giorgos 15 9 Απριλίου 2013 Author #101 Share 9 Απριλίου 2013 φωτογραφιες εχω αλλα ειναι παλιες απο τοτε που τις πηρα ... οχι η χελωνες μου δεν εχουν κοκκινα μαγουλα μοναχα κιτρινες γραμμες .....αλλα η μια ειναι ανυχτοπρασινη και μοιαζει λιγο με αυτην .. βασικα εψαξα πλυροφοριες αλλα παντα ο καθενας οπου και να ρωτουσα μ ελεγε τα δικα του.... ενα πετ σοπ μαλιστα δεν μου ειχαι καν πει πωσο πρεπει να τις ταιζω και οτι χρειαζονται μεγαλες διασταεις στο ενυδρειο ...σε περιπτοση που ειμουν ερειστικος ζητω συγγνω οπα συγγνωμη η δεξια ηταν απλα το χρωμα της ειναι σκουρο σε σχεση με μια μ χελωνα με την αλλη ειναι ηδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 9 Απριλίου 2013 #102 Share 9 Απριλίου 2013 ωραια,αρα βρηκαμε ποιο ειδος εχεις, εδω ειναι ολες οι πληροφοριες γι αυτο το ειδος και το πως πρεπει να εχεις την χελωνιτσα σου. http://en.wikipedia.org/wiki/Trachemys_scripta_scripta yellow bellied απο τα πιο κοινα ειδη που πουλουν τα πετ. εχεις καπου να μπορεις να προμηθευεσαι ζωντανα εντομα? τι ηλικιας ειναι δεν συγκρατησα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 9 Απριλίου 2013 Author #103 Share 9 Απριλίου 2013 (edited) ωραια ειναι 1ος ετους περιπου ετσι μου ειπαι ενας ιδικος που φωναξα για το ενυδρειο ... ε εντομα δεν ξρω που πουλανε αλλα μπορω να ψαξω μεχρι πωσο καιρο την βγαζουν μονο με τις κροκετες ?? Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2013 - giorgos 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 9 Απριλίου 2013 #104 Share 9 Απριλίου 2013 θα μαθω κι εγω αυριο σαλονικα δεν εισαι|? που μπορεις να βρεις. δες το λινκ που σου εστειλα για τις συνθηκες που πρεπει να ειναι το ζωο και κανοντας αυτα,πολυ απλα πραγματα δλδ θα ζησουν για πολλα χρονια τα χελωνακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 9 Απριλίου 2013 Author #105 Share 9 Απριλίου 2013 (edited) θα μαθω κι εγω αυριο σαλονικα δεν εισαι|? που μπορεις να βρεις. δες το λινκ που σου εστειλα για τις συνθηκες που πρεπει να ειναι το ζωο και κανοντας αυτα,πολυ απλα πραγματα δλδ θα ζησουν για πολλα χρονια τα χελωνακια. οκ ευχαριστωω να σαι καλα Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2013 - giorgos 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 13 Απριλίου 2013 Author #106 Share 13 Απριλίου 2013 βρηκες τελικα ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 14 Απριλίου 2013 #107 Share 14 Απριλίου 2013 θεσσ/κη οχι δε παιζει τπτ,εχω ενα μαγαζι αθηνα για εντομα αν θες να σου στελνουν, Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 14 Απριλίου 2013 Author #108 Share 14 Απριλίου 2013 θεσσ/κη οχι δε παιζει τπτ,εχω ενα μαγαζι αθηνα για εντομα αν θες να σου στελνουν, οκ βρηκα εγω ενα απλος διαβασα απο πισω οτι αυτη η τροφη εχει χιλια δυο μεχρι και τριφιλλια καθε πωσο να τους δινω ζωντανη τροφη ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 15 Απριλίου 2013 Author #109 Share 15 Απριλίου 2013 πωωω απιστευτο οι χελωνες μου πρεπει να ειναι τα χελωνονιτζακια εριξαν μια τεραστια γιαλα που τους ειχα για αλλαγη νερου α και ποια δεν θα λεμε τρεχει σαν χελωνα.... ετρεξαν μεχρι το μπανιο σε 2 sec ευτοιχος ειναι καλα πω πω τι ηταν και αυτο !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 16 Απριλίου 2013 Author #110 Share 16 Απριλίου 2013 λοιπον εγκατεστησα το ενυδρειο !!!!! :") αγορασα εξωτερικο φιλτρο με ανθρακα και ζωντανη τροφη ποιες μερες να τους δινω ζωντανη τροφη και ποιες στικσ ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 16 Απριλίου 2013 #111 Share 16 Απριλίου 2013 Εγώ θα σου έλεγα αν του δίνεις ζωντανή να είναι 1 φορά την βδομάδα, και τις υπόλοιπες στίκς.... δείξε και καμιά φωτό από την εγκατάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 17 Απριλίου 2013 Author #112 Share 17 Απριλίου 2013 Εγώ θα σου έλεγα αν του δίνεις ζωντανή να είναι 1 φορά την βδομάδα, και τις υπόλοιπες στίκς.... δείξε και καμιά φωτό από την εγκατάσταση ok θα σ στειλω σ μνμ αν ειναι κατα το σαββατο Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 17 Απριλίου 2013 Author #113 Share 17 Απριλίου 2013 Εγώ θα σου έλεγα αν του δίνεις ζωντανή να είναι 1 φορά την βδομάδα, και τις υπόλοιπες στίκς.... δείξε και καμιά φωτό από την εγκατάσταση ok θα σ στειλω σ μνμ αν ειναι κατα το σαββατο Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 17 Απριλίου 2013 Author #114 Share 17 Απριλίου 2013 (edited) ν ρωτησω η στεριαεχει κομματια σιλικονης μ ειπαν οτι δεν πειραζει μπρει και να μην τα ειδαν... ειναι προβλημα η να την βαλω τωρα με την σιλικωνη ??? (σημερα βαζω στερια και το ειδα) Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2013 - giorgos 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 17 Απριλίου 2013 #115 Share 17 Απριλίου 2013 Πρόβλημα δεν θα υπάρξει εφ όσον η σιλικόνη είναι στεγνή.... Φωτό να τις ποστάρεις εδώ να τις βλέπουμε όλοι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 18 Απριλίου 2013 Author #116 Share 18 Απριλίου 2013 Πρόβλημα δεν θα υπάρξει εφ όσον η σιλικόνη είναι στεγνή.... Φωτό να τις ποστάρεις εδώ να τις βλέπουμε όλοι.... εξηγησε λιγο τι ενωεις φωτο θα ποατσαρω μετα αν ειναι δεν ξες ποτε μεχρι που μπορουν να φτασουν ... τελος παντον το πατομα εχει κομματια σιλικονης αυτο ειναι προβλημα η οχι? (κομματια που δεν ειναι κολλημενα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 18 Απριλίου 2013 Author #117 Share 18 Απριλίου 2013 OK εβαλα ηλεκτρικη και ειμαι κομπλε !!!!!! επισεις ?? το καπακι πειραζει να ειναι γιαλυνο ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 18 Απριλίου 2013 #118 Share 18 Απριλίου 2013 εξηγησε λιγο τι ενωεις φωτο θα ποατσαρω μετα αν ειναι δεν ξες ποτε μεχρι που μπορουν να φτασουν ... τελος παντον το πατομα εχει κομματια σιλικονης αυτο ειναι προβλημα η οχι? (κομματια που δεν ειναι κολλημενα ) Τι εννοείς "δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να φτάσουν" οι φωτο??? Καλό θα ήταν να έχει καθαριστεί ο πάτος αλλά και να τον αφήσεις έτσι δεν υπάρχει θέμα.... βέβαια μπορείς να τον καθαρίσεις ανα πάσα στιγμή με μιά καθαρή σπάτουλα (αν δεν έχεις υπόστρωμα) και μετά συφονάρισμα OK εβαλα ηλεκτρικη και ειμαι κομπλε !!!!!! επισεις ?? το καπακι πειραζει να ειναι γιαλυνο ??? τι εννοείς με το "ηλεκτρική" ??? μάλλον ότι έκανες αυτό που έγραψα παραπάνω? Όχι δεν πειράζει να είναι γυάλινο το καπάκι, απλά θα σου προσθέσει επιπλέον βάρος στην κατασκευή (γι αυτό πολλοί βάζουν το πλέξι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 18 Απριλίου 2013 Author #119 Share 18 Απριλίου 2013 Τι εννοείς "δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να φτάσουν" οι φωτο??? Καλό θα ήταν να έχει καθαριστεί ο πάτος αλλά και να τον αφήσεις έτσι δεν υπάρχει θέμα.... βέβαια μπορείς να τον καθαρίσεις ανα πάσα στιγμή με μιά καθαρή σπάτουλα (αν δεν έχεις υπόστρωμα) και μετά συφονάρισμα τι εννοείς με το "ηλεκτρική" ??? μάλλον ότι έκανες αυτό που έγραψα παραπάνω? Όχι δεν πειράζει να είναι γυάλινο το καπάκι, απλά θα σου προσθέσει επιπλέον βάρος στην κατασκευή (γι αυτό πολλοί βάζουν το πλέξι... φωναξα εναν ειδικο και μου το τελειωσε ολα ειναι καλα μπηκε και η φιλτρανση (ηλεκτρικο σκουπακι ενωω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 25 Απριλίου 2013 Author #120 Share 25 Απριλίου 2013 ψιλοΣΟΣ ΠΑΙΔΙΑ.......ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΙΑ ΜΟΥ ΧΕΛΩΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΤΙΑ !!!! ΠΩΣΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΙ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΥΣ 24 Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ..... ΑΠΟ 26 ΕΠΙΔΕΙ Ο ΘΕΡΜΟΣΑΤΗς ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΙΑς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ 1ΟΝ ΠΩΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΙ ΚΑΙ 2ΟΝ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙ Η ΓΕΡΦΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΒΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΛΙΝΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ...ΑΦΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΙΒΟΥΝ ΑΝΤΙ ΚΟΛΥΜΠΟΝΤΑΣ ΠΕΡΠΑΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΦΤΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΑΠΡΩ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ Η ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ??? Η ΜΙΑ ΨΛΟΤΡΟΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ Η ΑΛΛΗ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 25 Απριλίου 2013 #121 Share 25 Απριλίου 2013 Φίλε Γιώργο, κατ αρχάς γράφουμε μόνο με πεζά Ελληνικά, καθώς είναι στους κανονισμούς. Μην αγχώνεσαι τόσο, στους 24 βαθμούς πιθανόν και να μην φάνε λόγο πτώσης της θερμοκρασίας, και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα αν έχουν ταιστεί σωστά καθ όλη την υπόλοιπη διάρκεια... Δοκίμασες να αλλάξεις τροφή (καμιά φορά μπορεί να "βαρεθούν" την μονοτονία). Ανέβασε λίγο θερμοκρασία και παρακολούθησετες. Θερμοστάτη πάρε οποσδήποτε για να είσαι καλυμμένος τώρα που ο καιρός ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί (γι αυτό πάντα παίρνουμε μηχανήματα- φίλτρο, θερμοστάτη- που είναι για περισσότερα λίτρα από τα λίτρα μας, για να μην έχουμε θέματα). Τώρα για την εξέδρα είναι απόλυτα φυσικό... εσένα αν σε έχουμε μέσα στο νερό, δίπλα σε έναν πλωτήρα ίσαλο, θα πας μέχρι εκεί κολυμπόντα, μετά δεν θα χρειαστείς να στρόξεις κάπου εμ το πόδι σου για κόντρα για να ανέβεις???? αν αυτό το κάτι που θα βάλεις κόντρα είναι μια πέτρα που γλιστράει θα τα καταφέρεις??? Αν μπορείς, κάλυψε την γέφυρα με σιλικόνη και πάνω της βάλε χαλικάκι ή άμμο, να γίνει ποιό σαγρέ η επιφάνεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 25 Απριλίου 2013 Author #122 Share 25 Απριλίου 2013 Φίλε Γιώργο, κατ αρχάς γράφουμε μόνο με πεζά Ελληνικά, καθώς είναι στους κανονισμούς. Μην αγχώνεσαι τόσο, στους 24 βαθμούς πιθανόν και να μην φάνε λόγο πτώσης της θερμοκρασίας, και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα αν έχουν ταιστεί σωστά καθ όλη την υπόλοιπη διάρκεια... Δοκίμασες να αλλάξεις τροφή (καμιά φορά μπορεί να "βαρεθούν" την μονοτονία). Ανέβασε λίγο θερμοκρασία και παρακολούθησετες. Θερμοστάτη πάρε οποσδήποτε για να είσαι καλυμμένος τώρα που ο καιρός ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί (γι αυτό πάντα παίρνουμε μηχανήματα- φίλτρο, θερμοστάτη- που είναι για περισσότερα λίτρα από τα λίτρα μας, για να μην έχουμε θέματα). Τώρα για την εξέδρα είναι απόλυτα φυσικό... εσένα αν σε έχουμε μέσα στο νερό, δίπλα σε έναν πλωτήρα ίσαλο, θα πας μέχρι εκεί κολυμπόντα, μετά δεν θα χρειαστείς να στρόξεις κάπου εμ το πόδι σου για κόντρα για να ανέβεις???? αν αυτό το κάτι που θα βάλεις κόντρα είναι μια πέτρα που γλιστράει θα τα καταφέρεις??? Αν μπορείς, κάλυψε την γέφυρα με σιλικόνη και πάνω της βάλε χαλικάκι ή άμμο, να γίνει ποιό σαγρέ η επιφάνεια οκ θα το εχω υποψιν απλος τους δοκιμασα και αλλες τροφες .. και δεν τρονε αλλα ειναι αρκετα κυνιτικες πωσο αντεχουν την αφαγεια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 25 Απριλίου 2013 #123 Share 25 Απριλίου 2013 αρκετό καιρό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos 15 28 Απριλίου 2013 Author #124 Share 28 Απριλίου 2013 ok αρχισαν σιγα σιγα να τρονε τους πειρα και μια βεντουζα μπανιου για το νησι και αναιβενουν μια χαρα τελος παντων το νερο ειναι γυρο στα 80λ μια φορα στις 2 βδοαμδες ειναι καλο να το αλλαζω ?? ολο το νερο η οχι ??? και επισεις εχω φιλτρανση εξωτερικη καλη !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 28 Απριλίου 2013 #125 Share 28 Απριλίου 2013 ποτέ δεν αλλάζουμε το 100% του όγκου του ενυδρείου μας.... 20%-50% ανάλογα την περίσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος