petros672000 4 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα Πρόσφατα αποφάσισα να βγάλω το ενυδρείο από την αποθήκη καινα ασχοληθώ πάλι με το sport και έχω ένα juwel rio 125 με τις πετρούλες τουκαι τα φυτά του (πλαστικά γιατί τα κανονικά με ταλαιπώρησαν πολύ ) τέλος πάντωνθέλω να μου προτείνετε κανένα όριο χρωματιστό ψαρί μεσαίου μεγέθους και σχετικάεύκολο έχω δει μερικά αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος η προηγούμενη εμπόριαμου ήταν με αγγελόψαρα μια χαρά ωραία είναι αλλά η κιχλιδες μου αρέσουν πιο πολύδεν ξέρω πείτε καμία ιδέα!!! TNX Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 5 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 φανταζομαι για κιχλιδες μονο καμια ταγκανικα μερια ! περιμενε τους ταγνανεζους να σου πουν !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 6 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα Πρόσφατα αποφάσισα να βγάλω το ενυδρείο από την αποθήκη και να ασχοληθώ πάλι με το sport και έχω ένα juwel rio 125 με τις πετρούλες του και τα φυτά του (πλαστικά γιατί τα κανονικά με ταλαιπώρησαν πολύ ) τέλος πάντων θέλω να μου προτείνετε κανένα όριο χρωματιστό ψαρί μεσαίου μεγέθους και σχετικά εύκολο έχω δει μερικά αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος η προηγούμενη εμπόρια μου ήταν με αγγελόψαρα μια χαρά ωραία είναι αλλά η κιχλιδες μου αρέσουν πιο πολύ δεν ξέρω πείτε καμία ιδέα!!! TNX Καλησπερα πετρο Καταρχην μην ασχοληθεις καν με τα πλαστικα φυτα. Μονο αρνητικα εχουν, ασχημια, δεν προσφερουν τιποτα, μπορει να τραυματιστουν τα ψαρια, μπορει να χαλασουν το νερο σου, μαζευουν βρωμια κτλ κτλ. Αν σε ταλαιπωρησαν τα κανονικα φυτα, κατι εκανες λαθος. Τα παιδια μπορουν να σε καθοδηγησουν. Οσο για τα αγγελοψαρα, κι αυτα κιχλιδες ειναι οποτε εξηγησε μας τι εννοεις οταν λες εσυ κιχλιδες να σου πουμε τι θα μπορουσε να μπει εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros672000 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #5 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Όταν λέω κηλίδες εννοώ κάτι σαν τα επόμενα αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο είναι εύκολα ψάρια και κατάπόσο συνδυάζονται με αλλά εγώ κάποια από αυτά έχω στ ο μυαλό μου oscar redtigergreen terrorCacatuoidesραμιρεζιCynotilapia Λοιπόν φιλέ χανούμι δώσε μας τα φωτά σου !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 6 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Καταρχην θα πρεπει να διαλεξεις ενα ειδος η τουλαχιστον να ειναι απο το ιδιο μερος το οποιο σημαινει οτι θα εχουν και τις ιδιες αναγκες σε θερμοκρασια, σκληροτητα νερου κτλ. Ακομα θα πρεπε να ειναι ιδιας τροφης, δηλαδη παμφαγα, φυτοφαγα η σαρκοφαγα. Επειτα θα πρεπει να σκεφτεις τα λιτρα σου. Ας πουμε green terrors και γενικα τοσο μεγαλα ψαρια θελουν και πολλα λιτρα (200+ τουλαχιστον). Οποτε, τι σου προτεινω. Πες μας τα παρακατω 1) θες ενα ειδος ψαριου η πανω απο ενα μαζι? 2) θες να φυτεψεις? να βαλεις μονο πετρες? πως θες να ειναι η διακοσμηση δηλαδη? 3) θες να εχεις πολλα ψαρια η 1-2 το πολυ μεσα στο ενυδρειο? 4) το πιο σημαντικο ειναι τα λιτρα σου. το ριο 125 ειναι 125 λιτρα ετσι? οποτε θα πρεπει να βρεις ψαρια που να ζουν σε αυτα τα λιτρα και δυστυχως πολλα αποκλειονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros672000 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #7 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Ναι ναι το ενυδρείο μου είναι 125 λίτρα ψάχνομαι σίγουρα γιαπαραπάνω από ένα είδος ψαριών γενικά θα ήθελα να βάλω 2 μεγάλα και μερικά μικρότεραγενικά μου αρέσουν τα χρωματιστά ψάρια αλλά δεν ξέρω τι να βάλω αμερικανές αφρικανέςδεν ξέρω Άσχετο παίζει κανένα Skype για να τα πούμε πιο άμεσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 6 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 πιο αμεσα δε σε συμφερει γιατι σου ψαχνω λυσεις κι εγω μη νομιζεις οτι τα ξερω και ολα απ'εξω! το θεμα ειναι να σου δειξω που και τι και να κατσεις να διαβαζεις. Το να σου πω βαλε Χ και να πας να τα αγορασεις δε βοηθαει κανεναν! Λοιπον 1) σε αυτο που ζητας (2 μεγαλα και μερικα μικροτερα) τα ραμιρεζι δεν μπορεις 2) ξεχνας και τα green terror και τα tiger λογω ενυδρειου 3) μπορεις να βαλεις ενα χαρεμακι Cynotilapia αλλα δεν ξερω με τι και αν μπορεις να τα συνδιασεις. για πες λιγο τι εννοεις "μεγαλα" και "μικρα" σε μεγεθος, σε εκατοστα ας πουμε. Γιατι να ξερεις συνηθως το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 πιο αμεσα δε σε συμφερει γιατι σου ψαχνω λυσεις κι εγω μη νομιζεις οτι τα ξερω και ολα απ'εξω! το θεμα ειναι να σου δειξω που και τι και να κατσεις να διαβαζεις. Το να σου πω βαλε Χ και να πας να τα αγορασεις δε βοηθαει κανεναν! Λοιπον 1) σε αυτο που ζητας (2 μεγαλα και μερικα μικροτερα) τα ραμιρεζι δεν μπορεις 2) ξεχνας και τα green terror και τα tiger λογω ενυδρειου 3) μπορεις να βαλεις ενα χαρεμακι Cynotilapia αλλα δεν ξερω με τι και αν μπορεις να τα συνδιασεις. για πες λιγο τι εννοεις "μεγαλα" και "μικρα" σε μεγεθος, σε εκατοστα ας πουμε. Γιατι να ξερεις συνηθως το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο Βαγγελη δεν μπορουν να μπουνε mbuna σε 80 εκατοστα ενυδρειο! εδω ο φιλος μας θα μπορεσει να δει τις επιλογες του απο Αφρικη μερια, σε σχεση με τα λιτρα του! αν μπορεσει να μας πει τι σκληροτητες εχει το δικτυο του και αν εχει σκοπο να επεξεργαζεται το νερο, για να δουμε προς τα που να κινηθουμε! αυτα απο εμενα για την ωρα και καλως ηρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 6 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Α δεν ηξερα το μηκος του ριο και υπεθεσα οτι θα ειναι 1 μετρο. Απο λιτρα παντως ειναι οκ, το μηκος ομως παιζει οντως ρολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros672000 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 81 X 36 X 50 εκατ. ειναι το ενυδρειο (Ανεβάζω και Φώτο για να πάρεις μια ιδέα) Όταν λέω μεγάλα μην φανταστείς! Απλά να μην είναι ψείρες μεσαίου μεγέθους και μερικά μικρότερα πως είναι πχ τα αγγελόψαρα και οι κλόουν για πιο μικρα σε τέτοια μεγέθη εννοώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 αν εριξες μια ματια στο λινκ που σου εδωσα και δεν σου αρεσαν οι επιλογες σου, τοτε εχω να σου προτεινω απο αμερικη μερια! ενα ζευγαρακι apistogramma, μια ομαδουλα(5-6 ατομα) corydoras και μια ομαδα(8-10 ατομα) neon tetra! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros672000 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #13 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Τα πρώτα δεν είναι πολύάσχημα αλλά είναι μικρά σκέψου κάτι σε μεσαίο αγγελόψαρο με ωραία χρώματα κάτι τέτοιοψάχνω και τα νέον είναι πολύ μικρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 6 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 81 X 36 X 50 εκατ. ειναι το ενυδρειο (Ανεβάζω και Φώτο για να πάρεις μια ιδέα) Όταν λέω μεγάλα μην φανταστείς! Απλά να μην είναι ψείρες μεσαίου μεγέθους και μερικά μικρότερα πως είναι πχ τα αγγελόψαρα και οι κλόουν για πιο μικρα σε τέτοια μεγέθη εννοώ αν εννοεις τα αγγελοψαρα μικρα... τοτε εχεις πολυ διαβασμα να ριξεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Φεβρουαρίου 2013 #15 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Τα πρώτα δεν είναι πολύ άσχημα αλλά είναι μικρά σκέψου κάτι σε μεσαίο αγγελόψαρο με ωραία χρώματα κάτι τέτοιο ψάχνω και τα νέον είναι πολύ μικρά! θες ενυδρειο με φυτα ή πετρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros672000 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #16 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 κατι ενδυαμεσο,,, ανεβαζω φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros672000 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #17 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 pics Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Φεβρουαρίου 2013 #18 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 αφου εχεις και χαλικακι το οποιο θα σε βοηθησει με τα φυτα σου, απορρίπτουμε τις λιμνισιες αφρικανες! απο ποταμια της Αφρικης εχω να προτεινω ζευγαρι pelvicachromis pulcher ή ζευγαρι hemichromis lifalili! χρειαζονται τα φυτακια τους, αλλα και μερικες πετρες ή κορμους για να κανουν φωλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros672000 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #19 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 τα πρωτα μου αρεσαν αλλα ειπαμε πιο μεγαλλα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 6 Φεβρουαρίου 2013 #20 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 αφου εχεις και χαλικακι το οποιο θα σε βοηθησει με τα φυτα σου, απορρίπτουμε τις λιμνισιες αφρικανες! απο ποταμια της Αφρικης εχω να προτεινω ζευγαρι pelvicachromis pulcher ή ζευγαρι hemichromis lifalili! χρειαζονται τα φυτακια τους, αλλα και μερικες πετρες ή κορμους για να κανουν φωλια! συμφωνω σε αυτο. Αν θες -χρωμα -χαρακτηρα -ευκολια -ομορφια -γεννες - και γενικα πανεμορφο ενυδρειο πηγαινε για κριμπενσις. προσοχη ομως, δεν υπαρχει εγγυηση οτι θα τα βλεπεις και πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 6 Φεβρουαρίου 2013 #21 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 το ειδος που σου ειπε και το παληκαρι απο πανω σου ειναι, τα pulcher αλλα cribensis ειναι γνωστα. Γραφε ελληνικα! Κι επειδη εχεις μπλεχτει λιγο ΔΕΝ μπορεις να βαλεις μεγαλα ψαρια (20+ εκατοστα) με μικρα (2-3 εκατοστα) μαζι. και οτι ψαρι και να παρεις θα μεγαλωσει αν το παρεις απο μικρο.τα κριμπενσις ας πουμε θα τα ελεγα μεσαιου μεγεθους. οσο για συνδιασμους θα τους απεφευγα στη θεση σου μιας και εισαι αρχαριος και θελει πολυ ψαξιμο και προσοχη. Καλυτερα να πας με ενα ειδος και αν δεις οτι το εχεις και δεν εχεις προβληματα αργοτερα αλλαζεις. Ετσι κι αλλιως αναλογα με τις επιλογες που θα κανεις ισως τα ψαρια σου ζησουν λιγοτερο και απο 2 χρονια (απο φυσικα αιτια). Οποτε ψαξτο λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 6 Φεβρουαρίου 2013 #22 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Παρακαλώ πολύ να γράφουμε μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες! Οι δημοσιεύσεις με τα greeklish θα διαγραφούν! Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2013 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros672000 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #23 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ φίλε ! όντος είναι πολύ όμορφα ψαράκια τέλια επιλογήμπράβο σου σίγουρα έχουν μια θέση στο ενυδρείο μου καμία άλλη πρόταση για ψάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος