Jump to content

Rio 125... Ακούω Προτάσεις

nikoloutso

Recommended Posts

Μετά από 2 χρόνια αποχής από την Αφρική αποφάσισα να επιστρέψω. Η γυάλα είναι το γνωστό Rio125 (81x36x50)

Ακούω προτάσεις!!!

Είτε για κλασσική γεμάτη πέτρες γυάλα είτε για φυτεμένη γυάλα.

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Είσαι τρελό τρελό αγόρι!!!!!

Aν το γύριζα στην Αφρική για κάποιο λόγο θα έβαζα μερικά leleupi και θα χτυπούσα αναπαραγωγές.

Νίκο δεν είμαι αφρικανός και δεν μου αρέσουν τα ενυδρεία μόνο με πέτρα. Θα μου άρεσε ένα ενυδρείο μα ένα κοπαδάκι congo tetra για να βάλεις και κανένα φυτό.

Mια διαφορετικη νοτα Αφρικης,οπου θα εχεις και αρκετα φυτα

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=830+836+1593&pcatid=1593

Και οι αλλες τοποθετησεις παντως ειναι καλες προτασεις.

:)

καλώς μας ηρθες παλι nikoloutso!!! :)

και εγω θα προτεινω κατι διαφορετικο!

μια 6αδα απο http://www.seriouslyfish.com/species/eretmodus-cyanostictus/

σπανια ψαρια για την χωρα μας, με εξαιρετικα αξιολογη συμπεριφορα!

ενα θα πω: bi-parental mouthbrooding

για μενα multies συμπεριφορα και παλι συμπεριφορα! Ή αλλιως αν δεν σου αρεσει το αγονο τοπιο, ζευγαρακι κριμπενσακια και φουλ φυτεμα!

Ξανακαλωςήρθες στην αφρική.

Ένα συνδιασμό j.transcriptus με n.multifasciatus πως το βλέπεις? H Ένα species με calvus, ή brichardi, ή leleupi.

Αν και στα είπα και απο κοντά, επειδή δεν εισαι και πολύ του νταμαριού και θελεις την παρασινάδα σου.....θα βάλεις ενα ζευγαρι Hemichromis lifalili και ενα κοπαδάκι 6-8 congo tetra.

To ενυδρειο θα το αφησεις οπως είναι απλά θα βαλουμε κανα δυο πετρουλες για να δημιουργησουμε μια σπηλιά για το ζευγος των lifalili.

πολυ δυνατα ψαρια τα lifalili! :)

αν βρει τα yellow congo tetra(Hemigrammopetersius caudalis) ακομα καλυτερα γιατι γινονται λιγο μικροτερα σε μεγεθος και θα ειναι πιο ανετα στα λιτρα!

496.jpg

Καλώς ήρθες φίλε πίσω στην Αφρική. Ενα ζευγάρι Brichardi για να τα βλέπω κι εγώ που μου έχουν λείψει.

Μέχρι στιγμής είναι η επιλογή που με καλύπτει, αλλα και πάλι θέλει σκεψη το πραμα!!

Είσαι τρελό τρελό αγόρι!!!!!

Aν το γύριζα στην Αφρική για κάποιο λόγο θα έβαζα μερικά leleupi και θα χτυπούσα αναπαραγωγές.

Εισαι τρέλα!!! Leleupi επ' ουδενί!! Δεν τα γουστάρω μια τα κωλοψαρα!!

Νίκο δεν είμαι αφρικανός και δεν μου αρέσουν τα ενυδρεία μόνο με πέτρα. Θα μου άρεσε ένα ενυδρείο μα ένα κοπαδάκι congo tetra για να βάλεις και κανένα φυτό.

Mr. G είναι μια ομορφη επιλογή αλλα σε συνδιασμό με τα lifalili που λέει και ο πρίγκιπας πιο κάτω, ομως δε θα ειναι περιβάλλον κλασσικο αφρικάνικο!!

Αυτή ειναι η Β' Επιλογη μου!! Και ο λόγος, γιατι ειναι δυσκολο να τα βρουμε!!

Mια διαφορετικη νοτα Αφρικης,οπου θα εχεις και αρκετα φυτα

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=830+836+1593&pcatid=1593

Και οι αλλες τοποθετησεις παντως ειναι καλες προτασεις.

Ρε συ μήτσο...... τι ειναι αυτες οι ακριδες??? Μουαχαχαχαχαχαχαχα!!!

καλώς μας ηρθες παλι nikoloutso!!! :)

και εγω θα προτεινω κατι διαφορετικο!

μια 6αδα απο http://www.seriouslyfish.com/species/eretmodus-cyanostictus/

σπανια ψαρια για την χωρα μας, με εξαιρετικα αξιολογη συμπεριφορα!

ενα θα πω: bi-parental mouthbrooding

Νομιζω πως αυτα που προτείνεις είναι ακαταλληλα για τα λιτρα μου!!!!

εμ ετσι ειναι...κοβουμε το ποδηλατο(free day)...γυρναμε στην αφρικη!χαχα

αυτα ειχα να πω...προτασεις δεν εχω :bigemo_harabe_net-82:

Μωρή τρέλα..... αφου ξέρεις ειμαι κρυουλιαρης για να ποδήλατο το χειμωνα!! απο τον αλλο μήνα.... θα τριξουν οι ακτινες!!

για μενα multies συμπεριφορα και παλι συμπεριφορα! Ή αλλιως αν δεν σου αρεσει το αγονο τοπιο, ζευγαρακι κριμπενσακια και φουλ φυτεμα!

Τα multies ειναι οντως ενα πολύ καλο κοπάδι, αλλα οχι για μενα! Τα κριμπενσις εχουν περασει σαν ζευγος απο τα ενυδρεία μου και τωρα θέλω κατι άλλο.

Ξανακαλωςήρθες στην αφρική.

Ένα συνδιασμό j.transcriptus με n.multifasciatus πως το βλέπεις? H Ένα species με calvus, ή brichardi, ή leleupi.

Julidochromis ζευγος και ζευγος χρυσοκεφαλου calvus ήταν παλι ενας συνδιαμος που πέρασε απο τις γυαλες μου!!

Για τους παλιούς εδω μέσα είναι τα γνωστα julidochromis sp nikoloutso!!!

Αν και στα είπα και απο κοντά, επειδή δεν εισαι και πολύ του νταμαριού και θελεις την παρασινάδα σου.....θα βάλεις ενα ζευγαρι Hemichromis lifalili και ενα κοπαδάκι 6-8 congo tetra.

To ενυδρειο θα το αφησεις οπως είναι απλά θα βαλουμε κανα δυο πετρουλες για να δημιουργησουμε μια σπηλιά για το ζευγος των lifalili.

Πριγκιπα.... αν βρω αυτα κι αυτα που λεει ο Mr G θα το κάνω.

Γεια σου Νικόλα, κι εγώ θα συμφωνήσω με κάποιον από τους προλαλήσαντες με την ιδέα των Brichardi.

Επειδή κι εγώ το ψάχνω αυτές τις μέρες με βλέπω να καταλήγω σε αυτά. Πολύ όμορφα, κινητικά και ενδιαφέρουσες συμπεριφορές, απ΄όσο έχω διαβάσει και μου έχουν μεταφέρει συγχομπίστες.

Τώρα εσύ που την θέλεις την πρασινάδα σου μια άλλη όμορφη επιλογή είναι τα Kribensis. Καλή αρχή σε ό,τι κι αν διαλέξεις!

ούπςςς σα να άργησα λίγο, με πήρε ο ύπνος.... :bigemo_harabe_net-101:

δεν θα προτεινα κατι ακαταλληλο, γιατι αφηνεις και ζευγαρι φιλε μου αν τα βρεις σκουρα με την 6αδα, αλλα απ'οτι φαινεται ο Κωστας ηδη σε έπεισε!! :D

καλη συνεχεια και περιμενουμε φωτος!

Έγινε επεξεργασία - adlib

Δε με έπεισε ακόμα. Αν με είχε πείσει δε θα άνοιγα το θέμα. Για πειτε κι αλλες προτάσεις.

Χρυσοψαρα να βάλεις θα σου κάνει καλό και δεν κάνω καθόλου μα καθόλου πλάκα

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Χρυσοψαρα να βάλεις θα σου κάνει καλό και δεν κάνω καθόλου μα καθόλου πλάκα

Γεια σου πατριώτη!!! Χαίρομαι μου θυμάσαι τις αδυναμίες μου..... τα χυσοψαρα!!!

Ομως περαν απο τα χρυσόψαρα, θελω να επανελθω στην Αφρικη!!

Σα γκουρου της αφρκης θελω τη γνωμη σου!!

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Πάντως Νίκο, τα περίπου 100 καθαρά λίτρα του rio125 είναι λίγα για congo tetra. Έχω το ίδιο ενυδρείο και αν μπορούσα θα έβαζα και εγώ...

Εγώ ως περιστασιακός αφροαμερικάνος (Αφρική μεν, ουδέτερο ph δε) είμαι σε αυτήν την κατάσταση: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=60187&hl=

αλλη μια ενδιαφερουσα προταση ειναι τα lamprologus callipterus! ενυδρειο γεματο κοχυλια και μερικες πετρες για να σπαει η μονοτονια! :)

ο αρσενικος εχει τεραστια διαφορα σε μεγεθος με τα θηλυκα φτανονταας τα 15 εκατοστα, ενω τα θηλκυκα ειναι εως και 30 φορες μικροτερα(η μεγαλυτερη διαφορα μεγεθους στην φυση)! το μεγεθος του τον βοηθαει στο να κλεβει/μεταφερει κοχυλια!

αναλογια αρσ/θηλ μεχρι και 30 θηλυκα στον καθε αρσενικο!!

αρσενικο με θηλυκο

n-callipterus.jpg

αρσενικο μεταφερει κοχυλι

art_n_callipterus_01.jpg

Πάντως Νίκο, τα περίπου 100 καθαρά λίτρα του rio125 είναι λίγα για congo tetra. Έχω το ίδιο ενυδρείο και αν μπορούσα θα έβαζα και εγώ...

Εγώ ως περιστασιακός αφροαμερικάνος (Αφρική μεν, ουδέτερο ph δε) είμαι σε αυτήν την κατάσταση: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=60187&hl=

Το θυμαμαι απο τότε που το έστηνες θοδωρή!! Οποτε σκεφτομαι την "εναλλακτική" αφρική παντα το ενυδρείο σου μου έρχεται στο μυαλό!

• 2 weeks later...

παντος αμα θες bicardi κανε υπομονη να μεγαλωσουν λιγο τα δικα μου που ειναι ψειρες ακομα και σου δινω εγω εχω γεννες τρελες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...