Jump to content

Βακτήρια Και Θερμοκρασία.

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά! Μια ερώτηση: γνωρίζετε αν τα βακτύρια του φιλτρου μας έχουν θέμα με την θερμοκρασία του νερού; Για να γίνω ποιό συγκεκριμένος σκέφτομαι να κλείσω τον θερμοστάτη που έχω την καραντίνα μου και να αφήσω απλά το φί΄λτρο να λειτουργεί και αναρωτιέμε αν αυτό θα σκοτωσει την βιολογία μου.. (Το νερό θα είναι κάπου μεταξύ στους 14-20C) Ευχαριστώ!

εχουν σχεση.

γιαυτο οταν στρωνουμε ενα νεο ενυδρειο,βαζουμε και τον θερμοστατη και σχετικα ψηλα μαλιστα.

Στο στρώσημο αυτο ξέρω οτι βοηθάει για να μεγαλώσουμε και να αναπτύξουμε τις αποικίες μας αν δεν κάνω λάθος. Αν είναι στρωμένο και κλεισο θερμοστάτη δηλαδή πιστεύεις οτι θα κάνω κακό στην βιολογία μου σωστα;

ανισσοροπια και ισως και χασιμο καποιων αποικιων ειναι πολυ πιθανο.αλλο βεβαια να μιλαμε για κρυο νερο οπως ειναι οι 14,και αλλο πχ για 22 βαθμους...

Τα νιτροποιητικα βακτηρια επηρεαζονται απο διαφορους παραγοντες.

Ενας απο αυτους ειναι και η θερμοκρασια.

Η βέλτιστη θερμοκρασία για νιτροποίηση βρίσκεται στο εύρος 25-35C τόσο για τα Nitrosomonas (βακτήρια κυρίως για την οξείδωση αμμωνίας) όσο και για τα Nitrobacter ((βακτήρια κυρίως για την οξείδωση νιτρωδών), ενώ δεν παρατηρείται καμιά δραστηριότητα κάτω από 5C ή πάνω από 35C για τα Nitrosomonas και κάτω από 5C ή πάνω από 40C για τα Nitrobacter.
Ο ρυθμός ανάπτυξης σχεδόν διπλασιάζεται για κάθε αύξηση θερμοκρασίας 10C, αλλά πέρα από τους 30C ξαφνικά μειώνεται και στους 38C είναι ίδιος με τους 5C, ενώ στους 49C πεθαίνουν. Η ανάπτυξη μειώνεται κατα 50% στους 18C, κατά 75% στους 8-10C, δεν υπάρχει καθόλου δραστηριότητα στους 4C, και τελικά χανονται στους 0C.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί γενικότερα είναι ανθεκτικοί στις μικρές θερμοκρασίες, αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες η ενεργητικότητα τους μειώνεται γιατί αποτελούνται από πρωτεΐνες.

Συμπερασματικα αν κατεβασεις πολυ σταδιακα (πχ 2C καθε 24 ωρες) τη θερμοκρασια στους 14C, δεν θα χασεις τη βιολογια σου, απλα θα μειωθει η ικανοτητα της. Οταν θελησεις να επαναφερεις σε πληρη δραση την βιολογια σε θερμοκρασιες καταλληλες για τροπικα ψαρια, θα πρεπει να την ανεβασεις και παλι πολυ σταδιακα.

Φυσικα δεν πρεπει να μενει χωρις ρυπους (τροφη για τη βιολογια) το νερο (αλλος ενας παραγοντας που επηρεαζει τη βιολογια μαζι με τη θερμοκρασια οπως και ο διαθεσιμος χώρος φιλοξενίας (βιολογικα υλικα του φιλτρου) του πληθυσμού των νιτροποιητικών βακτηρίων, το Οξυγόνο, το pH (βασικα αποφυγη αποτομων μεταβολων του), Αλκαλικότητα, Ιχνοστοιχεία, Φως, Οργανικό φορτίο και Τοξικές ουσίες).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...