panosdiver 4 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Μετα απο μια εξορμιση σε ενα κοντινο ρεμα μαζεψα καποια φυτα που μου φανικαν υδροβια.. ακολουθει φωτογραφια.. θα ηθελα οποια βοηθεια για το αν αναγνωριζεται καποιο , απαιτησεις αυτων και γνωμες γενικα για το στησιμο αυτου του νεου φυτεμενου ενυδρειου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 4 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 ισως πιο κοντινες φωτιγραφιες θα βοηθουσαν περισσοτερο αλλα και με αυτη την φωτο δεν μπορω να αναγνωρισω κανενα φυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 4 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Ξέρω δεν φαινονται καλα αλλα δεν εχω καλη φωτογραφικη μηχανη.. Βάζω ξανα καποιες σε καλυτερη αναλυση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 4 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Ενθουσιαστικα στην αρχη... Λέω ωραια θα ηταν να φτιαξω ενα φυτεμενο με ελληνικα φυτα..Έψαξα πολύ στο ιντερνετ. Μηδενικη σχεδον η βιβλιογραφια.. Ίσως χρειαζομαστε καποιο ειδικο στα ελληνικα φυτα στην ομαδα του forum.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 4 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Δύσκολα θα βγάλεις άκρη και τα περισσότερα ελληνικά φυτά κατ’ επέκταση ευρωπαϊκά φυτά ευδοκιμούν σε κρύο νερό και όχι τροπικό, βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 4 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 οντως το ψαχνω πολυ και εχω χαθει. Εχω πισμωσει ομως. Η δοκιμη γινεται σε κρυο προς το παρον 16βαθμοι μεχρι να καλοκαιριασει αν αντεξουν μεχρι τοτε. Τα εχω σε νερο αποχλωριομενο με κυκλοφορητη και ενα υποτιποδες φιλτρο απο υαλοβαμβακα. Σε 2με3 μερες θα δεχτουν ενα μερος απο νερο που θα βγαλω απο αλλα ενυδρεια ψαριων με την αλλαγη που θα κανω.να παρουν λιγο νιτρικα .οι φωτο ειναι πριν μια βδομαδα περιπου. Αυριο θα βαλω φρεσκες να παρουσιασω την εξεληξη να μου πειτε προτασεις για βελτιωσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 4 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 ενδιαφέρον το project που έχεις ξεκινήσει.... αναμένουμε για νέα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #8 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Σημερινες φωτογραφιες απο το πρωτο θάλαμο. Τα φυτα εχουν ψηλωσει (γρηγορη αναπτυξη), αλλα κιτρινιζουν τα κατω φυλα. Γέρνουν ελαφρως μπροστα (προς τη μερια του παραθυρου). Θεωρω οτι εχουν αναγκη για φως. Γιαυτο αποφασισα να βάλω μια φθοριου με ψυχρο φως για κανα 5ωρο την ημερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Στο δευτερο θαλαμο αυτα που μου θυμιζουν ελαφρως κερατοφυλο- cabomba- μυριοφυλο (ξέρω δεν ειναι αλλα ισως καποιο ξαδερφακι) παρατηρω σαπισμα σε καποια παλια φυλλωματα αλλα βγαινουν καινουρια ζωηρα... Όποα βοηθεια πολυ σημαντικη και ευπροσδεκτη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #10 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Το πρωτο οταν το μαζευα νομιζα οτι ηταν λυσιμάχεια.. Μάλλον οχι ομως και απογοητευτικα..Να και μια γενικη σημερινη Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 χρειαζομαι κυριως βοηθεια στο οτι αν δεν επιζησουν τα φυτα να μην ειναι θεμα ενυδρειακων παραμετρων αλλα να μην ειναι τελικα υδροβια... το πρωτο (ψευτολυσιμαχεια) δεν ηταν βυθισμενο στο ρεμα.. το δευτερο(ψευτομυριοφυλο) ηταν και μαλιστα προς την οχθη σε σκιερο σχετικα σημειο... Περιμενω με αγωνια και εγω προτασεις και σκεψεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #12 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 λοιπον παιδια ειπα να ενημερωσω για την πορεια του project αν και τα αποτελεσματα δεν ειναι και τοσο ευχαριστα προς το παρων.. να μη ξεχασω πριν μια βδομαδα αλαξα 8 λιτρα του νερου (συνολο 60 ολο το νερο του ενυδρειου) με νερο με νιτρικα απο αλλαγη νερου απο αλλα ενυδρεια μου με ψαρια και βαζω καθε μερα λιγη τροφη(νιφαδες για γκαπυ) να δημιουργησω καποια βιολογια. τωρα ως προς το αποτελεσμα ειναι οτι τα περισσοτερα φυτα σαπιζουν και ειναι σα φαγωμενα( χωρις να βλεπω καπου σαλιγκαρια), εδω και αρκετες μερες βλεπω σε πολλα σημεια κατι σαν αυγα-προνυμφες μικροοργανισμων τα οποια ειναι κολλημενα σε διαφορα σημεια στο ενυδρείο (φυτα-βοτσαλα-θερμομετρο) ειναι σε σχημα τ. φανταστειτε σα μικρα σκουλικακια 