να κραταει το ph ψηλα

εχω παραγγειλει να μου φερουν δυο αρσενικα κ δυο θυληκα demasoni μαζι με αλλα τεσσερα (δυο κ δυο παλι)Pseudotropheus Acei (δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το σωστο τους ονομα αυτο παντως ειναι μαυρα με λευκη η" κιτρινη ουρα.

Αληθεια πως τα βλεπετε.?Οτι λαθος εχω αν θελετε μπορειτε να με διορθωσετε...Σας ευχαριστω

Όλα καλά μέχρι στιγμής Γιώργο. Το οξυγόνο και δύο κοράλια δεν κατάλαβα. Εννοείς κυκλοφορητές ;

Τα demasoni καλό είναι να μπαίνουν σε ομαδούλες των 10 ατόμων για να μοιράζεται η επιθετικότητα. Πως και επέλεξες μόνο 4 ;

LOIPON ,Μετα απο καιρο νομιζω οτι ειμαι ετοιμος με το να ξεκινησω το αφρικανικο μου ενυδρειο.Παμε απο την αρχη 240 λτ ρνυδριο(1,20χ0,40χ0,50)καπου εκει δηλαδη.Για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι το μηκος του.

εσωτερικο φιλτρο με σφουγγαρια κ σιποραξ -εξωτερικο φιλτρο με σιποραξ fluval 305

χαλαζιακη αμμος λεπτη δεν θυμαμε την κοκομετρια της κ πετρες κροκαλα 55 κιλα..

πλατη της juwel (Background Cliff Light),οξυγονο κ δυο κοραλια 1 κιλο περιπου(για να κραταει το ph ψηλα

εχω παραγγειλει να μου φερουν δυο αρσενικα κ δυο θυληκα demasoni μαζι με αλλα τεσσερα (δυο κ δυο παλι)Pseudotropheus Acei (δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το σωστο τους ονομα αυτο παντως ειναι μαυρα με λευκη η" κιτρινη ουρα.

Αληθεια πως τα βλεπετε.?Οτι λαθος εχω αν θελετε μπορειτε να με διορθωσετε...Σας ευχαριστω

Γιώργο καλησπέρα.

Τα mbuna δεν προτείνεται να μπαίνουν σε ζευγάρια. Όπως επίσης δεν προτείνονται παραπάνω απο 2 αρσενικά του ίδιου είδους σε ένα ενυδρείο, εκτός αν το μέγεθος του είναι αρκετό.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις 1 αρσενικό απο τα acei με 3 θηλυκά και τα demasoni να γίνουν 10άδα. Πολύ φοβάμαι οτι αυτό που πας να κάνεις δεν θα έχει επιτυχία.

Και εγώ δεν κατάλαβα τι εννοείς με τα κοράλλια.

Όλα καλά μέχρι στιγμής Γιώργο. Το οξυγόνο και δύο κοράλια δεν κατάλαβα. Εννοείς κυκλοφορητές ;

Τα demasoni καλό είναι να μπαίνουν σε ομαδούλες των 10 ατόμων για να μοιράζεται η επιθετικότητα. Πως και επέλεξες μόνο 4 ;

εεε...κοιτα....το συζητησα με τον ανθρωπο που εχει το pet .Πηγα συστημενος εκει...Λογικα δεν πρεπει να τον εμπιστευτω?Οπως καταλαωαινεις δεν εχω την εμπειρια. παντως μπορω να το διορθωσω.Εξαλλου μου ειπε οτι θα τα παραγγειλει.Αρα τι λες εσυ να κανω? Να τ ακυρωσω?

οξυγονο εννοω αεραντλια κ κοραλια εννοω οτι εβαλα αλλα οχι ζωντανα .Οταν θες να ανεβασεις το ph βαζεις ασβεστολυθηκες πετρες κ κοραλια ,σωστα?Αυτο εννοω.

Γιώργο καλησπέρα.

Τα mbuna δεν προτείνεται να μπαίνουν σε ζευγάρια. Όπως επίσης δεν προτείνονται παραπάνω απο 2 αρσενικά του ίδιου είδους σε ένα ενυδρείο, εκτός αν το μέγεθος του είναι αρκετό.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις 1 αρσενικό απο τα acei με 3 θηλυκά και τα demasoni να γίνουν 10άδα. Πολύ φοβάμαι οτι αυτό που πας να κάνεις δεν θα έχει επιτυχία.

Και εγώ δεν κατάλαβα τι εννοείς με τα κοράλλια.

τοσα πολλα ψαρια σε τοσο μικρο ενυδρειο?240 λτ .δεν θεωρειτε μικρο για αφρικανες?

αυτα τα ψαρια που συζητησαμε να βαλω μεσα δεν τα ειχε εκει (ειχε δυο κ δυο μονο)κ μου ειπε να τον παρω τηλ την δευτερα κ λογικα θα τα εχει.Θα τα παρει απο καποιον αλλο.Τωρα....αυτα τα ψαρακια πως τα βλεπεις?δεν θα στρεσαριστουνε?Θα φυγουν απο το ενυδρειο (του προμηθευτη ασ πουμε )θα μπουν στο ενυδρειο του μεσολαβητη θα ξαναβγουν απο εκει οταν παω να τα παρω κ εγω θα τα ξανα βαλω στο δικο μου ενυδρειο.Δεν ειναι ψιλοεπικυνδυνα?

ασε που κοστιζουν κιολας....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...