Jump to content

Ελληνικα Υδροβια Φυτα?

panosdiver

Recommended Posts

Όταν παίρνεις φυτά από την φύση είναι αναπόφευκτο να μην γεμίσεις ζουζούνια. Αν όμως το ενυδρείο σου έχει ψάρια τότε θα κάνουν γλέντι τα ψάρια.

Εγώ από το διπλανό ποτάμι κάθε άνοιξη καλοκαίρι μαζεύω λίγο κερατοφυλο και το ρίχνω στο ενυδρείο με τα γκαπακια, το τη ζουζούνια έχει ένα κομμάτι κερατοφυλο δεν μπορείς να φανταστείς αλλά και το φαγοπότι που κάνουν τα ψάρια είναι άλλο πράγμα. Προφανώς πάνω θα έχει και μικροοργανισμούς που δεν φαίνονται με το δικό μας μάτι αλλά τα βλέπουν τα νεογέννητα γκαπακια και συνέχεια όλο και κάτι τσιμπολογούν από το κερατοφυλο.

πολυ θα το ηθελα να ταϊσω και εγω τα γκαπακια μου με ζωντανα... αν ημουν σε μερος που σιγουρα το ποταμι ηταν απαλαγμενο απο τυχον τοξικα αποβλητα η φυτοφαρμακα θα το εκανα. τα συγκεκριμενα φυτα ηρθαν απο ρεμα στη βραυρωνα αναμεσα λουτσα - μαρκοπουλο οπου και η ιδεα και μονο του αεροδρομιου διπλα αρκει... παντως για την ιστορια το αδειασα εχθες το ενυδρειο γιατι δεν ηξερα ποσο κανουν να μεταμορφωθουν οι προνυμφες σε κουνουπια και μυγες.. η θερμοκρασια του υπογειου και του νερου γυρω στους 15 βαθμους.. αν ξερει καποιος να μου πει ισως επαναληφθει το εγχειρημα ξανα αλλα πιο σωστα αυτη τη φορα.

α και κατι αλλο ξερουμε αν τα χρυσοψαρα τρωνε αυτους τους μικροοργανισμους? ωραια ιδεα ξανα απο την αρχη με ανθρακα για φιλτρανση στην αρχη (να παρει της τοξικοτητες) και 3 χρυσοψαρα. εχω ενα ενυδρειο diy γυρω στα 180λιτρα το οποιο δοκιμαζω για την αντοχη του εδω και καιρο σε εξωτερικο χωρο.

Ευτυχώς εγώ το μαζεύω από ποταμάκια της περιοχής και μόλις 300 μέτρα από την πηγή του πρώτου ποταμού και 2 χιλιόμετρα από την πηγή του δεύτερου ποταμού.

Στα μέσα του ποταμού δεν υπάρχει πια ζωή γιατί από τα πολλά φυτοφάρμακα τα νιτρικά είναι στο φουλ και τα φυτά που επικρατούν είναι μόνο η αλγης και η φακή, τίποτε άλλο δυστυχώς.

αυτα ειναι τα ασχημα φιλε μου... καταστρεφουμε τη φυση μας και εχουμε καταντησει να πληρωνουμε πανακριβα φυτα εισαγωγης.. εγω απο την αλλη ανυπομονω να παω στο χωριο μου στην αρκαδια οπου πιστευω οτι εκει το ποταμι του χωριου ειναι απαλαγμενο απο φυτοφαρμακα και αποβλητα... τρομερα θα ειναι σαφαρι για υδροβια φυτα.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...