Jump to content

Φωτισμός Glo

Cerebrus

Recommended Posts

καλησπέρα παιδια.Μια ερωτηση.Έχω ενα ενυδρειο 80cm και αγορασα ενα φωτιστικό της Glo το 60cm.θελω να αγορασω 2 λαμπες για φυτά όπως cuba κτλ κτλ.μπορει καποιος να προτείνει κατι ?

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για μενα ειναι πολλα τα κελβιν..

Η cuba ειναι πολυ απαιτητικο φυτο σε φωτισμο,co2 και λιπασματα,αν δεν τα εχεις ολα αυτα μην το προσπαθησεις καλητερα..

τι λάμπες λες να βάλω ? λες δλδ να εχω πρόβλημα με αυτές γιατί άκουσα ότι είναι καλός συνδυασμός. Λοιπόν σκέφτομαι να αγοράσω υπόστρωμα της Fluval και CO2 της Nutrafine ( Βασικα το εχω αυτο ) είμαι καλά μέχρι στιγμής για λίγα φυτάκια ?

Συνηθος στο φυτεμενο βαζουμε 1 6500Κ και μια 4500Κ.

Ποσα λιτρα ενυδρειο εχεις και ποσα βατ ειναι οι λαμπες σου?

Συνηθος στο φυτεμενο βαζουμε 1 6500Κ και μια 4500Κ.

Ποσα λιτρα ενυδρειο εχεις και ποσα βατ ειναι οι λαμπες σου? ειναι 80αρι και οι λαμπες ειναι 24watt

Οπωτε συνολο εχεις 48 βατ σε 80 λιτρα νερο,περιπου 0.5w/l,εχεις μετριο φωτισμο δηλαδη.

Με μετριο φωτισμο δεν θα τα καταφερεις με την cuba,θες το διπλασιο..

Λοιπόν σήμερα έκανα τις εξής αλλαγές.Αγόρασα υπόστρωμα της Fluval και CO2 Nutrafin.Δεν εχω βρει ακομα καμια ωραια ρίζα για να βαλω.τα ξυλα που εχω δεν μου αρεσουν καθολου μα καθολου.Θα κανω σε 2-3 ημερες το πείραμα και να αγορασω Cuba και να δω πως θα παει.Μακαρι να πιάσει.Ακουω σχόλια

1360096941664.jpg

1360086725163.jpg

έχω πρόβλημα με το nutrafin.δεν μου βγάζει φυσαλίδες.Έβαλα μέσα στο δοχείο ένα μεγάλο σακουλάκι και 2 μικρά που είχε.έβαλα νερό μεχρι ένα σημείο που έχει.το έχω βάλει απο εχθές αλλά τπτ...! Μπορεί κανείς να με ενημερώσει ?

έχω πρόβλημα με το nutrafin.δεν μου βγάζει φυσαλίδες.Έβαλα μέσα στο δοχείο ένα μεγάλο σακουλάκι και 2 μικρά που είχε.έβαλα νερό μεχρι ένα σημείο που έχει.το έχω βάλει απο εχθές αλλά τπτ...! Μπορεί κανείς να με ενημερώσει ?

Ποιο nutrafin φίλε μου ;

Να ρωτήσω κάτι;

Παρατηρώ οτι ο προβληματισμός σας για να διατηρήσει αυτό το φυτό είναι στον φωτισμό και όχι στο οξυγόνο.

Μπορεί να κρατήσει με αυτό το οξυγόνο "nutrafin" ή με diy cuba; ή πρέπει να βάλει μπουκάλα.

Ρωτάω επειδή σκέφτομαι να κάνω και εγώ ένα φυτεμένο ενυδρείο και θα ήθελα να βάλω cuba αλλά μου είπαν ότι πρέπει να έχω σύστημα οξυγόνου και αρκετό φωτισμό, από φωτισμό είμαι πολύ καλά αλλά για μπουκάλα δεν με παίρνει οικονομικά οπότε σκέφτομαι για κάτι ποιο οικονομικό.

Ευχαριστώ.

Cerebrus συγνώμη αν χαλάω το θέμα σου

Να ρωτήσω κάτι;

Παρατηρώ οτι ο προβληματισμός σας για να διατηρήσει αυτό το φυτό είναι στον φωτισμό και όχι στο οξυγόνο.

Μπορεί να κρατήσει με αυτό το οξυγόνο "nutrafin" ή με diy cuba; ή πρέπει να βάλει μπουκάλα.

Ρωτάω επειδή σκέφτομαι να κάνω και εγώ ένα φυτεμένο ενυδρείο και θα ήθελα να βάλω cuba αλλά μου είπαν ότι πρέπει να έχω σύστημα οξυγόνου και αρκετό φωτισμό, από φωτισμό είμαι πολύ καλά αλλά για μπουκάλα δεν με παίρνει οικονομικά οπότε σκέφτομαι για κάτι ποιο οικονομικό.

Ευχαριστώ.

Cerebrus συγνώμη αν χαλάω το θέμα σου

Μαλλον εννοεις co2 και οχι οξυγονο..

Φυσικα και θελει και co2 αλλα παιζουν ρολο τα λιτρα και η διαχυση που θα κανεις αν θες diy co2.

Αν εχεις μεγαλο ενυδρειο το diy δεν σε καλυπτει..

Μαλλον εννοεις co2 και οχι οξυγονο..

Φυσικα και θελει και co2 αλλα παιζουν ρολο τα λιτρα και η διαχυση που θα κανεις αν θες diy co2.

Αν εχεις μεγαλο ενυδρειο το diy δεν σε καλυπτει..

Ναι έχεις δίκιο co2 ήθελα να πω.

Το ενυδρείο είναι 80lt και το φωτιστικό μπορεί να πάρει μέχρι 6 λάμπες t5 * 39w.

Μπορώ να βάλω με diy cuba;

Αν έχεις καλό CO2 Diy ναι μπορείς αλλά μην περιμένεις να αναπτύσσετε όπως θα αναπτυσσόταν με την μπουκάλα, εκτός και αν είσαι κανένας σπεσιαλίστας στις Diy κατασκευές. :)

Ρε μη τον απαγοητευεται με τη cuba το παιδι τοσο ευκολα.Σιγουρα ειναι δυσκολο φυτο αλλα πολλοι εχουν πετυχει και με πολυ λιγοτερο φως απο ενα watt ανα λιτρο.
Το ασχημο ειναι οτι το μηκος του φωτιστικου σου ειναι μικρο σε σχεση με του ενυδρειου.Η 18000Κ που εβαλες ειναι θα λεγα ασχετη τελειως.Μαλλλον σε θαλασσινα ταιριαζει.

Συμφωνω οτι πρεπει να βαλεις μια 6500Κ και μια 4500Κ (sylvania grolux θα προτεινω).

Το diy co2 το ξεχνας αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με φυτα κ ειδικα ψιλοδυσκολα.
Παρε μια μπουκαλα με μανομετρα κτλ να ησυχασεις.Ετσι κ αλλιως μια φορα θα αγορασεις αυτον τον εξοπλισμο κ δε θα το μετανιωσεις.

Κατα την γνωμη μου πιο πολυ ρολο παιζει το διοξείδιο στην κουμπα παρα το φως.Δωσε της διοξείδιο και αυτη θα σε ανταμείψει!

τελικά με ενημέρωσαν ότι τα φακελάκια που αγόρασα ήταν ληγμένα :( από το 2009. Προσπάθησα να φτιάξω μείγμα όπως έχει το παρακάτω Link http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37190 αλλά δεν έβγαλε τίποτα. Και ρωτώ. Πρέπει να είναι η θερμοκρασία έτσι όπως αναφέρει ή είναι λεπτομέρειες ?

Εγω τι εκανα. εβαλα στο γκαζακι λιγο νερο αφου ειδα οτι ζεστάθηκε εβαλα την ζαχαρη και την μαγια. το εβαλα μετα στο κουτακι και εβαλα λίγη σοδα.αλλα τπτ ...

Οι θερμοκρασιες παιζουν μεγαλο ρολο στο diy co2..επεισης μεγαλο ρολο παιζει να μπορεσεις να κρατησεις το μειγμα ζεστο ολη την ημερα,καθε μερα αλλιως σταματαει.Η λυση γι αυτο ειναι κουβας με θερμοστατη και μεσα το μπουκαλι με το μειγμα.

Την διαχυση πως θα την κανεις?

έχω όλο το set της Nutrafin που ειχε την σκαλα , το μπουκαλι , βαλβίδα και το σωληνάκι.παω μια να προσπαθήσω ξανα ακριβώς όπως τα λέει το άρθρο

Κουβα και θερμοστατη εχεις για να κρατησεις την θερμοκρασια του μπουκαλιου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...