1,5-2mm κολλημενα σταθερα καπου στην ακρη τους και η αλλη ακρη τους αιωρειται περνοντας την κατευθηνση του νερου και σε αυτη την ακρη τους εχουν δυο μικρες κεραιιτσες σαν αυτακια. το τελευταιο και χειροτερο τις τελευταιες μερες βλεπω στο βυθο κατω απο τα βοτσαλα σκουλικακια και σημερα σκουλικια 1CM περιπου ακομα και να κολλημπουν (χτυπιουνται δεξια - αριστερα και κολημπανε)... βοηθηστε σας παρακαλω αν μπορει καποιος να καταλαβει τι ειναι ολα αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #13 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 θα βαλω και καποιες φωτο για το ιστορικο των φυτων σημερινες.. τα σκουλικια και τις προνυμφες δε μπορω να τα βγαλω ειναι πολυ μικρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #14 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 γενικη ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #15 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 (edited) πορεια 1ου θαλαμου : ψευτολυσιμαχεια Έγινε επεξεργασία 12 Φεβρουαρίου 2013 - panosdiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #16 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 πορεια 2ου θαλαμου: ψευτομυριοφυλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #17 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 καποια μεμονωμενα που δε δειχνουν τοσο χαλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #18 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 με καιει για τα σκουλικια και τις προνυμφες αν ξερει καποιος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 12 Φεβρουαρίου 2013 #19 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80481&p=744031 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #20 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 πολυ καλο αυτο με την μερικη αποστειρωση με τη σοδα. δεν το ηξερα ειχα διαβασει για τη χλωρινη και δεν το εκανα ομως γιατι φοβηθηκα ειδικα για το ψευτομυριοφυλλο-κερατοφυλλο. απλα τα ξεπλυνα καλα με νερο βρυσης που εχει ενα ποσο χλωριου... τωρα εχω μια ιδεα.. το ενυδρειο ειναι 60λιτρα νερο. μπορω να ριξω μεσα σοδα αναψυκτικο μπας και ψοφησουν ολα αυτα οχι τιποτα αλλα μη γεμισει το υπογειο κουνουπια και λιβελουλες?.... και αν ναι γινεται και με μαγειρικη σοδα? αλλα δεν εχει διοξειδιο μεσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 12 Φεβρουαρίου 2013 #21 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Ίσως μπορώ να σε βοηθήσω, μόλις ξεσκονίσω τις σημειώσεις μου. Για τα ζωάκια σου μήπως περνάς καθόλου από το κέντρο για να μου φέρεις ένα δείγμα να το εξετάσω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #22 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 πολυ θα το ηθελα και επισης πολυ ενδιαφερον μου φαινεται να μπορουσε να γινει μια εκτιμηση απο εναν ειδικο... θα μαθαινα και εγω πολλα... δεν κατεβαινω ομως κεντρο. μενω μαρκοπουλο και μονο ισως με προαστιακο αν μου πεις οτι θα αντεξουν τα ζωακια τη διαδρομη. βιολογος εισαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #23 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 λοιπον ψαχνοντας σε ξενα site για προνυμφες ανακαλυψα καποιες που μοιαζουν με τις δικες μου που ανεφερα παραπανω και μοιαζουν σε σχημα τ. αυτα λοιπον ειναι black fly lavrae. προνυμφες δηλαδη καποιας μαυρης μυγας. τωρα ακριβως δε ξερω. φρουτομυγας - αλογομυγας - η οικιακης μυγας τι ναπω... με βλεπω να κανω καλλιεργεια bigattini και να πηγαινω για ψαρεμα ή να κυνηγαω μυγες..χαχα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #24 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 απο οτι καταλαβα αυτα που ειναι σαν αυτακια-κεραιες ειναι συστημα φιλτρανσης του νερου για να τρεφεται και παρατηρουνται σε γρηγορα ποταμια και γενικα γρηγορη ροη νερου. η αληθεια ειναι οτι εχω αρκετα γρηγορη ροη νερου και εγω στο ενυδρειο. ενα κυκλοφορητη 600 lt/h σε 60 λιτρα ενυδρειο γλυκου νερου. το παρακανα το ξερω αλλα αυτον ειχα και αυτον εβαλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdiver 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #25 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 με βλεπω να πηγαινω αυριο για αδειασμα και παλι απο την αρχη... τα ειχαμε ολα ... οι μυγες μας ελειπαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος