dimitris_s 4 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Γεια σας! Εχω ένα ΡΙΟ 125 και θέλω να αλλάξω τις 2 λάμπες που έχω με μια Τ5 28 watt juwel DAY 9000 κελβιν και μια colour της ιδιας εταιρίας με 6800 κελβιν! Απο φυτά έχω 2 ανουμπιες και κερατόφυλλο και θα βάλω και λιγο μοςς! Η απορία μου ειναι με ποια σειρά να βάλω τις λάμπες? Πίσω την Day (με λευκό χρώμα και 9000 κελβιν) και μπροστα την colour? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 4 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα Δημήτρη! Προσωπική μου άποψη, επειδή το ενυδρείο μου είναι και μένα το Rio125, μην αγοράσεις την High-Lite Day!!! Ειδικά από τη στιγμή που δε θα έχεις απαιτητικά φυτά αλλά και στην περίπτωση που είχες η συγκεκριμένη λάμπα λόγω των κέλβιν θα σου ευνοήσει την ανάπτυξη των άλγεων (είμαι παθών γι αυτό στο λέω εκ πείρας ). Άποψή μου πάρε την High-Lite Nature και την Colour ή και τις δυο x2 να είναι ίδιες, απλά σου συστήνω μην πάρεις την Daylight! Όσο για τη σειρά, υπάρχει κάποιος "κανόνας" ας το πούμε εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=56782 αλλά να ξέρεις ότι μπορείς και να τις βάλεις και με όποια σειρά θέλεις, με κριτήριο τη διακόσμηση και πως θέλεις να φωτίζεται το ενυδρείο σου (όπως έχω κάνει κι εγώ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Eυχαριστω για τη συμβουλη! απλά βλέπω ότι με την day και την nature που εχω τωρα κιτρινιζει πολύ το χρώμα! Ήθελα την grolux αλλα μου είπαν δεν ταιριάζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 4 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Eυχαριστω για τη συμβουλη! απλά βλέπω ότι με την day και την nature που εχω τωρα κιτρινιζει πολύ το χρώμα! Ήθελα την grolux αλλα μου είπαν δεν ταιριάζει! Η Sylvania Grolux βγαίνει στις διαστάσεις του ενυδρείου μας, υπάρχει ενεργός κωδικός της εταιρείας για τους απογοητευμένους της Juwel, απλά είναι δυσεύρετη στη χώρα μας λόγω ελλειπής ζήτησης.. διάβασε εδώ να δεις τι μου προτείνουν εμένα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80040 και αυτήν θα αγοράσω σε λίγους μήνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 10 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 εγώ θα προτεινω arcadia που βγάζει αυτήν την διάσταση J5 Original Tropical Pro Lamps J5 Plant Pro Lamps και sera plant color Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 10 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 εγώ θα προτεινω arcadia που βγάζει αυτήν την διάσταση J5 Original Tropical Pro Lamps J5 Plant Pro Lamps και sera plant color Συμφωνώ, κι αυτές είναι πάρα πολύ αξιόλογες! Εγώ τείνω περισσότερο προς την τελευταία της Sera (βγαίνει και σε plant και σε daylight) και κατά 99% αυτές θα προτιμησω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος